Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5015 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אני חדש כאן (היום נרשמתי ) אבל מכיר את הפורום די הרבה זמן ועכשיו לא מצאתי תשובה מספקת בפורום אז אני מבקש את עזרת חברי הפורום

יש לי פורד פייסטה שנת 98

נסעתי איתה היום וכבה לי המנוע מס פעמים (לא אופייני לרכב) ובמהלך כל הנסיעה המנוע פעל באופן לא יציב כלומר טרטורים מוזרים

פתחתי את מכסה מילוי השמן ושמתי לב שכאשר פתחתי את המכסה השתנה קצב הטרטור של המנוע ממש על סף כיבוי המנוע

ולאחר הפתיחה שמן השפריץ מפתח המילוי

אין זריקה רצינית אומנם אבל אני לא רוצה לחכות שיהיה מאוחר מידי (ואז אצטרך להחליף מנוע\ראש)

אשמח לכל התשובות שעולות על רוחכם

פורסם

ראשית כל, לא פותחים אף פעם מכסה מילוי שמן במהלך פעילות המנוע השוטפת כי השמן חם ויכול לגרום לכוויות.

יתכן שמילאת דלק מהול בתדלוק האחרון ולכן הרכב נכבה.

מתי מילאת שמן לאחרונה? האם מילאת בתחנת דלק בעצת מתדלק? אם כן יתכן שמולא יותר מדי שמן ולכן המנוע נחנק מעודף שמן.

שנית, לגבי הרכב שנכבה תוך כדי נסיעה-זה יכול להיות מכמה סיבות כגון פלאגים לא תקינים, משאבת דלק לא תקינה, ועוד הרבה דברים. פרט יותר מה טופל ברכב בזמן האחרון ומתי התופעה הופיעה-האם היא הופיעה אחרי תדלוק או מילוי שמן?

פורסם

לא מולא יותר מידי שמן אפילו חסר לי מעט שמן

טיפול לא נעשה די הרבה זמן

הטיפול האחרון היה לפני שנה בערך טיפול 10000

הרכב כבה בזמן החלפת הילוכים מרוורס לדרייב וכן הלאה

דלק מיליתי בדור אלון נראה לי דלק סביר אמנם זאת לא התחנה הקבועה שלי אבל זה דור אלון לא תדלוק אצל תחנות "שקר כלשהו"

קיים קשר בין פתיחת מכסה השמן לבין טרטור המנוע

המנוע הגיב בטרטור נוסף בזמן הפתיחה של מכסה השמן

תודה על ההתיחסות

פורסם
לא מולא יותר מידי שמן אפילו חסר לי מעט שמן

טיפול לא נעשה די הרבה זמן

הטיפול האחרון היה לפני שנה בערך טיפול 10000

הרכב כבה בזמן החלפת הילוכים מרוורס לדרייב וכן הלאה

דלק מיליתי בדור אלון נראה לי דלק סביר אמנם זאת לא התחנה הקבועה שלי אבל זה דור אלון לא תדלוק אצל תחנות "שקר כלשהו"

קיים קשר בין פתיחת מכסה השמן לבין טרטור המנוע

המנוע הגיב בטרטור נוסף בזמן הפתיחה של מכסה השמן

תודה על ההתיחסות

תעשה טיפול כולל פלגים.-תבדוק את מצבם.

תבדוק את מצב חוטי ההצתה

כאשר אתה פותח מכסה שמן מנוע תוך כדי עבודת מנוע.

א. הואקום במנוע משתנה,תערובת דלק\אויר משתנה-לכן זה גורם לנפילה בסל"ד ועלול לגרום לכיבוי מנוע.

ב. אתה שומע יותר בחוזקה את רעש הקמשאפט והשסתומים(אותו טירטור שציינת)נורמלי לחלוטין.

ג.ברור שישפריץ שמן כיוון שיש תנועה ועם פתיחת המכסה השמן מן הסתם משפריץ מעט.

פורסם

הטרטור שציינתי הוא לא רעש של גל הזיזים אלא מין קרטוע של המנוע

ואיך תערובת דלק\אוויר משתנה מכך?

בעבר לא היה נזרק לי שמן ועקב זאת פניתי לפורום

דיברתי עם השכן שלי והוא אמר שיש מצב שאחד\או יותר מהרינגים שעל הבוכנה נפגמו יש אופציה שמה שהוא אמר נכון??

