Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ברידג' במגבר HD900/5 JL audio

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4698 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים, נראה לי שאתם קצת מזלזלים ב - JL,

המיצוב שלהם בארץ (ארץ ישראל היא דוגמא נהדרת לאפקט העדר) הוא בעייתי, אבל עדיין מדובר על חברה

יחסית ותיקה ומאד מוערכת בתחום הסאונד שהוא לא לשימוש ביתי.

ואם מדברים על החברה בכללי..לשימוש ביתי - יש להם סאבים HIGH-END מהשורה הראשונה.. ראו ערך Gotham .

*המגבר הספיצי שלי, הוא מסדרה הכי גבוהה שהם מציעים היום - לא הייתי נסחף ואומר HIGH-END, אבל בטח שלא עוד מגבר קלאס D רגיל..

דרך אגב אשמח להגיע למפגש הסאונד הבא לשמוע קצת מערכות ולקבל מושג.. תודה.

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

סדרת הסלאש היא סדרת הדגל של jl לא ליין הhd

הבעיה במיתוג בארץ היא שהיבואן גובה מחירים יותר גבוהים מחברות היי אנד/בוטיק והלקוח הישראלי (כמו שאמרת עדר) לא מסוגל להפריד רגשות מתובנות ולא מסוגל להשיב ישירות לגבי טיב המוצר וגם אוהב להצהיר הצהרות ולבסס דברים על שמועות מאנשים אחרים ולאוו דווקא על סמך נסיון אישי.

לאחר השוואה עם רכב בהרכב מערכת זהה חוץ ממגברים שונים אצלי ואצל חבר נוסף במפגש צפון (שמגביר את כל הסט ע"י ג'נסיס סדרה 3) כמעט ולא מצאתי הבדלים בסאונד וגם שמחתי לגלות שבחלק מסגנונות המוזיקה הjl נשמע לי אפילו טוב יותר.

רק אתמול באותו נושא העדר המדובר יצא לנו חברי הצפון לשוחח על ההיצמדות למותגים ספציפיים בארץ ואיך כל המלצה פה בפורום מסתכמת במורל טמפו/דוטק ועל חברות כמו dls שהיא אחת הגדולות ועטורות הפרסים בעולם כמעט ולא שומעים פה.

פורסם

מה דעתכם על המגברים של רוקפורד פוסגייט? אני חושב לעשות שינוי ולשדך לסאב את הT1000-1bdCP

ולרמקולים לשדך את הT800-4ad

איך השידוך של מורל ורוקפורד?

פורסם
סדרת הסלאש היא סדרת הדגל של jl לא ליין הhd

....

.

לצערי אתה טוה סדרת הדגל של JL זו סדרת ה .HD

ולפותח השרשור, אני לא הייתי מחליף את ה JL המדובר בעד רוקפורד.

SCANSPEAK

פורסם
שלום לכולם, אם תוכלו לענות לי תשובה חד משמעית אני מאד אודה לכם.

המערכת כוללת:

אקליפס 7200MK2

מורל אילייט 3WAY סט קדמי

מורל אילייט 2WAY סט אחורי

סאב - מורל אולטימו 12' (תיבה עם פורט)

-מגבר ג'נסיס סטריאו 100

-מגבר HD900/5 JL audio

RCA Monster cable 402

+אינספור יריעות איטום של דיינמיט..

הג'נסיס מזין את הסט האחורי, הJL את הסאב והסט הקדמי (הסט הקדמי מקבל בברידג' 150 וואט ר.מ.ס ב-4 אוהם)

אני מניח שמביני עניין אולי ירימו גבה לגבי חלק מהרכיבים, אז אני מציין מראש שהמערכת נבנתה בשלבים ולא רכשתי את הכל באותה נקודת זמן.

לעסק, לא הצלחתי להבין מההוראות של המגבר נושא מסויים בחלק שמסבירים על חיבורי ברידג'.

