Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5014 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איך הדיון הזה הספיק להתדרדר לכביש החוף הסלול היטב, מואר, ובעל שוליים (חוץ מבין 6:30 ל- 9:30)?

אני מסכים פה עם כמה אנשים משני הצדדים, ורוצה לשתף את דעתי הצנועה, אך מושכת בטירוף. מי שרוצה שיקרא :)

דבר ראשון, צביעות זו תכונה לא כל כך יפה, אני לא חושב שמי שנוסע 20 מעל המותר, לא יכול שפוט את אלה שנוסעים 40 מעל המותר, זה פשוט לא מצטייר יפה.

אפילו אני, שאתם יכולים להאמין לי, או לא, שב-7 החודשים האחרונים (בערך) לא עברתי את ה-90 קמ"ש בשום כביש (כן, לפעמים זה מצריך סבלנות מפלדה, למזלי יש לי) לא מוצא את היכולת לשפוט אנשים שכן מבצעים את עבירות המהירות, כי מה לעשות אני חושב שאם ארגיש צורך, אז כן אסע 95 או 100 בכביש החוף.

מנגד כל אותם שתומכים במהירות שתואמת את תנאי הדרך מפספסים משהו קטן, רוב הנהגים אינם בעלי הכשרה מאון יעקובסון, רובם לא חובבי מוטוריקה מושבעים, ובשבילם לנסוע מהר זה רק כדי להגיע מהר יותר, או ביותר פוזה ממקום למקום. בסוף אם כל אחד יחליט מה היא המהירות הסבירה בשבילו, יהיה פה בלאגן יותר גדול ממה שיש היום. אם יבוא שר תחבורה צדיק, ויקים ועדה שבאמת ובתמים תתאים כל כביש למהירות הסבירה שלו, אני בטוח שרוב ציבור הנהגים יהיה גם מוכן לקבל מצלמות מהירות בכל 12 מטרים, אבל אלה חלומותיי אודות אוטופיה, שלא נראה שתקרה בתקופה הקרובה.

בקשר למקרה הספציפי הנתון, אבקש את התייחסותו של פותח השרשור להודעה הקודמת שלי, האם הנסיעה הייתה בקטע הכביש שציינתי?

זה שיש בו רק שני נתיבים, אין בו שוליים כמעט, וכל הכביש מלא בשאריות של שיפוצים? אם כן, אז עם כל הכבוד לאון יעקובסון, שום דבר לא יצדיק נסיעה במהירות של 140 בכביש הזה, כי בכביש כזה נסיעה במהירות כזו מותירה אותך הרבה יותר חשוף למצבים מסוכנים שהם לא באשמתך (בגלל התשתית, בגלל נהגים ורוכבי אופניים שיש בכביש הזה, ובגלל אנשים שבאמצע הלילה מהלכים בו, כי אין להם תחבורה יעילה במושבים), ולכן אשאל שוב, האם זה הוא קטע הכביש המדובר? אם כן, אז יש כאן מישהו שחושב שנסיעה ב140 קמ"ש כן מוצדקת שם?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תגובות 104
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מרק10 הוכנס לניטור.

מתי מעבירים אותו להתאוששות? אני רוצה לבוא לבקר.

חבר'ה, אני חושב שהדיעה הסבירה היא בעלת שני מרכיבים: האחד - חוק זה חוק, ומי שעובר עליו שיהיה מוכן לתת את הדין; אבל המרכיב השני הוא מרכיב התאמת החוק לתנאים השוררים והעיקרון העומד מאחוריו.

אני נוסע לעתים במהירויות העולות על האמור בחוק (ואכן צולמתי לראשונה לפני מספר חודשים נוסע 90 בכביש של 80 בו הושם תמרור שמוריד ל-70, ושם היתה במקרה ניידת, מעשה שטן), ומהירות של 140 גם הרכב הנוכחי שלי משיג ללא שום מאמץ, ועדיין אני רואה בעצמי נהג נורמטיבי ושומר חוק.

חברי פורום אנאליים אולי לא מבינים על מה אני מדבר, אבל ניחא.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
שי, שלא תבין אותי לא נכון. ברמה העקרונית אני מסכים עם 100% ממה שאתה כותב

נדמה לי שיחד איתך ניהלתי את הויכוח על גניבת סמלים של מכוניות וכו' בהתכתבות אחרת ואני לא חושב שאנחנו רואים את הדברים בצורה מאוד שונה. במקרה הספציפי הזה, אני באמת לא חושב שיש מישהו בישראל ש100% מקפיד על המהירות המותרת ויש לזה סיבה. לא כל החוקים הם גם שווים. יש חוק, למשל, שאוסר עליך לצעוק אחרי השעה 22, אבל פעם אחרונה כשניסיתץי להגיש תלונה נגד מישהו שעשה את זה ללא הפסקה ליד הבית שלי, הסביר לי השוטר הנחמד שזה לא נחשב לעבירה פלילית ולכן בפועל לא יעשו לאותו הבן אדם כלום. החוקים הם שונים גם מבחינת הענישה שמקבלים כשעובירם עליהם, ואלחל כל מיני איחולים לבן אדם, שכמו שמסתבר עבר קורסים אישיים בנהיגה מתקדמת, וכנראה מבין לפחות קצת מה הוא עושה, כי הוא נוסע על 140 זה מגוחך.

