Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5132 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא רוצה להרוס את החגיגה, אבל בהתחשב בעובדה שאתם לא נוסעים הרבה ברכב ובקרוב הקילומטראז' שתיסעו יירד משמעותית, למה להחליף את הרכב שאתם מרוצים ממנו לאחד חדש שירידת הערך שלו (בש"ח) תהיה גבוהה יותר וייתכן שיהיה אמין פחות?

ההונדה ג'אז רכב מצוין ובמקומך הייתי משאיר אותה. בכל מקרה, כל רכב חדש הוא הימור- טויוטה, סמל האמינות החליפה מנועים בקורולות ואני נתקלתי בחבר פורום שהילל רנו מגאן 2 דיזל ששירתה אותו ושהיא סמל לחוסר אמינות.

פורסם

גם לדעתי נשמע שהרכב הנוכחי במצב נהדר ולמרות הרצון להחדש רוב הסופר מיני שנכנסות בתקציב לא מתעלות על הג'אז בצורה מהותית.

אם כבר יאריס, שיווק הגירסה ההיברידית צפוי להתחיל בקרוב ואם ההבדלים במחיר יהיו כמו באוריס אז היא תהיה משלמת יותר.

בהצלחה.

פורסם
לאבא שלי אוקטביה שעלתה על הכביש בינואר 2011. החליפו לו את סט המצמדים על חשבון האחריות, ונאמר לו שאחריות הגיר הוארכה ל-5 שנים.

הכל טוב ויפה, עכשיו נגיד ואבא שלך יחזיק את הרכב עוד 4 שנים, נראה לך שמישהו יקנה את הרכב בידיעה שהאחריות על הגיר עומדת לפוג בקרוב ושיפוץ של גיר כזה מתקרב לסכום של 5 ספרות?

היום כולם יודעים שהגירים האלה דפוקים עם קבלות (ולכן נותנים עליהם אחריות מורחבת), אתה חושב שזה הגיוני לקנות מוצר שאתה יודע שיש בו פגם מולד?

RS, אני ממש לא טוען שטויוטה כיום זה שיא האמינות ואם תקרא את ההודעות שלי תראה שגם עליהם לא חסכתי בביקורת על הגיר "המבריק" שלהם.

עם כל הכבוד לטכנולוגיה החדשה של קונצרן VAG, היא עדיין סובלת מחבלי לידה נוראיים ולכן עד שלא יעברו 3-5 שנים של שקט תעשייתי אני לא אגריש שלם עם עצמי להמליץ למישהו על המוצרים שלהם.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
הכל טוב ויפה, עכשיו נגיד ואבא שלך יחזיק את הרכב עוד 4 שנים, נראה לך שמישהו יקנה את הרכב בידיעה שהאחריות על הגיר עומדת לפוג בקרוב ושיפוץ של גיר כזה מתקרב לסכום של 5 ספרות?

היום כולם יודעים שהגירים האלה דפוקים עם קבלות (ולכן נותנים עליהם אחריות מורחבת), אתה חושב שזה הגיוני לקנות מוצר שאתה יודע שיש בו פגם מולד?

RS, אני ממש לא טוען שטויוטה כיום זה שיא האמינות ואם תקרא את ההודעות שלי תראה שגם עליהם לא חסכתי בביקורת על הגיר "המבריק" שלהם.

עם כל הכבוד לטכנולוגיה החדשה של קונצרן VAG, היא עדיין סובלת מחבלי לידה נוראיים ולכן עד שלא יעברו 3-5 שנים של שקט תעשייתי אני לא אגריש שלם עם עצמי להמליץ למישהו על המוצרים שלהם.

אז על מה אתה ממליץ? להשאר עם הג'אז? :)

פורסם

אתה יכול לעזור לכולם ולהוכיח את דבריך?

לא יודע מה האינטרסים שלך (אם בכלל) אך דבריך דברי הבל.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

החליפו אצלך ועוד אצל הרבה אנשים קלאצ'ים על ימין ועל שמאל? זה פגם מולד.

עד שהקלאצ'ים החדשים לא יוכיחו את עצמם (כלומר יחזיקו מעמד כמו קלאץ ברכב ידני/גיר אוטומט, כלומר לפחות 5 שנים ללא החלפה) הם מבחינתי גם פגומים/אמינותם לא מוכחת.

וד"א, כל הנ"ל תקף גם לגיר הרובוטי הזוועתי של הקורולה/יאריס, כדי שלא תחשוב שאני מגיע עם אינטרס כלשהו נגד יצרן זה או אחר.

שים לב על כמה דגמים אתה שומע שעברו עדכון גרסא, התקנת ספייסרים, בעיות בשילוב בין הטורבו לסופרצ'ארגר (בדגמים הראשונים), ריקולים וכו'.

