Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5123 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דבר ראשון - הרכב לא חייב להיות חדש, יד שניה בא בחשבון.

הרכב הנוכחי שלנו נסע ב3 וחצי שנים 55000 ק"מ זאת אומרת כמעט 14K בשנה.

יש לנו הונדה ג'אז ואנחנו מאוד מרוצים בעקרון, מעונינים להשתדרג.

ההורים שלי אוהבים את מרכב הסופר מיני לכן הרכב חייב להיות כזה, מיני כמובן לא בא בחשבון.

אני יודע שאין סיכוי שנמצא סופר מיני עם תא מטען בגודל של הג'אז, אבל עדיף כמה שיותר גדול.

הרכב יסיע בממוצע 2-3 אנשים לכן מקום מאחורה לא קריטי אבל שלא יהיה צפוץ מאוד ל-4 אנשיפ.

הרכב הולך לנסוע הרבה פחות בגלל שאני מתגייס.

בנוסף:

חייב להיות בעל תיבת הילוכים שהיא לא ידנית.

חסכוני בדלק זה יתרון מאוד חשוב, אני בטוח שאין צורך להסביר מדוע.

אני מאוד אוהב את תחום הרכב והשיפורים, אבא שלי מתחשב בעניין ומוכן לבוא לקראתי, להביא רכב שיש לו טיפה פלפל ואולי שוק שיפורים (נגיד, Polo TSI) יהיה בונוס עצום בשבילי.

אם שכחתי משהו, אשמח לציין.

תודה מראש.

פורסם

כמו שכבר כיוונת בעצמך - VAGית עם מנוע TSI 105 כ"ס תעשה את העבודה לדעתי בצורה יפה.

לא משנה אם זאת פולו או פאביה.

אלטרנטיבות אחרות, פחות טובות לדעתי, יש בדמות ה-I20 1.6, אולי פונטו עם מנוע חזק - במידה וזה משודך לגיר אוטומטי.

פורסם

האם היפניות של היום לא מציעות מתחרים מענינים מבחינת ביצועים ופרקטיות למכוניות כמו הפביה והפולו?

אני מפחד קצת מצ'מפיון ומה-DSG7, בגלל שההורים שלי לא מעודכנים בכל מה שקורה בעולם הרכב, ואני אחראי על נושא בחירת הדגם, ממש לא בא לי לאכזב אותם.

בכמה, בתאכלס, אפשר להוציא Polo 1.2TSI או פביה עם מנוע זהה מהסוכנות, על הכביש?

באתר של VW, מדובר על 114,435 לא כולל צבע מטלי (כולל אגרת רישוי) על הכביש.

זה משמעותית יותר מהתקציב.

אגב מה לגבי האיביזה עם הקומבינציה הנ"ל? מי מהשלושה בעלת הביקורות הכי טובות? הכי מרווחת?

האם מישהו יכול להביא אתר שאפשר להסתכל על האיביזה/פאביה/פולו בו זמנית ולהשוות גדלים וכו'?

פורסם

האיביזה מוחלפת בימים אלו ממש, לא מכיר מספיק את הדגם החדש ככה שלצערי לא אוכל לעזור לך כאן. בכל מקרה הדגם הישן היה נחות מהפאביה ומהפולו.

בקשר למחירים - ציינת שאתה פתוח גם ליד שנייה ולכן הצעתי. הפולו TSI DSG לא תיכנס לך לתקציב כחדשה.

תוכל לקבל הנחה במעמד הרכישה לפעמים ב-VW, זה תלוי בדגם, במבצע שיש באותו חודש. בד"כ מדובר על הנחה שלא עולה על 5000 ש"ח לדגמים פופולריים.

פאביה - תוכל ללכת על גרסת ה-TSI 86 כ"ס - היא זולה מגרסת ה-105, אבל כאמור חלשה יותר. הפאביה מעולה.

יפניות:

מזדה 2 מיושנת ולא חזקה.

היאריס - מרגישה זולה ושוב, לא חזקה.

