Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5122 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התשובה שלו ממש לא מסבירה כלום.

אם אתה רוצה למנוע תאונות אז תעמוד שם ותמנע את הפנייה במקום לתת דוחות לאלה שהצליחו לחצות בשלום ולהזמין אמבולנסים לאלה שלא. אם אתה עוד יותר רוצה להגדיל ראש בקש ממפקד הבסיס להוציא לצומת כמה מחסומים ולחסום אותה פיזית. אני גם לא מבין מה ההבדל בין לפנות שם או לעשות פרסה בבילו. שם זה לא יסתום את הכביש?

מעניין שהאשם בתאונה הוא לא זה שלא רואה רכבים עומדים בכביש אלא דווקא אלה שעצרו לפנות מנתיב שמתכנן הכביש חשב שהוא ראוי לפנייה שמאלה.

אני מבטיח לך שאם היו נהגים שאחרי הגניסה לנתיב מגלים שאין פנייה ומחליטים להמשיך ישר הוא היה עובר צד ונותן להם דוחות למה הם המשיכו ישר במקום לפנות שמאלה כמו שהסימון על הנתיב קובע.

לצערי אחרי שקיבלתי בעבר דוח על אי עצירה בעצור במקום שלא היה תמרור עצור המשטרה כבר לא מפתיעה אותי בכלום. מה שכואב לי זה שדווקא אנשים שמגיעים מתוך תחושת חובה מוסרית, חוקית ולאומית לשירות מילואים צריכים לקבל יחס כזה במקום תודה.

מאחל לברזילי שיתייחסו אליו כמו שהוא מתייחס לאחרים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 114
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
התשובה שלו ממש לא מסבירה כלום.

אמרתי שהיא סבירה. לא מסבירה.

אם אתה רוצה למנוע תאונות אז תעמוד שם ותמנע את הפנייה במקום לתת דוחות לאלה שהצליחו לחצות בשלום ולהזמין אמבולנסים לאלה שלא. אם אתה עוד יותר רוצה להגדיל ראש בקש ממפקד הבסיס להוציא לצומת כמה מחסומים ולחסום אותה פיזית. אני גם לא מבין מה ההבדל בין לפנות שם או לעשות פרסה בבילו. שם זה לא יסתום את הכביש?

לא רק אתה לא יודע. אף אחד ממי שלא היה שם (קרי, כולנו בערך) לא יודעים, כי פשוט אין לנו את התמונה המלאה. לא היינו שם, לא ראינו את המצב בשטח, לא דיברנו עם המתנדב, אנחנו לא יודעים איזה הוראות קיבל או מה גרם לו לקבל את ההחלטה שקיבל. אנחנו יכולים רק להניח.

והנחה אחת טובה כמו אחרת.

מעניין שהאשם בתאונה הוא לא זה שלא רואה רכבים עומדים בכביש אלא דווקא אלה שעצרו לפנות מנתיב שמתכנן הכביש חשב שהוא ראוי לפנייה שמאלה.

אני מבטיח לך שאם היו נהגים שאחרי הגניסה לנתיב מגלים שאין פנייה ומחליטים להמשיך ישר הוא היה עובר צד ונותן להם דוחות למה הם המשיכו ישר במקום לפנות שמאלה כמו שהסימון על הנתיב קובע.

ככתוב למעלה - אל תבטיח את מה שאתה לא יודע.

לצערי אחרי שקיבלתי בעבר דוח על אי עצירה בעצור במקום שלא היה תמרור עצור המשטרה כבר לא מפתיעה אותי בכלום. מה שכואב לי זה שדווקא אנשים שמגיעים מתוך תחושת חובה מוסרית, חוקית ולאומית לשירות מילואים צריכים לקבל יחס כזה במקום תודה.

מאחל לברזילי שיתייחסו אליו כמו שהוא מתייחס לאחרים.

נוכח הסרטו הקצר, קל לפסול את מעשי השוטר.

אבל אנחנו רואים 3 דק' מתוך למעלה משעה.

