Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5122 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני יודע שלא הייתי מוכן לשמוע על מצב שבו אני נותן את הסכמתי לפגיעה באנשים חפים מפשע,

רק בגלל שלא היו לי האמצעים לשפוט אותם כמו שצריך.

ואם אני צריך לבחור בין כוח שיטור מצומצם, שיאכוף בזמנו ואמצעיו את מה שהוא יכול, אבל בצורה

הולמת, יעילה וצודקת, תוך פגיעה מינימלית באזרחים הסובבים, לבין אכיפה שרירותית, לא מיומנת,

ולא מקצועית, שפוגעת ברבים על לא עוול בכפם, אז אני בוחר באפשרות הראשונה.

בזה דעותינו חלוקות. לדעתי התרומה של המתנדבים גדולה מהפגיעה שלהם.

בסופו של דבר, מאות מתנדבים עושים עבודת שיטור יומיומית מבורכת, ואי אפשר לשפוט אותם על סמך כמה מקרים אזוטריים בודדים פעם בכמה זמן.

חוק וצדק אמיתי הוא לא מצב בו אני אישית יוצא נשכר, אלא בו כלל האוכלוסיה יוצאת נשכרת.

כמעט לא קורה מצב כזה. תמיד מישהו יחשוב שהדרך שלו עדיפה.

"נשכר" או "נפגע" אלה מונחים סובייקטיבים נתונים לפרשנות אישית. אתה מרגיש נשכר אם המשטרה פתחה את הנתיב שלך, נהג אחר ירגיש נשכר אם המשטרה פתחה אתה הנתיב שלו (אל תיקח את זה מילולית. מטאפורית).

נראה אותך מואשם פעם במשהו שלא עשית, וגם תישפט עליו ותשלם את העונש, שלא הגיע לך

מלחתחילה, אח"כ תבוא לכאן לספר על חוק וצדק אמיתי.

גם "הגיע לך" או "לא הגיע לך" זה נתון לפרשנות. כי לנהגים שביצעו שם עבירה, "הגיע" לפי כל דין.

המרמור נוצר כי נוצר שם מצב לא הוגן ושוטר שפעיל שיקול דעת לקוי.

ודרך אגב, השאלה שלי הייתה בדיוק לשם המחשת צורת החשיבה שלך. אין לי מספיק שופטים?

יאללה, בוא נשים כמה חאפרים, הם סוגרים לי את הפינה. אם אתה מוכן בכלל לחשוב על זה,

זה אומר דרשני.

זו הפשטה מזלזלת של המצב.

שוב אני שואל: אתה באמת באמת חושב שככה הגיעו למסקנה שצריך מתנדבים?

יכול להיות שפשוט המשטרה בבעיה של תקנים, כ"א, תקציב, ורצון לאפשר לאנשים שרוצים לתרום לעשות משהו חיובי?

ובעקבות הפעלת המתנדבים המהוללים שלך, אנשים מקבלים דוחות לא מוצדקים, נעשה עוול ללא

מעט אנשים, ובמקרה הזה, בגלל אותם אזרחים שכן אכפת להם, גם אם הם התנהלו בצורה לא

הכי ידידודית, הם הביאו לכך שאותם אזרחים יצאו ללא דוחות בסופו של יום.

כמו שאמרתי כבר מספר פעמים, אני בעד אכיפה אזרחית.

• תגובות 114
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

האם היית מוכן להיות זה ש"פעם בכמה זמן" נפגע ממתנדב נלהב אך חובבן? המשטרה זה לא ארגון להעביר את הזמן או לניפוח האגו של אנשים חסרי חיים. רוצים שהאזרח יתיחס בכבוד לשוטר כמו בארצות הברית? קודם שהמשטרה תהיה חצי מקצועית מרמת השיטור בארצות הברית.

איזה קל למלא פנקס דוחות ממילואימניקים "לפלפים" (מי האמין שהמילה הזאת עוד קיימת?!) בוא נראה את המתנדב סבא טוביה או את השוטר "שלא שולט על ידיו" אוכפים עבירות תנועה כמה קילומטרים משם בלוד.

בשיפוצים

פורסם
גם אם מדובר בעריכה מגמתית (וכל מי שלמד תקשורת יודע שאין דבר כזה תקשורת אובייקטיבית) אין לי צל של ספק שכל מי שקיבל דו"ח וילך להישפט יצא זכאי.

