Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5016 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שי, שלא תבין אותי לא נכון. ברמה העקרונית אני מסכים עם 100% ממה שאתה כותב

נדמה לי שיחד איתך ניהלתי את הויכוח על גניבת סמלים של מכוניות וכו' בהתכתבות אחרת ואני לא חושב שאנחנו רואים את הדברים בצורה מאוד שונה. במקרה הספציפי הזה, אני באמת לא חושב שיש מישהו בישראל ש100% מקפיד על המהירות המותרת ויש לזה סיבה. לא כל החוקים הם גם שווים. יש חוק, למשל, שאוסר עליך לצעוק אחרי השעה 22, אבל פעם אחרונה כשניסיתץי להגיש תלונה נגד מישהו שעשה את זה ללא הפסקה ליד הבית שלי, הסביר לי השוטר הנחמד שזה לא נחשב לעבירה פלילית ולכן בפועל לא יעשו לאותו הבן אדם כלום. החוקים הם שונים גם מבחינת הענישה שמקבלים כשעובירם עליהם, ואלחל כל מיני איחולים לבן אדם, שכמו שמסתבר עבר קורסים אישיים בנהיגה מתקדמת, וכנראה מבין לפחות קצת מה הוא עושה, כי הוא נוסע על 140 זה מגוחך.

דווקא בנושא הזה של המהירות יש משהו מאוד עקרוני, כי שוטפים לכולנו את המח כל יום כמה זה מסוכן, וכמה רק זה מוביל לתאונות בישראל ולכן כל יציאה נגד מישהו שנוסע מהר (ויודע מה הוא עושה ולא מסכן אחרים - כלומר לא נוסע מהר מדי לתנאי הדרך) מרגיזה.

אני יכול לקבל את הטענה שלך שזה החוק ולכן צריך ליישר קו על פי זה (לא להסכים - אבל לקבל). אני לא יכול לקבל הטפות מהסוג של "אור ירוק", שהופכות כל מי שנוסע מעל ל90 לרוצח. בטח לא אחרי שגם הובהר כאן שמדובר בבן אדם שהשקיע מזמנו ולמד לשלוט ברכב שלו טוב יותר בקורס כזה או אחר.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 104
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לאריק - סעיף 2: מכוניות משנות ה-90 המוקדמות מאוד בעייתיות במהירות גבוהה מכיוון שלא מתחזקים את הרכב כמו שצריך. רובם מנסים כמה שיותר לחסוך ואני מכיר כמה וכמה אנשים שמשלמים למוסך שיעביר להם טסט (והמוסך לא באמת נוגע ברכב גם כשהוא לא תקין)

סעיף 3: לא רשמתי את דעתי אלא רשמתי מה אומר החוק ועל זה לא ניתן להתווכח (חוץ כמובן ממה שרשמתי בסוגריים אבל זה לא סותר את מה שרשמתי קודם)

סעיף 4: בפירוש קראתי בשני ביקורות שכאשר הרכב מגיע ל-120/110 הוא מתחיל להיחלש בזמן התגובה שלו (האצה) אז מה קורה כאשר יש מצב והוא צריך להאיץ..... אתה שוכח שמדובר בסופר מיני היברידית, מנוע הבנזין שלה הוא בדיחה אחרי שהמנוע ההיברידי מתחיל להתעייף בעליות.

סעיף 5: אני עומד על טענתי שהכבישים בארץ רוב רובם לא בטוחים (שיבושים, בורות, אין שוליים נורמלים באף כביש, נהגים איטיים, נהגים שחותכים אותך...) והכביש שהאדון הנכבד נסע בו הוא במיוחד לא, יש חלקים אפילו שאין בו תאורה. אני גם מסכים איתך שיש כבישים שגם 50 זה לא בטיחותי :) ויש כבישים שגם אני הייתי מעלה את מהירות הנסיעה מ-90.

סעיף 6: אני מדבר על נהיגה ממוצעת כלומר נהיגה משולבת או התחלתית של עירוני-בינעירוני-עירוני, אם אתה מתכוון על אולי חיסכון של דקה-שתיים אז פאדל ובעניין הדלק שום רכב לא חסכוני יותר אבל זה כבר עניין של ניתוח וחישוב ולי אין עניין לזה בכל שנות חיי שיהיו לי. בדקתי את זה בעבר ואין לי סבלנות לבדוק שוב אבל אני כן אקרא אם משהו יוכיח שאני טועה והסטייה היא מעבר לדקותיים.

אגב אני לא מהחסידים של אור ירוק, אפילו קצת נגדם בכמה דברים. ולאלו שמתחסדים על אלו ש"מתחסדים" (מסכנים פשוט ממלאים את החוקים במדינה) מבחינתי מי שנוהג 140 הוא לא עבריין (גם לא תנועה) אבל בהחלט הייתי נזהר ממנו אם זה לא חד פעמי.