אנחנו לא עמדו שם בשמש. אנחנו לא פינינו שתי תאונות. אנחנו לא טורטרנו בין עשר משימות בתוך שלוש שעות. רובנו, עם כל הכבוד לנו, לא מתנדבים במשטרה ולא תורמים מעצמנו מאומה מלבד ביקורת.

אני לא תומך בשיקול הדעת של השוטר או בצורה שבה הוא (ובמיוחד עמיתו הסדיר) התבטא. לדעתי יש דרך לדבר עם אנשים, במיוחד כשאתה ממלא תפקיד ייצוגי וממלכתי כמו שוטר.

אך יש לזכור שהפוסל במומו פוסל. קל מאוד לתת ביקורת, מה שהופך את נתינת הביקורת כשלעצמה, לחוכמה מאוד קטנה.

פורסם
- אז אם הם לא מיומנים שיפסיקו את ההעסקה שלהם לאלתר.

מה שישאיר אותך עם שני שליש מכוח השיטור הקיים, שהוא דל ומדולדל ממילא.

לדעתי העובדה שהמשטרה וגופים נוספים נסמכת על מתנדבים, זו תקלה אדירה, שמקורה כמובן בחוסר תקצוב ומקורות מימון.

אבל מה לעשות, האיראנים אשמים.

פורסם
נוכח הסרטו הקצר, קל לפסול את מעשי השוטר.

אבל אנחנו רואים 3 דק' מתוך למעלה משעה.

אנחנו לא עמדו שם בשמש. אנחנו לא פינינו שתי תאונות. אנחנו לא טורטרנו בין עשר משימות בתוך שלוש שעות. רובנו, עם כל הכבוד לנו, לא מתנדבים במשטרה ולא תורמים מעצמנו מאומה מלבד ביקורת.

אני לא תומך בשיקול הדעת של השוטר או בצורה שבה הוא (ובמיוחד עמיתו הסדיר) התבטא. לדעתי יש דרך לדבר עם אנשים, במיוחד כשאתה ממלא תפקיד ייצוגי וממלכתי כמו שוטר.

אך יש לזכור שהפוסל במומו פוסל. קל מאוד לתת ביקורת, מה שהופך את נתינת הביקורת כשלעצמה, לחוכמה מאוד קטנה.

יום עבודה של אדם ממוצע הוא 9 שעות. אם אחרי 3 שעות הוא מגיב ככה אז הוא נכשל במילוי תפקידו.

ולגבי התגובות באדום:

תשובה סביר היא תשובה שמסבירה את ההתנהגות אם היא לא עושה את זה אז הניקוד על התשובה הוא אפס.

לגבי ההנחות, הבסיס הוא להבין מה תפקידו של שוטר התנועה. אם מישהו חושב שתפקידו להעשיר את קופת המדינה ושיהרגו על הכבישים כמה שצריך בשביל זה אז הוא פעל מעולה אבל אם תפקיד משטרת התנועה להילחם בתאונות אז הוא לא מילא את תפקידו כי הוא ידע על בעייה בטיחותית (ואת זה הוא טען. לא אף אחד אחר) ובחר במקום לטפל בה לתת דוחות בהחבא לאלה שמסכנים אותנו במקום למנוע את הסכנה.

לגבי ההבטחה תקרא לזה ניחוש מושכל. כמו שאתה יודע שאם תזרוק לכלב סאטייק הוא יאכל אותו כך גם כאן.

פורסם

כל התשובות שמנסות "להסביר" את ההתנהלות ע"י העובדה שמדובר במתנדבים,

ממש לא מובנות לי! שהדו"ח מגיע לבית המשפט או לחלופין משולם ע"י האזרח שאין לו

כוח לבזבז ימי עבודה, זמן וכסף בבתי דין לתעבורה, זה משנה אם זה מתנדב או שוטר?

הכסף של הדוחות של המתנדבים הוא כסף שונה?

אם הם לא מקצועיים, לא מסוגלים לעמוד בעומס, או כל סיבה אחרת, שיעשו לכולנו טובה,

ויחזרו להשתעמם בבית.

אתם רואים מקריאה קצרה בפורום של אנשי המשטרה, כמה נזק עושים להם המתנדבים.