יש למגבר מתג input mode שניתן למקם אותו על 2CH/4CH/6CH. לפי ההסבר שלהם, שעושים ברידג' צריך להשתמש ב2 מפצלי Y לRCA וזה גם מאד הגיוני. השאלה היא כזאת - איפה אני ממקם את ה input mode ? לפי ההוראות אין הסבר ברור לנושא הזה .

בנוסף, אם למישהו יש ניסיון עם המגבר הספציפי הזה - יהיה מעניין לשמוע.

תודה מראש .

כמה הערות והארות לאחר שעברתי על רוב השרשור

1. תוסיף לכל דלת שכבה אחת של דיינאליינר - מכל הדברים, זה והסעיף הבא יעשו לך את ההבדל הכי גדול.

2. תעבור באמת לפי ההמלצה של איתמר לעבוד על האילייט בתצורת בי-אמפ

הוופר של האילייט מאוד לא נציל לעומת המיד והטוויטר וזה הגורם העיקרי לחוסר האיזון של הסט הזה - הוופרים האלה צריכים ערוץ הגברה נפרד בכדי להיות מנוצלים נכון, הקרוס של האילייט לא בנוי נכון לביצוע האיזון הזה - צריך להוסיף שם מעגלי זובל וLPADים על המיד ועל הטוויטר אם רוצים לעבוד איתו בתצורה פסיבית מלאה.

המיד והטוויטר צריכים להיות קרובים אחד לשני בגלל נקודת חיתוך נמוכה יחסית בין הטוויטר למיד, אם נקודת החיתוך היתה עולה לאזור ה5K הייתי יכול להפריד אותם בלי לחשוב יותר מידי.

3. תשאיר את הJL - קלאס D, קלאס A - קלאס אמו -> אם המגבר הזה לא מוסיף אחוזי עיוות שמיעים, אם הוא חזק מספיק - אין שום סיבה שתחליף אותו.

JL זה יצרן מאוד מכובד ויש לו ליינים של מוצרים שפוגעים לטעם של אוכלוסיות מגוונות מאוד -

יש להם גם סדרות סאב וופרים עדינים ומלטפים שהם פשוט נהדרים ובמקביל יש להם גם סדרות של סאב וופרים מפלצתיים -> אין הרבה יצרנים שמצליחים לעשות שני ליינים שונים כל כך ושניהם מוצלחים כל כך

לJL יש לא פחות משלוש סדרות מאוד מאוד מוצלחות - W3 W6 וW7 -> זה ראוי להערכה.

יש להם מגברים מצויינים

את הרמקולים שלהם אני פחות אוהב אבל מצד שני אין לי מספיק נסיון עם הסטים שלהם - אולי חבל.

בארה"ב בכל הרשתות העממיות יותר בד"כ נמכרים שלושה ליינים של מוצרים בתחום הרמקולים והמגברים

הפשוטים ביותר - רוקפורד\סוני

הביניים - קיקר

הגבוהים - JL

כמעט בכל רשת שהייתי בה זה היה ככה - למשל בסט ביי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

שכנעת אותי, זה מה שאני אעשה.

חוץ מזה שתמיד אפשר לעשות שינויים ברכיבים.. (אני מתחיל להבין שלעבוד אקטיבי זה ה-"דבר האמיתי").

*שום התייחסות לגבי המגברים של רוקפורד ? ניסיון של מישהו?

פורסם

בשביל מה? יש לך מגבר ראוי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

עדכון! החלטתי לוותר על שירותיו של הג'נסיס סטריאו 100.. לעת עתה~

במקומו החלטתי לרכוש JL 600/4 ולעבוד איתו בבי-אמפ על הסט הקדמי בלבד(מורל אילייט '5 3 חלקים)

ה JL 900/5 ישאר, ויעבוד בבי-אמפ על הסט האחורי (מורל אילייט '6 2 חלקים) ועל הסאב (מורל אולטימו '12 2 אוהם)

דעות? עצות? טיפים? תודה.

