Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5145 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים.

אחרי קצת יותר מ3000 ק"מ אני לא מקבל בשורה שאפילו מתקרבת למספרים של היצרן (וגם לא ציפיתי, אבל קצת פרופורציה)

רוב הנסיעות עירוניות וקצרות, לרוב אני נוסע יחיד באוטו, רגל סבירה על הדוושה...

צריכה ממוצעת של 8.3 ק"מ לליטר. (או 12 ל' ל100 ק"מ)

נשמע לי הזוי לחלוטין ומנותק מהיגיון בכל צורה ועניין.

השאלה היא האם לצריכה הזו אני אמור לצפות ביחס לאופי הנסיעות שלי או שהמצב באמת לא תקין?

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רוב הנסיעות עירוניות וקצרות, לרוב אני נוסע יחיד באוטו, רגל סבירה על הדוושה...

צריכה ממוצעת של 8.3 ק"מ לליטר. (או 12 ל' ל100 ק"מ)

זה סביר כי בנסיעות קצרות ועוד בעיר מנוע לא מספיק להגיע לטמפרטורת עבודה.

מעבר לזה, הרכב הזה היצרן ממליץ על דלק 98 - לא? ואתה בטח מתדלק 95?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מעניין, חשבתי שבהזרקה ישירה חייבים 98. בכל אופן, אז בלי קשר לסוג דלק הסיבה לצריכה אופי הנסיעה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

נסה להתחיל מלעבור לתחנת דלק אחרת - ולראות אם יש שינוי.

בנוסף לכך, עבור ללחץ אוויר גבוה יותר (32) מהמומלץ ע"י היצרן (30) - ותראה אם יש שיפור כל שהוא בפן צריכת הדלק.

דע מראש שנוחות הנסיעה תקבל אקסטרה קשיחות ומצד שני יהיה שיפור בהתנהגות / אחיזה. על 30PSI האוטו מרגיש רך ונמרח מידי לטעמי.

הרכב עבר את עידכוני המנוע הדרושים (הוספת ספייסר לווייסטגייט / פורק + עדכון ניהול מנוע)?

דבר אחרון, רב הנסיעות הן עירוניות?

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

חברה זו נסיעה עירונית!

הכל יכול להיות בה.

אני עם הפונטו ספייס שלי עושה 1:10 לפעמים בעיר. למה? כי לוקח לי 20 דקות לעבור 2 קילומטר...פקקים מטורפים!!!

פורסם

שאלה בבקשה,יש לי גולף 1800 שנת 1999 אוטומטית, רשום במכסה דלק שיש למלא 1.9 bar. אם אני אמלא לפי נגיד 2.1 באר , לא ייגרם נזק? והצריכת דלק תשתפר? הצמיגים הם של דאנלופ sp400. תודה.

פורסם
שאלה בבקשה,יש לי גולף 1800 שנת 1999 אוטומטית, רשום במכסה דלק שיש למלא 1.9 bar. אם אני אמלא לפי נגיד 2.1 באר , לא ייגרם נזק? והצריכת דלק תשתפר? הצמיגים הם של דאנלופ sp400. תודה.

אני ברכב שלי ממלא 35 קבוע אפילו שההמלצה היא 30 (בגלל שהרכב נהיה יותר זריז, ופחות עצל, וצריכת הדלק יורדת בעקבות כך).

subaru grand leone 94 ידנית - נמכרה.

chevrolet spark 2014 1.0 manual רכב נוכחי.

פורסם
מעניין, חשבתי שבהזרקה ישירה חייבים 98. בכל אופן, אז בלי קשר לסוג דלק הסיבה לצריכה אופי הנסיעה.

הוראות היצרן אומרות 95. גם ב14TSI אני מתדלק ב95

פורסם

תסתכל על הצמיג עם רשום maximum PSI/BAR. אותו אסור לעבור אבל אם ממלאים יותר מדי יש שחיקה לא טובה של הצמיגים. יש בפורום שרשור מעולה של מוטי מיאטה אם אני לא טועה שמסביר על לחץ אוויר.

