Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5025 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם :)

קודם כל אני חייב לשבח את הפורום המדהים הזה ! :)

אני רציתי להתיעץ עם אנשים מביני ענין בנושא הדלק

אני רכשתי סיאט איביזה 1.4 ידני רפרנס..

אני מבסוט מאד על הרכב חוץ מנושא הדלק..

אני רוצה לדעת מתי הכי נכון להעביר הילוך [באיזה טורים]

בירידה, עליה ובמישור!

אשמח מאד לתשובות

פורסם

בפאביה 1.4 שלי יש מחשב בלוח שעונים, אני מאמין שגם לך יש.

קיצור, הוא אומר לך מתי להעביר הילוכים.

להתחלה עד שתתרגל לרכב, תלך לפי המחשב.

לרוב שאני נוהג ברכב אני מחליף הילוכים בין 2.8-3.5 אלף סלד, בעליות גם מגיע ל4 בכיף, ועקיפות 4.5 בכיף.

הילוך ראשון אני לא מושך כמעט.

(אני לא קורע את המנוע, זה הטווח העבודה האופטימאלי שלו, חוץ מזה הוא חזק יחסית לרכבים דומים מקונצרן אחר.)

ככה הרכב לא נותן לי בעיטות בהחלפה של ההילוכים.

לגבי הצריכת דלק, תן לרכב להגיע לסביבות ה10KKM, ואז תראה שיפור. (הפאביה שלי בת חודשיים עם 6KKM בערך).

סך הכל שתי הרכבים דומים מאוד, אותם מערכות עד כמה שאני יודע, רק שהפאביה פי כמה יותר מרווחת ועם איכות יותר טובה של חלקים, אבל האיביזה יותר יפה.

פורסם

אני מבסוט מאד על הרכב חוץ מנושא הדלק.. אני רוצה לדעת מתי הכי נכון להעביר הילוך [באיזה טורים] בירידה, עליה ובמישור!

כדי לחסוך בדלק כדאי לנסוע במהירות קבועה עד כמה שאפשר, להאיץ במתינות, ולהעביר הילוכים מוקדם ככל האפשר. ככל האפשר פירושו - בלי שיהיה צורך ללחוץ חזק על דוושת התאוצה. כמובן שזה משתנה בהתאם לשיפוע, לעומס (מספר האנשים ברכב) ולתאוצה הרצויה. ככל שאתה רוצה להאיץ יותר מהר, תלחץ על הדוושה חזק יותר, תעביר הילוך יותר מאוחר ותשלם על כך בצריכת דלק גבוהה יותר.

כמו כן כל משקל נוסף (דברים לא נחוצים) שאתה סוחב ברכב מגדיל את צריכת הדלק.

דני

פורסם

בסיאט שלי אחרי הרכבת מערכת ואיטום שזה אומר נסיעה קבוע של 2 אנשים ברכב מבחינת משקל, בממוצע עמדתי על 1-12 לא קורע את הרכב אבל גם לא מתחשבן אם להאיץ או לא, היום יש דלקן אז זה כבר לא משנה :twisted:

מקס.

פורסם
בסיאט שלי אחרי הרכבת מערכת ואיטום שזה אומר נסיעה קבוע של 2 אנשים ברכב מבחינת משקל, בממוצע עמדתי על 1-12 לא קורע את הרכב אבל גם לא מתחשבן אם להאיץ או לא, היום יש דלקן אז זה כבר לא משנה :twisted:

מקס.

תודה רבה לתשובות המחכימות :)

מקס אתה ניראה לי אחד מבין ענין

אני רוצה לשים מערכת בסיאט איביזה שלי.. כמה עולה לי הפנאל?

פורסם

בהתחלה, הייתי מעביר הילוכים לפי המחשב דרך, אבא שלי היה מאוד מתפלא כשהיה נוסע לידי ורואה אותי מעביר ב 2500 סל"ד.

אך צריכת הדלק עמדה על כ-1 :15. (אבל כמו שאמר ניר, החלפה מוקדמת תתן לך בעיטה בת*ת, תחשוב על זה :) )

היום לאחר 10 חודשים על הכביש אני מעביר בין 2700-3000 סל"ד וצריכת דלק 1:13/14 בערך (משולב).

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

חסכון מירבי בדלק ניתן להשיג ע"י לחיצה עדינה על המצערת והתאמת ההילוך הנבחר כבר בסל"ד הנמוך ביותר האפשרי.

בכל רכב זה שונה ואין "נוסחה" אחת לכולם, עם סבלנות תרגול ומשחקים תמצא את הנקודות האידאליות, חסכון בדלק מובטח ובצורה משמעותית.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

הרכב יכול לנסוע בשלווה (לא בעליה) אפילו ב-1500 סל"ד.

עקרונית, לפי מה שמחשב הרכב מראה, עדיף לנסוע בפול גז ובהילוך גבוה מאשר לנסוע בהילוך נמוך עם פחות גז.

שים לב שעד כמה שאני יודע עדיין מידי פעם צריך לנסוע עם טורים גבוהים (משהו עם השמן, או משהו כזה).

אגב, העברת ההילוכים בפאביה טובה הרבה יותר מבאיביזה באופן מוזר.

• תוכן חדש...