Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5092 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תקציב: 60K-70k

גיר: עדיפות לאוטומט

גודל: בין סופר מיני למשפחתי קומפקטי

נסיעה שנתית משוערת: עד 4k בשנה

סוג דרך עיקרי: עירונית מישורית - נסיעה קרוב לבית. 

מטרה עיקרית של הרכב: רכב שני המשמש נסיעה מהבית לגן לקחת את הילדים וחזרה, נסיעה קרובה 8 קמ ממוצע ביום. 

הדברים החשובים

1. אמינות - מעט קילקולים. ועלות תחזוקה לא גבוהה. 

2. נוחות - שיהיה נוח הן לי בתור הנהג והן לשים סלקל וכיסא ילדים מאחור.  כמו כן כולל חלונות חשמליים, קודנית, אזעקה, מערכת ABS, רדיו דיסק, מערכת ESP (את רוב הדברים אפשר להתקין גם אחרי זה אך כמובן שעדיף שזה יבוא כבר מותקן ברכב).

3. חסכוני בדלק - שיעשה נניח לא פחות מ 1:12

4. חזק - אני לא הולכת לנהוג מעל 100 קמש אבל חשוב לי שהאוטו יסחוב יפה, לא ירעיש ושהמזגן יעבוד בצורה טובה וחזקה.

אבקש לקבל חוות דעת על סמך הדברים הנאמרו לעיל, איזה מכוניות מומלצות, איזה רכבים עומדים בקריטריונים שלי?

פורסם

נראה לי שאת צריכה להדגיש שני דברים: אמינות ובטיחות.

לגבי שאר הפריטים שציינת:

בנסועה של 4,000 ק"מ בשנה, במיוחד בתוך העיר, אין כל משמעות לצריכת הדלק הבין עירונית. עיקר עלות הרכב תהיה ירידת ערך, ביטוח, טיפולים ורישוי, צריכת הדלק תהיה רכיב קטן מאוד בהוצאה.

נסיעה של 8 ק"מ ביום פירושה בילוי של לא יותר מ-12-15 דקות ביום, בילוי שלא מצדיק השקעה גדולה במערכת שמע. אם היא קיימת - מה טוב. אם היא פשוטה אפשר להסתפק בגלגל"צ עד שמגיעים למערכת הטובה בבית. ממילא הילדים לא יתנו לך להנות מאיכות השמע.

נסיעה עירונית פירושה חניה עירונית, כלומר עדיפות לרכב קטן.

מזגן - בד"כ מזגן המטופל נכון ייתן לך את הקירור הדרוש.

לכן הייתי מתרכז בחיפוש סופרמיני. נדמה לי שפחות חשוב הדגם, יותר חשוב מצבו המיכאני וכמובן התכונות שציינתי בהתחלה: אמינות ומדדי בטיחות.

ואחרון חביב - אם יש אפשרות לרכב ידני הבעיה שלך נפתרת בדרך אחרת - יש מבחר דגמי סופרמיני ידניים שתוכלי לרכוש חדשים בתקציבך ויחסכו לך את החיפוש אחר רכב יד שניה במצב סביר. כמובן בתנאי שרשיון הנהיגה מתיר זאת ושאינך מתעצלת להפעיל את רגל שמאל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...