טויוטה לפחות עשו בשכל ופשוט הפסיקו לשווק את המפגע הזה אחרי פחות מ-3 שנים של שיווק, ב-VAG אני לא רואה מגמה של שינוי.

מתן, סוס מנצח לא מחליפים (אני במקומך הייתי פשוט משדרג לגאז היברידית חדשה, נכון שהיא לא העיסקה הכי "חמה" בשוק אבל זה עדיף מלהתגלח על חשבונך הפרטי עם טכנולוגיה חדשה ולא מוכחת).

פורסם

עד שהקלאצ'ים החדשים לא יוכיחו את עצמם (כלומר יחזיקו מעמד כמו קלאץ ברכב ידני/גיר אוטומט, כלומר לפחות 5 שנים ללא החלפה) הם מבחינתי גם פגומים/אמינותם לא מוכחת.

וד"א, כל הנ"ל תקף גם לגיר הרובוטי הזוועתי של הקורולה/יאריס, כדי שלא תחשוב שאני מגיע עם אינטרס כלשהו נגד יצרן זה או אחר.

שים לב על כמה דגמים אתה שומע שעברו עדכון גרסא, התקנת ספייסרים, בעיות בשילוב בין הטורבו לסופרצ'ארגר (בדגמים הראשונים), ריקולים וכו'.

טויוטה לפחות עשו בשכל ופשוט הפסיקו לשווק את המפגע הזה אחרי פחות מ-3 שנים של שיווק, ב-VAG אני לא רואה מגמה של שינוי.

מתן, סוס מנצח לא מחליפים (אני במקומך הייתי פשוט משדרג לגאז היברידית חדשה, נכון שהיא לא העיסקה הכי "חמה" בשוק אבל זה עדיף מלהתגלח על חשבונך הפרטי עם טכנולוגיה חדשה ולא מוכחת).

חסר לי כח בג'אז, ההיברידית אומנם בעלת מומנט עדיף ויותר כ"ס אבל היא עדין עגלה.

וכמו שאמרו פה קודם - ג'אז חדשה מתומחרת במחירים אסטרונומיים, אפשר להשוות אותו לGT86 של טויוטה :D

אחרי הרבה שיחות עם אבא שלי החלטנו להשאיר את הג'אז לעוד כמה שנים, אבל מנועים מוגדשים כל כך קורצים לי :evil:

פורסם

אז הוסיפו ספייסר לווייסגייט בדגמים מיצור ספציפי, נו ו...?

הם עלו את בעיית תכנון (שלהם ושל יצרני הטורבו - IHI / KKK) ומצאו את הפתרון לה, שהתברר בפועל כפשוט ביותר - הוספת דיסקית / ספייסר ליחידת הווייסטגייט / פורק. אין בזה שום דבר לא תקין - עם מציאת הפתרון הם טרחו לעדכן זאת ברכבים בהם הופיעה תופעת ה-SAFE MODE של ה-ECU שאינה גרמה נזק שהוא, מלבד האי נעימות של להתקע בצדי הדרך.

מייצור 2012 ומעלה היה שינו ממשי בטורבו ויחידת הפורק / ווייסטגייט - בו בעצם הספייסר כבר מוכנה (ואינו גלוי לעין). בדגמים הראשונים (2010) עם טורבינות של IHI - היה הצורך בהוספת דיסקית. כנ"ל לגבי KKK (יצור 2011) - וזהו.

אוכל לומר לך שלאחר הוספת הספייסר / עדכון התוכנה - יש לאג קליל תחילה, לאחר מכן מורגשת דחיפה נאה ובשרנית מעבר, כולל כושר נשימה עדיף למעלה. בנוסף לכך התחום הווקאלי השתנה - וכעת שריקות הטורבו מוחשיות (ומגניבות) מבעבר, גם שומעים רחשי פריקה :wink:

אני לא מוצא פסול בכך שהם טורחים ומנסים לשפר ולשדרג את האמינות ואת התגובות - באם מדובר בהוספת הספייסר או עידכוני התוכנה - כל עוד זה מה שאכן ישפר את שני התחומים המדוברים. כמובן שעוד מקודם לדעת, אך גם מוקדם לקפוץ ולומר בלי סוף כי המנועים הללו אינם מוצלחים מבחינת אמינות - לא חושב שבארצנו הם עברו מספיק בשביל להגיע למסקנות כאלה, מה גם שמצער לומר שהמוסכים כאן אינם מבריקים מבחינת מקצוענות ובדר"כ חוסכים במה שניתן (שמני המנוע, למשל...).

כן אסכים איתך לגבי ה-1.4TSI Twincharger, הם בהחלט בעייתים מבחינת אמינות. נדמה שפולקסווגן ניסו להתחכם וליצור מנוע עם זמינות כוח מיטבית בכל טווח סל"ד - וכרעיון זה בהחלט נשמע מצויין, אך הביצוע בפועל קשה משמעותית - מתברר.

