Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4998 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בזמן האחרון נדלקת לי נורת תקלה (לפעמים מתכבה ולאחר מספר נסיעות נדלקת שוב).

דרך מכשיר דיאגנוסטיקה כתוב לי: "Secondary air injection system pump stuck on bank 1".

* בנסיעה אני לא מרגיש בתקלה.

מישהו יודע מה יכולה להיות הבעיה?

תודה לכל העוזרים,

אלכס

פורסם

מצורפת הודעת תודה ששלחו בפורום סובארו בחו"ל על אותה תקלה :

Thank you everyone I got that code yesterday at around 48000 miles. I was worried since I had no idea what a secondary air inj switching valve was or where to find it. I read this thread and found it right away, attached to the dipstick. Took the hose off and also had water come out. I Knew I was on the right trial. Took the Valve off and sperated the top and bottom cleaning the rust off and pulled on the plunger a few times freeing it up. Put it back together, cleared the code. Started up great, code did not pop back on so time will tell.

תקלת שסתום משני שממוקם ליד מדיד השמן, להגיע אליו יש לפרק צינור מים .

לפי השרשור מדובר על תופעה ידועה של חלודה על השסתומים הללו. בחלק מהמקרים ניקוי חיצוני פותר את הבעייה.

פורסם

שלום, אני לא מכיר רכב ואיזה מנוע יש בו, אבל היה לי מקרה עם סיטרואן C5 שהיה לו בעיה בSECONDARY AIR IJNECTION ואם זה דומה אזצורך לבדוק:

1: פיוזים.

2: משאבה חשמלית לזרימת אוויר - היא חשמלית.

3: בד שס' כניסה לראש מנוע.

4: מעברים בראש מנוע.

[CENTER][FONT=Comic Sans MS][SIZE=2][COLOR=Lime]Cooperative galil eliyon[/COLOR][/SIZE] [/FONT][/CENTER]

פורסם
שלום לכולם,

בזמן האחרון נדלקת לי נורת תקלה (לפעמים מתכבה ולאחר מספר נסיעות נדלקת שוב).

דרך מכשיר דיאגנוסטיקה כתוב לי: "Secondary air injection system pump stuck on bank 1".

* בנסיעה אני לא מרגיש בתקלה.

מישהו יודע מה יכולה להיות הבעיה?

תודה לכל העוזרים,

אלכס

היי אלכס,

מדובר במערכת הזרקת אויר משנית העובדת רק בהנעת בוקר ומיועדת להורדת גזי הפליטה בהנעת הבוקר כשהמנוע קר .

רצוי להיכנס למוסך מורשה לבדוק בדיוק מה הבעיה כיוון שלמערכת הזו יש מספר רכיבים וייתכן ואחד או יותר מהם לא תקין.

אייל מסובארו.

פורסם

קניתי את הרכב לא מזמן והייתי פעם אחת במוסך, ההתרשמות שקיבלתי שלילית מאד ולכן אני נמנע ככל יכולתי מלהגיע לשם.

פעם אחרונה שהייתי שם אמרתי שאחרי ניתוק מצבר האוטו מאבד טורים ונכבה אז לקחו לי 200 ש"ח ועשו לי ניקוי מצערת, לאחר קריאה מרובה בפורום הבנתי שפשוט היה צריך להמשיך לסוע וזה היה מסתדר בעצמו (המחשב "לומד").

המוסך יכל פשוט לומר לי את זה, אבל הוא החליט לחרטט אותי ולקחת לי כסף על תיקון שכלל לא נדרש! זה ממש ממש מרגיז!

פורסם

המחשב של הרכב ממש לא לומד לבד ובמוסך צדקו שעשו ניקוי מצערת (כנראה שהייתה מלוכלכת ) והרמת טורים דרך שגע דיאגנוסטיקה לאחר ניתוק של המצבר.

200₪ מחיר סביר לסריקת תקלות+הרמת טורים+ניקוי מצערת.

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

אחי אתה טועה,

פעם ניתקתי מצבר ולאחר חיבורו מחדש הרכב התחיל להתכבותף זה קרה בסופ"ש אז לא יכולתי לסוע למוסך ולכן נסעתי בו כרגיל.

לאחר נסיעה של כמה עשרות קילומטרים זה הפסיק....

כשהגעתי למוסך לא עשו לי שום הרמת טורים ושום בטיח, הביאו מישהו שייפתח באנד ויזריק לתוך הצינור ספריי קרבורטור (מן הסתם גם בדק את הרכב דרך שקע דיאגנוסטיקה).

לאחר שכבר עשו לי הכל הרכב עוד נכבה, אבל אז אחרי שעשיתי עוד סיבוב קצר באוטו הבעיה נעלמה (בדיוק כפי שקרה בפעם הראשונה).

כמו שאמרתי, קראתי על זה הרבה ולא רק בסובארו זה ככה, ברגע שמנתקים מצבר הרכב מתחיל להתכבות ולאחר נסיעה זה מסתדר, כולם קראו לזה "למידה" של המחשב.

לא היה צריך לא שקע דיאגנוסטיקה ולא ניקוי מצערת, יכלו לומר תנסה לסוע קצת ולבדוק אם זה מסתדר כי זו בעיה מוכרת!

פורסם

תקשיב ותלמד בסובארו אין כזה דבר למידה נקודה אולי במכוניות אחרות יש אבל לא בסובארו. בסובארו חובה להרים את הסל״ד הסרק ב כ175 סל״ד ללא המזגן ובכ 75סל״ד כשהמזגן עובד. מבחינתי תמשיך לחיות באשליה שהרכב שלך ״לומד״ ותמשיך לנסוע על טורים נמוכים מהמומלץ.

בהצלחה!

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

בסובארו אין כזה דבר למידה

בהמשך להודעתך, המשכתי לבדוק את העניין ובכל מקום כתוב שצריך לנסוע באותו מצב ולתת למחשב לעשות לעצמו "רקליברציה",

כלומר, לא צריך לעלות טורים ולא צריך לגעת בכלום.

אתה יכול לעשות חיפוש באינטרנט ולדוג' תוכל לקרוא על מצב דומה:

http://www.subaruforester.org/vbulletin/f88/stalling-idle-after-batt-change-64912/

* בכל מקרה, בסוף נסעתי למוסך ואמרו לי שצריך להחליף חיישן, כלומר, אין שום בעיה בתפקוד רק החיישן דפוק.

הבעיה היא שחיישן כזה ללא עבודה עולה 2000 שח :shock:

נראה לי שאני אמשיך לסוע על הרכב עם נורת check engine ואקווה שהיא לא תהיה צריכה להידלק בגלל בעיה אחרת כי אני לא אשים לב.

• תוכן חדש...