Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5145 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
4.לא נכון בגלל שאני הרבה מתחת ללחץ המקסימלי (44 PSI).

3.ההפך בדיוק ככל שהצמיג מנופח פחות החיכוך גדל יותר > מה שיכול לגרום להתפוצצות הצמיג מהר יותר.

2.בלחצים נמוכים יותר אני מרגיש שקשה יותר לבצע תנועות חדות עם הרכב כגון בריחה ממכשול (כי בנוסף גם אין לי הגה כח).

1.לא הרגשתי כל שינוי לרעה ההיפך הרגשתי רק לטובה.[/quote

יש מגוון נושאים בפיזיקה שאתה צריך לעשות עליהם חזרה דחופה, אבל מה שמדאיג יותר הוא שאתה יודע יותר טוב מיצרן הרכב - אם אפשר לשפר צריכת דלק וביצועים ע"י ניפוח ל- 35, מדוע הוא עצר ב-30 ? ולמה אתה עוצר ב-35 ולא מנפח ל-44 ?

במקום לעסוק בשכנוע עצמי כדאי שתיתן קרדיט ליצרן שהוא יודע מה הוא אומר.

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אצלי יש דגם ספורט 2012, ידני.

עד כה עברתי 4,200 והממוצע עומד על 7.5

ואני לא מתקמצן על דוושת הגז :roll:

רוב הנסיעות שלי זה מהבית לעבודה שזה בערך 30 ק"מ לכיוון אחד בכביש ללא פקקים (פה ושם בקטנה).

השאלה אם זה נחשב בסדר?

Skoda Fabia 2012

1,200 TSI 105 hp

Sport 8)

פורסם
אצלי יש דגם ספורט 2012, ידני.

עד כה עברתי 4,200 והממוצע עומד על 7.5

7.5 ליטר ל100ק"מ? אם ככה זה וואו.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

ערב רב

מנסיון עם YETI 2011 מנוע TSI

שזו בדיוק יחידת הכוח שמניעה את הפאביה

המנוע הזה מגיע למומנט מירבי ב1500 סל"ד.

הוא מצויד בטורבו בעל גאומטריה משתנה.

אין צורך ביותר מ 2000-2500 סל"ד לנסיעה רגילה.

והתצרוכת בתוך העיר 12.5 ק"מ לליטר, או 8 ליטר ל100, איך שתרצו.

ושימו לב שמדובר בYETI שהוא כבד וגבוה מהפאביה באופן משמעותי.

המנוע נותן בכיף, ואוהב סל"ד גבוה, אבל אז צריכת הדלק היא אחרת לגמרי.

שאו ברכה

אמר אחד מחכמי הפורום: המשותף לזול, זוגלובק, וזבל

הוא: הנקניקיה

MARIN MOUNT VISION 5.8

"אם לא תיתן לזה למות זה לא יתן לך לחיות"

פורסם
דרור, איך צריכת הדלק בבינעירוני?

בבין עירוני הגעתי ל1:15.5 עם מזגן ונהג+2

יש קיצוניות מאוד ברורה בין הבינעירוני לעירוני באופן מאוד בוטה.

ברכב הקודם שלי (טולדו 1600 אוטומטי 2002) הייתי מגיע לכזה ממוצע בעיר (1:8) עם רגל עדינה, 1:6.5 עם רגל כבדה מאוד.

גם 1200, גם 7 מהלכים, גם חדש וצריכת דלק כזאת?! נראה לי הזוי.

פורסם
ערב רב

מנסיון עם YETI 2011 מנוע TSI

שזו בדיוק יחידת הכוח שמניעה את הפאביה

המנוע הזה מגיע למומנט מירבי ב1500 סל"ד.

הוא מצויד בטורבו בעל גאומטריה משתנה.

אין צורך ביותר מ 2000-2500 סל"ד לנסיעה רגילה.

והתצרוכת בתוך העיר 12.5 ק"מ לליטר, או 8 ליטר ל100, איך שתרצו.

ושימו לב שמדובר בYETI שהוא כבד וגבוה מהפאביה באופן משמעותי.

המנוע נותן בכיף, ואוהב סל"ד גבוה, אבל אז צריכת הדלק היא אחרת לגמרי.

שאו ברכה

זאת בדיוק התהייה שעברה לי בראש....

איך המנוע הזה "שותה" עם מרכב כמו של היטי או האוקטביה.... אם אצלי אני מגיע לנתונים האלה...?

פורסם
4.לא נכון בגלל שאני הרבה מתחת ללחץ המקסימלי (44 PSI).

3.ההפך בדיוק ככל שהצמיג מנופח פחות החיכוך גדל יותר > מה שיכול לגרום להתפוצצות הצמיג מהר יותר.

2.בלחצים נמוכים יותר אני מרגיש שקשה יותר לבצע תנועות חדות עם הרכב כגון בריחה ממכשול (כי בנוסף גם אין לי הגה כח).

1.לא הרגשתי כל שינוי לרעה ההיפך הרגשתי רק לטובה.

אין פה אפילו משפט אחד נכון.

פורסם

בקשר ללחץ אוויר בסקודה פאביה ספורט לפי המלצת יצרן צריך 29 psi אבל זה מתייחס לגלגל קר !

אם את ממלא אחרי נסיעה שזה מה שרובנו עושים.... צריך להוסיף כ 10% ללחץ אוויר שזה יוצא 32 psi

(המידע הזה הגיע ממורה לנהיגה מתקדמת במד״א)

יום טוב .

