Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5034 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מי שרוצה להתעצבן בשבת בבוקר וללכת לתלות אנשים בכיכר - ראו את הכתבה הזו:

http://www.themarker.com/dynamo/1.1823603

ועכשיו הסיפור הקטן.

עד לאחרונה עבדתי במפעל מסויים (עזבתי בשקט לאחר שראיתי לאן נושבות הרוחות). לפני כמה זמן הוכנס מנכ"ל חדש, אשר גרם לי לבחילה כבר מהיום הראשון אך הבלגתי.

עברה שנה ובזמן הזה המנכ"ל פיטר אנשים טובים והכניס...מכרים...לעבודה במקומם.

אציין שבאופן מקצועי, לא הייתי נותן להם להרכיב דופלו, ובכל זאת קיבלו תנאים מפנקים.

כשהעלתי את הנושא בפני מישהי הקשורה לניהול המפעל, היא הגנה על התהליכים תוך נאיביות מסויימת ואמונה ב"כוונות טובות".

לצערי, מה שיש בכתבה דומה מאוד למה שקרה במקרה שלי, רק שפה אנו מדברים על מליונים מכספי הציבור שהולכים ל"חברים של".

אני לא יכול לתאר עד כמה אני מתעב את זה. מליוני שקלים שיכלו ללכת לרפואה, להאכלת נזקקים, לחינוך...הולכים לקבלנים ששמים זין על כולנו.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

הספור הקטן שלך מענין כי הוא ספור אישי.

הספור הגדול כמובן חשוב יותר כי מדובר בכסף גדול יותר השייך לציבור(כבר לא) אבל, הוא ספור מורכב עם הרבה פרטים.

אנשים מעדיפים, זאפטה לפנים. ליתר דיוק כוונתי לומר שאנשים מעדיפים תחקירים צהובים על מגדת עתידות רמאית(להבדיל מיתר מגידות העתידות, הישרות) חוץ מזה מאוד חשוב מי זכה באח הגדול ובכוכב נולד.

העיסוק שלנו הוא בדרך כלל בזוטות, או כי זה מענין אותנו, או שחושבים שבכל מקרה לא נוכל לשנות.

זו שיטה ישנה נושנה של לחם ושעשועים, הסחת דעת להמונים.

בוא וצפה בהצגה בזמן שגונבים את הכסף שאחראי לעתידך.

פורסם

זה היה קיים כבר לפני עשרות שנים, עוד בהקמת קו בר-לב. הרבה מאוד קבלנים התעשרו ככה.

במקום להתעסק בעיקר, ובכספים שהולכים לחרדים, התקשורת המפגרת מתעסקת באירן...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

הבעיה היא חלוקת הקשב של הציבור. סיפורי איראן חשובים, כי מדובר בסיכון עתידנו (לא ברור לי אם על ידי מנהיגי איראן או מנהיגי ישראל). הבעיה היא שצהיבור לא מסוגל לשמוע שני סיפורים במקביל, וחוץ מזה - המארקר, איך לומר, אינו העיתון או האתר הנפוץ ביותר במדינה, ולא מספיק אנשים קוראים אותו.

אני מודה ומתוודה - גם לי יש בעיה לקרוא את המארקר. הסיבה מאוד פשוטה: בעבודה עדיין תקועים עם IE6, והאתר היחיד שעוד תומך בטכנולוגיה זו הוא טמקא.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זה לא סתם שהיא מתעסקת באיראן, זה מה שהספינולוגים מהממשלה מטפטפים לה, וככה קובעים את סדר היום.

המצב כיום, שהממשלה בעיקר לא רוצה שנשים לב לאן הולך הכסף שלנו וע"י מי הוא נשדד, אז דואגים שנהיה עסוקים בדברים אחרים.

כך למשל, איראן, תהיה או לא תהיה תקיפה.

בינתיים, מעמד הביניים קורס ועסוק בלשרוד, משאירים לו 2 ס"מ מעל המים לפני שהוא נחנק, כדי שיוכל להמשיך לצאת לעבוד, אבל עדיין לא יהיה שווה לו לצאת למחות נגד מדיניות של העברת כספים מצד א' לצד ב', כי אם ייצא למחות, יאבד את הקצת שיש לו. ואז כשהפועל חוזר הבייתה אחרי יום ארוך ומשוגע בעבודה, מסממים אותו עם הפח הגדול , הישרדות , היפה והחנון , כוכב נולד, נולד לרקוד , רוקדים עם כוכבים, נולדים עם חנונים ושאר ריאלטי סוג ז ....

