Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

HU קורא קבצי FLAC ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5145 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
במכישר שלך יש דרך, קצת מסובכת

זה הולך ככה (הכי נוח עם אייפון)

עם אייפון אתה צריך לעשות המרה של קבצי הפלאק ל AIFF שזה APPLE LOSSLESS (מקביל לפלאק רק של אפל, כי באפל הכל צריך להיות "ייחודי" ,(זה דיי מגעיל כשלעצמו ,אבל זה סיפור לפעם אחרת() , תעביר את קבצע ה AIFF לאייפון ותחבר את האייפון למערכת - אתה עכשיו שומע קבצי באיכות גבוהה

אם אין לך אייפון ,אז אתה צריך להשתמש בדיסק און קיי או בכרטיס SD , להמיר את קבצי הפלאק ל WAV ,להעביר אותם לדיסק און קיי

, לחבר ולשמוע-

***גילוי נאות את זה לא ניסיתי אני משתמש באייפון*** (וגם בקושי עם קבצים איכותיים כי אני לא יודע מאיפה להביא אותם)

שים לב שהקבצים הללו אינם מכווצים בשום אופן ,ולכן הם גם שוקלים המון (40-70 מגה לשיר) ככה שתצטרך קיבולת גדולה .

לא צריך להמיר לALAC במקום AIFF?

פורסם
על מה היא מבוססת? על חומר מקצועי בעניין. קראתי מאמרים מקצועיים ואקדמיים בנושא (מה לעשות, לפעמים משעמם באוניברסיטה :wink:). אני חושב אפילו שיש לי כמה כאלו שמורים במחשב, אני אחפש בערב ואעלה.

למעט MP3 באיכויות נמוכות או כאלה שעברו מספר המרות, רוב המחקרים מצביעים ש MP3 בדרגה 192 ומעלה יהיה בלתי אפשרי לזיהוי. לא מצאתי כל עדות למבחן או ניסוי שבוצע ובו הצליחו החוקרים להוכיח באופן מובהק שאדם מסוגל להבדיל בין MP3 לקובץ באיכות מקורית.

אבל למה ללכת רחוק, לפני כמה שנים EyalR (שבטח רק שני אנשים יודעים על מי אני מדבר) ערך ניסוי כאן בפורום, אני אחפש את זה בערב ואעלה לכאן. בזמנו גם תרגמתי מאמר של ריצ'רד קלארק שדיבר על מבחן שנערך בכנס מהנדסי קול בארה"ב ובו בצד אחד חיברו רמקולים עם כבלים יקרים מאוד ובצד השני רמקול דרך קולב בגדים מברזל. אף אחד לא הצליח להבדיל בין השניים.

איתמר.

מחקרים זה הכל טוב ויפה. אבל בפועל - שמעת?

פלאק שנצרב בתור אודיו (CD) הוא הדבר הכי קרוב לדיסק מקורי . אם איכות המקור גבוהה ומורכבת, הוקלטה ברמה טובה

מערכת טובה ומפורטת תדע להוציא את האקסטרה צלילים שנחתכים בקומפרסיה של MP3 - גם ב 320KBPS.

ואל תשווה בבקשה מבחן איכות כבלים לאיכות המקור. לא רואה את הקשר.

למיטב זכרוני, פעם עוד היו מדברים פה על חשיבות המקור והנגן. מה קרה לכל זה? הבסיס של הבסיס

פורסם

יש הבדל ניכר בין FLAC לבין MP3 וסוגיו.

ההבדל יישמע רק למי שיש אוזן אודיופילית ואפילו לכאלה שאין.

אבל, לדעתי האישית, אין טעם לשמוע מוזיקה באיכות הזו ברכב, וזה בגלל המון רעשי כביש, סביבה, מנוע וכו וכו...

פה לא תמיד יהיה הבדל בין שני הפורמטים.

במידה ואתה עדיין רוצה לשמוע את הFLAC, האפשרות היחידה שלך היא כזו.

למיטב הבנתי, יש לך HU של פיונייר 8350, אז ככה.

אם יש לך כל מכשיר סמארט שיודע לקרוא FLAC, תעביר אליו את כל השירים שאתה רוצה לשמוע, ותפעיל בחיבור הAUX - הבדל, אתה תרגיש.

אם יש לך IPHONE, נסה כל קובץ אחר מFLAC שהוא LOSSLESS שהאייפון יודע לקרוא, ותפעיל את האייפון בחיבור AUX/USB/ ייעודי למכשיר. וגם פה אתה תרגיש הבדל.

בהצלחה.

פורסם

חיבור aux / usb מוריד מהאיכות. אם אז קאר פס. דבר שני, אפר לעשות בידוד ואיתום מרעש חצוני. הוא לא 100 אחוז מוריד אבל עשיין יותר טוב מכלום

מחפש תקליטים ויניל של רוק כבד.

פורסם

AUX ו USB אכן מורידים מהאיכות.

אבל - עדיין נשמע הבדל ניכר בין הפורמטים , במידה ומדובר בHU טוב, כמו למשל הפיונייר שלו.

בנוסף, לא משנה כמה איטום תעשה לרכב, עדיין יהיו רעשים, והרבה.

פורסם
והאוזניים?

איזו שנינות.

מחקרים זה הכל טוב ויפה. אבל בפועל - שמעת?

