Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5062 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני פחות משבוע הלכתי למוסך מורשה ברחובות על מנת שיבדקו רעש מהמאוורר שליד הרדיאטור (נגיעה במתכת בחוץ הפסיקה אותו - לי היה הרושם שפשוט צריך לחזק אותו שלא "ירקוד") וכדי לקבל הצעה לתיקון של המזגן (שעובד, אבל לא חזק מספיק וכשעומדים מפסיק לקרר - כבר שנים).

כעבור שעה התקשרו ומסרו שצריך להחליף שני מאווררים. העלות היתה 1000 ש"ח. אחד מהם אמור להיות קשור גם למזגן. נאמר לי שאחר כך המזגן יעבוד יותר טוב ויצרצר פחות.

לקחתי את האוטו שמחה וטובת לב. אחרי בדיוק שעה האוטו התחמם. מסתבר שלא היו מים. מילאנו מים וגילינו שיש דליפה רצינית (תוך חצי שעה שלושית מאוד מרשימה וירוקה על הכביש). הזמנו גרר והאוטו חזר למוסך. שם נמסר לי שהיתה דליפה מצינור - ושהצינור הוחלף וחוזק.

זה היה ביום שלישי האחרון. כל הימים האלו נהגתי עם ריח חריף של חילבה מהמנוע (שכה יהיה לי טוב.. אנשים ברחוב התלוננו על סירחון :)). היום, שבת, בבוקר המזגן עוד עבד ואחר הצהריים כשהגעתי לרכב, שבק המזגן. כלומר, הוא עובד אבל לא מצרצר, וזורק אוויר חם בלבד.

עכשיו, מדובר ברכב ישן, אני מבינה, אבל יתכן ויש קשר לעבודה של המוסך? הרכב נכנס למוסך כשהוא בסך הכל תקין לגמרי, על מנת *למנוע* תקלות, ויצא משם גוסס.

נאמר לי גם שהרדיאטור (חדש. האחריות היתה עד תחילת אוגוסט השנה לפני כמה ימים) קרוב לסוף חייו ולשים לב אם הרכב מתחמם. משהו בהתנהגות של אותו בחור גורמת לי לחשוד שזה קשור בעובדה ששלח אותי לדרך עם צינור לא מחובר טוב (אם בכלל) הוא אמר שאם הרדיאטור יתקלקל בחצי שנה הקרוב - אשלם מחיר עלות בלבד...

לא יודעת מה לעשות,

מצד אחד כבר מפחיד אותי להתקרב לשם, אלוהים יודע איזה נזק יעשו הפעם (לפני חצי שנה החליפו לנו צמת ב900 ש"ח כי הרכב לא הניע לפעמים, ואז כשביקשנו פשוט לבטל את האימובילייזר, הבעייה נפתרה, טיפלו בברקסים כי האוטו רעד בירידות, ועכשיו כשעוצרים יש צליל צורם וגבוה של חריקה). מצד שני, מבאס ללכת למוסך חדש ולשלם עוד כסף על תקלה שקשורה (אולי) בפאשלה של מוסך אחר.

אבודה והוזה

פורסם

תחליפי מוסך ויפה שעה אחת קודם.

הפסדת 1000 ש"ח עכשיו החלטה שלך אם את נאבקת בו על עבודה חפרית ומיותרת(אין מצב בחיים שהולכים 2 מאוררים ביחד) או שאת בולעת את הצפרדע ועוברת הלאה.(אפשר גם לפנות לאיגוד המוסכים במידה ואתם לא מגיעים לעמק השווה)

סה"כ מדובר על שתי תקלות שונות "מאורר מצרצר"(קצת רעש למי זה מפריע אולי הבית המתכתי טיפה רופף)

תקלת מזגן:יכולה להיוצר עקב מחסור בגז בלבד או בעיות נוספות כגון שסתום התפשטות לקוי,מייבש סתום,(בד"כ אלו התקלות ע"פ תאורך) ברוב המיקרים הוספת גז תספיק כיוון שיכולה להיות דליפת גז קטנה ומדי תקופה צריך למלא ע"מ שהמזגן יקרר טוב.

לפי התאור שלך (את טוענת רדיאטור חדש והוא טוען שהרדיאטור בסוף ימיו) כנראה שהוא חושב שעלה על "טרף קל".

או שהוא לא מקצועי בעליל וחאפר (מן הסתם) או סתם רמאי.

תבדקי את מפלס נוזל הקירור ואם יש נזילות לאחר התנעה קרה בבוקר.

תמתיני שהמאורר הראשון יכנס לפעולה

תוודאי שהמאורר השני נכנס לפעולה עם הפעלת המזגן.

אם את מזהה נזילות או התחממות גשי למוסך אחר לאבחנה יותר מדויקת או תעזרי במישהו שאת יכולה לסמוך עליו שמבין ענין לפני שאת ניגשת לאיבחון מדויק!.

לטיפול בבעיות התחממות יש לגשת למכונאי.

לטיפול בבעיות מזגן יש לגשת למזגניסט שיש לו את כל הציוד הדרוש לטיפול במזגן.

אבודה-בשביל זה קיים הפורום

הוזה(אני מניח מחום)-תשתי מים קרים וקחי אויר לפני שמישהו ינצל את "ההזיות" לגזור עליך עוד קופונים.