קודם כל, אתה צודק בהחלט, זה הייתי אני באותו דיון וגם שם היינו בערך באותו ראש. אני נוהג לצוץ בדיונים מעוררים :-D (ובסוף כל דיון כזה, כמובן, דואג להבהיר את כוונתי לרדת מהארץ :lol:)

עכשיו בקשר לציטוט, הכוונה שלי לא הייתה לגבי רמת הענישה כי ברור שיש הבדלים בין סוגי עבירות, אבל הכוונה שלי היתה למידת המחויבות של האזרח- אני מחוייב שלא לגנוב מסטיק מהמכולת בדיוק כמו שאני מחוייב לא לרצוח. מובן שאם ארצח אקבל עונש גדול יותר, אבל מבחינת החוק אסור לעבור עליו. אם היה מותר מדי פעם לעבור על חוק, הוא לא היה חוק אלא המלצה. זה שלא אוכפים עבירות קטנות, זה עוד נגע במדינה שלנו ובמערכת האכיפה המושחתת.

מנגד כל אותם שתומכים במהירות שתואמת את תנאי הדרך מפספסים משהו קטן, רוב הנהגים אינם בעלי הכשרה מאון יעקובסון, רובם לא חובבי מוטוריקה מושבעים, ובשבילם לנסוע מהר זה רק כדי להגיע מהר יותר, או ביותר פוזה ממקום למקום. בסוף אם כל אחד יחליט מה היא המהירות הסבירה בשבילו, יהיה פה בלאגן יותר גדול ממה שיש היום. אם יבוא שר תחבורה צדיק, ויקים ועדה שבאמת ובתמים תתאים כל כביש למהירות הסבירה שלו, אני בטוח שרוב ציבור הנהגים יהיה גם מוכן לקבל מצלמות מהירות בכל 12 מטרים, אבל אלה חלומותיי אודות אוטופיה, שלא נראה שתקרה בתקופה הקרובה.

ערכתי את הציטוט הכי נכון לפי דעתי. לגבי עניין השפיטה- לא יודע אם מבחינתך זה נחשב לשפוט, לי פשוט עצוב לדעת ששמים פס על חוק כזה או אחר במדינה שלנו. לדעתי חוק זה חוק, וחוק נועד ונוצר על מנת להכריז על גבולות.

מעבר לכך היות וזאת לא הפעם הראשונה שבה התדיינו (זאת ד'!!!) אני יכול להגיד שאתה בין האנשים שמעניין, נעים ותרבותי לדון איתם בנושאים כאלה.

פורסם
כן גם אני מכיר את הטיפוסים האלה שעוסקים בספידומטר שלהם ומנסים לסגור את הסקאלה,

בדרך כלל הם סובלים מתפקוד מיני לקויי ומנסים להשלים פערים על הכביש ולהראות לכולם כמה הם "ילדים גדולים".

אומנם אפשר להחשיב אותי לאדם אפרורי בכל הנוגע ל"אקסטרים" אבל אני נהנה מהנהיגה שלי גם בלי לסכן את עצמי ואת הסובבים אותי.

*למנהל שמחק את הודעתי, אני מבין שהגעתי לאזור שבו דיקטטור זה שם שני למנהל, אם אתה מאמין שפעלתי לא נכון בהודעה שלי אשמח אם נוכל לדון על כך ולא סתם "למחוק" הודעות כי לא תואמות את הנפש העדינה שלך, ובנוסף על כך חופש הביטוי הוא לא משהו רע והוא אפילו מומלץ*

תגדיר הנאה מנהיגה?

יש מצב שמצאת תרופה לתפקוד המיני הלקוי של חצי מהפורום :-D

2004 C5 PK

CLIO 172 PH2 2003- SOLD

MEGANE RS 225 2008

פורסם
איך הדיון הזה הספיק להתדרדר לכביש החוף הסלול היטב, מואר, ובעל שוליים (חוץ מבין 6:30 ל- 9:30)?