ויחס של שוטר אחד על שבעה מתנדבים, רק מראה לאיזה רמות בזיון הגענו.

ולכל אלה שאומרים שאם המתנדבים ילכו, לא יישאר מי שיעשה את עבודת השיטור,

אז קודם כל, אולי אז נראה שגם בלי השיטור ה"יעיל" שלהם, התאונות ומקרי המוות לא

השתנו במאום, ואולי גם בעקבות הירידה בכוח השיטור, יתחילו להקצות שוטרים ומשאבים

לאיפה שצריך.

כרגע זה נוח למשטרה, לא מקצים שוטרים, יש את המתנדבים, חוסכים בתקציב, ובא לציון גואל.

אז מה אם המתנדבים עושים נזקים? אז מה אם הם לפעמים נותנים דוחות הזויים?

אז מה אם הם מעגלים פינות פה ושם? הרי בסוף את הכסף מהדוחות אנחנו קוצרים?

פורסם
יום עבודה של אדם ממוצע הוא 9 שעות. אם אחרי 3 שעות הוא מגיב ככה אז הוא נכשל במילוי תפקידו.

יש הבדל קל בין אדם שאת 9 השעות שלו מבלה מחדר ממוזג מול מחשב, כשההחלטה החשובה של היום שלו תהיה איפה לאכול צהריים, לבין אדם שאת שעות העבודה שלו מבלה תחת השמש הקופחת, בנסיון לתת שירות לאנשים שלא רוצים לקבל שירות (כי מי נהנה מזה ששוטר מדבר איתו?)

ולגבי התגובות באדום:

תשובה סביר היא תשובה שמסבירה את ההתנהגות אם היא לא עושה את זה אז הניקוד על התשובה הוא אפס.

לא.

סביר זה אומר שהוא עשה משהו שאפשר להבין. לאו דווקא נכון.

לגבי ההנחות, הבסיס הוא להבין מה תפקידו של שוטר התנועה. אם מישהו חושב שתפקידו להעשיר את קופת המדינה ושיהרגו על הכבישים כמה שצריך בשביל זה אז הוא פעל מעולה אבל אם תפקיד משטרת התנועה להילחם בתאונות אז הוא לא מילא את תפקידו כי הוא ידע על בעייה בטיחותית (ואת זה הוא טען. לא אף אחד אחר) ובחר במקום לטפל בה לתת דוחות בהחבא לאלה שמסכנים אותנו במקום למנוע את הסכנה.

אני הסכמתי ועדיין מסכים שיש דרכים אחרות, יעילות ונכונות יותר לפעול. אבל אנחנו יודעים רק חלק קטן ממכלול הנתונים והשיקולים שהיו שם.

לגבי ההבטחה תקרא לזה ניחוש מושכל. כמו שאתה יודע שאם תזרוק לכלב סאטייק הוא יאכל אותו כך גם כאן.

אני קורא לזה יהירות, לשפוט בנחרצות וחד משמעיות בלי לדעת את רוב הפרטים.

כל התשובות שמנסות "להסביר" את ההתנהלות ע"י העובדה שמדובר במתנדבים,

ממש לא מובנות לי! שהדו"ח מגיע לבית המשפט או לחלופין משולם ע"י האזרח שאין לו

כוח לבזבז ימי עבודה, זמן וכסף בבתי דין לתעבורה, זה משנה אם זה מתנדב או שוטר?

הכסף של הדוחות של המתנדבים הוא כסף שונה?

מה קשור הכסף?

אם הם לא מקצועיים, לא מסוגלים לעמוד בעומס, או כל סיבה אחרת, שיעשו לכולנו טובה,

ויחזרו להשתעמם בבית.

הם עושים לנו טובה בזה שהם מתנדבים. אנחנו (או לפחות רובנו), לא עושים את זה. לא תורמים, לא מתנדבים, לא רוצים לפעול ולשנות, אבל יודעים לשבת לקטר.

אני מעדיף אדם שרוצה לתרום ולעזור אך עושה זאת בצורה לא מוצלחת, מאדם אדיש שבכלל אינו מעוניין לעזור לזולת.