ולעניין היותר משמעותי, עשרות שנים שהצומת הנ"ל היא ביזיון, בושה וחרפה במדינה שלנו. מאות חיילים חוצים אותה בכל יום ואף רשות לא לוקחת עליה אחריות! כנראה שבגלל שחיילים לא משלמים ארנונה (והצומת הזו לא משרתת למעשה אף אחד מתושבי האיזור) כך גם הזילות בחיי האזרחים שכן משתמשים בה. אין ספק שהאש הנקודתית כאן מוצדקת, אבל את מי שצריך להעיף מהכיסא זה את האחראי לקטע הכביש הנ"ל (עיריית רחובות \ ביל"ו \ קריית עקרון או מע"צ).

איתמר.

http://www.iroads.co.il/content/%D7%94%D7%AA%D7%99%D7%91%D7%94-%D7%9C%D7%A4%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%94%D7%A6%D7%99%D7%91%D7%95%D7%A8

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
מישהו יודע מה זו "בננה" שמופיעה שם בכמה מקרים? משום מה זה נשמע לא סימפטי כמו הפרי...

כשמה היא, גורמת לך להראות כמו בננה.

כפות הידיים נושקות לכפות הרגליים ואתה מוזמן לעשות נדנד על המדרכה.

ביום יולי חם כבילה שכזו אכזרית יותר משוטר שסתם יוריד לך צ'אפחה.

בעייני אין לעשות לאף אחד הנחות על תקן "מתנדב", זה לא שהדוח שלו נחשב פחות בבית המשפט.

בין כל המתנדבים, פקחי העירייה והחיילים שעושים את שירותם במשטרה לא ברור לי כמה שוטרים "אמיתיים" באמת יש. :shock:

למה לא לעודד גיוס מסיבי בשילוב עם שיפור קל בתנאים (7000 ש"ח למשכורת התחלתית זה לא רע)?

כולם ירוויחו מזה, יהיה יותר כוח אדם במשטרה ומקומות עבודה במשק.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

למה לא לעודד גיוס מסיבי בשילוב עם שיפור קל בתנאים (7000 ש"ח למשכורת התחלתית זה לא רע)?

כולם ירוויחו מזה, יהיה יותר כוח אדם במשטרה ומקומות עבודה במשק.

ומי ישלם להם משכורת? אם למשטרה היה תקציב לכך היא הייתה מגייסת עוד כ"א מזמן.

פורסם

אז מפכ"ל המשטרה ידפוק על שולחנו של השר לבטחון פנים וזה ידפוק על השולחן בכנסת ויעביר להם את המסר באופן שלא ישתמע לשני פנים.

לא יקבל תקציב?

יקום ויעזוב את תפקידו.

וככה יעשה מחליפו עד שימצא התקציב.

איך זה שבשב"ס אין מתנדבים ובקושי יש סוהרי חובה?

כי זה בלתי נתפס שמתנדב או חייל בן 18 יטפל באסיר פלילי נכון?

אבל שוטר כן?

למה כל ניסיון של צמצום בתקציב הצבאי נתקל בביטול הגזרה?

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
אז מפכ"ל המשטרה ידפוק על שולחנו של השר לבטחון פנים וזה ידפוק על השולחן בכנסת ויעביר להם את המסר באופן שלא ישתמע לשני פנים.

לא יקבל תקציב?

יקום ויעזוב את תפקידו.

וככה יעשה מחליפו עד שימצא התקציב.

איך זה שבשב"ס אין מתנדבים ובקושי יש סוהרי חובה?

כי זה בלתי נתפס שמתנדב או חייל בן 18 יטפל באסיר פלילי נכון?

אבל שוטר כן?

למה כל ניסיון של צמצום בתקציב הצבאי נתקל בביטול הגזרה?

אני מאמין שהמפכ"ל דופק על שולחנו של זה וזה דופק על שולחנו של זה, אבל לא כל מה שאתה דורש אתה גם מקבל.

אז דפק שר הפנים על שולחנו של שר האוצר וביקש הגדלת תקציב. לא קיבל. אז נשרפו להם כמה וכמה צוערים ביערות הכרמל.

לא נורא. אף אחד לא הלך הבייתה בתחושת אשמה.

אפילו זה לא גרם לו לקום ולעזוב את תפקידו.

ואני מבין אותו. מחדלים גדולים אפילו מזה לא גרמו לבעל התפקיד לקום ולעזוב.

וזה נטו אשמתנו, האזרחים.

אנחנו לא דורשים הפניית משאבים ממקומות מסוימים למקומות אחרים (ובכוונה איני נוקט מאילו מקומות ע"מ לא להיגרר כאן לפוליטיקה), ולא דורשים שהאשמים במחדלים יתנו את הדין.

