Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5094 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בחודשיים האחרונים אני לא מסוגל להחליט איזה רכב עדיף . צריכת הדלק חשובה לי אבל יותר חשוב שיהיה רכב משפחתי שנוכל להכניס לתוכו 2 צוציקים קטנים(בעזרת השם-לא נולדו עדיין)ויהיה שימושי גם בעתיד(טווח 3-4 שנים).אז ככה ההתלבטות היא בין המאזדהcx5 לבין טויוטה אוונסיס כרגע(חשבתי ללכת על הג'טה אבל ירד מהפרק),הזמן אוזל וצריך להחליט(טווח של חודש לידה)חשבתי גם על האלפא גו'לייטה אבל אני לא יודע-א.אם המחיר שלה מצדיק קנייה 178000 (חייב להיות אוטומט).

ב.אם הבגא'ז שלה מספיק רחב לתאומים.

התקציב שלי הוא עד 178000 ,חשיבות גם שיהיה מרווח במושבים האחורייםבעיקר בגלל2 הבוסטרים וכמובןשיהיה מקום לאשה לשבת ביניהם במידת הצורך- מה דעתכם?

פורסם

שאלה: למה אתה שוקל ג'יפון? אם תסתכל טוב בתוך הרכב, ג'יפון זה למעשה משפחתית רגילה (אפילו לא מנהלים) על סטרואידים. ה"יתרון" היחיד שיש לג'יפון על פני משפחתית זה מה שנקרא "פוזה". יש כאלה שהישיבה הגבוהה עושה להם את זה, לא יודע אולי יש שמרגישים שהם צריכים את זה.

 

רכב מנהלים יותר מהיר, חזק, חסכוני וזול לאחזקה (ביטוח) מכל ג'יפון ולדעתי גם יותר יפה.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

 

פורסם

אני שוקל זאת מכיוון שאין נכון להיום משפחתית שראוי להוציא עליה סכום נכבד.פסלתי המון דגמים של משפחתיות כדוגמת הג'טה -ייצור במקסיקו וגם מחיר לא מוצדק,הלכתי ליונדאי ולא התרשמתי לטובה למעט האלנטרה שצריך להמתין 3 חודשים,אפילו האוריס פסלתי-מיוצרת בטורקיה.

2המשפחתיות שנכון להיום נותנות יחסית תמורה לכסף לדעתי הן:סקודה אוקטביה/סופרב או טויוטה אוונסיס אז אוקטביה כרגע הורדתי בגלל הגיר שאומרים שהוא בעייתי ונשארתי עם הטויוטה.את האלפא גו'לייטה מאז ומתמיד אהבתי רק אני לא יודע אם הוא מתאים כאותו משפחתי לשניים קטנטנים והאם אני לא עושה טעות שאני לוקח אותו בחשבון? לגבי הג'יפון לא יודע יכול להיות שהתפזרתי יותר מדי אבל אין יותר מדי אלטרנטיבות שאני רואה שיכולות לענות על : א.שיהיה אוטו שמתאים לצרכים שלנו בתור משפחה(תא מטען/חיסכון בדלק/מרווח פנימי).

ב.שיהיה אוטו עם אבזור פנימי עשיר ועם תמורה לכסף.

ג.שיהיה אוטו אמין(חברה אמינה)ולא חמדנית.

 

עד עכשיו לא ראיתי בשום חברה רכב שעונה על התנאים הללו: פוסל סיטרואן ופיזו/פולקסוואגן(הפאסאט יקרה מדי)/אאודיA4(יקרה)/במוו(כנ"ל)/יונדאי+קיה מצועצע ומוחצן (במיוחד הספורטא'ז)/מזדה6+פורד מונדיאו(בעיית סחירות עוד שנתיים מהיום). בקיצור או שאני בעייתי או שהיבואנים מביאים את הדגמים הכי בלאי ואם כבר מביאים דגמים אטרקטיביים מצמידים להם תג מחיר בשמיים.

פורסם

אתה יכול להחזיר את האוקטביה והסופרב למשוואה.

דגמי ה-1.8 מגיעים כרגע עם תיבה אוטומטית 6 הילוכים ולא DSG.

יש לי זוג חברים שלי עם 2 בנות קטנות (בוסטר ומושב בטיחות) התלבטו לאחרונה בין IX35 לסופרב ובחרו בסוף בסופרב, היא נרכשה במבצע שיש עכשיו בדגם הבסיסי עם מערכת מוטימדיה במתנה.