אתם רואים מקריאה קצרה בפורום של אנשי המשטרה, כמה נזק עושים להם המתנדבים.

ויחס של שוטר אחד על שבעה מתנדבים, רק מראה לאיזה רמות בזיון הגענו.

ולכל אלה שאומרים שאם המתנדבים ילכו, לא יישאר מי שיעשה את עבודת השיטור,

אז קודם כל, אולי אז נראה שגם בלי השיטור ה"יעיל" שלהם, התאונות ומקרי המוות לא

השתנו במאום, ואולי גם בעקבות הירידה בכוח השיטור, יתחילו להקצות שוטרים ומשאבים

לאיפה שצריך.

כרגע זה נוח למשטרה, לא מקצים שוטרים, יש את המתנדבים, חוסכים בתקציב, ובא לציון גואל.

אז מה אם המתנדבים עושים נזקים? אז מה אם הם לפעמים נותנים דוחות הזויים?

אז מה אם הם מעגלים פינות פה ושם? הרי בסוף את הכסף מהדוחות אנחנו קוצרים?

למשטרה המצב ממש לא נוח. היא הגיעה אליו מכורח, לא מבחירה.

אתה חושב שהמשטרה נהנת מהתדמית הירודה שיש לה? אבל אין לה ברירה אחרת נוכח המשאבים הדלים שהיא מקבלת.

משטרת התנועה היא קצה הקרחון של המשטרה.

כל עוד האזרחים (ובעידודם הפוליטיקאים) יאמינו שאיזה כור באיראן מסכן את ישראל יותר מהאלימות ברחובות או בכבישים, נמשיך לראות משטרה חלשה וצבא "חזק".

פורסם

שלא יעשו לנו טובה, ולא יתנדבו, אם זו האיכות שהם יכולים לספק.

זה כמו שתגיד לי שאין כסף לשלם לשופטים, אז בוא ניקח עו"ד פנסיונרים

שמתנדבים לשפוט בזמנם הפנוי, לא משנה באיזו רמה הם, ומהם כישורי

השיפוט שלהם. זה נראה לך הגיוני?

ואולי אם המשטרה תציג את המצב שאין כוח אדם, ולא מוכנים לקבל מתנדבים

חסרי כישורים, ו/או בלי הכנה למוח בחלק מהמקרים, אז יתחילו לקחת את העניין

יותר ברצינות.

משום מה יש לי הרגשה שזה דווקא מצב שנוח לכולם, חוץ מלאזרח, שבמקום לקבל

כוח שיטור איכותי, שאוכף כמו שצריך, שמטפל בעבריינים האמיתיים(כולל עברייני תנועה),

באלה שמציקים ועושים את העבירות הכי חמורות, ולא נוסעים 12 קמ"ש מעל המותר,

מקבל חבורת אנשים שכל מה שמעניין אותם זה מכסת דוחות, וקבלת כוח ומרות.

פורסם

המשטרה הגיעה לזה בגלל עצלנות ובטלה סמוייה וגלוייה. לא ייתכן שכשאתלונן על פריצה חמישית בעסק תוך חודש ויחד איתי יש עוד כמה בעלי עסקים מאותו איזור תעשייה כל הטיפול שאני מקבל זה שמכניסים אותי בלי תור להגיש תלונה. כשאני פונה למפקד התחנה הוא מטוען שאין לו כוח אדם (בזמן שאין חנייה 2 רחובות מהתחנה בגלל הניידות שחונות סביבה) ואחרי איום מפורש על העירייה שאם הבעייה לא נפתרת ומייד אחנו מחפשים כולם ביחד כגוש איזור תעשייה אחר ביישוב אחר פתאום יש ניידות. תסלח לי אבל אני לא משלם מיסים כדי לשכב כל לילה במארב יחד עם עוד כמה בעלי עסקים אחרים בשביל לשמור על הרכוש שלי ולילות שלמים שם לא ראינו ניידת אחת.