פורסם
אני ברכב שלי ממלא 35 קבוע אפילו שההמלצה היא 30 (בגלל שהרכב נהיה יותר זריז, ופחות עצל, וצריכת הדלק יורדת בעקבות כך).

האם הצמיג לא יכול להתפוצץ עקב מילוי לא מותאם להוראות יצרן?

פורסם
האם הצמיג לא יכול להתפוצץ עקב מילוי לא מותאם להוראות יצרן?

לכל צמיג יש לחץ מקסימלי לפי יצרן צמיגים. זה בד"כ משהו כמו 44PSI.

פורסם

מזה ההמלצות המטורפות האלה ? ככל שאתה מנפח יותר אתה

1. מקטין את שטח המגע עם הכביש וכתוצאה מזה ...

2. מקטין את אחיזת הכביש

3. מגדיל את החיכוך של פס הגומי המסכן שנשאר במגע עם הכביש למידה שהוא לא מתוכנן לעמוד בה.

4. מגדיל את סכנת התפוצצות הצמיג.

סכנת נפשות ...

פורסם
מזה ההמלצות המטורפות האלה ? ככל שאתה מנפח יותר אתה

1. מקטין את שטח המגע עם הכביש וכתוצאה מזה ...

2. מקטין את אחיזת הכביש

3. מגדיל את החיכוך של פס הגומי המסכן שנשאר במגע עם הכביש למידה שהוא לא מתוכנן לעמוד בה.

4. מגדיל את סכנת התפוצצות הצמיג.

סכנת נפשות ...

4.לא נכון בגלל שאני הרבה מתחת ללחץ המקסימלי (44 PSI).

3.ההפך בדיוק ככל שהצמיג מנופח פחות החיכוך גדל יותר > מה שיכול לגרום להתפוצצות הצמיג מהר יותר.

2.בלחצים נמוכים יותר אני מרגיש שקשה יותר לבצע תנועות חדות עם הרכב כגון בריחה ממכשול (כי בנוסף גם אין לי הגה כח).

1.לא הרגשתי כל שינוי לרעה ההיפך הרגשתי רק לטובה.

subaru grand leone 94 ידנית - נמכרה.

chevrolet spark 2014 1.0 manual רכב נוכחי.

פורסם
נסה להתחיל מלעבור לתחנת דלק אחרת - ולראות אם יש שינוי.

בנוסף לכך, עבור ללחץ אוויר גבוה יותר (32) מהמומלץ ע"י היצרן (30) - ותראה אם יש שיפור כל שהוא בפן צריכת הדלק.

דע מראש שנוחות הנסיעה תקבל אקסטרה קשיחות ומצד שני יהיה שיפור בהתנהגות / אחיזה. על 30PSI האוטו מרגיש רך ונמרח מידי לטעמי.

הרכב עבר את עידכוני המנוע הדרושים (הוספת ספייסר לווייסטגייט / פורק + עדכון ניהול מנוע)?

דבר אחרון, רב הנסיעות הן עירוניות?

אגביר מעט את לחץ האויר בצמיגים כמלצתך.

לגבי עדכונים, ביצעו אצלי עדכון תוכנה בלבד, לא הוסיפו את הספייסר (טענו שאצלי לא צריך) העדכון מבחינת ההרגשה האישית שלי בא לידי ביטוי בעיקר בהתנהגות של הגיר.

בסמיכות לעדכון הכל רגיש יותר טוב, התאוצות, ההעברות הילוכים היו חלקות יותר אך בחלוף הזמן האוטו מתחיל להתנהג קצת מוזר, מרגיש כבד מידי לפעמים, בועט לפעמים בין 3-4 והגעתי למצב שכבר מאסתי במצב דרייב והתחלתי להחליף הילוכים בידים.

אני מתחיל לתהות שמא עדכון התוכנה היה חייב להגיע עם התוספת של הספייסר ועדכון הגיר היה צריך להיות כנראה משודך להחלפת מצמדים.

לכאן או לכאן אני מתכוון להכנס למוסך בשבוע הבא.

ולשאלתך הסופית, כן, רוב הנסיעות הן עירוניות.

• תוכן חדש...