פורסם

לדעתי זו טעות. אתה מייחס חשיבות והגברה חזקה מדי לסט האחורי (שבמערכת איכותית אתה צריך אותם, לכל היותר, כ Rear Fill) - ולראיה, תוכל לבדוק ולראות שמרבית חברי הפורום שמכוונים ל SQ, כמו גם בפורומים זרים, לא מתקינים סט אחורי בכלל.

עם זאת, היה ומדובר בסט קדמי הכולל 3 חלקים, וכבר יש לך HU שתומך - למה לא לעבוד אקטיבית או חצי אקטיבית ?? רק כך תוכל להתחיל לנצל את הסט שלך ולהתאים אותו לרכב ולטעם שלך..

במצבך, הייתי מריץ זוג ערוצים של ה 600/4 על הסט האחורי, ואת הזוג הנוסף בהגברת הוופרים הקדמיים. מה שמשאיר לך ארבעה ערוצים ב 900/5 להגברת הטוויטרים והמידים הקדמיים.

הערה קטנה - עם כל הכבוד להגברת CLASS D (ויש הרבה כבוד והיגיון בהגברה שכזו בסביבת רכב) - טוויטרים לא הייתי מגביר ב CLASS D . אני מוכן להישבע שאני שומע הבדל - משהו בהגברה הזו מסרס את הקסם / ESSENSE / AMBIANCE של הטוויטר.

...CASKA for life

פורסם

:mm_yeah: +1 לחגי (מה נשמע בחור? התגעגענו!)

מבלי לפגוע בJL כמלוא הנימה,הגנסיס עושה חסד מופלא למידים וטויטרים באשר הם.

עצתי לך,למרות הקושי והעצבים פשוט לנסות את שני המגברים עליהם ולהיווכח בעצמך בהבדלים,אם יש :wink: .

ההתעקשות על סט אחורי היא טעות שמובילה אותך לצומת שמאד מבלבלת.אם למרות כל זאת אתה מתעקש,תתרכז בהתאמת המגברים לסט הקידמי שלך תחילה. זה העיקר וזה החשוב!

בהצלחה,

ליאור

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

החלטתי להקשיב לעצות של החבר'ה הותיקים, הסט רמקולים האחורי (מורל אילייט 6 2WAY) פורק מהרכב,

כל ערוצי ההגברה הוקצו לסט הקדמי+סאב.

*הג'נסיס מגביר את המיד+טוויטר

רוצה לשתף (את מי שזה מעניין כמובן) את חברי הפורום, שומעים מ-ד-ה-י-ם!

מי מכם שמכיר ב.מ.וו סדרה 3 E36, יש ברכב הזה "לא מעט" חסרונות מבחינה אקוסטית, והסט-אפ הנוכחי פשוט העלים כל כך הרבה סימפטומים מעצבנים - והראשי שבהם, להעביר את התדרים הנמוכים לקידמת הרכב. הסאב פשוט משתלב בצורה מדהימה עם המיד-באס הקדמיים.. כאילו הוא נמצא מקדימה.

בקיצור. .זה עדיין לא מושלם (כמובן שאפשר להגיע לתוצאות עוד יותר טובות עם בניות וכו' - כולנו יודעים שאין לזה סוף)

אבל זה בהחלט שינוי מבורך ושיפור ניכר.. תודה על הטיפים.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

שאלת תם:

הסקרנות שלי חשפה אותי לנתון חדש,

נפח התיבה שדורש המיד-באס ''5 במורל אילייט 3WAY החדשים שונה, והוא 3.5 ל'

לעומת נתון הנפח של המיד-באס הנוכחי - 8 ל' .

לשם הדיון, (או שלא רק :) )

האם לדעתכם השינוי יהיה מהותי לעבודתו של הרמקול?

*אין בניות, הרמקול יושב בחלל המקורי שלו.

תודה

• תוכן חדש...