תאמין לי שלא אני ולא העובדים שלי מבלים את יומם במזגן ואפילו לא בניידת וחסר למישהו שיענה כך ללקוח ולא משנה מה הלקוח יגיד. אתה היית מקבל באותה שלוות נפש והבנה אם הפגיד בבנק היה מאיים עליך במכות אם לא תחכה בסבלנות?

עם כל הכבוד אני לא מבין את מה שהוא עשה ולא משנה אמה אני מתאמץ. להשקפתך עומדת להתרחש תאונה שאתה יכול למנוע בקלות ואתה בוחר להסתתר כדי להכניס לזה שגרם לתאונה?

במקרה שמצולם כאן זו לא יהירות אלא פשוט ניתוח המציאות. עובדה שזה מה שהוא עשה במקום למנוע את הסיכון.

בקשר לעובדה שהם מתנדבים, אני הרבה שנים התנדבתי במספר גופים וגם כיום אני עדיין עוזר בהתנדבות לא מעט אבל בצורה פחות סיסטמתית. אני לא אלך להתנדב בגוף שלוקח אותי כדי שאנשים אחרים יגרדו את האשכים שלהם בדיוק כמו שלא אתנדב לעמותהנ שהמנכ"ל שלה לוקח משכורת של 50K. גופים כאלה לא צריכים מתנדבים אלא ניהול.

פורסם
שלא יעשו לנו טובה, ולא יתנדבו, אם זו האיכות שהם יכולים לספק.

ממש.

אחרי שצה"ל עושה טעות ומוחק איזה בית מלא ילדים, אתה גם קורא למילואימניקים "לעשות לנו טובה ולא להתגייס לצבא"?

זה כמו שתגיד לי שאין כסף לשלם לשופטים, אז בוא ניקח עו"ד פנסיונרים

שמתנדבים לשפוט בזמנם הפנוי, לא משנה באיזו רמה הם, ומהם כישורי

השיפוט שלהם. זה נראה לך הגיוני?

כן, בהיעדר חלופה אחרת.

ואולי אם המשטרה תציג את המצב שאין כוח אדם, ולא מוכנים לקבל מתנדבים

חסרי כישורים, ו/או בלי הכנה למוח בחלק מהמקרים, אז יתחילו לקחת את העניין

יותר ברצינות.

אתה באמת באמת באמת חושב שעלית כאן על רעיון גאוני שבמשטרה לא חשבו עליו?

משום מה יש לי הרגשה שזה דווקא מצב שנוח לכולם, חוץ מלאזרח, שבמקום לקבל

כוח שיטור איכותי, שאוכף כמו שצריך, שמטפל בעבריינים האמיתיים(כולל עברייני תנועה),

באלה שמציקים ועושים את העבירות הכי חמורות, ולא נוסעים 12 קמ"ש מעל המותר,

מקבל חבורת אנשים שכל מה שמעניין אותם זה מכסת דוחות, וקבלת כוח ומרות.

דווקא לי יש הרגשה שלמפכ"ל ממש לא נוח להתראיין פעם בחודש לתקשורת ולהסביר למה המשטרה שוב כשלה.

דווקא לי יש הרגשה שלשוטר הקטן בשטח ממש לא נעים לקבל שכר שלא תואם את הסיכון והמאמץ ללא שום סוג של הערכה מצד המערכת או מצד האזרחים.

אין לי ספק שהמדינה ומקבלי ההחלטות הם האשמים במצב.

אבל נא לזכור שאנחנו אלה שבחרנו בהם, אנחנו אלה שמעודדים אותם להמשיך, ואנחנו אלה שלא מורידים אותם מהכסא.

המשטרה הגיעה לזה בגלל עצלנות ובטלה סמוייה וגלוייה. לא ייתכן שכשאתלונן על פריצה חמישית בעסק תוך חודש ויחד איתי יש עוד כמה בעלי עסקים מאותו איזור תעשייה כל הטיפול שאני מקבל זה שמכניסים אותי בלי תור להגיש תלונה. כשאני פונה למפקד התחנה הוא מטוען שאין לו כוח אדם (בזמן שאין חנייה 2 רחובות מהתחנה בגלל הניידות שחונות סביבה) ואחרי איום מפורש על העירייה שאם הבעייה לא נפתרת ומייד אחנו מחפשים כולם ביחד כגוש איזור תעשייה אחר ביישוב אחר פתאום יש ניידות. תסלח לי אבל אני לא משלם מיסים כדי לשכב כל לילה במארב יחד עם עוד כמה בעלי עסקים אחרים בשביל לשמור על הרכוש שלי ולילות שלמים שם לא ראינו ניידת אחת.

