Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5070 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו שרשום בכותרת, איך אתם לומדים למבחנים? למה אני שואל? כי ב20 לספטמבר יש לי מבחן (יותר נכון 6 מבחנים), אשר

מתחילים מ7 וחצי בבוקר ועד 17:30 :roll:

ומלא המבחנים היו בעברית, אבל הכל בגרמנית, זה הסדר של היום מבחנים:

Qualitätsmanagement - שעה מבחן ואחרי זה חצי שעה הפסקה

Finanz-und Rechnungswesen- שעה מבחן ואחרי זה חצי שעה הפסקה

Suplay Chain Management- שעה ואחרי זה הפסקת צהריים בת כשעה

Volkwirtschaftslehre - שעה ואחרי זה הפסקה של חצי שעה

Selbstmanagement und MA-Führung - שעה מבחן וחצי שעה הפסקה

Projektmanagement - שעה מבחן וסיום היום

כמובן שהמבחנים יערכו ללא חומר עזר (מתקונת חדשה, עד עכשיו היה מותר), איך אוכלים את הדבר הזה, בחיים לא יצא לי לעשות יותר מ2 מבחנים ביום אחד :S

למישהו יש דרך נורמאלית ללמוד כזה חומר?

פורסם

אתה מתיחס לפורום כאילו כאן כולם מבינים גרמנית :roll:

כיצד מתכוננים - תלוי באופי המקצוע. אני מבין שאתה למוד מנהל עסקים או משהו דומה, אני לא מכיר את המקצוע - אבל הנסיון שלי בהכנה למבחנים כולל שני רכיבים: שינון ותרגול. מתברר כי גם במקצועות שינון צריך לתרגל מענה לשאלות, וכדאי לנסות להשיג שאלונים משנים קודמות ולתרגל פתרון שלהם. זה יתן לך גם תחושה לגבי חלוקת הזמן.

מבחינת עומס לימודים: אני התכוננתי למבחנים הגדולים שלי משך 1-2 חודשים, כאשר הלימודים החלו בסדר גודל של שעתיים, ואח"כ מחזורים של 45-60 דקות לימוד ו-15 דקות מנוחה. סה"כ לא יותר מ-8-9 שעות ביום. אני טיפוס של יום והתחלתי ללמוד סביב 7:30-8 בבוקר. בני הבכור שמסיים את הלימודים בטכניון בימים אלה דוקא העדיף לימודי לילה - התחיל בשעות הצהריים ולמד עד השעות הקטנות של הלילה (אבל בשנתיים האחרונות זמן זה כלל לא רק הכנה לבחינות אלא גם עבודה על פרוייקטים, שמהם הוא נהנה עד כדי אובדן חוש הזמן).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם באמת מדובר במנהל עסקים אין יותר מידי מה ללמוד. אני בתואר השני במנהל עסקים קראתי פעם אחת את החומר והלכתי עם ההיגיון וניסיון החיים שלי. התוצאה היתה סיום בהצטיינות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אתה מתיחס לפורום כאילו כאן כולם מבינים גרמנית :roll:

כיצד מתכוננים - תלוי באופי המקצוע. אני מבין שאתה למוד מנהל עסקים או משהו דומה, אני לא מכיר את המקצוע - אבל הנסיון שלי בהכנה למבחנים כולל שני רכיבים: שינון ותרגול. מתברר כי גם במקצועות שינון צריך לתרגל מענה לשאלות, וכדאי לנסות להשיג שאלונים משנים קודמות ולתרגל פתרון שלהם. זה יתן לך גם תחושה לגבי חלוקת הזמן.

