Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5134 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לפני כמה חודשים שדרגתי מיונדאי אקסנט ישנה לB3 דגם 2008. אני זוכר את סובארו לטובה עוד מגיל 18 שהיה לי DL, ואז עוד אחת כשזו נגנבה ואפילו שלישית כשנתתי את הרכב לחבר והוא ריסק אותה. הרכב נראה טוב, היה במחיר טוב, וסמכתי על סובארו. די התאכזבתי. האוטו אומנם חלק ובעל התנהגות כביש שרכבים יקרים יותר יכולים רק לקנא, אבל הוא פשוט לא סוחב. אני עולה את העליות לירושלים כל יום, ופשוט נמאס לי.

מה הייתם ממליצים כחלופה חזקה יותר? משהו במחיר דומה (המחירון שלה 60) חשוב לי חסכוניות וגם אמינות, אז נראה לי רק יפני/קוריאני. 5 דלתות זה פלוס מבחינתי וכנ"ל תיבה ידנית.

תודה מראש

פורסם

איך האמינות של קיה? אני יודע שהם בעצם יונדאי, אבל בכל זאת? ומה לגבי צריכה הדלק?

האם יש רכב קטן יותר (סופר מיני או משפתית קטנה יחסית) ששוה לשקול להוסיף קצת ולקנות מהניילונים? אני בדרך כלל נוסע לבד אבל צריך במקסימום מקום גם לאשתי, 2 ילדים מזוודה ועגלה מקופלת.

פורסם

נסה יונדאי I30 מ-2008, אם תמצא אחת מהדיזל הנדירות תקבל גם ביצועים עדיפים וצריכת דלק מעולה.

הרכב שלי תודלק היום אחרי נסיעה של כ-200 ק"מ הלוך חזור (כולל כביש 6 מוואדי ערה ועד קרית גת) ועוד כמה נסיעות קטנות, הכל ברכב מלא ועמוס עם מטען ומזגן דולק תמיד, 569 ק"מ על 41 ליטר, כדי לא לסבך זה יוצא 13.87, מדובר ב-I30 1.6 אוטומטית.

בהצלחה.

פורסם

לא רוצה לבאס אותך, אבל קודם תנסה למכור אותה.

אתה תגלה שאף אחד לא נותן לך יותר מ-45K במקרה הטוב, ככה שיש לא מעט שתצטרך להוסיף.

אתה תשלם ריבית דריבית על זה שחשבת שה-B3 היא שדרוג של הליאונה...זה פשוט רכב שלא נמכר ואין לו ביקוש בשוק.

פורסם

אני מבין את תחושותיך. סובארו B3 הגיעה עם מנוע 1500 סמ"ק שהוא אכן קצת חלש והרכב מרגיש קצת כבד על הכביש. יש גם גרסת 2 ליטר, שהיא כבר הרבה יותר טובה אבל הייתה יקרה יותר ולכן נמכרה בכמויות קטנות.

המשפחתית החדשה הזולה ביותר שקיימת היום בשוק היא סקודה רומסטר. הבנתי שיש עכשיו מבצע, רומסטר 1.4 ליטר ידני חדש ב-85 אלף ש"ח. זה מחיר מעניין אבל אם לא היית מרוצה מהביצועים של ה-B3 כדאי שתבדוק את נושא הביצועים של הרומסטר 1.4 ליטר. אני לא בטוח שהוא יספק אותך.

מבחינת משומשות, מלבד ה-i30 והקיה סיד המצויינות שהוזכרו כאן אני מציע לך לבדוק גם את המשפחתיות של ניסאן - הנוט והטידה. במסגרת התקציב שלך תוכל למצוא רכבים כאלו ממודל 2008 או 2009 ותגלה משפחתיות זריזות, חסכוניות ואמינות למדי. ניסאן נוט מגיעה רק במרכב 5 דלתות, טידה יש גם ב-4 דלתות וגם ב-5 דלתות האצ'בק לבחירתך.

פורסם
אני מבין את תחושותיך. סובארו B3 הגיעה עם מנוע 1500 סמ"ק שהוא אכן קצת חלש והרכב מרגיש קצת כבד על הכביש. יש גם גרסת 2 ליטר, שהיא כבר הרבה יותר טובה אבל הייתה יקרה יותר ולכן נמכרה בכמויות קטנות.

המשפחתית החדשה הזולה ביותר שקיימת היום בשוק היא סקודה רומסטר. הבנתי שיש עכשיו מבצע, רומסטר 1.4 ליטר ידני חדש ב-85 אלף ש"ח. זה מחיר מעניין אבל אם לא היית מרוצה מהביצועים של ה-B3 כדאי שתבדוק את נושא הביצועים של הרומסטר 1.4 ליטר. אני לא בטוח שהוא יספק אותך.

