Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

scanspeak VS seas VS hybrid audio VS MOREL

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5075 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם !

רוצה את דעתכם מי הוא המיד ריינג' המומלץ ביותר לדעתכם מבין השלושה?(SCANSPEAK,SEAS,HYBRID,MOREL

ואיך ההייתם מתארים את הסאונד של כול אחד מהמידים ?

אה כן ואיזה נפח מומלץ לכול מיד?

קורות או קיק פנל?

סקאן 4" או 4.5" מה עדיף ומה ההשלכות של זה? רילווטורא ו אילימייטור?

הגברה מתוכננת אקטיבית ביט 1

תודה

אביעד

פורסם

לי היתה התנסות עם 3 מידים במערכת אקטיבית עם 3 חלקים.

L3,L4 וסיז RM120.

את הסיז מאוד אהבתי אבל ויתרתי עליו(הוא מוצע למכירה)בגלל הנפח שהוא דורש,בערך 2 ליטר.

הl3 והl4 לא דורשים נפח.מבחינת סאונד הם נשמעים כמעט אותו דבר. 

בשיפוצים...

פורסם

אם אתה הולך על סט 3WAY אקטיבי מאוד מומלץ ללכת על רכיבים של חברה אחת

לא קל ליצור הרמוניה בין חלקים שונים לעיתים אף בלתי אפשרי.

לטעמי הסקאן ספיק הם הטובים ביותר {גם היקרים ביותר} ,עניין של טעם אישי.

הכי חשוב מה התקציב שלך לסט 3WAY.?

פורסם

בעיקרון אתם צודקים קשה לההגיע להרמוניה טובה ע"י ערבוב אבל בגלל שמדובר בהגברה אקטיבית אז אני מרשה לעצמי....

העניין הוא כזה הבנתי שכדי שישמעו כמו שצריך בסקאנים ,אני מדבר עכשיו על הוופרים ,אז צריך לבנות תיבות בדלתות וזה חתיכת סיפור בשבילי עכשיו אני רוצה לעבוד עם הנפח של הדלת זה אומר רק איטום לעומת זאת הבנתי שעם ההיבריד והסייס הוופרים יותר סלחניים אם יושבים רק על הנפח של הדלת לעומת זאת הבנתי גם שהמידים של הסקאנים הם אליפות אז חשבתי אולי הסטאפ הבא:

וופרים של סיז -סלחניים מאוד בדלתות ללא תיבה! טבעיים,שקופים אומנם פחות פנצ'ים מהסקנים אבל נתגבר..

מידים -סקאנים שמעתי שהם ללא פשרות בנוגע לתחום ולעוצמה -ועוצמה חשוב לי!

טוויטרים דום- 2 סטים של סיז 27F ANG,שמעתי שהם מפורטים בטירוף אני אוהב עוצמה אז עדיף 2 סטים שאני לא ייקפל אותם כמו קשית ... גם הטוייטרים של הסקן טובים מאוד אבל פחות מפורטים ושקופים ...

או פשוט סט 3 WAY של הייבריד ... צריך לשמוע את הרכב של עופר... כדי להחליט

לגבי תקציב מממ שאלה טובה כמה שפחות חחחח ***חחח היא לא מילה תקנית ובטח שלא מוסיפה לנראות הפורום. קרא את הכללים***סביב ה-6-7K KXY קידמי

פורסם

מנקודת המבט שלי

יש לי נסיון עשיר מאוד עם מוראל אילייט שלושה חלקים (טוויטרים מקבילים לסופרימו של אומגה אודיו CR101 אבל גם היו לי הרבה טוויטרים של מוראל) - ליתר דיוק קרוב לשלוש שנות נסיון.

היה לי את המילניום שהיה קודמו של הפולס אח"כ גם היה לי את הפולס, היו לי טוויטרים של דוטק ודוטק אוביישן וגם עכשיו ברכב של אבא שלי מותקן ההייבריד שלהם. היה לי את האילייט שלהם בתיבות שאני בניתי והCDM המדהים (בעיני זה מיד מטמטם) והאומגות שחלק מהזמן לא פעלו אצלי (וגם לא שמתי לב תקופה ארוכה :-D פשוט היה לי נעים) אבל כשהחזרתי אותם לפעולה הבנתי מה היה חסר לי :-D:-D

יש לי נסיון עשיר ביותר עם HAT

היה לי את האימג'ן שלהם, וופרים של קלרוס, וופרים של לגטייה, מידריינג'ים לגטייה גם הסדרה הראשונה וגם הSE בשתי המידות, טוויטרים L1 הרגילים והראשונים שיצאו וספינת הדגל הR2 שלהם.

הL3SE ברכב של אשתי בכלל עובדים כמיד-טוויטרים ללא טוויטרים בכלל וזה גם לא חסר לי שם (מה שחסר לי שם זה נפח באס בגלל שהוופרים הם 5.25 והם מותקנים ישירות על הדיפון ללא שום חיזוקים או בידוד - ועדיין - פשוט מדהים איזה רצחניים הם כששומעים אותם - לו רק הייתי נותן להם את התנאים הנכונים - וואו! ועדיין היה חסר לי נפח שנובע מקוטר נטו.

