Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5037 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ואם הנהג שבנתיב השמאלי יש לו רכב איטי עם הילוכים

אז מה זה נותן לך לעשות פוזות עליו בגלל שאתה נוהג על אוטומט ?

 

כמה פעמים שאני רואה שרכב איטי הילוכים בנתיב השמאלי

כשמתחלף הירוק אז הנהג מחליף הילוכים לפי המנוע (אין מה לעשות רכב איטי + הילוכים = יש השהייה קטנה של המהירות בכול העברת הילוכים)

ואנשים מאחוריו מתחילים להבהב עם האורות \ לצפור

כאילו מה קרה , תן לבן אדם להאיץ + לעבור נתיב ואז סע

 

בקיצור לך לעזעזאל

שונא נהגים כמוך

גם כן נהג בארץ ישראל

  • חודש מאוחר יותר...
  • תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לקחת לי זמן עד שראיתי את הברכות שלך,

 

ואין דבר כזה רכב איטי עם הילוכים, רק נהג איטי, ואם הוא נהג איטי, שלא יהיה בשמאלי גם עם הפנייה הבאה שלו (לרוב אחרי קילומטרים רבים) היא שמאלה.

 

מה הקשר לאוטומט?!?

 

לי יש רכב בן 18 שנים, ידני, עם מנוע 1.250, ובאורח פלא מכוניות אוטומאטיות בעלות נפח מנוע גדול בהרבה, נשארות מאחור לאחר שהרמזור מתחלף, גם בעליות אני חולף על פניהן.

 

אז עפ"י ברכותייך, אני יכול להסיק שאתה נהג איטי, כמו כן, מתנחל בשמאל או באמצעי, ומתפלא למה כל עם ישראל צופר ומהבהב לך, לא מבין מה רוצים ממך כי אתה נוסע במהירות חוקית. אתה גם לוקח את הנתיב השמאלי ברמזור כי יש לך פנייה שמאלה עוד 3 קילומטר ואז יוצא באיטיות ושוב לא מבין למה מצפצפים ומהבהבים לך.

1. כי כולם ברברים?

2. או שאתה בוחר לא להתחשב באף אחד סביבך שאופי הנהיגה שלו שונה משלך?

 

אני אלך על אופציה שתיים ואוסיף כי זאת ברבריות לשמה, חוסר התחשבות בחברה היא המגפה הגדולה של העם הזה, ואתה חביבי לא רק נשא אלא גם חולה מאד.

כבר חתמתי...

פורסם

לא פוזה ולא נעליים.

זה כ"כ פשוט לנסוע באופן כזה שלא יפריע לאחרים, אבל לחלק מהאנשים כאן יש פטיש לא ברור ללא לצאת פראייר בכל מחיר. זה בא לידי ביטוי בכל דבר ובין היתר גם בצורך להדחף לנתיב השמאלי, סתם ככה ללא סיבה. לפעמים זה בגלל בורות או חוסר הבנה של מה קורה על הכביש, אבל ברוב המקרים זה סתם, כי אפשר.

סתם, לדוגמא, כמעט כל יום אני נוסע בהשתלבות בין כביש 5 לבין איילון צפון. המהירות המקסימלית המותרת שם היא נדמה לי 60 או 70 קמש (למרות שבפועל היה אפשר לנסוע שם גם על 200, אבל זה כבר דיון אחר ). כמעט כל פעם שאני עובר שם, יש לפניי שני רכבים שנוסעים באמת במהירות של 60-70 קמש. עד כאן הכל טוב ויפה, אלא שאז מגיע הקטע שבו מתחברים לאיילון ויש עוד נתיב (של אלו שמגיעים מקק"ל) ותמיד, אבל תמיד, הרכב השני מבין השניים לפניי עובר לנתיב השמאלי יותר, באותה מהירות הנסיעה בדיוק ומאלץ אותי לנסוע עוד כמה מאות מטרים על 70-80. אין לזה סיבה באמת, שני הנתיבים ממשיכים לאותו המקום בדיוק, אבל עדיין לעולם אנשים יעברו בכל מחיר לנתיב השמאלי הפנוי.

אני לא מצפה מהם לנסוע במהירות על ולהדביק את דוושת הגז לריצפה רק כי יש נתיב פנוי. לחילופין, אם הם רוצים לנסוע לאט (אפילו 90 זה מאוד לאט בקטע הזה) שפשוט ישארו בימין.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

לדעתי הרבה נהגים לא מכירים בכלל את האפשרות של פנייה שמאלה מנתיב שהוא לא השמאלי ביותר (וגם ימינה).

צרוב להם בראש שפנייה= נתיב, ז"א פנייה שמאלה= נתיב שמאלה.

נוסף לכך, אני מתאר לעצמי שלהרבה נהגים קשה לשמור על הנתיב הימני מבין שניים בעת פנייה שמאלה (שוב, או שמאלי בעת פנייה ימינה). כשאתה על הנתיב הקיצוני, הסיבוב שלך יותר קצר ויותר קל לזהות את "גבולות הגזרה".