אנחנו יושבים בסלון, מקטרים ומתייפחים, ומקווים שמישהו יעשה את העבודה בשבילנו.

פורסם

ואם אני צריך לבחור בין 0 כוח שיטור, לכוח שיטור לא מיומן, אני בוחר באפשרות השניה.

כנראה שאף פעם לא שמעת את המשפט החכם:"טוב אויב חכם, מאוהב טיפש..."

הנזק שעושים המתנדבים, גם לשוטרים וגם לאזרחים, גדול לאין שיעור. הגיע הזמן שאם מתנדב שוגה, הוא יתן את הדין בדיוק כמו שוטר, קרי, שזה יעלה לו בכסף. (שוטר יכול לאבד לפעמים את משרתו בגלל שטות.)

המשטרה הגיעה לאן שהגיעה מכמה סיבות:

איכות השוטרים - אני לא רואה איש הייטק עוזב את המשרה שלו והולך להיות שוטר. (כן, גם שכר הוא משמעותי.)

איכות המפקדים - כשמפקד מעדיף שקט משוטרים ומקדם שוטרים בינוניים, אז אנחנו בבעיה.

איכות הח"כים - שמעניין אותם הכסא ולא איכות החיים של התושבים שבחרו בהם.

ולעניין השרשור.

אני לא חושב שמשטרת ישראל היא המעללת. השוטרים/מתנדבים נשלחו לבצע את עבודתם. הם אמנם היו צריכים לבדוק מי מה ולמה, אבל זו לא אשמתם אלא של מי ששלח אותם. (כלומר, מי שקיבל את הטלפון ממפקד הבסיס...)

באותה נשימה, הייתי מבקש ממפקדת המרחב לפתוח בחקירה מי הציב את התמרור ולדאוג להעביר את פרטיו לפרקליטות, על מנת להגיש נגדו כתב אישום. (הצבת תמרור...)

פורסם
כנראה שאף פעם לא שמעת את המשפט החכם:"טוב אויב חכם, מאוהב טיפש..."

הנזק שעושים המתנדבים, גם לשוטרים וגם לאזרחים, גדול לאין שיעור. הגיע הזמן שאם מתנדב שוגה, הוא יתן את הדין בדיוק כמו שוטר, קרי, שזה יעלה לו בכסף. (שוטר יכול לאבד לפעמים את משרתו בגלל שטות.)

משפטים זה משחק נחמד. "הפוסל במומו פוסל", אתה מכיר בוודאות.

ה"נזק הגדול לאין שיעור" שעליו אתה מדבר, מהו באמת? חוץ מאירוע כזה או אחר של מתנדב שטעה, אתה שומע על אירועים יומיומיים שבהם מתנדבים עוזרים, אוכפים ואף מצילים?

לפני כחודשיים אישתי סבלה מתקר בגלגל באמצע איילון. מיותר כמובן לספר שאיש לא טרח לעזור לה.

עד שהגיעה ניידת עם שני מתנדבים, שהחליפו עבורה את הגלגל, ואח"כ עזרו לה להשתלב בתנועה הכבדה.

יקשקשו הציניקנים שבינכם כמה שיקשקשו, אם זה לא שירות אז מה כן?

המשטרה הגיעה לאן שהגיעה מכמה סיבות:

איכות השוטרים - אני לא רואה איש הייטק עוזב את המשרה שלו והולך להיות שוטר. (כן, גם שכר הוא משמעותי.)

איכות המפקדים - כשמפקד מעדיף שקט משוטרים ומקדם שוטרים בינוניים, אז אנחנו בבעיה.

איכות הח"כים - שמעניין אותם הכסא ולא איכות החיים של התושבים שבחרו בהם.

ולעניין השרשור.

אני לא חושב שמשטרת ישראל היא המעללת. השוטרים/מתנדבים נשלחו לבצע את עבודתם. הם אמנם היו צריכים לבדוק מי מה ולמה, אבל זו לא אשמתם אלא של מי ששלח אותם. (כלומר, מי שקיבל את הטלפון ממפקד הבסיס...)

באותה נשימה, הייתי מבקש ממפקדת המרחב לפתוח בחקירה מי הציב את התמרור ולדאוג להעביר את פרטיו לפרקליטות, על מנת להגיש נגדו כתב אישום. (הצבת תמרור...)

עם החלק השני אני מסכים לגמרי.

פורסם

לגבי העצירה של ניידת ליד רכבים.

זו הוראה של מפקד מתנ"א. מעבר לכך, אם תתקשר 100 ותגיד שאתה תקוע, תגיע למקום ניידת במיוחד. (כן, זה רץ בפייסבוק.)