את הסיז אני מכיר די טוב וגם את הסקאן ספיקים שהם פשוט מדהימים.

לגיי הסקאן ספיק - אני לא בטוח עד כמה הם חייבים תיבות, האילייט לדעתי - עוד יותר רגישים מהסקינים במקרה הזה.

הסקאן ספיק נפסל אצלי (אני מדבר על הוופרים בלבד) בגלל שאם הם מותקנים בדלת - הם לא מטופלים נגד רטיבות כמו שצריך, זה וופרים ביתיים אל תשכח - אם תוכל להשיג אלפיין F1 או ג'נסיס אבסולוט הרי הם מבוססים עליהם.

לגבי המיד שלהם - חם מדהים ואנושי.

הטוויטרים שלהם - כנראה שלא שמעת את הרינג רדיאטורים שלהם לפי התגובה שלך.

לגבי סיז - בעיניי הם רמקולים סופר לייד-בק (רגועים) והם נשמעים מאוד אמיתיים (נאמנים למקור - אבל לפי התפיסה שלי כמובן לסאונד) אבל משהו אצלם תמיד היה אצלי עם נעלם - משהו חסר לי שם בקצה העליון וזה התחושה של אוויר - בחלק מהסטאפים ששמעתי זה היה שם ובחלק זה היה חסר, הדיעה שלי לא מגובשת כאן. ושוב אם אתה מחפש אגרסיות מהסט - סיז ומוראל הם כנראה לא הכוון הנכון.

אני מאוד אהבתי את הCDM של מוראל - בעיניי צריך לעבוד איתו מ700 הרץ מינימום אפילו כדאי לעלות איתו ל900 הרץ.

לגבי HAT -

טוויטרים - אל תתפשר על פחות מהR2, הוא בליגה אחרת מכל שאר הטוויטרים שלהם, פשוט אין מה להשוות זה עולם אחר של טוויטר.

מידריינג'ים - המלצה חמה על סדרת הSE, ההבדל הוא עצום ברמת הפירוט לאורך כל התחום בייחוד חציון עליון וגם הם אגרסיביים יותר בתחום הנמוך שזה בדיוק האזור בו המידריינג'ים שלהם קיבלו חוות דעת פחות אוהדות במבחני השוואה מול סקאן ספיק ודיינאודיו אזותר.

אם אתה הולך על סט שלושה חלקים והמידריינג' שלך הוא מסדרת הSE - אתה יוכל "להתפשר" על וופר מהסדרה הרגילה של לגטייה.

זה בדיוק מה שעשיתי - הייתי רגע מלרכוש L6SE ובסוף פשוט הגעתי להחלטה שזה לא מה שאני מחפש כרגע (כנראה שאעבור לL8SE אבל לא בזמן הקרוב זה בטוח ואולי בכלל לא ברכב הנוכחי)

הצליל של מוראל וסקאן ספיק הוא חם מאוד ונעים מאוד - זה מושג ע"י חוסר פירוט באמת וע"י וופרים שנוטים יותר לספק רכות אבל הם "אנושיים" ונעימים בצורה יוצאת מן הכלל.

הסיז לדעתי מפורטים יותר אבל גם עדינים יותר.

HAT הם סופר מפורטים ונקיים, מדוייקים עד כדי כאב, יש להם הרבה מהגוון החם יחד עם זאת אבל הם אגרסיביים ברמה שמזכירה סטים של פוקל.

אם אתה מחפש את החום, את הרך את הרגוע - אולי בכל זאת תלך על הסקינים אבל תנסה למצוא וופרים של F1.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לגבי מיקום, לדעתי הכי טוב הוא למקם את המידים בקורה. להתקנה בקיק יש את היתרונות שלה (פחות בולט,רוחב במה) אבל מבחינה מוזיקלית הקורה עדיפה ואפשרי בהחלט ליצור רוחב במה טוב בעזרת כיוונים נכונים.

SINFONI-FOR MUSIC LOVERS

פורסם

מתנאל - אני לא רוצה לפתוח וויכוח שמקומו לא כאן אבל בוא נאמר שאני לא מסכים איתך.

ההודעה שלך למעלה היא קביעת עובדה חד משמעית והאמת היא שהדעות בעניין מאוד חלוקות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לגבי מיקום, לדעתי הכי טוב הוא למקם את המידים בקורה. להתקנה בקיק יש את היתרונות שלה (פחות בולט,רוחב במה) אבל מבחינה מוזיקלית הקורה עדיפה ואפשרי בהחלט ליצור רוחב במה טוב בעזרת כיוונים נכונים.

:mm_yeah:+1

אחרי מיד פוקאל בריליום וסטאטוס -שניהם על הדש-זו פשוט חויה אחרת.