גאז' - יקרה באופן מגוחך וללא הצדקה.

סוויפט - מנוע 1.25 מרגיש חלש מדיי.

גם לצרפתיות אין הרבה מה להציע לך. ה-208 טרם נחתה, ה-207 בגרסת 1.6 משודכת לגיר בינוני אבל במחיר הנכון היא קנייה טובה (נמכרה ב-88 לדגם 1.6 אוטו').

DS3 לא בתקציב.

C3 - לא משודכת למיטב ידיעתי למנוע טורבו.

קליאו - מנוע חלש.

אם אתה רוצה ללכת "על בטוח" בבחינה הזאת, אז היונדאי - שגם לה הציגו מתיחת פנים והיא תגיע תוך חודשים ספורים לארץ מציע שילוב של מנוע גדול וחזק יותר. אמינות ועלויות תיקונים נמוכות מאוד. איבזור גבוה מאוד.

לרעתה נציין שצריכת הדלק שלה נחותה ממנועי ה-TSI. ועקב היותה נפוצה מאוד בציי הליסינג כנראה שמחירה יישחק יותר.

יש משהו ספיציפי שחשבת עליו?

פורסם
האיביזה מוחלפת בימים אלו ממש, לא מכיר מספיק את הדגם החדש ככה שלצערי לא אוכל לעזור לך כאן. בכל מקרה הדגם הישן היה נחות מהפאביה ומהפולו.

בקשר למחירים - ציינת שאתה פתוח גם ליד שנייה ולכן הצעתי. הפולו TSI DSG לא תיכנס לך לתקציב כחדשה.

תוכל לקבל הנחה במעמד הרכישה לפעמים ב-VW, זה תלוי בדגם, במבצע שיש באותו חודש. בד"כ מדובר על הנחה שלא עולה על 5000 ש"ח לדגמים פופולריים.

פאביה - תוכל ללכת על גרסת ה-TSI 86 כ"ס - היא זולה מגרסת ה-105, אבל כאמור חלשה יותר. הפאביה מעולה.

יפניות:

מזדה 2 מיושנת ולא חזקה.

היאריס - מרגישה זולה ושוב, לא חזקה.

גאז' - יקרה באופן מגוחך וללא הצדקה.

סוויפט - מנוע 1.25 מרגיש חלש מדיי.

גם לצרפתיות אין הרבה מה להציע לך. ה-208 טרם נחתה, ה-207 בגרסת 1.6 משודכת לגיר בינוני אבל במחיר הנכון היא קנייה טובה (נמכרה ב-88 לדגם 1.6 אוטו').

DS3 לא בתקציב.

C3 - לא משודכת למיטב ידיעתי למנוע טורבו.

קליאו - מנוע חלש.

אם אתה רוצה ללכת "על בטוח" בבחינה הזאת, אז היונדאי - שגם לה הציגו מתיחת פנים והיא תגיע תוך חודשים ספורים לארץ מציע שילוב של מנוע גדול וחזק יותר. אמינות ועלויות תיקונים נמוכות מאוד. איבזור גבוה מאוד.

לרעתה נציין שצריכת הדלק שלה נחותה ממנועי ה-TSI. ועקב היותה נפוצה מאוד בציי הליסינג כנראה שמחירה יישחק יותר.

יש משהו ספיציפי שחשבת עליו?

פולו TSI מאוד קורצת לי, פולסווגן, טורבו, צ'יפ :-D ומשהו שלפי דעתי ואמא שלי - היא נראית מדהים.

בעקרון להורים חשוב רכב שישרת אותם לקניות ונסיעות בין עירוניות של 30 ק"מ לכל כיוון פעם בשבוע.

איך הפולו מסתדרת עם פניות? אני יודע שבקו ישר היא מפלצת יחסית למתחרות, אבל זה פחות מעניין אותי.

איזה צמיגים מקבלים מהסוכנות? מהו מחיר הגיוני עבור פולו יד ראשונה 2011-2012?

תודה רבה לך על העזרה.