צודק לגמרי.

המשטרה פשוט חלשה.

כמו צה"ל, גם המשטרה שיכורה מרוב כוח בדרגות הגבוהות, שנדמה כאילו הן מתנותקות מהמצב בשטח וממה שעושות הדרגות הנמוכות, שכורעות תחת העומס (הן עומס משימות והן עומס ביקורת).

תאמין לי שלא אני ולא העובדים שלי מבלים את יומם במזגן ואפילו לא בניידת וחסר למישהו שיענה כך ללקוח ולא משנה מה הלקוח יגיד. אתה היית מקבל באותה שלוות נפש והבנה אם הפגיד בבנק היה מאיים עליך במכות אם לא תחכה בסבלנות?

גם בזה אתה צודק.

שוטר צריך לדעת לתת שירות בלי קשר לדרגתו או למשכורתו.

עם כל הכבוד אני לא מבין את מה שהוא עשה ולא משנה אמה אני מתאמץ. להשקפתך עומדת להתרחש תאונה שאתה יכול למנוע בקלות ואתה בוחר להסתתר כדי להכניס לזה שגרם לתאונה?

לא. נוכח מעט הנתונים שיש לנו, גם אני חושב שהוא טעה בשיקול הדעת.

אבל הוא לא פעל בזדון, כמו שחלק כאן רמזו.

במקרה שמצולם כאן זו לא יהירות אלא פשוט ניתוח המציאות. עובדה שזה מה שהוא עשה במקום למנוע את הסיכון.

נכון, אבל את זה אנחנו רואים מסרטון מקוצר של כמה דקות מתוך אירוע שלם.

אנחנו ממהרים לשפוט בלי שיהיו לנו ביד כל הנתונים.

כשהיכה סא"ל אייזנר את הפעיל ההולנדי, היו כאלה שקראו להכניס אותו לכלא. את הגורל שלו הם חרצו מסרטון ערוך של כמה דקות. אני לא תומך בעשירית ממה שאייזנר עשה, אבלך אני גם נזהר לא לחרוץ את גורלו של אדם כשאין לי את כל הפרטים ביד.

בקשר לעובדה שהם מתנדבים, אני הרבה שנים התנדבתי במספר גופים וגם כיום אני עדיין עוזר בהתנדבות לא מעט אבל בצורה פחות סיסטמתית. אני לא אלך להתנדב בגוף שלוקח אותי כדי שאנשים אחרים יגרדו את האשכים שלהם בדיוק כמו שלא אתנדב לעמותהנ שהמנכ"ל שלה לוקח משכורת של 50K. גופים כאלה לא צריכים מתנדבים אלא ניהול.

זכותך.

ועדיין אני עומד על דעתי שאני מעדיף אנשים תורמים פעלים ומתנדבים על פני אנשים אדישים, מסוגפים ומכונסים בעצמם.

גם כשהתוצאה זו לא התוצאה לה ציפיתי.

פורסם

GORIDE, בתשובותיך החכמות, אתה רק מוכיח עד כמה החשיבה שלך לא נכונה.

הייתי מהמר שיש לך קשר מסויים לכחולי המדים, אם לא ישיר אז בודאי עקיף.

אם אתה מוכן שאנשים חפים מפשע ייכנסו לכלא, בגלל שלא היה תקציב לשופטים,

ובגלל זה איזה עו"ד מתנדב שפט אותם, למרות שכישורי השיפוט שלו ירודים,

אז אין לי מה להתווכח איתך יותר.

כנראה שאתה לא מבין ויודע מהו שלטון חוק וצדק אמיתי, ומוכן לקבל כל עוולה

באשר היא, והכל בגלל שאין תקציב/אין חלופה/אין מה לעשות.