מבחינת משומשות, מלבד ה-i30 והקיה סיד המצויינות שהוזכרו כאן אני מציע לך לבדוק גם את המשפחתיות של ניסאן - הנוט והטידה. במסגרת התקציב שלך תוכל למצוא רכבים כאלו ממודל 2008 או 2009 ותגלה משפחתיות זריזות, חסכוניות ואמינות למדי. ניסאן נוט מגיעה רק במרכב 5 דלתות, טידה יש גם ב-4 דלתות וגם ב-5 דלתות האצ'בק לבחירתך.

כל הכבוד לך שאתה נותן המלצות רציניות ורלבנטיות ולא רק ממליץ על מרכולתך בצורה עיוורת :mm_yeah:

במקרה זה אני מצטרף להמלצה על B3 עם מנוע 2 ליטר. אם פותח השרשור כל כך אוהב את ה- B3 שלו והדבר היחידי שמפריע לו הם הביצועים של ה- 1.5, אז הדגם הבכיר פותר את הבעיה והנה לכם הפתרון המושלם עבור פותח השרשור.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

תאורטית הB3 עם מנוע 2 ליטר יכולה להיות שדרוג טוב, אבל כמי שנוסע 500 קמ בשבוע על חשבוני, בטח לא אוכל לעמוד בצריכת הדלק. גם ככה צריכת הדלק של הB3 היא מתחת לכל ביקורת. כרגע, אם אני מפעיל מצב ספורט אז זה פותר את הבעיה בערך בשבעים אחוז אבל אני לא מעז ליסוע כך לאורך זמן, אין לי תקציב לדלק.

מה עם רכבים קטנים יותר? הייתי מת לקנות פולו אבל שמעתי שהוצאות האחזקה של הגרמניות הן מטורפות?

פורסם

אני אישית לא יודע מה ההגדרה שלך לביצועים בלתי נסבלים.

אני עולה מדי פעם את העליות לירושלים עם 2 נוסעים ומזגן בפונטו ספייס עם 60 כ"ס וזה בשבילי בסדר גמור.

הייתי ממליץ לך על הפנדה החדשה אבל אני חושש שאתה רגיל לרכבים חזקים בהרבה.

היתרון האדיר של הרכבים של פיאט הוא המנוע הסופר חסכוני שנותן פיתרון שפוי למה שקורה היום למחיר הדלק.

צריכת דלק של 1:15 בעיר זה הסטנדרט, אפשר להגיע ל-1:20 מחוץ לעיר בנהיגה רגועה.

אבל - אם אתה מחפש את הקיק, את המהירות, את התגובה החדה - שכח מזה.

פורסם
אני אישית לא יודע מה ההגדרה שלך לביצועים בלתי נסבלים.

הרכב הקודם שלי היה אקסנט 99 1.3 ידני. היו לו פחות סוסים, ובעליות לירושלים הייתי עולה ב80-90 בהילוך שלישי\רביעי אבל כשלחצת על הגז הרגשת שהאוטו נותן מאמץ. היה לי סבבה אבל קיוותי ליתר טוב מרכה חדש יותר. הB3 מרגיש חנוק, כאילו אין לו שום כוח על לסל"ד מאוד גבוה. ההרגשה הזאת מתסכלת אותי. הקש ששבר אותי היה לפני כמה ימים שעליתי דרך 443 ובעליה המתונה לפני הפניה לגבעת זאב האוטו הגיע ל6000 סל"ד בשביל מהירות 100 קמ"ש (כנראה היה צריך להוריד להילוך שני). אני לא מרגיש את האוטו כשאני לוחץ על הגז, הוא פשוט לא מגיב לי.

נסעתי לאחרונה על רכב שחבר שכר, איזה סופר מיני חבוטה עם מנוע קטן, אבל אתה מרגיש תגובה ללחיצה על הגז.

פורסם

פיאט בראבו בהחלט תיתן מענה לצרכיך.

נכנסת בתקציב, חסכונית בדלק(יחסית), חזקה וכרגע לא מראה בעיות אמינות

רק יש צורך לבחון את הגיר הרובוטי לעמוק.

פורסם

מה עם הונדה ג'אז? היא נראית מאוד חסכונית וכנראה שאוכל להסתדר עם הגודל, השאלה אם הוא לא יאכזב מבחינת ביצועים וגם מה היציבות שלו, לסופרמיני יש בדרך כלל התנהגות כביש של קופסת שימורים

פורסם

קורולה 2009.

ואם אתה מוכן לסבול את הגיר הרובוטי ותוכל להסתדר איתו - 2008 אתה תמצא במחירי בדיחה וגם סיכוי טוב לקילומטרז' נמוך.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

ההונדה ג'אז רכב מאוד חסכוני ויחסית לגודלו גם מרווח,קשה לימצוא כאלו ביד 2 שכן הטובות נמכרות בכמה אלפים טובים מעל המחירון .

• תוכן חדש...