Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5145 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש לי חדשות בשבילך: אפשר גם להגיע לצריכה של 1 ל-5 בעיר אם נותנים בגז כל רמזור ומפוצצים גדישות כמו מטורפים. תשנה את סגנון הנהיגה שלך ותשיג צריכת דלק טובה יותר...

We are the Human Race

פורסם
בבין עירוני הגעתי ל1:15.5 עם מזגן ונהג+2

יש קיצוניות מאוד ברורה בין הבינעירוני לעירוני באופן מאוד בוטה.

ברכב הקודם שלי (טולדו 1600 אוטומטי 2002) הייתי מגיע לכזה ממוצע בעיר (1:8) עם רגל עדינה, 1:6.5 עם רגל כבדה מאוד.

גם 1200, גם 7 מהלכים, גם חדש וצריכת דלק כזאת?! נראה לי הזוי.

לא הזוי, אל תיהיה כל כך מופתע, בוא תקבל פרופורציות.

אני בפונטו ספייס שלי שנת 2001 עם גיר רציף מוציא 1:17 - 1:18 בבינעירוני עם מזגן( נסיעה על 90-100)

כשאני בעיר, התמונה משתנה לגמרי. נסיעה רק בעיר בפקקים מביאה לי צריכה גבוהה של 1:9 - 1:10 (עם מזגן גם כן), וכל זה כמובן בלי לעבור את ה2000-2500 סל"ד ולתת יותר מדי גז. כשאני מדי פעם משלב נסיעה עירונית ובינעירונית, הצריכה היא כ- 1:13 - 1:14.

צריכת דלק בתוך העיר בלבד, תחת תנועה של פקקים והזדחלות בשילוב של מזגן תוציא צריכת דלק גרועה מאוד, אין מה לעשות.

פורסם
לא הזוי, אל תיהיה כל כך מופתע, בוא תקבל פרופורציות.

אני בפונטו ספייס שלי שנת 2001 עם גיר רציף מוציא 1:17 - 1:18 בבינעירוני עם מזגן( נסיעה על 90-100)

כשאני בעיר, התמונה משתנה לגמרי. נסיעה רק בעיר בפקקים מביאה לי צריכה גבוהה של 1:9 - 1:10 (עם מזגן גם כן), וכל זה כמובן בלי לעבור את ה2000-2500 סל"ד ולתת יותר מדי גז. כשאני מדי פעם משלב נסיעה עירונית ובינעירונית, הצריכה היא כ- 1:13 - 1:14.

צריכת דלק בתוך העיר בלבד, תחת תנועה של פקקים והזדחלות בשילוב של מזגן תוציא צריכת דלק גרועה מאוד, אין מה לעשות.

אין ספק שאופי הנהיגה מהווה פקטור משמעותי בהחלט, אף אחד לא מחדש לי משהו שלא ידעתי קודם....

ככל שהרגל כבדה יותר הביקור בתחנת הדלק יהיה קרוב יותר....לא צריך להיות מדען בשביל להבין את זה.

בניגוד אליך, אני נוסע בעיקר בבאר שבע ועל קו ב"ש עומר ולעיתים משייט על כביש 6.

רוב הנסיעות העירוניות שלי אינן כוללות נסיעה בכבישים פקוקים, אין אצלי גז-ברקס-גז-ברקס-גז-ברקס

ברוב הכבישים בעיר המהירות המותרת היא 70 קמ"ש ולרכב אין בעיה גם לעשות את המהירות הזו בהילוך שביעי (מה שמעיד על קלות הרגל שלי על דוושת הדלק)

אין לי נסיעות מתמשכות של 12 קמ"ש לאורך קילומטרים, לשמחתי אני גר בעיר שחפה מפקקים ב98% מהמקרים.

לרוב אני נוסע לבד כך שאי אפשר לומר שיש עומס חריג על הרכב מבחינת משקל ואני לא מוביל איתי את ארגז כלי העבודה שלי לשום מקום באופן קבוע.

מכאן נתון ה1 : 8.3 מפתיע אותי ומאוד. לא ציפיתי לזה בחלומות הכי שחורים שלי אחרי שאחת מהסיבות העיקריות בגללן החלפתי את הטולדו (ע"ע) הייתה צריכת הדלק ההזויה לגמרי.

אני מוצא את עצמי באותו סרט בדיוק עם רכב שתאורטית אמור להיות חסכוני ב50% עפ"י נתוני היצרן ואם ניקח בחשבון את העובדה שהיצרן קובע את הנתונים בעיר אוטופית שלא קיימת בעולם המציאות אז תהיה סטיה של 25-30% לרעתי...אבל משם ועד ל8.3 ק"מ לליטר המרחק הוא מרחק שנות אור....

אני כל הזמן מריץ בראש תסריטים של "מה אם?"

מה אם הייתי גר בגוש דן?

מה אם הייתי נוסע עם עוד 4 נוסעים באופן קבוע?

מה אם הייתי מעמיס את הרכב באופן קבוע?

לאן הייתי מגיע? 1:6?!