פורסם

איך הפולו מסתדרת עם פניות? מסתדרת...

שמע, אתה קצת מעצים פה את הפולו. בסופו של דבר זה כולה סופרמיני עם מנוע חכם וחסכוני.

היא ממש לא מפלצת. 9 שניות מאפס ל-100 זה מאוד יפה לרכב כזה, אבל עדיין, פרופורציות.

בכל מקרה, מידת הצמיגים בגרסת הקומפורט-ליין היא 185/60R15 - זה לא מאוד ספורטיבי.

אני לא יודע אם מה היא מגיעה וזה גם משתנה מדי פעם. בכל מקרה סביר להניח שזה יהיה צמיג טוב מחברה מוכרת שיעשה את מה שהפולו נועדה לעשות.

גם עם צ'יפ וגם עם צמיג סמי-סליקס על ג'אנט גדול עם חתך נמוך - זה עדיין לא רכב ספורט, אל תשכח את זה.

לפולו המון יתרונות, היא מרגישה יוקרתית ואיכותית בפנים, השוק יד 2 שלה די טוב, המנוע הקטן והחסכוני גם מרגיש די חזק. תיבת ה-DSG7 מאוד נעימה לשימוש.

מצד שני היא יקרה לקנייה כחדשה, האחריות עליה שנתיים בלבד והאמינות לא מושלמת.

כמה תעלה אחת בת שנה-שנתיים? לא יודע. תבדוק בכמה מוכרים ביד 2 ותדע...

פורסם
איך הפולו מסתדרת עם פניות? מסתדרת...

שמע, אתה קצת מעצים פה את הפולו. בסופו של דבר זה כולה סופרמיני עם מנוע חכם וחסכוני.

היא ממש לא מפלצת. 9 שניות מאפס ל-100 זה מאוד יפה לרכב כזה, אבל עדיין, פרופורציות.

בכל מקרה, מידת הצמיגים בגרסת הקומפורט-ליין היא 185/60R15 - זה לא מאוד ספורטיבי.

אני לא יודע אם מה היא מגיעה וזה גם משתנה מדי פעם. בכל מקרה סביר להניח שזה יהיה צמיג טוב מחברה מוכרת שיעשה את מה שהפולו נועדה לעשות.

גם עם צ'יפ וגם עם צמיג סמי-סליקס על ג'אנט גדול עם חתך נמוך - זה עדיין לא רכב ספורט, אל תשכח את זה.

לפולו המון יתרונות, היא מרגישה יוקרתית ואיכותית בפנים, השוק יד 2 שלה די טוב, המנוע הקטן והחסכוני גם מרגיש די חזק. תיבת ה-DSG7 מאוד נעימה לשימוש.

מצד שני היא יקרה לקנייה כחדשה, האחריות עליה שנתיים בלבד והאמינות לא מושלמת.

כמה תעלה אחת בת שנה-שנתיים? לא יודע. תבדוק בכמה מוכרים ביד 2 ותדע...

שוב תודה רבה, אני מבין שזה לא רכב ספורט, כתבתי כך: אני יודע שבקו ישר היא מפלצת יחסית למתחרות, שהם כל שאר הסופר מיני עם מנועי ה1.25 האטמוספריים.

בגלל שיש לפולו גרסאת GTI אני מאמין שיש מבחר לא קטן של מידות חוקיות לרכב, שזה בונוס.

פורסם

האמת היא שדווקא כנראה שיש מידה אחת, זאת המידה שה-GTI מגיעה בה :wink:

בכל מקרה, רוב הסופר מיני הן דווקא 1.4-1.6, למרות זאת ה-105 TSI מרגישה טוב יותר מכולן.

נהגתי על פאביה כזאת, זה הרגיש כאילו דחפו לה פלפל חריף בטוסיק... שוב, לא ספורטיבי, אבל בהחלט נמרץ :-D

זה מה שגרם לי לבטל הזמנה על רכב 1.6 רגיל שהיה לי ולפתוח הזמנה על TSI (שלי 1.4 חזקה יותר, אבל אותו עיקרון).