פורסם

דיברתי עם השכן שלי והוא אמר שיש מצב שאחד\או יותר מהרינגים שעל הבוכנה נפגמו יש אופציה שמה שהוא אמר נכון??

תבדוק נוכחות מים בשמן או ההיפך(הכי קל)

תפרק פלגים(או בטיפול שיחליפו לך)ותבדוק אם הם מפויחים \מלוכלכים\רטובים משמן.

• ספונסר פורום
פורסם

הכל יכול להיות. יש לגשת למוסך כדי לעשות מספר בדיקות (קומפרסיה, לחץ הפוך וכו') לפני שקובעים כאלה קביעות נחרצות.

אם כל הבדיקות עברו בשלום אז צריך להתחיל לבדוק מהקל אל הכבד מהו הרכיב שגורם לרכב לעבוד לא עגול (יכול להיות המון סיבות).

מאיזה אזור אתה? אשמח להמליץ לך על בעל מקצוע לאבחון ותיקון התקלה.

פורסם

אני מאזור חיפה

אם יש רעיונות לבדיקות שאני יכול לעשות בבית כמו באמת לבדוק\להחליף פלגים אני ישמח

תודה לכם ניצן מתן ועזרה :)

• ספונסר פורום
פורסם

אם יש לך ידע טכני וכלים אז תתחיל מפירוק של הפלאגים ובדיקה ויזואלית שלהם (אתה מוזמן גם לפרסם פה תמונה ואנחנו נעזור לך).

את חוטי ההצתה בודקים גם ויזואלית וגם ע"י בדיקת ההתנגדות שלהם (תצטרך בשביל זה רב מודד).

בדיקת קומפרסיה היא גם בדיקה לא מסובכת יותר מדיי אבל צריך בשביל זה ציוד מיוחד (אם יש לך חבל מכונאי זה הזמן להפעיל קשרים).

פורסם

רק למען הפרוטוקול, אם פותח השירשור רושם פיאסטה שנת 98 מדובר ככל הנראה בפיאסטה דינמיק. בפיאסטה הזו יש הגה כוח, כריות אויר, ספידומטר עם מד מרחק אלקטרוני, שעון טורים ומנוע אחר לגמרי מהפיסטות הישנות יותר להלן הפיאסטה YOUTH שנקראת MK 3

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אם כאשר אתה פותח את המכסה של המילוי שמן כאשר המנוע עובד ואתה מרגיש ש"המנוע נחלש" כלומר הסל"ד יורד ונהיה נמוך מדי, וכאשר אתה סוגר בחזרה את מכסה מילוי השמן והסל"ד עולה בחזרה אז לצערי יתכן מאוד שיש בעיה של קומפרסיה נמוכה מדי במנוע, הלחץ "בורח מהבוכנה אל חלל המנוע ואז כשאתה פותח את המכסה מילוי שמן, הלחץ יוצא אל חוץ המנוע והסל"ד יורד, למרות שמצב כזה לא קורה בבת אחת בדרך כלל.

נתקלתי במצבים כאלה ובגלל זה אני אומר את זה, אך עדיין כל זה בגדר הערכה כי אני לא בדקתי את הרכב ולא ראיתי אותו.

בהצלחה.

פורסם

בדקתי קצת ברשת מזה בדיקת קומפרסיה ומה היא אומרות התןצאות שלה

כלי הבדיקה הוא בסהכ מד לחץ שמתחבר במקום הפלג

מד לחץ ללחצים גבוהים יש לי בבית והברגה שתתאים לפלג זה לא בעיה למצוא

מה הנוהל שעושים איך זה עובד מה מרכיבים\מנתקים בשביל לבצע בדיקה כזאת??

פורסם

כריות אוויר הגה כח וכל מה שציינת יש אך אין מד מרחק אלקטרוני

מד המרחק הוא רגיל גלגלים כאלה כמו המכוניות הישנות

פורסם

אז ככה קצת יותר מידע על המנוע

16 שסטומים

דגם מנוע מסוג DHA אם זה אומר משהו למישהו (מתוך רשיון הרכב)

סוג הפיאסטה הוא M1

5 דלתות

פורסם
כריות אוויר הגה כח וכל מה שציינת יש אך אין מד מרחק אלקטרוני

מד המרחק הוא רגיל גלגלים כאלה כמו המכוניות הישנות

סליחה, טעות שלי, התכוונתי למד מרחק דיגיטלי ולא כמו בפיאסטות הישנות שהוא פשוט מכני.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...