פורסם

אתה קראת את תגובתו של ברזילי?

אתה יודע שצילמו אותו שעה וחצי אבל הוא עמד שם רק שעה?

אתה יודע שהוא סיכן אזרח שהלך לצומת לכוון את התנועה בלי הכשרה ובלי סמכות? במקום לעצור אותו ולעמוד במקומו הוא בחר לשבח אותו.

אני לרגע לא חושב שהוא פעל בזדון אבל שיקול הדעת שלו היה מוטעה מאוד וגם זה בלשון המעטה.

אין לי בעייה גם עם זה שחלק יצאו עם דוח וחלק לא. ככה זה תמיד במפגש עם שוטרים.

פורסם
GORIDE, בתשובותיך החכמות היי, תודה!, אתה רק מוכיח עד כמה החשיבה שלך לא נכונה אוי, סליחה....

הייתי מהמר שיש לך קשר מסויים לכחולי המדים, אם לא ישיר אז בודאי עקיף.

ממש. אביו של המפכ"ל לפחות.

אם אתה מוכן שאנשים חפים מפשע ייכנסו לכלא, בגלל שלא היה תקציב לשופטים,

ובגלל זה איזה עו"ד מתנדב שפט אותם, למרות שכישורי השיפוט שלו ירודים,

אז אין לי מה להתווכח איתך יותר.

כנראה שאתה לא מבין ויודע מהו שלטון חוק וצדק אמיתי, ומוכן לקבל כל עוולה

באשר היא, והכל בגלל שאין תקציב/אין חלופה/אין מה לעשות.

ואתה בטוח שאתה מבין מהו שלטון חוק וצדק אמיתי?

ייתכן שמבחינתך "חוק וצדק אמיתי" קורים רק כשאתה יוצא נשכר?

בנתיים, אף אחד לא נכנס לכלא.

אף אחד אפילו לא שילם קנס.

ואם אני צריך לבחור בין 0 כוח שיטור, לכוח שיטור לא מיומן, אני בוחר באפשרות השניה.

ברור שיש חלופה. הסטת כספים ממקומות מסוימים למקומות אחרים.

רק שזה לא קורה, כי אנחנו, האזרחים, יושבים אדישים בבית ומאשימים את כל העולם ואחותו במקום לצאת ולעשות משהו.

פורסם
אתה קראת את תגובתו של ברזילי?

אתה יודע שצילמו אותו שעה וחצי אבל הוא עמד שם רק שעה?

אתה יודע שהוא סיכן אזרח שהלך לצומת לכוון את התנועה בלי הכשרה ובלי סמכות? במקום לעצור אותו ולעמוד במקומו הוא בחר לשבח אותו.

אני לרגע לא חושב שהוא פעל בזדון אבל שיקול הדעת שלו היה מוטעה מאוד וגם זה בלשון המעטה.

אין לי בעייה גם עם זה שחלק יצאו עם דוח וחלק לא. ככה זה תמיד במפגש עם שוטרים.

אני מסכים איתך בהכל.

אני תומך באכיפה אזרחית, כמו זאת שנעשתה כאן.

אני גם חושב, נוכח הנתונים הידועים לנו, שהוא פעל בשיקול דעת מאוד מוטעה.

גם המשטרה חושבת ככה, ולכן ביטלה את הדוחו"ת ואת התמרור.

אני רק חושב שאת הביקורת שלנו, אנחנו מחויבים לסייג. זה הכל.

פורסם
ואתה בטוח שאתה מבין מהו שלטון חוק וצדק אמיתי?

ייתכן שמבחינתך "חוק וצדק אמיתי" קורים רק כשאתה יוצא נשכר?

בנתיים, אף אחד לא נכנס לכלא.

אף אחד אפילו לא שילם קנס.

ואם אני צריך לבחור בין 0 כוח שיטור, לכוח שיטור לא מיומן, אני בוחר באפשרות השניה.

ברור שיש חלופה. הסטת כספים ממקומות מסוימים למקומות אחרים.