כל מה שהוא רוצה זה שעה שקט, וזה מה שיש היום במדיה. הפכנו למדינת BBC / CNN. כל היום הפחדות בחדשות וזבל בפריים טיים כדי שגם הילדים שלנו יקבלו את הטמטום בכפית, רווי בטונות של פרסומות (סמויות וגלויות).

וככה יש לנו החל משעה 17:00 מהדורת חדשות מוקדמת , אחר כך "6 עם ... " , אחר כך אקטואליה עם לונדון וקירשנבאום , אחר כך ב 20:00 מהדורה מרכזית, ואז שעתיים הפסקת תצרוכת זבל מרוכז, ושוב ב 23:00 מהדורה מאוחרת עם גיא זוהר.

שלא לדבר על זה שבבוקר מ 6:30 עד 10:00 (אם אני לא טועה, כי אני לא פה בשעות האלה, כל שעה דוחפים לך מבזק חדשות, כאילו אנחנו ארה"ב. מה לעזאזל כבר משתנה פה שצריך כל שעה מבזק ? עוד איראן, ועוד איראן )

כאמור, בינתיים הציבור עסוק בשרידות והכסף זורם : לטייקונים שלוקחים הלוואות מקרן הפנסיה שלנו ולא מחזירים, לחברות ביטוח שבחסות החוק גו(נ)בות דמי ניהול חסרי פרופורציה מהפנסיה שלנו, ומפסידות את הכסף בבורסה, לוועדים שיכורים מכח שבגלל סטייק שקוצץ להם משביתים את העבודה בנמל אשדוד, נמל שכולם מממנים אותו מכספי המס שאנחנו משלמים, קרקעות בכמעט חינם לסקטורים מסויימים (מי אמר חריש?, אבל לא רק חריש, יש עוד. בנגב, במושב שאשתי נולדה, הקרקעות עולות גרושים אם אתה חותם על טופס שאתה מתחייב לשמור שבת ומועדי ישראל), בזמן שבמרכז נמצא מרכז התעסוקה, ושם קרקעות מוקצות טיפין טיפין כדי להעלות את המחיר.

אבל לא רק הממשלה אשמה, גם אנחנו חלק מהשיטה, אחרי שסיממו אותנו, והחדירו לנו לראש שחייבים עכשיו הכל ומהר, אז כל פעם שיוצא אייפון / סמסונג / HTC חדש אנחנו רצים לקנות. הבגדים חייבים להיות ממותגים, לא מספיק T-SHIRTS רגילות, חדר כושר חייב להיות הולמס פלייס ולא חדר כושר שכונתי, כל בריכת שחייה הופכת לקאנטרי ואנשים אשכרה משלמים מאות שקלים לחודש ובסוף מגיעים לשם בקושי בסופי שבוע, ועוד ועוד, כי כשההשפעה של הסם (הצורך בקניות לא מרוסנות) עוברת , אנחנו חייבים לקנות עוד, ואז כשאין כסף, כמו שמפמפמים לנו בפרסומות, חייבים הלוואה , אז יש מימון ישיר, ויש רכב בתשלומים , ויש ויש ויש ... וככה פחות או יותר אנחנו חיים פה.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

מה שהכי גרוע הוא שהשחיתות הזאת נמצאת בכל מקום. בחברות ממשלתיות, בחברות ציבוריות, בחברות פרטיות... אי אפשר לברוח מזה.

רק לאחרונה עם כל העניין של "מעריב" - ניסיתי להבין איך העיתון הפסיד כל כך הרבה כסף מאז כניסתו של דנקנר. מעבר לכך שככל הנראה דנקנר הוא פשוט איש עסקים כושל שלא מובן איך הצליח כל כך קודם לכן, ממה שאני קורא בעיתונים מרגע שהוא קנה את מעריב ההתנהלות הכלכלית שלו ושל המנהל החדש שהוא הביא (בפי 2 שכר מהמנהל הקודם - 2 מיליון שקלים לשנה) נראתה פשוט הרסנית במכוון. פוטרו כל מיני אנשים ותיקים והוכנסו במקומם חדשים בשכר גבוה משמעותית. נוספו משרות שאף אחד לא הבין את הצורך בהן (משרות ניהול, מזכירות ועוד) שהגיעו כמובן למקורבים וחברים, והעלויות הרקיעו שחקים. זה ממש כאילו הוא התאמץ בכוונה להוריד את החברה מנכסיה ולגמור אותה סופית - כמובן, על חשבון העובדים הותיקים שלא קיבלו משכורות, פנסיות ופיצויים. מדהים אותי איך אנשים כאלה ישנים בלילה...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

זה אני שלא ישן בלילה, כי הכסף שהוא השקיע במעריב הוא לא שלו. הוא שלי ושלך.

