Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הגבלת סל"ד ברכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5039 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, שאלה שמסקרנת אותי ביומיים האחרונים:

לפני יומיים נסענו שני רכבים, שלי ושל חבר זה לצד זה ועמדנו ברמזור.

לפתע, חבר שלי מסתכל מהחלון לעברי ונתן לחיצה על דוושת הגז ושמעתי את המנוע שלו עולה לטורים גבוהים, אז אמרתי לעצמי שאנסה לעשות את אותו הדבר אצלי וגם אני אלחץ על הגז.

לאחר שהוא שחרר את דוושת הגז אצלו, העברתי לניוטרל ולחצתי על הגז ברכב שלי, סיאט איביזה 2012 REFERENCE ו-הטורים החלו לעלות ואז הפסיקו.

לא הבנתי מה קרה ולכן לחצתי שוב, הטורים עלו קצת ושוב נשארו מעט יותר גבוהים אבל לא עלו הרבה.

נראה כאילו יש איזו מגבלה שמונעת מהטורים לעלות מעבר לערך מסוים בניוטרל.

האם זה נכון? אם כן, מדוע זה נחוץ?

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם

עד איזה טור הגעת?

יש מנתק הצתה, אבל הוא נמצא בסוף הסקאל

חבר טוב נמדד בכמה השקעה הוא מנער את הרגליים לפני שהוא נכנס לך לאוטו.

פורסם

למען האמת לא הסתכלתי על שעון הטורים, ציפיתי לשמוע איזו שאגה נחמדת מהמנוע ופתאום שמעתי עליונת קלה ואז הרגשתי שמשהו רטט או נע מקדימה והעליה הפסיקה.

מתאר לעצמי שזו לא תקלה, זו בטח הגבלה כלשהי, מעניין למה....

פורסם
למען האמת לא הסתכלתי על שעון הטורים, ציפיתי לשמוע איזו שאגה נחמדת מהמנוע ופתאום שמעתי עליונת קלה ואז הרגשתי שמשהו רטט או נע מקדימה והעליה הפסיקה.

מתאר לעצמי שזו לא תקלה, זו בטח הגבלה כלשהי, מעניין למה....

חד וחלק, לשמירה על המנוע!

פורסם

בהרבה רכבים חדשים יש מנגנון הגנה, שלא מאפשר לעלות מעל כ 4000 סל"ד בניוטרל במנועי בנזין ומעל כ 2500 במנועי דיזל.

למה צריך את זה?

תענה קודם על שאלה: למה אתה צריך להגיע לסל"ד מקסימלי בניוטרל?

נ.ב. זה לא קשור למנתק הצתה (שהוא בעצם מנתק הזרקה ולא הצתה), שמופעל בנסיעה בסל"ד גבוה יותר (סביב 6000-6500 ברוב הרכבים).

פורסם

אביב היקר,

אני לא יודע על איזה חופש גדול מדובר, כי אני כבר בן 30 ואני לא אחד שעושה מירוצי מכוניות פיראטיות וכל המצטייר מכך.

אני מסכים שסחיטה רגעית של דוושת הגז היא לא פעולה שאני מבצע מדי יום ביומו ובכל זאת רציתי לשמוע לראשונה איך נשמע המנוע שלי כשהוא עולה מעל 4000 סל"ד כי לרוב אני נע סביב 2500-3000rpm.

לחצתי לרגע על הדוושה והבחנתי שמשהו לא כפי שחשבתי שאמור להיות ועל כן פרסמתי את האשכול.

תודה בכל זאת ויום טוב.

• תוכן חדש...