פורסם
זאת בדיוק התהייה שעברה לי בראש....

איך המנוע הזה "שותה" עם מרכב כמו של היטי או האוקטביה.... אם אצלי אני מגיע לנתונים האלה...?

דרור, הפאביה (וזה מורגש יותר באוקטביה ויטי) בשילוב ל-DSG אינה מצטיינת בכל הקשור לצריכת דלק העירונית. הידנית - לעומת זאת - הייתה טובה משמעותית. כך היה לי גם בפולו 1.2TSI DSG שהייתה ברשותי מספר ימים. אין זו תקלה, זה מצב נתון.

פער החסכון המשמעותי (ידני / DSG עם 1.2TSI) מורגש בנסיעות הביניעירונית, שם מאמתים את נתוני היצרן בקלות(ואף מגיעים לטובים מהם, במידה ומצליחים להשאר רגועים ואדישים - מניסיון :-)).

היטי שלי (1.2TSI ידנית - שוקלת 200 ק"ג יותר מפאביה 1.2TSI ידנית) עושה סביב 1:10 בתנועה עירונית צפופה / עמוסת רמזורים אדומים. במקרה והתנועה העירונית דלילה / זורמת, היטי עושה כ-1:12 בכיף. אפשר לגרד גם 1:13 אם מתעקשים.

בנסיעות ביניערוניות ארוכות (ונהיגה מאוד שקולה ורגועה, עם האצות מאוד לינאריות ועדינות) הגעתי עם היטי לצריכת דלק אמיתית שנעה בין 1:17 ל-1:19.3 - בין תדלוקים. אומנם ישנה תוספת משקל לא קטנה על גבה של היטי, אך הוספת הילוך השישי מורגשת (בניגוד לחמישה בפאביה). בנוסף, המנוע ביטי שלי (רויזיה II) שונה מהמנוע בפאביה האקסית (רויזיה I) - וזה מורגש, הוא "חי" ו"גמיש" יותר - למרות שעדכון התוכנה האחרון (והוספת הספייסר) גרמו ללאג קטנטן עד 1900 סל"ד ומשם משיכה נחושה מבעבר.

כפי שכתבו מעלי - במידה ו"דוחקים" במנוע הזה, הוא משנה עורו והופך לוגם בנזין לא קטן. מעניין לדעת מה יקרה לאחר עדכון תוכנה - אעדכן בנושא :wink:

אחרי 3 פאביות "ספורט" (האחרונה - TSI. הקודמות לה - 1.6) ל"א 30PSI "קר" אינו מספיק. זה בהחלט תורם לנוחות העדיפה, אך ההיגוי מרגיש פחות נעים וחד, כך גם האחיזה וההתנהגות הכללית. ביום יום נסעתי על 32PSI ובימי "נהיגה" העלתי ל-34PSI.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

ביטי שלנו אנחנו עושים יותר טוב מ1/12 באופן קבוע. נסיעות עירוניות בעיקר ובין-עירוניות במהירות שאינה עולה על 120.

בשבוע בו אישתי הייתה בחו"ל אני נסעתי איתו נסיעות בינעירוניות יותר מהירות מ-120 והצריכת דלק הייתה גרועה מאוד (לא זוכר כמה).

בקיצור, 1.2TSI חסכוני מאוד בנהיגה חסכונית, וכואב בכיס כשסוחטים את הגז.

פורסם

אלמוג, שמת לב שכתבתי? כנראה שלא.

1:10-1:12 בתנועה עירונית ב ל ב ד. לא בנסיעה מושלבת (עירוני / בינעירוני).

עם היציאה מהשטח העירוני - צריכת הדלק רק משתפרת. אם צריכת הדלק המשולבת שלך היא 1:12, המצב לא מבריק - בלשון המעטה.

ואגב, מניסיון שלי - במהירות קבועה בין 110 ל-120 (הילוך שישי כמובן) - צריכת הדלק הטובה ביותר.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
אלמוג, שמת לב שכתבתי? כנראה שלא.

1:10-1:12 בתנועה עירונית ב ל ב ד. לא בנסיעה מושלבת (עירוני / בינעירוני).

עם היציאה מהשטח העירוני - צריכת הדלק רק משתפרת. אם צריכת הדלק המשולבת שלך היא 1:12, המצב לא מבריק - בלשון המעטה.

ואגב, מניסיון שלי - במהירות קבועה בין 110 ל-120 (הילוך שישי כמובן) - צריכת הדלק הטובה ביותר.

לא ממש משולבת.

הייתי אומר אולי 80% עירונית.

ולגבי צריכה, זה בד"כ 12.6.

פורסם

אוקיי.

אני דיברתי על עירוני נטו. אם נשלב קצת ביניערוני - הצריכה תשתפר.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אני כבר קרוב ל6K ק''מ על הפולו 1.2TSI,

אני רחוק מהנתונים של פותח השרשור ,

נסיעה עירונית לרוב, נהג יחיד ,

32PSI וזה רשום גם במכסה של מיכל הדלק .

לדעתי אם עבר רק 3K , המנוע צריך לעבור לפחות עוד 2K/3K (הרצה) עד לשיפור בהתנהגות המנוע , כניסה אופטימלית של אטמים/בוכנות וכו' למצב עבודה יעיל ככל האפשר,

לדעתי תבקש שיוסיפו ספייסר ושלא ינפנפו 'לא צריך' כי הם מתעצלים לעבוד:roll:.

• תוכן חדש...