Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5053 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי פונטו ספייס 2001 גיר אוטומט.

שבוע שעבר נוצר בצינור חימום חור וכתוצאה מכך יצא קיטור אל פנים מכסה המנוע.

סידרתי את התקלה, המנוע לא התחמם יותר ועשיתי על הדרך טיפול 10,000.

לפני סידור התקלה, בעודי נוסע, המנוע נכבה כיוון שהגיע לחום מנוע גבוה ונאלצתי לעצור בצד לחכות למוסכניק.

אני חושב שכתוצאה מחימום היתר נסדק לי המנוע. כרגע כשהמנוע חם כנראה נוזל קצת שמן מאיזשהו חור.

השמן מטפטף על חלקי המנוע ובגלל שהאיזור חם, השמן נשרף ויוצא יוצא ממכסה המנוע עשן.

השמן לא נוזל לרצפה ולא ראיתי ירידת מפלס מהבדיקה שעשיתי, למרות שאי אפשר לדעת עדיין כי עברו רק יומיים-3.

צירפתי תמונה של האיזור. קצת קשה לראות כי פילטר האוויר ממוקמם ממש מעל.

רציתי לשאול

1. יש חומר (אולי סיליקון) שעומד בחום וניתן לסגור איתו סדקים?

2. במקרה כי גרוע הלך המנוע?

תודה!

Picture.jpg

:smilecolr
פורסם

במקרה הגרוע הראש מנוע קיבל עיוות כתוצאה של ההתחממות החזקה שהרכב עבר וישנה נזילה מהראש מנוע.

במקרה הטוב זה רק אטם.

פורסם

לדעתי יתכן ויש לך 2 תקלות נפרדות:

התקלה החמורה ביותר- הרכב נכבה בשל התחממות יתר- גרור למוסך ותתפלל לאלוהי האיטלקים,שזה יגמר רק בראש מנוע.(עיוות שסתומים) ושלא נגרם גם נזק לבוכנות-אז תצא בנזק גבוה יותר.

התקלה הפחות חמורה-תתכן נזילה מאטם מכסה השסתומים ומשם זה מטפטף על סעפת הפליטה.

כדי לדעת בוודאות צריך להעלות רכב על הליפט ולבדוק מהיכן הנזילה/במקרה הזה לפתוח מכסה מנוע ואם הטפטוף הוא כלפי הסעפת זה בד"כ זה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

תתפלל שבזמן במילוי נשפך לך קצת שמן על האזור ושלא כל האוויר נוקז מהמערכת ובגלל זה האוטו התחמם

Horsepower sells cars, torque wins races

פורסם

תודה חבר'ה, אני באמת מקווה שהבעיה באטם שצריך להחליף.

זה קצת מוזר כי הרכב נכבה כשהגיע ל3/4 מד (ועדיין לא הגיע לקווים האדומים)

מותר להמליץ בפורום על בעלי מקצוע?

פורסם

מהניסיון שלי (ניסיון של שנתיים וקצת עם האוטו הזה)

לפי התמונה זה המנוע 16V

והייתה לי אותה בעיה ומקרה דומה של התחממות, לא רוצה לקבוע מפה ולבשר רעות אבל אצלי זה היה ראש מנוע

אני כבר מכרתי את האוטו ככה כי התיקון היה יקר מכיוון שזה המנוע 16 שסתומים. אישית העדפתי להעיף את הרכב.

פורסם
למה?

אני לא רואה בעיה ברכב מלבד "טפטוף" שמן.

זה כ-ז-ה נורא? זה יכול להתפתח לבעיה אחרת ברכב?

יכול בעיקר להחמיר עם הזמן כך שחשוב לעקוב ולא להגיע למצב שאתה צריך להוסיף כמויות גדולות מידי של שמן. אם חס וחלילה המצב מחמיר עלולה להיווצר חדירת קומפרסייה למערכת השמן ומכאן המצב פחות נעים.