מבחינת עומס לימודים: אני התכוננתי למבחנים הגדולים שלי משך 1-2 חודשים, כאשר הלימודים החלו בסדר גודל של שעתיים, ואח"כ מחזורים של 45-60 דקות לימוד ו-15 דקות מנוחה. סה"כ לא יותר מ-8-9 שעות ביום. אני טיפוס של יום והתחלתי ללמוד סביב 7:30-8 בבוקר. בני הבכור שמסיים את הלימודים בטכניון בימים אלה דוקא העדיף לימודי לילה - התחיל בשעות הצהריים ולמד עד השעות הקטנות של הלילה (אבל בשנתיים האחרונות זמן זה כלל לא רק הכנה לבחינות אלא גם עבודה על פרוייקטים, שמהם הוא נהנה עד כדי אובדן חוש הזמן).

you should get him checked.

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

קודם כל, אני סומך על הבחור. שנית - הייתי מתעורר בלילה ומוצא אותו מריץ סימולציות במאתלאב, כך שאין לחשוש.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הי תודה, אני לומד לוגיסטיקה ניהולית, הבעיה שקשה לי לתרגם את כל מה שרשמתי, אבל אני לומד כלכלה והנהלת חשבונות, ובמבחן אנחנו לא מקבלים דף נוסחאות, אנחנו אמורים לזכור את הכל.

השאלה האם בכלל אפשרי לזכור את כל הנסוחאות של 6 מקצועות שונים? :S

פורסם

הדרך הכי יעילה שאני מצאתי ללמוד היא בספרייה יש את החדרי שקט האלה, אותי אישית זה פשוט הכניס לאווירה שהייתי מסוגל לשבת במשך כמה שעות.. כל דרך אחרת שניסיתי הייתי מוצא את עצמי מתפזר לכיוונים לא קשורים.

בכל אופן, אני מתפלא כל יום מחדש איך סיימתי תואר בהנדסת תוכנה בלי ריטלין מכיוון שיש לי הפרעות קשב וריכוז קשות.

בהצלחה! :-)

פורסם

חח גם לי יש, אצלי בבית יש את המשרד שלי שהוא תמיד שקט, מבולגן אבל שקט :-)

אבל עדין החומר לימודים הזה פשוט מטורף, בהתחלה אישתי היתה אומרת אהה אתה תעבור את זה בקלות, ואני גם הרגשתי ככה,

אבל אחרי שראיתי את סדר המבחנים ביום אחד, והקצבת זמן לכל מבחן, קיבלתי חום:lol:

פורסם

שתי שאלות לי אליך:

1. אם אתה עובר רק חלק מהמבחנים - תדרש להבחן שוב בכולם או שהזכויות ישמרו לך למועד הבא?

2. מתי המועד הבא?

פורסם

בכל אופן, אני מתפלא כל יום מחדש איך סיימתי תואר בהנדסת תוכנה בלי ריטלין מכיוון שיש לי הפרעות קשב וריכוז קשות.

בהצלחה! :-)

אני אובחנתי לקראת סוף התואר השני. הלכתי עם הבת שלי לאבחון וכשנתנו שאלון למלא שמתי לב שאת כל התופעות יש לי בצורה יותר קיצונית ממנה.

אני בחרתי להתעלם מזה כי אם חייתי עם זה כל כך הרבה שנים וסיימתי את הלימודים בלי שזה מנע ממני אז בשביל מה לטפך?

לגבי למידה, אני תמיד הייתי שם מוזיקה ושוכב עם הספה עם הספר/קלסר. בטכניון היינו גם יורדים לקאמל כדי לשבת ללמוד על בירה ואבטיח קר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

למזלי אני יכול לחזור על המבחנים שבהם לא הצלחתי, מותר לי רק במבחן אחד לקבל נכשל (דרגת הציונים אצלנו היא: 3.5 נכשל

4 עובר ו6 הכי גבוהה)

אין לנו תעריכים למועד הבא, הבעיה היא שזה מבחני סיכום לשנה הזאת, יש לי עוד שנה ששם הולכים להיות, מבחנים הרבה יותר קשים (יום אחד כל היום מבחן בכתב, שבוע אחרי זה מבחן בעל פה גם כל היום, ואחרי זה יש להגיש פרוייקט).

• תוכן חדש...