אני מסכים פה עם כמה אנשים משני הצדדים, ורוצה לשתף את דעתי הצנועה, אך מושכת בטירוף. מי שרוצה שיקרא :)

דבר ראשון, צביעות זו תכונה לא כל כך יפה, אני לא חושב שמי שנוסע 20 מעל המותר, לא יכול שפוט את אלה שנוסעים 40 מעל המותר, זה פשוט לא מצטייר יפה.

אפילו אני, שאתם יכולים להאמין לי, או לא, שב-7 החודשים האחרונים (בערך) לא עברתי את ה-90 קמ"ש בשום כביש (כן, לפעמים זה מצריך סבלנות מפלדה, למזלי יש לי) לא מוצא את היכולת לשפוט אנשים שכן מבצעים את עבירות המהירות, כי מה לעשות אני חושב שאם ארגיש צורך, אז כן אסע 95 או 100 בכביש החוף.

בקשר למקרה הספציפי הנתון, אבקש את התייחסותו של פותח השרשור להודעה הקודמת שלי, האם הנסיעה הייתה בקטע הכביש שציינתי?

זה שיש בו רק שני נתיבים, אין בו שוליים כמעט, וכל הכביש מלא בשאריות של שיפוצים? אם כן, אז עם כל הכבוד לאון יעקובסון, שום דבר לא יצדיק נסיעה במהירות של 140 בכביש הזה, כי בכביש כזה נסיעה במהירות כזו מותירה אותך הרבה יותר חשוף למצבים מסוכנים שהם לא באשמתך (בגלל התשתית, בגלל נהגים ורוכבי אופניים שיש בכביש הזה, ובגלל אנשים שבאמצע הלילה מהלכים בו, כי אין להם תחבורה יעילה במושבים), ולכן אשאל שוב, האם זה הוא קטע הכביש המדובר? אם כן, אז יש כאן מישהו שחושב שנסיעה ב140 קמ"ש כן מוצדקת שם?

מצטער, מרוב תגובות סרק פיספסתי את שאלתך.

אז אתחיל בכך שעם כל הכבוד לאון, מדריך ונהג משמכו ומעלה, לא אני העלתי אותו כאסמכתא לנהיגה שלא כחוק. אחד המשתמשים בפורום ציין שעברתי קורס אצלו, כמו שאכן קרה, והקורס תרם ולימד המון, אבל עד שימנו את און לשר התחבורה, 140 היה ונשאר לא חוקי ללא שום קשר לאיזה מדריך יש לך.

על מנת להרגיש ולהיות בטוח בנסיעה מהירה צריך יותר מקורס נהיגה, לדוג' שליטה והכרה מלאה של הרכב עליו אתה נוהג, הכרות עם הכביש ותנאי הדרך, נסיון עם מצבי חירום שגרתיים וכאלו שאינם שגרתיים, נסיון במניעתם ובטיפול בהם (און בהחלט עוזר בתחום הזה) ועוד ועוד.

במקרה הנ"ל, שלא כמו שחשדת, קטע הכביש היה בעל שוליים נדיבים וחף מלכלוכים ומפגעים. אין לי מושג על איזה קטע כביש אתה מדבר אבל זה לא הקטע בו צולמתי.

פורסם
לנסוע בכביש 4 במהירות הזו בלי גלאי ראוי זו רשלנות פושעת.

לא רשלנות פושעת- סתם טיפשות... לנהוג ב130-140 קמ"ש צריך לדעת איך, מתי והכי חשוב (?)- איפה...

מי שנוהג במהירות 140 הוא עבריין מהסיבה הפשוט שהוא עבר על החוק

איך

דני סנדרסון- "אם ביתו לעיתים עוברת, אל תקרא לו עבריין"

לא כל עבירה על החוק הופכת את מבצעה ל"עבריין"

חבר'ה, אני חושב שהדיעה הסבירה היא בעלת שני מרכיבים: האחד - חוק זה חוק, ומי שעובר עליו שיהיה מוכן לתת את הדין

אני רואה בעצמי נהג נורמטיבי ושומר חוק.

זו בדיוק גם דעתי.

כולנו (או רובינו) חוטאים במהירות הנסיעה המותרת, ואני מקווה שתוך התחשבות בתנאי הדרך והתנועה מסביב.

מה שמעצבן (אותי באופן אישי) בהודעות האלה זו נימת ההתבכיינות והניסיון להצדיק את המעשה.

שוטר עצר אותי פעם על מהירות, 105 באיזור של 80

מצלמה תפסה אותי על 137 על כביש 4 מדרום לצפון, לפני מחלף סיירים (ייסלחו לי כולם אבל אני לא יודע כמה מותר שם :oops:)

שוטר עצר אותי בלי חגורה, כ100 מטר מביתי

מודים באשמה, משלמים את המחיר ולומדים את הלקח. חלאס להתבכיין ולהצטדק.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

"לא רשלנות פושעת- סתם טיפשות... לנהוג ב130-140 קמ"ש צריך לדעת איך, מתי והכי חשוב (?)- איפה..."