לפותח השרשור,

אתה מוזמן למפגשי צפון .שם תוכל לשמוע מידים מהרמות הגבוהות ביותר שביניהן סטאטוס 4' וL4 .

שילוב מוצרים לפי ראות עיניך קצת נוגד את עקרונות ה"שילוש הקדוש" אבל בהחלט ניתן לבנות סט שיקלע לטעמך עם טויטרים בהדגשה.

ליאור

פורסם

קודם כול תודה לכולם על התגובות עוזר מאוד!

לגבי מפגשים בצפון אני מהמרכז קצת קשה לי להגיע ובכול זאת ,איפה ניתן לגבי מידע לגבי המפגשים אני חדש בפורום ....

אדי-ברור שיש לך נסיון רב! אתה מדייק בכול מה שאתה אומר ,לא שמעתי את ה-HAT רוצה מאוד לשמוע! אני יותר בכיוון האגרסיבי ללא פשרות ,מקסימום אני אחבר 2 סטים של L2 פשוט אחרי ששרפתי כול כך הרבה טוויטרים(כולל פיקולו,כואב!) כנראה שאין פתרון אחר . לגבי מיקום לדעתי הכול עניין של טעם ובעיקר הרגלי שמיעה מכיוון שאני כנראה ייתקין סט כפול של טוויטרים אולי עדיף קיקפנלים יהיה קשה לקבל במה עם הרבה אלמנטים והרבה כח!

כול החיים שמעתי סטים על הדש יהיה מעניין לשמוע סט בקיקפאנל אני מאמין שתוך 5 דקות בערך אני יוכל להבין אם זה מתאים לי:shock:

משתמשSPEED OF SOUND הסט נראה סקסי בטירוף איפה אני יכול לשמוע אותו? כמה צריך לעלות סט כזה?

תודה

אביעד

פורסם
:mm_yeah:+1

אחרי מיד פוקאל בריליום וסטאטוס -שניהם על הדש-זו פשוט חויה אחרת.

לפותח השרשור,

אתה מוזמן למפגשי צפון .שם תוכל לשמוע מידים מהרמות הגבוהות ביותר שביניהן סטאטוס 4' וL4 .

שילוב מוצרים לפי ראות עיניך קצת נוגד את עקרונות ה"שילוש הקדוש" אבל בהחלט ניתן לבנות סט שיקלע לטעמך עם טויטרים בהדגשה.

ליאור

ליאור 100%נכון מאוד

Amp Butler TD1500 Amp: LUXMAN CM 4050 Focal Utopia 6w1 : Focal Utopia Be TBM berilliym: Sub: Focal Utopia 33wx2Focal Utopia 4w2    

JL AUDIO HD 750/1  RESOLUT T DSP

פורסם

בנוסף אני מעוניין לחזק את הדעות שהועלו לגבי אי עשיית "סלט" של רכיבים. כמובן שבהגברה אקטיבית אפשר לעשות הכל, אבל הניסיון מלמד שאלמנטים בעלי אופי דומה שתוכננו לעבוד אחד עם השני לפעמים עדיפים.

לסיכום, אם סקאנספיק אז לך על סט כולל, כנ"ל HAT , סיז, וכד'

SINFONI-FOR MUSIC LOVERS

פורסם
קודם כול תודה לכולם על התגובות עוזר מאוד!

לגבי מפגשים בצפון אני מהמרכז קצת קשה לי להגיע ובכול זאת ,איפה ניתן לגבי מידע לגבי המפגשים אני חדש בפורום ....

אדי-ברור שיש לך נסיון רב! אתה מדייק בכול מה שאתה אומר ,לא שמעתי את ה-HAT רוצה מאוד לשמוע! אני יותר בכיוון האגרסיבי ללא פשרות ,מקסימום אני אחבר 2 סטים של L2 פשוט אחרי ששרפתי כול כך הרבה טוויטרים(כולל פיקולו,כואב!) כנראה שאין פתרון אחר . לגבי מיקום לדעתי הכול עניין של טעם ובעיקר הרגלי שמיעה מכיוון שאני כנראה ייתקין סט כפול של טוויטרים אולי עדיף קיקפנלים יהיה קשה לקבל במה עם הרבה אלמנטים והרבה כח!

כול החיים שמעתי סטים על הדש יהיה מעניין לשמוע סט בקיקפאנל אני מאמין שתוך 5 דקות בערך אני יוכל להבין אם זה מתאים לי:shock:

משתמשSPEED OF SOUND הסט נראה סקסי בטירוף איפה אני יכול לשמוע אותו? כמה צריך לעלות סט כזה?

תודה

אביעד

לא - 5 דקות לא ממש יספיק לך להתרגל להתקנת קיק פאנלים, צריך לפחות יום יומיים בכדי לתת לעצמך להפסיק לחפש את הרמקולים ברצפה ולהניח למוח לעשות את שלו. ברגע שאתה לומד להרפות מהידיעה שהרמקולים ברצפה - הפסיכו-אקוסטיקה נכנסת לתמונה ועושה עבודה מטורפת על התוצאה.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...