לגבי הנזק.

בבקשה. רק תראה מה קורה במקרה כאן. איזו צורה יש לזה, שמתנדב (או שוטר), עושה איפה ואיפה בנתינת דוחות?

מספיק שתראה מה קורה בפייסבוק כל כמה ימים. עם כל הגריעות של המנדבים, אני מתפלא שנשארו עוד כמה...

police.jpg

פורסם
לגבי העצירה של ניידת ליד רכבים.

זו הוראה של מפקד מתנ"א. מעבר לכך, אם תתקשר 100 ותגיד שאתה תקוע, תגיע למקום ניידת במיוחד. (כן, זה רץ בפייסבוק.)

נו, זה טוב לא?

או שגם לגבי זה יש טענות?

לגבי הנזק.

בבקשה. רק תראה מה קורה במקרה כאן. איזו צורה יש לזה, שמתנדב (או שוטר), עושה איפה ואיפה בנתינת דוחות?

מספיק שתראה מה קורה בפייסבוק כל כמה ימים. עם כל הגריעות של המנדבים, אני מתפלא שנשארו עוד כמה...

לא הוכח שהוא הפלה במתן דוחות.

אני רואה מה קורה בפייסבוק, ומזכיר שעל כל מקרה כזה יש מספר גדול (לא יודע לנקוב במספרים) של מקרים שבהם מתנדבים ושוטרים עושים את עבודתם נאמנה.

שוטרת שמשקרת (ע"ע גדי ויכמן) מטילה כתם על הארגון כולו, אבל לא הופכת את כל השוטרים לשקרנים.

ואני מסכים איתך. אין שום צורה לדרך שבה השוטר הסדיר (דווקא) דיבר אל המצלמה כמו בבון בן יומו.

פורסם

מעניין לעניין בעניין:

הבוקר, כביש ת"א ירושלים, מעט אחרי מחלף ענבה, ניידת משטרה חונה בימין הכביש עמוק בשול - כמטר אבל עם דלת נוסע אחורית בשמאל הרכב (הניידת) פתוחה לרווחה. למה? להשם הפתרונים.

ומשהו חיובי לגבי ניידות התנועה:

בניגוד לאשכול הזה לפני שבועיים בערך יצא לי לעבור במסגר בת"א. ניידת משטרה + אופנוע מעכבים X6 M, נראה לי שהחרימו את הרכב.

לא יודע בדיוק מה היה שם, אבל כל הכבוד!

יותר שוטרים כאלה!

*בלי הכללות - לפי הדיבורים ששמעתי, הנהג והנוסע התאימו לסטריאוטיפים שלכם על M6.

פורסם

לא לעניין להאשים את הש.ג.(תרתי משמע), מי שאחראי על המתנדבים האלה, הוא קצין.

וראינו בסרטון את הרמה הבינאישית של שוטר הקבע..

אם מה שהמתנדב טוען, נכון, הסרטון הזה מבחינתי, מגמתי על גבול השיקרי.

פורסם

איש חוק ולא מעניין אותי אם הוא שוטר בשכר או מתנדב צריך לעשות את עבודתו עם שכל . ( טוב סיימתם לצחוק )

היו שני שוטרים מתנדבים , שרואים כי יש עומס על הצומת הזו.

עוצרים את התנועה הבאה מכייון צומת בילו לכיוון הבסיס ונותנים את זכות הפניה שמאלה למילואימניקים, ואולי בהזדמנות את זכות הכבוד להם, שהם מגיעים.

אבל יותר קל לשחק ראש קטן לייצר בעיה חדשה מתן דןחות ולא לפתור את הבעיה של הפניה האסורה / מותרת.

וזה עוד ממתנדב שלפחות לפי כתיבתו בפורום תפוז , אלוהים הוא סגנו.

בושה אדון ברזילי!!

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
ומי ישלם להם משכורת? אם למשטרה היה תקציב לכך היא הייתה מגייסת עוד כ"א מזמן.

הוא ישלם על ידי ארגון מחדש. מספיק שהשוטרים יגיעו לעבודה בכוחות עצמם וכבר חסכת כ 10% מכוח האדם (שעה במשמרת שמתבזבזת על הסעות). אפשר לצמצם תחנות פיזיות ובמקום להגדיל את הנוכחות בשטח. לא צריך בכל רחוב תחנה כשבמקומה אפשר לדאוג ל 2 ניידות באיזור שיוקפצו לפי הצורך לאן שצריך.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...