פורסם

אוקיי, בנתיים מנסה למכור את הרכב שלנו... נראה מה הולך :)

הזמנתי נסיעת מבחן דרך האתרים לפביה/איביזה/פולו בשביל אבא שלי, מקווה שאולי יתנו גם לי להתנסות קצת.

האם יחזרו אלי אם השארתי פרטים באתר? או שחבל על הזמן? להתקשר ולקבוע רגיל?

פורסם

אני הייתי בהחלט נמנע מרכבי VAG. מוניטין האמינות על הפנים, כבר ידוע שיש מלא בעיות עם התיבה האוטומטית (DSG) ורק שנתיים אחריות.

אני דווקא הייתי ממליץ לבדוק את הטויוטה יאריס החדשה. זה נכון שהיא לא הכי יפה בשכונה ושהאינטריור שלה שחור משחור אבל היא מאוד מרווחת מאחור, הביצועים של הטובים פלוס והיא מאוד חסכונית.

הייתי ממליץ לכם גם לבדוק גם את הרנו קליאו אבל היא קצת מיושנת (אבל עדיין מאוד מרווחת) ולמכור אותה אחרי כמה שנים יהיה לא פשוט.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

לא מדוייק - לגיר ה-DSG היו בעיות (סט מצמדים ותוכנת ניהול הגיר), אך היצרן החליף את סט המצמדים ועדכן את תכנת ניהול הגיר/מנוע. כמו כן ניתנת היום אחריות של 5 שנים לגיר.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
לא מדוייק - לגיר ה-DSG היו בעיות (סט מצמדים ותוכנת ניהול הגיר), אך היצרן החליף את סט המצמדים ועדכן את תכנת ניהול הגיר/מנוע. כמו כן ניתנת היום אחריות של 5 שנים לגיר.

האם מדובר על רכבים חדשים בלבד? (אחריות, תיקונים)

ומה קורה במידה וארכוש מודל 2011-2012 ? תיהיה אחריות לגיר? יהיה צורך בעדכון תוכנה והחלפת מצמדים על ידי?

פורסם

לאבא שלי אוקטביה שעלתה על הכביש בינואר 2011. החליפו לו את סט המצמדים על חשבון האחריות, ונאמר לו שאחריות הגיר הוארכה ל-5 שנים.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

מתן, אמינות - אלוהים יודע. שהסמל של "טויוטה" לא יסנוור אותך, יש לנו במשפחה יאריס שעושה צרות ומבלה לא מעט במוסכים - כמו היאריס הרובוטית שקדמה לה.

אבל יש אנשים (כמו ההורים של גיסתי ודוד שלי) שהסמל של "טויוטה" עושה להם שקט בנשמה, גם אם בפועל זה לא ממש עובד - אני רחוק מלהבין אותם, אבל שיהיה להם לבריאות. ברכישת רכב יש המון עניין של מזל...

כן ידוע לנו שהיו בעיות עם הקלאצ'ים (DSG7) ולאחרונה היצרן פתר זאת באמצעות קלאצ'ים מחוזקים - והיבואן האריך את האחריות על התיבה (5 שנים).

חברים שלי - בעלי פאביות 2010 / 2011 - עברו את החלפת הקלאץ' וזכו במכתב המורה על הארכת האחריות, כך שזה לא ב"אוויר" או פיקציה - יש מעשים בפועל.

סע על האופציות (פאביה TSI / פולו TSI / יאריס) ובחר בזו שהתחברת אליה. יתכן ואני אבחר בפאביה / פולו - ולטעמך היאריס היא זו שתעדיף - או ההפך.

אין מנוס מנסיעות מבחן, הן עונות על רב השאלות שמטרידות / מעניינות אותך. אנחנו רק יכולים לכוון / לייעץ, אתה צריך לעשות את הבחירה שלך - ע"פ הדרישות והטעם שלך - בסופו של דבר ויום.

המון בהצלחה :wink:

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...