פורסם

תודה רבה :)

בעיית ההתחממות במנוע - אין בעיה כזאת ולא היתה. הם פשוט שכחו לחבר (או שלא חיברו טוב) צינור אחרי החלפת המאווררים ולכן הרכב התחמם. תוך שעה כל נוזל הקירור יצא מהרדיאטור.

אם הצירצור הפסיק אתמול והמזגן לא מקרר, יכול להיות שהלך המדחס? האם המזגן הלך בגלל תיקון לקוי של מאווררים או בגלל ההתחממות שקרתה ביום שני כשיצאתי מהמוסך?

פורסם

באיזה מוסך מדובר?

כשהייתי בעלים לא כל כך גאה של דייהו נובירה, טיפלתי בה במוסך ברחובות שלא אזכיר את שמו, שבו לא מצאו פתרון לבעייה

מסויימת שהייתה לי ובעל המוסך רצה להחליף לי כל מיני חלקים ברכב עד שהבעייה תיפתר. הבנתי שממנו לא תבוא הישועה,

בלעתי את הצפרדע - כמו שאמר קודמי - ועברתי למוסך אחר רציני יותר.

המוסך בו היית ממש נשמע כמו מוסך חאפר לפי דברייך.

"כל מי שנוסע לאט ממני הוא אידיוט, וכל מי שנוסע מהר ממני הוא מטורף"... :lol:

פורסם

המדחס של המזגן לא אמור ללכת כל כך מהר .

מה שכן כמו שאמרו קודמי אני הייתי מתעמת איתו ומאיים ללכת לאיגוד המוסכים ,

תראי לפי התגובות שלו האם זו היתה שיטת מצליח בגלל שהוא ראה בחורה או שהוא באמת לא מבין מהחיים שלו.

אני לא הייתי משלם לו שקל נוסף לא על חלקים ולא על עבודה,שיתקן את מה שקילקל [ותגידי לו שהזמן שלך שווה כסף, חיכית לגרר בגלל חוסר המקצועיות שלו ולכי תדעי אם הוא לא דפק משהו בגלל איך שהוא מתנהל.]

תעדכני.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

לא אתפלא אם מדובר במוסך מורשה מאזדה רחובות.

גם לי היה מקרה מאוד מאוד זוועתי מהם.

ברשותי לאנטיס 323 2003, והייתה לי תקלה שהמאוורר של הרדיאטור נתקע כול הזמן על מצב שהוא דולק ולא נכבה עד שמכבים את האוטו והאוטו מתקרר.

חשבתי לעצמי ולתומי "נקפוץ למורשה הם הכי טובים"

הכנסתי למוסך, 20 דקות אחרי זה אני מקבל טלפון מהם שצריך לפרק חצי עולם ואמא שלו, להחליף לי ראש מנוע, לסדר ציריות ולסדר ברקסים. כמובן שקיבלתי הלם טוטאלי! שאלתי אם נגעו במשהו באוטו ואמרו לי שלא.

עזבתי כול מה שעשיתי וחבר הקפיץ אותי בטיסה למוסך. פשוט לקחתי משם את האוטו במהירות האפשרית והכנסתי למוסך אחר שנימצא רחוב ליד והוא לא "מורשה מאזדה", סיפרתי לו מה שהיה ומה הם אמרו לי.

ובקיצור נמרץ - סך הכול היה צריך להחליף טרמוסטט ברכב!!!

הכנסתי להם רכב תקין לחלוטין! והם רצו לפרק חצי עולם ואשתו בשביל טרמוסטט שעולה כמה עשרות שקלים. רציתי לחזור ולצרוח שם על כול העולם, אבל החלטתי שמספיק בזבזתי זמן ושהגיע הזמן לחזור לעבוד, כף רגלי וכף כול מכרי לא תחזור לדרוך במקום הזה לנצח! פשוט בושה.

גם לא פרסמתי פה עד עכשיו כי לא רציתי לפתוח שרשור כמו כול אחד פה שחוזר ממוסך וישר כותב הכול, לא היה לי כוח לזה. אבל עכשיו בהחלט הגיע הזמן לרשום את זה.

גילוי קטנטן - לא היה צריך לסדר כ-ל-ו-ם!!! ממה שהם אמרו, הרכב נבדק ע"י אותו מוסכניק שהחליף טרמוסטט ורק בשביל השקט שלי נסעתי עד אשקלון הרחוקה, לאח של אמא שלי יש שם מוסך, גם הוא בדק בצורה הכי מקיפה שיש ואמר שהרכב תקין לחלוטין!

פורסם
לא אתפלא אם מדובר במוסך מורשה מאזדה רחובות.

גם לי היה מקרה מאוד מאוד זוועתי מהם.

ברשותי לאנטיס 323 2003, והייתה לי תקלה שהמאוורר של הרדיאטור נתקע כול הזמן על מצב שהוא דולק ולא נכבה עד שמכבים את האוטו והאוטו מתקרר.!

הייתי בטוח יוניט תפוס ע"פ התאור שלך.

בבעיות התחממות בד"כ הולכים מהקל לכבד לפי הסדר:

יוניט

טרמוסטט

משאבת מים

בגלל שיוניט וטרמוסטט זולים לפעמים מחלפים את שניהם ביחד זה חוסך בעלות העבודה להחליף כל אחד בנפרד.

• תוכן חדש...