Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5124 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סיפור קטן על כמה שמנסים לעקוץ אותנו במוסכים : בשבועיים האחרונים הרכב שלי התחיל להראות סימני גסיסה (טורים קופצים, מנוע עייף ולעתים הרכב נכבה לבד).

קפצתי למוסך המורשה בו הרכב מטופל במשך שנים - המוסך החליט שיש בעיה בפלאגים - החלפתי פלאגים - העלות לא הייתה רצינית משהו בסביבות ה50 ש"ח. כבר שיצאתי מהמוסך הרגשתי שאין שיפור גדול אך מכיוון שהיה יום שישי והמוסך היה בשלבי סגירה החלטתי לא לחזור.

היום חזרתי שוב והסברתי שהבעייה לא נפתרה.

הרכב חובר למחשב ועבר דיאגנוזה לאחר כשעתיים וחצי הגיע אליי אחד הבחורים שעובדים במשרד, שההתנהגות שלו משתווה לאיש מכירות במגרש מכוניות משומשות, עם דף בו סוג של פירוט חשבון ואמר שיש בעיה בחוטי ההצתה - העלות של החוטים כולל עבודה - 450 ש"ח לאחר הנחה של 10%!!! "למזלי" ידעתי על מה מדובר (קצת בעזרת 3 שנים של שרות "נהדר" בחיל חימוש) וידעתי שזה מוגזם .

התייעצתי עם אבי שאמר שגם לדעתו זה מוגזם וביקש לבדוק אם הם מתחייבים על החזר כספי אם התקלה לא נפתרת. בלי לחשוב פעמיים, הפקיד חשב שאני מתבדח וענה "לא" מזלזל. כשהוא ראה שאני רציני לחלוטין, ניגש למנהל המוסך (שמכיר את הרכב ואת אבא שלי כעשור) וגם הוא אמר שאין אפשרות. החלטתי לעזוב באותו רגע את המקום וביקשתי את הצעת המחיר שהוא נתן לי. הפקיד אמר שאם אני רוצה להתקשר ידעו מה אני צריך ולא נתן לי את הדף.

הגעתי לבית והתחלתי לחקור מה ניתן לעשות ומסתבר שבאותו מקום בו נמצא המוסך יש חנות חלקי חילוף. התקשרתי. חוטי הצתה לרכב שלי עולים 110 ש"ח!!! נסעתי שוב ורכשתי. בזמן עבודה של כ 15-20 דקות החלפתי בעצמי את החוטים. בזמן שהוצאתי אותם שמתי לב שבאחד מהם הברזל שנכנס למפלג היה רקוב לחלוטין והתפורר לי בידיים - דווקא אותו הם לא זיהו כתקול! נכון לעכשיו הכל פיקס ואני מקווה שזה באמת מה שפתר את הבעיה. גם אם לא - חסכתי לעצמי 340 ש"ח ועוד כמה שעות טובות במוסך.

מיותר להגיד שאני לשם לא חוזר

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ידע שווה כסף...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

יש סיבה שבגללה אתה מנוע מלהגיד את שם המוסך?

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

לא מכיר את המוסך אבל אולי הוא הציע חוטי הצתה מקוריים, ואתה רכשת תחליפים במחיר מוזל ? אולי רכשת חוטי הצתה של BS שעולים גרושים ושווים גרושים ?

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם

יש מוסכים ויש מוסכים,אצלי דווקא היה מקרה טוב,לאחר ששילמתי כ 1600 שקל סך הכול כדי לתקן נורית מנוע שנדלקה בדובלו,במוסך רגיל,פניתי למורשה,הגיע החשמלאי,חיבר למחשב,וישר עלה על התקלה,400 שקל והתקלה סודרה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כל הכבוד שפתרתה את הבעיה בעצמך ולא שילמתה לו 400 ש"ח. תמיד טוב ללכת למוסך של חבר או מישהו שאתה מכיר.

פורסם

שלום.

תגיד זה חדש?

היה סיפור לפני כחודש שמוסך מורשה רצה על החלפת שמן + פילטר שמן

בסקודה פאביה -770 ש"ח תבין ותקילין.

לי במוסך לא מורשה שמן ברמה הכי גבוהה+ מסנן מקורי(שאני לבד קונה ומביא)

עולה רק 250 ש"ח.

מה זה חדש לך שמוסך מורשה קונה מהיבואן את החלפים וצריך לשלם לו מחיר גבוה.

או שהמוסך מורשה חייב לשפץ את המוסך ולסדר פינות ישיבה והמתנה שמוכתבים ע"י יצרן הרכב.

את כל זה מי משלם לדעתך?אתה ורק אתה.

אם לא הבנת עד עכשיו-יש מוסכים מקצועיים גם ללא שיהיו מורשים.

הם גובים מחירים נמוכים וכן הם לא נוצצים כמו המורשים ואין בהם כסאות המתנה מהודרים.

אבל ח-ן הבנק שלך נותר בהם שלם ולא מחורר.

למדת-בדרך הקשה אבל למדת:-D

בהצלחה במציאת מוסך הוגן!

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם

200 ש"ח חיוב יותר מעבודה עצמית זה "עוקץ"?

1. בכלל לא בטוח שהחוטים שמכרו לך במוסך הם אותם חוטים שקנית.

2. גם זמן העבודה של המוסך עולה כסף (לא רק העלות של המוסכניק עצמו).