לא סתם הם מוציאים (לאט לאט) את המנוע הזה מדגמי הקונצרן השונים. יש כאלה שבחרו מראש לא להתעסק עימו (שקודה - באוקטביה). זמן רב שישנן שמועות על כך שהוא יוחלף ב-1.4TSI עם טורבו בלבד ובמנוע 1.6TSI חדש וחזק משמעותי בכל אספקט.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אצלי יש גיר ידני :-), אצל אחרים החליפו סט מצמדים (פעם אחת, לא על ימין ועל שמאל). פגם מולד זהו פגם הנובע מתכנון מערכתי כושל - כמו במנוע הקורולה מ-2003/2004 אשר חייב החלפת המנוע ותכנון מחדש של מערכת השימון של המנוע. כאן לא מדובר בתכנון כושל של הגיר אלא בתרכובת "רכה" מדי שהותאמה למצמדים. ברגע שהבינו שהחומר ה"רך" מדי משפיע על אורך חיי המצמד, החליפו לחומר "קשה" יותר, ושיפרו את נקודות ההפרדה/צימוד של המצמדים. הגיר עצמו לא הוחלף, אלא רק המצמדים - איפה פה התכנון הכושל?

אין שום דמיון בין הגיר הרובוטי הכושל של טויוטה לגיר ה-DSG - ממליץ לך לבצע נסיעת מבחן במכונית שעברה את החלפת המצמדים ועדכון התוכנה - לעניות דעתי הצנועה, זהו הגיר ה"אוטומאטי" הטוב ביותר שקיים היום.

טורבו וסופר צ'ארג'ר קיימים אך ורק במנוע ה-1.4 160/180 כ"ס. לא ידועה בעייה משמעותית במנועים אלו, אם כי הם יקרים משמעותית לייצור מהמנועי המצויידים במגדש טורבו בלבד, ולכן הוחלט להוציא אותם משרות.

מעבר לכך, היצרן מאריך את אחריות על הגיר ל-5 שנים, צעד המשדר על אמון בתכנון (אחריות מוארכת עולה כסף...). יותר מכל, כל התעשייה צועדת בתוואי של VAG ומנפקים גירים דומים.

פורסם

אחריות מוארכת זה רק דחייה של הקץ.

העובדה שהם הוסיפו את אלמנט האחריות רק לאחר שהמוצר נכשל זה אומר דרשני.

ראה לדוגמא את העניין של טויוטה עם הרכבים ההיברידים. מכיוון שמדובר בטכנולוגיה חדשה הם נתנו 7 שנות אחריות עוד לפני שמכרו את הרכב הראשון.

עם השנים הטכנולוגיה הוכיחה את עצמה והאחריות ירדה ל-5 שנים (ועדיין אנשים קונים את הרכב בכמויות).

לעומת הגיר הזה שכנראה ימשיך לעשות בעיות גם עוד 5 שנים (אחרי שתגמר האחריות) ואז אף אחד לא ירצה לקנות אוטו עם גיר מחורבן שצריך להחליף לו קלאצ'ים באלפי שקלים (בדיוק כמו שהיום אף אחד לא רוצה להתקרב לטויוטה עם גיר רובוטי ולכן המחירון שלהם בקרשים).

RS, אמרתי לך את זה בעבר ואני אומר לך את זה שוב, האהבה מעוורת.

אין לי חיבה ליצרן אחד (ועובדה שכל רכב שאני מחליף הוא מיצרן אחר) ואם הסדרת תקלות הזו הייתה נופלת על יצרן אחר הדעה שלך הייתה מאוד לא סלחנית.

פורסם

במסגרת העבודה שלי, אני נוסע לא מעט לחו"ל. רב המוניות שמסיעות אותי הן או סקודה או VW ורובן המוחלט מצויידות בגיר DSG. מונית ממוצעת ש"עובדת", נוסעת 80K עד 120K ק"מ בשנה. אמנם רוב המוניות מצויידות בגיר ה-DSG הרטוב, אך גם הדור השני (היבש) מבוסס על אותו תכנון בסיסי, כאשר השינוי המהותי הוא מעבר למצמדים יבשים לטובת הפחתת משקל, שיפור צריכת הדלק והוזלה של הגיר. ד"א האוקטביות החדשות (1.6 CRDI) מצויידות בגיר היבש, אך הן "צעירות" יחסית.

נראה לך שאם הגיר הזה היה כזה דפוק, נהגי מוניות היו ממשיכים לרכוש אותו?

ד"א, אני תמיד מתחקר את נהגי המוניות שמסיעים אותי ורובם המוחלט משבחים אותו.

• תוכן חדש...