לא הבנתי, איך הסקתם שאין לי?

יש לי צ'יטה, וולנטין, ואבזור נוסף.

פורסם

אז אין נפלת בגאטסו אם יש לך וולנטיין ???

בוולנטיין אין פספוסים . לדעתי הוא מקונפג אצלך לא נכון, כדאי לך לבדוק זאת בדחיפות.

יש נהגים שהם מסוכנים ב50 קמ"ש ,מה שנהג מיומן לא יהיה ב200 קמ"ש...

140 קמ"ש זו מהירות שאם אתה נוסע בה - אתה נעקף בה בכבישים כמו 431.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
אין שום קשר למתחסדים.

חוק זה חוק, בין הוא מתאים לנו ובין אם לאו.

מי שרוצה לעבור במודע על החוק, שיצפה לתוצאות, ושלא יבוא להיתבכיין כאן על מר גורלו.

מבחינתי, "לגנוב" רמזור אדום זו עבירה לגיטימית, וכנ"ל גם לא לעצור בעצור, סתם חוקים מטופשים.

אבל אם אעבור עליהם, אצפה לעונש הקבוע בחוק.

ומיש חושב שבשוויץ או בבלגיה אפשר לסוע מהר, שיחשוב פעמיים; שכן שלי קיבל חיוב של 2500 אירו קנסות ממצלמות מהירות, ולא עבר בהרבה על המהירות המותרת.

הקשר למתחסדים הדוק ביותר. אם תשים לב, לא טענתי שהדבר אינו עבירה. נהפוך הוא. לכן פותח השרשור יתן את הדין על כך, בדיוק כמו שאני נתתי את הדין לכשנתפסתי, בלי שיגולי מוחין.

אלא מה, ההתחסדות היא בעצם ההסתכלות עליו, של חלק מחברי הפורום כאן, כעל שליח מלאך המוות עצמו המשחר להם לטרף בדרכם לענייניהם. הדבר לא נכון מעשית ועל אחת כמה וכמה לא במקומו בפורום רכב.

לא כל עבירה על החוק הופכת את מבצעה ל"עבריין"

מודים באשמה, משלמים את המחיר ולומדים את הלקח. חלאס להתבכיין ולהצטדק.

לא מסכים עם הראשון - כל עבירה הופכת אותך לעבריין, לפחות באותן הנסיבות. זה מה יש. זה גם מתקשר עם החלק השני - זה בדיוק מה שעושים. מודים או לא, אך בסופו של דבר בד"כ (אלא אם יש איפה לתקוף את העניין משפטית) נותנים את הדין.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אז אין נפלת בגאטסו אם יש לך וולנטיין ???

בוולנטיין אין פספוסים . לדעתי הוא מקונפג אצלך לא נכון, כדאי לך לבדוק זאת בדחיפות.

יש נהגים שהם מסוכנים ב50 קמ"ש ,מה שנהג מיומן לא יהיה ב200 קמ"ש...

140 קמ"ש זו מהירות שאם אתה נוסע בה - אתה נעקף בה בכבישים כמו 431.

הוולנטין מגלה גאטסו אבל מצלמות רגילות לא?

פורסם
מנגד כל אותם שתומכים במהירות שתואמת את תנאי הדרך מפספסים משהו קטן, רוב הנהגים אינם בעלי הכשרה מאון יעקובסון, רובם לא חובבי מוטוריקה מושבעים, ובשבילם לנסוע מהר זה רק כדי להגיע מהר יותר, או ביותר פוזה ממקום למקום.

באירופה כל מי שמוציא רשיון נהיגה עובר הכשרה? למה להם מותר לנסוע אפילו ללא הגבלה?

פורסם
ההפך חבר, הוולנטיין לצערנו הרב לא מזהה את מצלמות הגאטסו החדשות, אבל הצ'יטה כן.

נכון מאוד, לכן אני לא מבין את כוונתו של אייל.

איך וולנטיין היה עוזר לי מול גאטסו?

פורסם

יש כאן משהו ערכי או מעניין בדיון הזה, או שאני פשוט אנעל אותו?

כמו נגיד תשובה לאיזו מצלמה זו הייתה בדיוק ולמה מה שהיה צריך להתריע לא התריע, נגיד.

דיונים על צייתנות לחוק לרוב ממצים את עצמם תוך 3-4 עמודים, אנחנו כבר בעמוד 7, זה לא מעניין. תמשיכו הלאה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5014 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...