Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מנועי 1.3 ומעלה

Murr27
שימו לב! השרשור הזה בן 4113 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום לכם,

רציתי לשאול האם נכונה הדעה שגורסת כי רכבי מיני עם מנועים בעלי נפח קטן יחסית כמו 1000, 1300 יביאו לשחיקה מוקדמת יותר של הרכב מרכבים עם מנועים גדולים יותר? הבנתי שזה נכון במיוחד בנסיעות בין עירוניות שבהן הרכב עם המנוע היחסית קטן מתאמץ בכל הכוח לעיתים קרובות יותר מאשר רכבים עם מנועים גדולים יותר שלא דורשים לחיצה על הדוושה עד הסוף.

אז מה דעתכם, זה נכון?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רציתי לשאול האם נכונה הדעה שגורסת כי רכבי מיני עם מנועים בעלי נפח קטן יחסית כמו 1000, 1300 יביאו לשחיקה מוקדמת יותר של הרכב מרכבים עם מנועים גדולים יותר?

לא נכון. בדוק 1.2tsi של וולקסוואגן.

אין קשר בין נפח המנוע לשחיקתו.

הבנתי שזה נכון במיוחד בנסיעות בין עירוניות שבהן הרכב עם המנוע היחסית קטן מתאמץ בכל הכוח לעיתים קרובות יותר מאשר רכבים עם מנועים גדולים יותר שלא דורשים לחיצה על הדוושה עד הסוף.

לא נכון. שחיקת המנוע קשורה לסל״ד ולא לנפח. הסל״ד קשור ליחסי העברה בגיר / שיפוע הדרך / משקל הרכב וכו.

ברכב עם מנוע קטן אין צורך ״ללחוץ עד הסוף״ בדרך בין עירונית.

לשימוש יומיומי מנהלתי רגיל אין שום צורך בנפח גדול. בנפחים הקטנים יחסית למכוניות מיני לא גורמים לשחיקה מואצת בשאר העולם, ושם יש מרחקים גדולים מאשר בארץ, והרים גבוהים יותר מהעליה בקסטל.

רכב מיני עם מנוע קטן בהחלט יצליח לנסוע בכבישים בין עירוניים בארץ בלי לעכב את התנועה, ובלי לגרום בלאי מואץ בשימוש סביר.

ציינתי מנהלתי רגיל - נפח המנוע, הספקו והמומנט שלו יהיו יותר משמעותיים ברכבים עם ייעוד ספורטיבי / גוררים / ציוד הנדסי כבד וכו׳.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה שרז כתב נכון לגבי רכבים מודרניים שמיוצרים כיום כמו אלטו/I10 עם מנוע 1000 או 1,100 (I10 יש גם בנפח מעט גדול יותר אאל"ט).לגבי רכבים ישנים יותר כמו סיריון /סוויפט/שרייד עם מנוע 1,000,איני חושב שכך הדברים כי הרכבים האלו כבר נמצאים בערוב ימיהם ועברו ברובם שחיקה די גדולה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גם פאסאט 1.8 עברה שחיקה אם היא ישנה.

ברכב קטן, אין צורך במנוע גדול. המנוע הקטן שמהנדסי היצרן חושבים שמתאים לו - מתאים לו, לשימוש אליו יועד.

אם באירופה הוא חוצה אוטוסטראדות, ומטפס באלפים, גם בארץ הוא יעבור את כביש 6 ואת הקאסטל האגדי, מבלי שידווחו עליו בגלגל״צ.

השחיקה לא אמורה להיות שונה בין 2 מכוניות מיני בשימוש סביר.

בטח שלא ברכב חדש (הדוגמא שציין קולאטי), או בסריון 1.3 מול 1.0 בת חמש, או בשרייד 1.3 מול 1.0 בת עשר, או ב-205 1.1 מול 1.9 בנות 20.

לפותח השרשור, הודעתך מעומעמת ולא ברור לאיזה שנתון אתה מתייחס.

אם אתה מתכוון לקנות עכשיו רכב חדש מהיבואן - להחזיק אותו 15 שנה אצלך, אל תדאג. לא אמור להיות הבדל בשחיקה בין גרסה גדולה או קטנה של אותו דגם.

אם אתה מתכוון לקנות אוטו משומש בן מספר שנים - גם אז לא אמור להיות הבדל, כל מקרה לגופו, קנה את זה שבדקת והוא במצב טוב יותר.

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה לכולכם על התגובות,

אני מתייחסת לשנתון 2008 ומעלה. הייתה לי חוייות נהיגה לא נעימה עם סיריון 2008 (2009?) שבה הייתי צריכה לסחוט את הדוושא כדי שהמכונית תגיע למהירות סבירה בדרך בין עירונית.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם חשובים לך הביצועים - העדיפי את הגרסה החזקה.

ניסית לנהוג בסיריון אחרת כמו שלך ? אולי הבעיה היתה ברכב הספציפי ?

נסי לנהוג גם בגרסה החזקה ביותר, ועשי בעצמך את שיקולי העלות / תועלת שלך.

אם את לא צריכה את הביצועים, וההפרש במחיר משמעותי - הגרסה הרגילה תספיק, ותעמוד בכבוד בכבישי ארצינו.

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בהרבה מכוניות מיני עם מנוע קטן הבעיה היא בתיבה אוטומטית (אני מניח שהסיריון המדוברת הייתה אוטומטית) שגוזלת הרבה מומנט מהמנוע הצנום וגם מתקשה להתמודד עם טווח כוח צר שמאפיין מנועים אלו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שוב תודה על התגובות

וכן ביצועים חשובים. אני מתקשה קצת למצוא מיני עם ביצועים ושלא תעלה מעל ה60 אלף בשנתון (סוזוקי סוויפט? מאזדה 2?) אשמח להמלצה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

סיריון 2008 נמכרה רק בגרסה אחת, עם מנוע בנפח 1.3 ליטר. אין גרסה חזקה. אני לא יודע איך את מגדירה מהירות סבירה וגם לא יודע מה היה מצבה המכאני של הסיריון בה נהגת, אבל מניסיון אישי שלי אין שום בעיה לנסוע 110 או 120 קמ"ש באוטו הזה וממש לא צריך "לסחוט את הדוושה בשביל זה". אולי בעליות, עם מזגן ונוסעים. בטח שלא סתם ככה בנסיעה על כביש החוף.

אבל אם הנסיעות שלך כוללת הרבה כבישים בין עירוניים מהירים באמת כדאי שתבחרי רכב אחר, כי הסיריון לא מרגישה הכי בבית על כבישים מהירים. לסוזוקי סוויפט יש ביצועים טובים יותר והיא נכנסת לתקציב, אבל גם צריכת הדלק שלה גבוהה בכ-15 אחוזים. אותו הכנ"ל גם למאזדה 2. אופציה אחרת שהיא גם חסכונית וגם חזקה יותר היא ניסאן מיקרה, אבל כאן עלולה להיות בעיה נקודתית עם עניין העיצוב.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ככה ככה. היתרון של הידניות האלו הוא שאין להן גיר אוטומטי, שמסרס לא מעט מהביצועים של היפאניות המקבילות. בכל מקרה, הגרסאות הזריזות באמת של המכוניות האלו הן הגרסאות עם מנועי ה-1.2TSI.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4113 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...