פלאק שנצרב בתור אודיו (CD) הוא הדבר הכי קרוב לדיסק מקורי . אם איכות המקור גבוהה ומורכבת, הוקלטה ברמה טובה

מערכת טובה ומפורטת תדע להוציא את האקסטרה צלילים שנחתכים בקומפרסיה של MP3 - גם ב 320KBPS.

ואל תשווה בבקשה מבחן איכות כבלים לאיכות המקור. לא רואה את הקשר.

למיטב זכרוני, פעם עוד היו מדברים פה על חשיבות המקור והנגן. מה קרה לכל זה? הבסיס של הבסיס

בגלל שלא הצלחתי לשמוע התחלתי להתעניין ולחקור. הייתה תקופה שעשיתי די הרבה ניסויים, גם ברכב אבל בעיקר בבית עם מערכת מכובדת. מעל 192 לא הצלחתי לשים לב לאף הבדל בסאונד בין קובץ MP3 לקובץ מקורי או לוזלס. לגבי הערתך על כבלי הרמקולים ניסיתי להעביר כאן אנלוגייה לעוד תחום שאנשים משוכנעים שהם "שומעים" הבדל.

כמו שהבטחתי בצהריים, להלן חלק ממחקר של חוקר (פרופסור באוניברסיטה בארה"ב אם מישהו מתעקש על הקטנות) שעשה ניסוי פשוט: השמיע לאנשים מספר קטעי מוזיקה מדיסק מקורי ואת אותה המוזיקה שהומרה לפורמט MP3 ברמות איכות שונות במבחן AB TEST וביקש מהם לציין איזה קטע נשמע טוב יותר. להלן הממצאים:

Untitled1.jpg

המספרים שרואים בטבלה הם ההסתברות לזיהוי שגוי של מקור השמע.

שימו לב לשורת ה 32. לפי המחקר ניתן להבחין בקלות בין קטע מקורי לקטע שקודד ב 32kb/s והסיכוי לטעות הוא 0%, כלומר לא כנראה שלא קיים ברמת מובהקות גבוהה מאוד.

כשעולים ל 64kb/s היו כאלה שבקטע המוזיקה הקלאסי כבר התבלבלו (15%) אבל עדיין נראה שניתן להבחין בין קטע מקורי ל MP3.

ב 96kb/s ההבדלים כבר גדולים יותר ובכל הנוגע למוזיקה קלאסית כבר נחצה רף ה 50%, כלומר זה היה ניחוש של הנבחנים שלא הצליחו להבחין בין המקור ל MP3. גם הטעות ביתר הז'אנרים כבר נמדדת במספר דו ספרתי.

באיכויות גבוהות יותר כמו 128 ו 192 התמונה כבר ברורה לחלוטין.

חיבור aux / usb מוריד מהאיכות. אם אז קאר פס. דבר שני, אפר לעשות בידוד ואיתום מרעש חצוני. הוא לא 100 אחוז מוריד אבל עשיין יותר טוב מכלום

הכל תלוי בצורת העיבוד של המכשיר. במרבית המכשירים לא צריך להיות כל הבדל שמיע בין קובץ MP3 שנמצא על דיסק לבין קובץ MP3 שנמצא על דיסק און קי. גם AUX אמור לספק איכות טובה (ואף יותר מזה) אם מדובר בנגן איכותי.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

יש לי מאמר מעניין על נושה הזה ברוסית, וממגזין מאוד מכובד של כל מה שקשור לסאונד, הם כותבים דברים הפוכים ממה שאתה אומר, גם חשוב מאיזה מקור ה"פרופסור הזה השמיע את המוסיקה" לרוב עושים את זה במחשב, לנגן דיסק מקורי במחשב שבדיוק כמו לנגן קובץ MP3 128B, זה די דומה כי הנגן CD-ROM במחשב הוא מאוד לא איכותי. עשיתי את בדיקה במכשירים AUDIOLAB CD8200CDQ + 8200DQ אצלי בעבודה, נתתי לשמוע לכמה חברה, כולם אמרו שיש הבדל.

למי שקורא רוסית.

כל מה שקשור לחיווט - http://www.avtozvuk.com/az/2010/03/058.htm

MP3 - http://www.avtozvuk.com/az/2000/03/p80-83.htm

דבר נוסף קיימים יצרנים של CD שהאיכות שלהם מתחת לכל ביקורת, במקרה כזה לא רק שMP3 יכול להיות זהה , הוא גם יכול להיות יותר טוב :)

פורסם

לפחות יכלת לתרגם חלק ולא לתת לינק שלמרבית חברי הפורום אין מושג מה הוא אומר.

מדבריך עולה שכל זמן שאין לך איזה פיוניר ODR עם פרוססור אז הכל דרעק אחד גדול? אני בכלל לא מסכים.

קיצר - כל מי שחושב שהוא חייב לוזלס שיבושם לו. מי שמסתפק בקבצי MP3 באיכות גבוהה גם אחלה. העיקר שכולם מבסוטים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

העיקר שכולם מבסוטים - מסכים איתך!

שכל זמן שאין לך איזה פיוניר ODR עם פרוססור אז הכל דרעק אחד גדול? - לפחות יש לאיפה לשואף, לא חייב ODR, אני יכול להסתפק, בסאונד מוניטור, דנון, ואפילו סטאטוס :), ואף אחד מהם לא קורא MP3!

• תוכן חדש...