פורסם

אם הגעת למצב שהרכב כבה לאחר התחממות אז הרכב עבר התחממות חזקה, שינו סיכוי טוב לנזק ויתכן שהשמן נוזל בין הראש מנוע.

פורסם

כנראה שזה מה שקרה ושמן מטפטף מהלחץ שנוצר בחימום...

אז או אטם או ראש מנוע. כמה צריך לעלות סיפור החלפת האטם?

על ראש מנוע אני פוחד לדבר

פורסם

1500 שקל הוא לא יימצא בשום מקום, זה המנוע 16V החלקים יותר נדירים בהרבה (!!!!!) והם עולים גם יותר, ובאמת שפה אני מדבר מניסיון אישי רע ומר לצערי.

ואין דבר כזה רק אטם, אם מורידים את הראש עושים כבר הכול, ובמקרה שלי זה הסתכם בכ3000 שקלים ואפילו מעבר ניראה לי, אני פשוט עצרתי את המוסכניק כשהוא הגיע למעל 3000 שח בתיאור של מה צריך לעשות ולהחליף, פשוט העפתי את הרכב הזה לקיבינימט ומכרתי אותו ככה, לא היה שווה את ההשקעה לדעתי.

רק להשכלה כללית - גם שלי עבר התחממות, ולא מחייב שהחלפה של הראש תסיים את הנושא ותביא את הכול למקומו בשלום, יכול להיות שתיפגע לך הקומפרסיה (לא זוכר אם הוא אמר שתעלה או תרד) ואז המנוע יכול לעשן או שתעבור קומפרסיה לשמן, ובקיצור אף אחד לא יכול להבטיח שראש מנוע יפתור הכול.

לכן מוסכניקים מעדיפים לרוב להחליף למנוע מייבוא, ובגלל שזה המנוע ה"נדיר" יותר מהמנוע 8V הפשוט, תתכונן למחירים גבוהים, כשאני קניתי אמרו לי לפחות 30 אנשים שונים שאם כבר אני קונה פיאט ומכניס את עצמי לרכב הזה לפחות שאני אקנה את המנוע הפשוט החלש והנפוץ (ה8V), כמובן שלא הקשבתי להם ואחרי זה כשהתחילו הצרות הבנתי כמה טעיתי שלא הקשבתי.

פורסם

מבדיקה ראשונה, מוסכניק אמר שזו נזילת שמן מנוע מאטם מכסה שסתומים.

אמר שזו לא עבודה מסובכת וצריכה להסתכם בכ-300 ש"ח. שאלתי מוסכניק אחר ואמר 950 ש"ח.

מישהו יכול להמליץ על מוסך בדרום ת"א / יפו?

פורסם

זה מנוע עם 16V שיפוץ ראש כזה אף אחד כמעט לא יסכים להתעסק איתו כי ברוב המקרים זה לא מצליח, והראש הזה נאכל מהר מאוד בשימוש עם נוזל קירור שלא מקורי.

הראש מנוע ברכבך מחולק ל 2 חלקים מתפרקים, אין מכסה שסתומים, ז"א החלק העליון של הראש הוא המיסוב שם נמצאים הקאמשפטים והמרימים הידראולים, החלק התחתון מכיל את השסתומים.

בין שני החלקים ישנו אטם, כדי להגיע לאטם הזה חייב לפרק טיימינג, סעפת יניקה ורק לאחר מכן אפשר לפצל את הראש ל2 ולהגיע לאטם.

לאחר פירוק סעפת היניקה והטיימינג, פותחים כ 10 פקקים שנמצאים על הראש מנוע, מתחת לפקקים מסתתרים להם 10 ברגים שמחזיקים בין שני חלקי הראש.

כדי לעשות טיימינג ברכב הזה חייב נועלים מיוחדים ספציפיים לרכב הזה, בקיצור זה מנוע מסובך שלא כל אחד ירצה להתעסק איתו בכלל, וגם אם כן העלות תהיה גבוהה.

לדעתי מדובר בסיכוי קלוש שהאטם הזה נוזל.

• תוכן חדש...