דווקא בדה-מרקר היתה כתבה יפה, איך הוא מינה את הבן שלו כדירקטור, ומעל הכל מפקחת הסבתא, כדירקטורית בחברה האם :-)

זה אנחנו הפאריירים. לא שזה לא קורה בחו"ל, אגב, אבל לפחות שם יש אכיפה. כיום, רשת ני"ע, אחרי שנים קצת קשוחות בהנהגת היו"ר הקודם, חוזרת לגלות גמישות "לטובת החברות". גמישות לטובתן = אבדן מהיר יותר של הכסף שלנו. לכן, או שתקימו חברה ציבורית ותשדדו כספי ציבור, או שפשוט לא תשקיעו אצלהם כספים. מסיבה זו, אגב, אני לא מנהל קרן פנסיה ולא שום קופת גמל אחרת (למעט קרן השתלמות, שגם היא לא ממש מבצעת).

ואז מגיעה "מחאה חברתית", שהיא לא מחאה וגם לא חברתית, אלא ניסיון להפיל את הממשלה, ובכוונה נמנעת מלדון בנושא הכספים שמוקצים לחרדים - שהם לדעתי אחת הבעיות החריפות ביותר במדינה. למה בברוקלין הם לא עובדים? כמו גדולים הם עובדים.

פורסם

אבל אם החוק מחייב הפרשה לפנסיה, לאן אתה והמעסיק מעבירים את הכסף ?

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

אני רואה שהמפעל "שלי" (ככה אני מתייחס אליו, כי הוא של הקיבוץ. אם הוא מפסיד, זה הכסף של אמא שלי ושל שאר חברי הקיבוץ) אינו היחיד שמתנהל כך.

מדהים שאנשים אלו בכלל מגיעים למשרות ניהול בכזו קלות. יד לוחצת יד...

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

חברות בבעלות קיבוצים הן בעיה בפני עצמה. במרבית המקרים ההתנהלות היא לקויה לחלוטין מיסודה, בעיקר בגלל האופי של קיבוצים רבים. שעות עבודה מעטות, הפסקות ארוכות (הפסקת צהריים לשעתיים, סיום עבודה ב-4), התנהלות כלכלית כושלת "כי זה הכסף של הקיבוץ" וניהול בעייתי כיוון שמה לעשות - לא תמיד מנהל מטעם הקיבוץ הוא האדם המתאים ביותר לתפקיד.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אצלנו זה די הפוך...

המנכ"ל הראשון - מישהו חיצוני - היה עם המפעל מיום הקמתו. ניהל באופן מצליח מאוד. מפעל קפדני, משמרות וארוחות מסודרות, חברי הקיבוץ עובדים כמו שצריך.

אחרי שהוא עזב, הגיעו המנכ"לים שעושים סיבוב על הזונה...

פורסם

אני בעלים של משרד ולכן לעצמי לא חייב להפריש פנסיה. בוודאי שלעובדים שלנו אנו מפרישים כדין.

יש לנו דווקא די הרבה לקוחות שהם מפעלים קיבוציים, ורובם רווחיים ומנוהלים ברצינות.

פורסם

עצם העובדה שהמדינה היא המעסיק הכי גדול במשק, אך המגייסת (באופן פומבי) הכי קטן, זה אומר דרשני. זאת כמובן למעט המקצועות שדורשים הכשרה מיוחדת כגון מורים ועובדים סוציאליים, שכולנו יודעים כמה הם מרווחים, או מנקי רחובות וכו'.

מספר המשרות המוצעות לציבור הרחב (ולא לבן, אח דוד וכו') בגופים הממשלתיים או בחברות הממשלתיות הוא הקטן ביותר והרי מספיק לפתוח מדור דרושים ולראות מי מגייס עובדים.

וכל זאת, עוד לפני שמדברים בכלל על מה שמצוין בכתבה.

זה אולי הדבר שמחאה החברתית פספסה בגדול, כי קוטג' או סלולרי אני יכול לבחור שלא לצרוך או לשלוט בצריכה אם אני צרכן נבון. אבל אין לי שום שליטה על עלות השרותים שהמדינה נותנת לי, שרותים שכולנו משלמים עליהם. השכר המממוצע במקורות, נמלים, רש"ת, חברת חשמל וכו', הוא כל כך גבוה ללא כל הצדקה שכן השרות איך נאמר, יקר לי מידי וכצרכן מול גוף עסקי, הייתי מוותר על השרות היקר ומחפש שרות זול יותר.

• תוכן חדש...