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
ואם הנהג שבנתיב השמאלי יש לו רכב איטי עם הילוכים

אז מה זה נותן לך לעשות פוזות עליו בגלל שאתה נוהג על אוטומט ? אתה אמיתי? :shock:

 

כמה פעמים שאני רואה שרכב איטי הילוכים בנתיב השמאלי

כשמתחלף הירוק אז הנהג מחליף הילוכים לפי המנוע (אין מה לעשות רכב איטי + הילוכים = יש השהייה קטנה של המהירות בכול העברת הילוכים)

ואנשים מאחוריו מתחילים להבהב עם האורות \ לצפור

כאילו מה קרה , תן לבן אדם להאיץ + לעבור נתיב ואז סע מה הקשר???

 

בקיצור לך לעזעזאל

שונא נהגים כמוך

גם כן נהג בארץ ישראל

 

התגובה האומללה שלך מראה עד כמה אתה בור.

גם כן נהג בארץ ישראל...

 

yairw - מבין ללבך וסובל מהנושא יום יום. לצערי אין לי פיתרון.

ספרינט QV 1.7i

146 1.7 16V

פורסם

יאיר, צר לי, אבל זכויותיו של אותו נהג "איטי" אינן פחותות מזכויותיך, ובודאי שהוא אינו יכול לנחש שאתה פחות או יותר זריז ממנו ביציאה באור ירוק. גם אני כועס כאשר רכב עומד לפני בצומת ומתמהמה - אבל גם הוא שותף בבעלות על הכביש, ואתן לו את הכבוד המגיע לו. החריגים יהיו צפירת תזכורת אם אני רואה שמתעכב ביציאה בגלל חוסר ריכוז בדרך, או הבהוב אם הוא מתנחל בשמאלי ואני רוצה לעקוף אותו - אבל נסיוני הוא שהבהוב כזה רק ימסמר אותו לנתיב השמאלי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם

על אותו משקל:

 

ברכבת התחתית בלונדון, במדרגות הנעות כולם עומדים בצד השמאלי, כך שאם מישהו ממהר, הוא לא צריך לזגזג בין אנשים ולדחוף - יש לו "נתיב" ימני.

כמובן, לא חייבים - אבל שם יש דבר כזה שנקרא "התחשבות בזולת".

ספרינט QV 1.7i

146 1.7 16V

פורסם

ספרינט - העמידה בצד הדרגנוע דומה לנהיגה בנתיב הקיצוני בכביש על מנת לאפשר עקיפה (ומקובל כי עומדים בדרגנוע בצד שבו נוהגים בכביש באותה מדינה - בנתב"ג תראה הצמדות לימין במסוע המחבר את אולם הנוסעים לאולם ביקורת הדרכונים).

בצמתים המצב שונה - ריבוי נתיבים מיועד לחלק את העומס בין הנתיבים ולאו דווקא לאפשר עקיפה. זו גם הסיבה שבגללה בהמתנה למעבר בצומת מותר לחלוף על פני רכב אחר מימין - ולא מדובר בעקיפה ולכן זו אינה עבירה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם

מה שאתה אומר לגבי בחירת הנתיב בצומת הוא נכון. עם זאת, בפניה שמאלה, מומלץ לשמור על עקרון שמירת הימין. בין השאר, כדאי לאמץ את האפשרות לפיתוח מהירות גבוהה יותר בנתיב המאפשר פניה רחבה יותר, וזאת כדי שהנהג בנתיב השמאלי הקיצון לא "יפלוש" לנו לנתיב בסוף הפניה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

חן - הבעיה של "פלישה" לנתיב היא בדרך כלל "חיתוך" על ידי כלי רכב הנוסעים ברדיוס היותר גדול - כלומר, בפניה שמאלה, אלה הנוסעים בנתיב הימני ו"חותכים" את הנוסעים בנתיב השמאלי. אני נתקל בבעיה סמוך לביתי על בסיס יום יומי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם

זה גם נכון, וזה קורה לעתים גם בכבישים מפותלים כשרכב אחר בא ממול.

 

זוהי הסיבה שעל הנהג בנתיב הימני מוטלת החובה להיצמד לימין הקיצוני (דהיינו, לקו הצהוב). כך, רצוי שגם הנהג בנתיב השמאלי הקיצוני ייצמד ככל הניתן שמאלה. המטרה היא פתיחת מרווח צד בין רכבים בנתיבים מקבילים. בנוסף, ניתן ליישם את מה שאמרתי לעיל - בכיוון ההפוך. כלומר, הרכב בנתיב הדורש פניה חדה יותר - יינהג לאט יותר או יזנק מאוחר יותר וכך יאפשר לרכב לפניו לעבור אותו בצורה שבה חיתוך שלו את גבולות הגזרה שלו לא יסכן אותו.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

ובכבישים צרים ומפותלים המהדרים מוסיפים צפירה קצרה לפני עיקול עיוור.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם

אתם סוטים מהנושא.