הדגם הבסיסי אמנם פחות נאה בלי הקסנון והג'אנטים הגדולים אבל עדיין מציע מרווח מעולה במושב האחורי ואיבזור טוב ובצבעים הנכונים היא גם נראית לא רע בכלל.

האוונסיס לדעתי היא המשפחתית הגדולה הכי פחות אטרקטיבית, היא פשוטה ולא מספיק מרווחת והעיצוב החיצוני גם כן לא מצטיין.

ממליץ לך לבדוק את הסונטה או האופטימה אם אתה לא אוהב את הסופרב.

 

לגבי ג'יפון, היחיד שהתרשמתי ממנו לחיוב הוא המאזדה ה-CX5 החדש אבל הוא לא מרווח כמו משפחתית גדולה.

פורסם

גם אני חושב שאין שום טעם בלקנות ג'יפון שאתה לא מתכוון ואמור לרדת איתו לשטח. מכונית מנהלים היא פתרון יותר טוב - בטח אם אתה צריך את המקום למטען ובמושב האחורי. ראיתי שהמליצו לך על סופרב וראיתי בעצמי את הרכב באולם תצוגה והוא פשוט ענק מבפנים! לא להאמין איזה מרווח פנים מצוין ואיזה בגאז' מטורף. השאלה היא אם אתה צריך כזה רכב גדול ומפואר (נראה לי שרכב בגודל של האוקטביה יותר מתאים - למרות שאולי עכשיו במבצע אפשר לקבל מחיר אטרקטיבי ביותר).

Aerodynamics are for people who can't build engines - enzo ferrari

פורסם

האם אוקטביה עדיין מכונית "גניבה" כך היה לפחות עד לפני כשנתיים. אם כן מישהו יודע על עלויות ביטוח.

האם המבצעים עדיין בתוקף?

פורסם

+1 לגבי הסופרב 1.8.

יופי של רכב. מהיר, מרווח מאוד, תא מטען מעולה, ואפקט הגעה מאוד מרשים לטעמי.

כמו כן, אם בכל זאת חפצה נפשך בג'יפון, מההתרשמות שלי - המאזדה CX5 והקיה ספורטז' יתנו לך מענה לא רע בכלל.

בהצלחה.

Cupra Leon VZ 2025

פורסם

מחזק - ג'יפונים לא מרווחים יותר ממשפחתיות, יש להם פשוט רצפה גבוהה. אני מתלבט להחליף את הסופרב בג'יפון בעתיד רק, ואני מדגיש רק בגלל שאני יורד לשטח בעבודה. ועדיין סבירות גבוהה שעדיין אשאר עם סגמנט המנהלים.

בנוסף מרכז הכובד של ג'יפונים גבוהה יותר והם פחות בטחיותיים עקב כך + תא המטען בד"כ קטן יותר.

 

בתקציב שלך ממליץ להתמקד במונאדו ובסופרב (במידת האפשר ברמות הגימור הגבוהות) - תהנה מכל רגע, אבזור של מכוניות מפוארות בהרבה, איכות הרכבה וחומרים, ביצועים נאים, בידוד רעשים מצויין, מרווח גדול ענק (אין מה להשוות לג'טה) ותא מטען עצום עם הטענה נוחה.

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

אתה בהחלט יכול להחזיר את הג'ולייטה, לפחות מבחינת מרווח פנימי.

בשבוע שעבר הסעתי בג'ולייטה שלי שני אחיינים שלי בני שנה ושנתיים בכסאות בטיחות עם אמא שלהם ביניהם מאחור.

אני כותב את זה בבטחון כי היא אמרה שיש לה יותר מקום שם מאשר ברכב שלהם, סובארו פורסטר.

רק כדאי לבדוק כניסה של עגלת תאומים לתא המטען, את זה לא בדקנו.

פורסם

כאב עתידי לילדים אתה צריך דבר ראשון רכב עם דלת חמישית, כדי שיהיה נוח להכניס ולהוציא עגלות וציוד נלווה מתא המטען. זה פוסל על הסף את הג׳טה והאונסיס ורכבים נוספים עם 4 דלתות בלבד.

 

רכב בתצורת ג׳יפון יהיה נוח יותר בסוגיית זו מרכב בתצורת סדאן בעל דלת חמישית, אולם ההבדל פחות מהותי.

 

לכן סקודה סופרב או מונדיאו בתצורת 5 דלתות או אפילו סטיישן יהיו בחירה מצויינת לגבי רכבי מנהלים. שים לב שהסופרב מגיעה כעת בגירסת ה- 1.8 עם גיר אוטומטי רגיל, תצורה שמציגה פחות ביצועים ויותר צריכת דלק מבעבר, אבל עדיין הנתונים טובים.