3. ומהכל גם צריך שיישאר רווח, אחרי ששילמת מס.

כשאתה הולך למסעדה, אתה מחשב כמה ייעלו המצרכים, הולך לסופר, מכין ארוחה לבד ושמח שלא "נעקצת"?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הוא העלה נקודה מעניינת

למזלי, לרוב לא נתקלתי בסוגי תקלות שהם היו "לא ודאיות", אבל כשכן נתקלתי, זה התנהל בצורה שפותח השרשור כתב- מתקנים לי, אני משלם את מלוא הכסף, אבל אין הבטחה שזה מה שיפתור לי את הבעיה, ובטח שאין החזר במידה וזה לא פתר.

האם כול המוסכים מתנהלים בצורה כזאת בתקלות מהסוג הזה?

פורסם

בשביל מה יש מוסך מורשה שמשלמים עבור נסיון ומקצועיות כאשר לא יודעים לאבחן תקלה כמו שצריך ומחליפים חלקים בתקווה שזה יפתור את התקלה?

לא יקרה כלום אם המוסך יפתח סט של כבלי הצתה במחיר גרושים שהוא משיג אותו ויחזיק אותו כסט בדיקה בשביל לא להחליף סתם עבור הלקוחות ולהתחבר למחשב לאחר מכן לראות אם ההחלפה פתרה את הבעיה.

אבל כמובן, איך אז יתחמן את הצרכן וידחוף לו סתם חלקים שהוא גם לא צריך.

אגב מהנסיון שלי עם מוסך מורשה פיאט שמשון ביהוד, הייתה תקלה והמנוע לא עבד עגול. התחברו עם המחשב, ואמרו שככל הנראה זה חוטי ההצתה. הוא פירק לי את חוטי ההצתה שלי, אמר לי לשמור עלייהם שם לי סט חדש, אמר במידה והתקלה אינה נובעת מהחוטים, נחזיר את החוטים הישנים ונעבור לבדיקות אחרות.

אם אתה כבר הולך למורשה ומשלם מחיר של מורשה כך המוסך צריך להתנהל.

פורסם

אצלי גם ככה,הוא החליף לחיישן שלו ,וידא שזאת התקלה ורק אז הוזמן חיישן חדש.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תהיה בטוח בוודאות שהחוטים שקנית לא מגיעים לרבע מהאיכות של החוטי הצתה המקוריים שמחזיקים הרבה מאוד שנים ועשרות אלפי ק"מ.

קנית חוטים חליפיים ולא מקוריים, לפי העלות שלהם הם לא שווים הרבה והם אחרי טיפול או שניים גם הם יתפוררו לך בידיים.

חוטי הצתה באיכות ירודה תוך זמן לא רב יגרמו שוב לקרטועים, ואף לגרימת נזק לסליל ההצתה ותצטרך לשלם הרבה יותר יקר על סליל הצתה+ חוטים מקוריים ותחזור לנקודת ההתחלה עם מחיר הרבה יותר גבוה.

פורסם
תהיה בטוח בוודאות שהחוטים שקנית לא מגיעים לרבע מהאיכות של החוטי הצתה המקוריים שמחזיקים הרבה מאוד שנים ועשרות אלפי ק"מ.

קנית חוטים חליפיים ולא מקוריים, לפי העלות שלהם הם לא שווים הרבה והם אחרי טיפול או שניים גם הם יתפוררו לך בידיים.

חוטי הצתה באיכות ירודה תוך זמן לא רב יגרמו שוב לקרטועים, ואף לגרימת נזק לסליל ההצתה ותצטרך לשלם הרבה יותר יקר על סליל הצתה+ חוטים מקוריים ותחזור לנקודת ההתחלה עם מחיר הרבה יותר גבוה.

כל הכבוד שקנית חוטים לבד וחיברת את הכול בעצמך כולם יודעים שמוסכים מורשים הם גנבים גדולים!

ואת מי זה מעניין שיש להם הוצאות אתה רוצה להשוות את זה למסעדה? סבבה רק הדוגמה לא מדויקת, במקרה שלו זה כמו ללכת

למסעדת יוקרה שמגישה את אותה שווארמה שיש בצד השני של הרחוב רק גובה פי 4!

וחוטים חליפיים יחזיקו לו כמה שנים טובות לפחות. למה הוא צריך חוטים שיגמרו 10 שנים אחרי שימכור את האוטו? או שהאוטו יתפגר לפניהם. הם לא יתפוררו ולא כלום הם יחזיקו מעמד הרבה מאוד זמן וכשהם יגמרו תמיד תוכל להחליף בחדש תחליפי.

לבנתיים מי שיתפגר זה החוטים המקוריים של הרכב.

אז שיהיה לך בהצלחה! ואל תיתן שיגנבו אותך כי כל אחד עם שני ידיים שמאליות יכול להחליף חוטי הצתה ולא צריך לשלם בשביל זה 450 שקל!

פורסם

תודה רבה על התגובות. כמה דברים - המוסך הוא מוסך מרוץ מורשה מאזדה פורד בקרית ביאליק. לגבי אורך החיים של החוטים הלא מקוריים - כל חלק תחליפי שרכשתי החזיק תקופה מכובדת ואני מאמין שגם הם יחזיקו. אני חושב שבימים האלה שבהם אנו נאלצים לשלם כל כך הרבה על כל דבר כל אופציה לחיסכון מבורכת. :-D

• תוכן חדש...