רק שזה לא קורה, כי אנחנו, האזרחים, יושבים אדישים בבית ומאשימים את כל העולם ואחותו במקום לצאת ולעשות משהו.

אני יודע שלא הייתי מוכן לשמוע על מצב שבו אני נותן את הסכמתי לפגיעה באנשים חפים מפשע,

רק בגלל שלא היו לי האמצעים לשפוט אותם כמו שצריך.

ואם אני צריך לבחור בין כוח שיטור מצומצם, שיאכוף בזמנו ואמצעיו את מה שהוא יכול, אבל בצורה

הולמת, יעילה וצודקת, תוך פגיעה מינימלית באזרחים הסובבים, לבין אכיפה שרירותית, לא מיומנת,

ולא מקצועית, שפוגעת ברבים על לא עוול בכפם, אז אני בוחר באפשרות הראשונה.

חוק וצדק אמיתי הוא לא מצב בו אני אישית יוצא נשכר, אלא בו כלל האוכלוסיה יוצאת נשכרת.

נראה אותך מואשם פעם במשהו שלא עשית, וגם תישפט עליו ותשלם את העונש, שלא הגיע לך

מלחתחילה, אח"כ תבוא לכאן לספר על חוק וצדק אמיתי.

ודרך אגב, השאלה שלי הייתה בדיוק לשם המחשת צורת החשיבה שלך. אין לי מספיק שופטים?

יאללה, בוא נשים כמה חאפרים, הם סוגרים לי את הפינה. אם אתה מוכן בכלל לחשוב על זה,

זה אומר דרשני.

ובעקבות הפעלת המתנדבים המהוללים שלך, אנשים מקבלים דוחות לא מוצדקים, נעשה עוול ללא

מעט אנשים, ובמקרה הזה, בגלל אותם אזרחים שכן אכפת להם, גם אם הם התנהלו בצורה לא

הכי ידידודית, הם הביאו לכך שאותם אזרחים יצאו ללא דוחות בסופו של יום.

פורסם
תגובת השוטר המתנדב לאירוע: ...הקטע שביו-טיוב הוא קטע קצר ביותר מתוך כל הצילום, צולמתי ע"י 3 חיילים במשך למעלה מחצי שעה תוך שהם תוקפים אותי באופן מילולי, ומפריעים לי בעבודתי - ומסתבר ששתי הדקות שהובאו הן הדקות היותר גרועות שלי...

מעניין מאד. מה דעתכם - אם בפעם הבאה ששוטר תופס נהג שנסע מהר מהמותר, הנהג יגיד במשפט "אני נוהג כבר חצי שעה, ואלה שתי הדקות הגרועות שלי" - מה יותר סביר שהשופט יגיד:

• "הנאשם נהג לפי כל החוקים במשך שלושים דקות ולכן אני מזכה אותו", או:
  • "הריני מרשיע את הנאשם על פי הודאתו"?

אני מזכיר את זה כי הרבה פעמים, כאשר תופשים שוטר שעשה דבר לא בסדר, שומעים את הצידוק הזה - זו רק מעידה רגעית, בדרך כלל הוא בסדר. אבל כשהשוטר תופס אזרח, משום מה השוטר לא מקבל את התירוץ הזה. ועל כך אומרים "נאה דורש אבל לא נאה מקיים".

ואולי אם המשטרה תציג את המצב שאין כוח אדם, ולא מוכנים לקבל מתנדבים חסרי כישורים, ו/או בלי הכנה למוח בחלק מהמקרים, אז יתחילו לקחת את העניין יותר ברצינות.

או, אם אין למשטרה מספיק כוח אדם, שתתחיל לתת עדיפות: נסיון לרצח חשוב יותר מעבירת מהירות, למשל. אז אם אין מספיק שוטרים, מתעלמים - במוצהר! - מעבירות מהירות או דומות, ואמרים בתקשורת: כשיהיה לנו תקציב מתאים, נאכוף גם את זה.

משום מה יש לי רושם שהם עושים להיפך: אוכפים את מה שקל ולא את מה שצריך.

דני

• תוכן חדש...