עוד משהו קטן שמציק לי, מישהו דיבר על ניסיון נהיגה.... תמשיכו לחלום שלאדם בשנות ה-20 יש ניסיון נהיגה, רק בקע מהביצה. לעומת גבר בן 40/50.

זה מוכיח כמה אין לו ניסיון, מילא היה עושה נהיגה מתקדמת ואגרסיבית אז עוד היה על מה לדבר אבל גם פה רק בתיאוריה.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם
חבל שיש אנשים כמוך בעולם

האמת לא קראתי את כל השרשור, אני גם לא מעוניין. רק התגובה המגעילה שלך נתפסה לי בעין.

באן לכל החיים אני אקבל אם אכתוב את מה שאני חושב על התגובה הזאת, אז עדיף שאשתוק.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

זו אמנם לא הפעם הראשונה שאני אומר את זה, אבל כמות ההתחסדות בפורום הזה מדאיגה ביחס לפורום שהוא בית לחובבי מוטוריקה. תת-פורום מתחסדים מישהו? :brickwall:

מי שנוהג במהירות 140 הוא עבריין מהסיבה הפשוט שהוא עבר על החוק שכרגע קובע מהירות מירבית אחרת. מי שחושב שמי שנוהג במהירות 140 בתנאים עליהם דיבר פותח השרשור מסכן מישהו או נוהג באופן בלתי סביר צריך לעשות בוחן מציאות וישא"ק.

לפותח השרשור: תקבל את התמונה, תבחן אותה, אולי תתייעץ עם עו"ד מומחה לתעבורה, לך תדע אולי עוד יהיה אפשר לעשות משהו.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
חופשי נוסעים ככה באירופה.

מחזק,

גם באיטליה יש כבישים שהמהירות הרשמית היא 110 קמ״ש כשבפועל התנועה מתנהלת על 140 וצפונה.

זה באמת שרשור עם הודעות מוגזמות, אין בעיה עם 140 קמ״ש ויתרה מכך- כל עוד תנאי הדרך מאפשרים זאת אפשר לנסוע גם על 200 קמ״ש בבטיחות, הכל תלוי בסגנון נהיגה.

כל עוד לא מזגזגים בין נתיבים ונצמדים לרכבים אפשר לנסוע במהירויות גבוהות ללא סיכון מיוחד ביחס לתנאים זהים במהירות נמוכה יותר.

אגב סולל הדרך,

לא מסכים לטיעון שלך שבסינגפור לא עוברים את ה-100 קמ״ש, נסעתי שם עם אנשים במהירויות גבוהות יותר ויש גם ביוטיוב מספיק סרטונים שתומכים בכך, כולל אותה פרארי שריסקה מונית וממש לא נסעה על 100 קמ״ש, או עצרה באדום לצורך העניין.

גם בהונג קונג יש סצינת מכוניות על רחבה מאוד, יש משטרה מאוד חזקה כולל משטרת תנועה, ועדיין, עולם כמנהגו נוהג וסוסים משתחררים בראשון בבוקר לריצה...

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
זו אמנם לא הפעם הראשונה שאני אומר את זה, אבל כמות ההתחסדות בפורום הזה מדאיגה ביחס לפורום שהוא בית לחובבי מוטוריקה. תת-פורום מתחסדים מישהו? :brickwall:

למה תת פורום, יש כבר פורומים שלמים ומלאים במתחסדים.

אגב, תמיד בשרשורים בעלי אופי דומה לשרשור הנ''ל, צצה לפתע כמות עצומה של מתחסדים.

לדעתי, הקשר בינם לבין אהבה לתחום הוא מקרי לחלוטין. אך מכיוון שלכל אחד יש את הזכות להביע את דעתו

צריך לכבד אותם, לנשוך את השפה ולדלג הלאה.

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

לכבד על מה? כלל אינטרנט ידוע הוא שלפעמים גם אפשר לשלוח לה..ן כאן. דבריו של פאלו על מהות הפורום טובים בדיוק למקרה הזה. עם מלוא הכבוד לחופש הביטוי, שיקחו אותו לפורום של אור ירוק.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

מסכים איתך לחלוטין, אך עדיין, לא מתפקידי לשפוט או להעיר לאחרים.

למשל, הבחורצ'יק שהגיב מעלייך, דוגמה קלאסית למתחסד ברמה מתקדמת. אומר את דעתו אך יחד עם זאת

מאחל לחברי פורום בעלי דעה מנוגדת שלו לעשות תאונה חזיתית. אני מאחל לו שמנהל פורום ייכנס בו חזיתית, מעניין מי ינצח :)

***עריכת הנהלה - ההודעה של הבחורצ'יק שהגיב מעליו נמחקה***

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

משעשע לקרוא את התגובות בעמוד הראשון. לא מה שהייתי מצפה בפורום רכב...