 

פותח השרשור התכוון לזה שכשנהג, נוסע לאט (ויודע שהוא נוסע לאט ביחס לתנועה), תופס את הנתיב השמאלי (כשיש כמה נתיבי פניה שמאלה) בידיעה שהוא "תופס מקום" ומעכב נהגים מהירים ממנו. (וכל זה כדי להרגיש "ראשון ברמזור")

 

שורה תחתונה:

אתה נוסע לאט? תפאדל. לפחות תתחשב בנהגים האחרים ותן שיעקפו אותך.

מבחינתי, להיות ראשון ברמזור בנתיב שמאלי מחייב אותי גם להאיץ בהתאם.

 

שבוע טוב.

ספרינט QV 1.7i

146 1.7 16V

פורסם

sperial, מרוב שכולם מדברים על זכויות, שוכחים תמיד שיש גם עוד אנשים על הכביש.

אף אחד לא גוזל מהנהג האיטי שום זכות. עם זאת, יש סיבה לזה שהכבישים מחלוקים לנתיבים, אמורים לעקוף רק בצד שמאל וכו'.

שתי הבעיות הכי בסיסיות של הנהגים סביבנו זה ש-א) הכל על הזין של כולם וכל אחד חושב רק על הזכויות שלו, ו-ב)אף אחד לא מסוגל לתכנן את הנסיעה שלו ליותר מעוד שלושה מטרים קדימה

דוגמא לא - נסעתי עכשיו את כל פנחס רוזן ואת כל הדרך שמובילה משם לכיוון צומת הכפר הירוק (לא זוכר את השם). לפני נסע מישהו בברלינגו שהתעקש לנסוע על 50 במסלול השמאלי. קיוויתי שאולי יש לזה סיבה והוא פונה שמאלה לכביש 5, אבל לא - הוא המשיך לרמת השרון. הבן אדם נוסע לאט? סבבה, בחירה שלו, אבל למה על חשבון מי שרוצה לנסוע קצת יותר מהר?

דוגמא לב - קצת לפני זה עמדתי ברמזור. איזה חוכמולוג שלא נראה לו הגיוני שיש 4 רכבים לפניו עבר לנתיב השמאלי. עד כאן הכל טוב ויפה. 10 מטר לאחר מכן הוא נזכר שהוא צריך ימינה, אז הוא פחות או יותר עצר באמצע הנתיב וממש נדחף לפני כדי להספיק לפנות. מה הוא הרוויח מכל הסיטואציה? עקף 2 רכבים בדיוק וכמעט גרם לשלוש תאונות שונות (בגלל שבלם בנתיב שלו, חתך אותי וחתך גם את מי שהיה בנתיב שפנה).

 

באמת לא צריך דוקטורט כדי למנוע מצבים מביכים ולא להפריע לאנשים אחרים. בסך הכל שני דברים - לזכור לאן אתה נוסע ולזכור שיש עוד נהגים על הכביש והוא לא הרכוש הפרטי של אף אחד.

 

ד"א, עבירות התנועה הכי גסות, הצפירות המוגזמות במעברי חציה וכו' באות דווקא מאלו שנוסעים אחר כך הכי לאט. משום מה דווקא הם, אלו שפוחדים ללחוץ על הגז כשאפשר, חושבים שהם מפסידים המון כשהנג שלפניהם לא רוצה לעבור באדום, או מאט כדי לתת להולך רגל לחצות את הכביש.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

יבגני - אתה מכין סלט לארוחת החג.

הברלינגו שאתה מתאר - הוא "מתנחל שמאלי" ואינו קשור לתפיסת הנתיב בפניה.

החכמולוג שנזכר שהוא צריך לפנות ימינה - זו לא בעיה של תפיסת נתיב שמאלי אלא בעיה של אי הכרת הדרך ואולי גם עברינות לשמה (חצית נתיבים מסוכנת).

כל זה לא קשור לכך שכללי העקיפה שאתה מזכיר אינם חלים בנתיבים שלפני צומת, בתנאים אלה מותר לחלוף על פני רכב אחר מימין בהתאם לעומס התנועה, וזו לא עקיפה. כל מה שאתה כותב נכון - רק בקטע שלאחר הפניה. מה שאתה דורש הוא בעצם זכויות יתר ליבגניפ כיון שנדמה לך שאתה יותר זריז. ואני מדגיש "נדמה לך" כיון לא אתה ולא הנהג האחר יכולים לדעת מראש מי באמת יהיה יותר זריז, מי ירצה לפרסס ואיזה מכשול קיים מיד לאחר הפניה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 


×
×
  • תוכן חדש...