 

במונדיאו אקובוסט צריכת הדלק תהיה כעת דומה לסופרב והביצועים טובים יותר ואולם דגם חדש של המונדיאו כבר נמכר בחו״ל ולכן ללא הנחה ניכרת, שככל הנראה לא תקבל מדלק מוטורס, הייתי פוסל אותה על הסף מסיבה זו. מלבד זאת למונדיאו ירידת ערך גבוהה מאד, מגיעה עד 20 אחוזים לשנה.

 

האוונסיס נמכרת גם בתצורת סטיישן בתוספת של 6,000 שח בלבד וזאת רכישה סולידית לא רעה בכלל, בדגש על סולידית. הרכב לא מפואר בכלל אולם החומרים טובים והרכב נעים. החסרון העיקרי הוא שהמרחב הפנימי לא גדול בהרבה מרכב משפחתי ושהגיע הרציף למרות שהוא נחשב טוב, לא מתאים למי שאוהב תחושות חדות וכן הוא עדיין יוצר רעש מיותר של המנוע תחת עומס.

 

לגבי הג׳יפונים אני מסכים כי מבחינה מדוייקת הם פחות טובים כמעט בכל פרמטר מרכב מנהלים, בכפוף להערה שציינתי לגבי שימושיות תא המטען. אבל תחושת הנסיעה הגבוהה מספקת הנאה כשלעצמה וצריך לנהוג בהם כדי להבין זאת. התחושה היא לא כמו בעוד רכב בשינוי כזה או אחר אלא במשהו מיוחד יותר. עד עכשיו רמת החומרים ואיכות החומרים של הג׳יפונים הייתה די עלובה אולם המאזדה cx5 שינתה את המצב ומציגה גם איכויות נסיעה טובות ואיכות חומרים טובה, הגם שעדיין לא משתווה לזו של רכב מנהלים משובח.

 

יש גם אופציה מעניינת של אופל אינסנייה בגירסת 5 דלתות או סטיישן אולם היא פחות טובה מהנ״ל.

 

הייתי שוקל לרכוש מיניואן איכותי כדוגמת פיז׳ו 5008 שמשלב את הטוב שבשני העולמות, מרווח גדול מאד, ישיבה יחסית גבוהה ותחושת פרימיום דומה לרכב מנהלים. כנס לתוכה ותבין וניתן גם להשיגה במחירים נוחים יחסית בימי מכירות מיוחדים.

 

יש גם את הפורד smax המצויין אולם גם הוא עומד לפני החלפה ולכן לא הייתי רוכש אותו ללא הנחה ניכרת.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

 

 

פורסם

אני מסכים עם קודמי לעניין המיניוואנים. אבל חושב שה-SMAX שווה בדיקה גם בלי מבצע.

 

כמו"כ גם הפיג'ו 5008.

 

ואני מ-מ-ש לא מבין את הרתיעה שלך מארצות הייצור של טויוטה אוריס / פולקסווגן ג'טה.

 

בקרת האיכות של היצרן עדיין שם...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אני חושב שקצת נסחפנו, בשביל 2 ילדים אפשר להסתפק במשפחתית סטיישן, אם רוצים יותר אז ג'יפון או משפחתית גדולה שדיי הסכנו שהיא מעניקה יותר, אבל מיניוואן? סופרב או מונדאו יכולות בקלות לספק משפחה קטנה. האמת שאני הסתדרתי גם עם רכבים קטנים יותר כמו אקסנט וגם I30 עם ציוד ל-3 זאטוטים וזוג + עגלה לקטן, זה היה מספיק אבל יכל להיות יותר נוח ואת זה הוא יקבל במשפחתית גדולה אבל מיניוואן זה קצת יותר מדי בשלב הזה לדעתי האישית.

פורסם

אני מצטרף למסקנה הסופית של אמנון. אמנם אלו לא רכבים "סקסיים" כמו ברשימה שלך, אבל עבור משפחה והתקציב המכובד שלך, אין כמו מיניוואן, זו פשוט איכות חיים אחרת למשפחה. הישיבה גבוהה כמו בקרוסאובר, המרווח מצוין וכאשר המושבים מאחור מקופלים (5 מקומות ישיבה) תא המטען בדגמים הטובים, פשוט עצום ונוח מאוד לשימוש.

×
×
  • תוכן חדש...