במיוחד כשהבחור אפילו ציין שמגיע לו, לא התבכיין, רק תיאר את המקרה והתריע על המצלמה והחוסר תיפקוד של הצ'יטה.

אבל כבר הפסקתי לצפות.

לנסוע 140 זו לא השתוללות. השאלה היא איפה, איך ועם מה עושים את זה.

פורסם

גבר אתה.

אף אחד מהם לא מסכן אותך, תהיה רגוע. תשתדל גם לא להפריע לתנועה, כי מי שעוסק בספידומטר שלו כל הזמן נוטה להתנחל בשמאלי, לזגזג בין נתיבים, לגלוש מנתיבו בכל עיקול קל ולהזניח את המראות שלו.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
כן לא אסתיר זאת, אני מאחל מוות מהיר לכל אדם אשר מסכן את חיי על הכביש,

בתודה אחד שאוהב לחיות.

אף אחד לא מסכן את חייך המסכנים,תרגע.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
כן לא אסתיר זאת, אני מאחל מוות מהיר לכל אדם אשר מסכן את חיי על הכביש,

בתודה אחד שאוהב לחיות.

תהיה בריא.

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

מי שנוהג במהירות 140 הוא עבריין מהסיבה הפשוט שהוא עבר על החוק שכרגע קובע מהירות מירבית אחרת. מי שחושב שמי שנוהג במהירות 140 בתנאים עליהם דיבר פותח השרשור מסכן מישהו או נוהג באופן בלתי סביר צריך לעשות בוחן מציאות וישא"ק.

אין שום קשר למתחסדים.

חוק זה חוק, בין הוא מתאים לנו ובין אם לאו.

מי שרוצה לעבור במודע על החוק, שיצפה לתוצאות, ושלא יבוא להיתבכיין כאן על מר גורלו.

מבחינתי, "לגנוב" רמזור אדום זו עבירה לגיטימית, וכנ"ל גם לא לעצור בעצור, סתם חוקים מטופשים.

אבל אם אעבור עליהם, אצפה לעונש הקבוע בחוק.

ומיש חושב שבשוויץ או בבלגיה אפשר לסוע מהר, שיחשוב פעמיים; שכן שלי קיבל חיוב של 2500 אירו קנסות ממצלמות מהירות, ולא עבר בהרבה על המהירות המותרת.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

falou (וחלק גם ליבגניפ)- אז יופי, עברת על חוקים גם במדינות אחרות. נחמד לי לפחות לדעת שבמקומות אחרים אזרחי מדינה מעדיפים לשמור חוק מאשר לספק את ההנאה שלהם בלנסוע מהר. (ומדינות כאלו, לא חסר) אם את המאמץ שלכם הייתם משקיעים בלהלחם בחוקים המגוכחים במקום להתחמק מהם ולנסות שלא להתפס, משהו כבר היה כאן קורה. יש כאן מאות אלפי משתמשים, ואם היו מקימים כאן עצומה וקוראים לכל נהגי ישראל להתנגד למהירות המוגבלת במספר מקומות- ממזמן כבר שהיה זז כאן משהו. אני הייתי חותם על עצומה שכזו.

לא צריך להיות מומחה רכב/נהג מרוצים/נהג שנוסע ב140 קמ"ש כדי לאהוב את עולם הרכב והמוטוריקה. אתה יכול לנחש למה אני נמצא כאן בפורום הזה, ואם אתה חושב שאין מקום למשתמשים פה שחושבים שלעבור על החוק זה דבר אסור ובל יעבור למרות שמדובר במשהו מנוגד לשאיפות וההרגלים המוטוריים שלכם- תגיד לי, ואני מייד מפסיק להכנס לכאן.

אתה לא קראת טוב.

1. גם באירופה נוהגים המקומיים ה-רבה מעל המהירות המותרת.

2. אתה יכול לכתוב איזו דעה שאתה רוצה (במגבלות הכללים). זה לא שאין לך מקום, אלא שזה מקום שהוקם בשביל אלו שכן נוסעים 140. תחשוב על זה מה שאתה רוצה, תכתוב על זה מה שאתה רוצה גם.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

שמחתי לראות שרוב המשתמשים בפורום לא מחפשים לצאת צדיקים אצל הכט, ועדיין הפורום ברובו מושתת על חובבי נהיגה אמיתיים שמבינים שנהיגה שאינה חוקית לא בהכרח אינה בטיחותית.

לכל אלו שספקנים בנוגע להתראה שלי, אומר לכם בפירוש שהמצלמה פעילה, צילמה אותי, ואין שום ספק לגבי זה. מאוד קשה לפספס את הפלאש שלהן. אני חושב שהחוק אוסר על ניידות להסתתר ולצלם/ללזור ממקומות ובקטעי כביש חשוכים ולכן האפשרות הזו אינה עומדת על הפרק, תקנו אותי אם אני טועה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5016 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...