היום הגברתי מעט את הלחץ אויר בצמיגים ומרגיש שהרכב מעט יותר קליל, נקווה שיביא בשורה של שיפור בנקודה שכואבת בכיס.

ערב טוב.

פורסם
אני כבר קרוב ל6K ק''מ על הפולו 1.2TSI,

אני רחוק מהנתונים של פותח השרשור ,

נסיעה עירונית לרוב, נהג יחיד ,

32PSI וזה רשום גם במכסה של מיכל הדלק .

לדעתי אם עבר רק 3K , המנוע צריך לעבור לפחות עוד 2K/3K (הרצה) עד לשיפור בהתנהגות המנוע , כניסה אופטימלית של אטמים/בוכנות וכו' למצב עבודה יעיל ככל האפשר,

לדעתי תבקש שיוסיפו ספייסר ושלא ינפנפו 'לא צריך' כי הם מתעצלים לעבוד:roll:.

הדבר האחרון שהצלחתי לקבל על המוסך שלי זה את הרושם שהם מתעצלים לעבוד, נהפוכו.

השאלה היא איך אני יכול לבדוק באופן וודאי אם הרכב הספציפי שלי היה צריך לקבל את התוספת של הספייסר הזה או לא?

מצד אחד אני רוצה לקבל את הטיפול המלא כפי שנדרש ע"י הוראת היצרן

מצד שני אני לא רוצה לבזבז את האנרגיה ואת הזמן שלי על מלחמה שאני אצור בלי שום סיבה מעשית.

(אני לא רוצה ללכת לעשות סתם רעש אם באמת לא אמורים לעשות את השינוי הזה ברכב)

איך אני בודק את זה?

פורסם

בוא נתחיל מזה שתמדוד את צריכת הדלק לא על פי מחשב הרכב אלא בפועל.

איך בפועל ? תמלא מיכל,תאפס את המונה, תמלא אותו שוב. תחלק את מספר הק"מ בליטרים.

חזור על הפעולה 4-5 פעמים ותקבל צריכת דלק אמיתית ואופיינית.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

צריכת הדלק מאווווווד משתנה בהתאם לנהיגה.

יש נסיעות שהן חצי חצי משולבות שאני מצליחה להגיע ל 5.7-5.4 ליטר ל100 קילומטר. (אחרי זה בא לי לרצוח מישהו)

ויש נסיעות עירוניות שבלי מזגן אני מצליחה (בכישרון) להגיע ל17 ליטר ל100 קילומטר. (אחרי זה אני מגיעה רגועה ביותר הביתה)

הפאביה נמכרה.:-(

פורסם

איך אומרים אצלנו בתחום פיתוח החומרה: אם יש סטיה כ"כ גדולה מהנורמה כנראה שזו טעות מדידה או משהו גדול באמת.

לדעתי הוא לא מודד נכון . או סוחט את הרכב בתוך העיר בין רמזור לרמזור.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אהלן אייל, במשך שלושה עמודי תגובות מנסים ללמד אותי איך למדוד צריכת דלק אמיתית ומנסים להמציא את חוקי הפיזיקה מחדש וגם מספרים לי על אופי הנהיגה שלי.

אז בשביל שכולנו נוכל לישון בשקט:

1. הנתונים של המחשב ברכב מעניינים אותי כקליפת השום, מלבד ספירת הקילומטרים בין תדלוק לתדלוק שנבדקת מול חשבונית התדלוק בתחנת הדלק מול רמת דיוק של הליטר ועוד 3 ספרות אחרי הנקודה.

כך שהמדידה שלי נעשית כהלכה ובמדויק ולא מסתמכות על נתוני מחשב הרכב לנתון צריכת הדלק.

2. הנהיגה שלי ב98% מהזמן היא נהיגה "מנהלתית", אין התפרצויות זעם ואין תחרויות עם הרמזור הירוק, אם ב60 קמ"ש הרכב מרשה לעצמו להגיע להילוך 7 זה אומר משהו על אופי הנהיגה שלי.

אם הייתי אגרסיבי הוא היה מגיע להילוך 4 או 5 במהירות הזו.

3. אני נוהג בבאר שבע בעיקר (כאמור) - פקקים - אין.

4. תחנת הדלק בה אני מתדלק באופן קבוע מאז שיש רכב ברשותי היא תחנת דלק מצוינת שמעולם לא הייתה לי טענה או חצי טענה לגבי איכות הדלק בה.

בכל פעם ש"פזלתי" לכיוון תחנות אחרות התחילו הבעיות והקיטונות.

5. אני נוסע לרוב לבד, לרוב גם בלי מזגן.

הנסיעות שלי קצרות ומעטות לרוב.

6. לחץ האויר שניפחתי עד ליום פתיחת שרשור זה היה עפי המלצת היצרן 2.1bar (או 30 PSI) על צמיג חם (תמיד)

אני תוהה שמא בוצע עדכון תוכנה לרכב והדיסקית מרווח שהיו אמורים (אני עדיין לא מצליח להבין אם היו אמורים או לא היו אמורים להתקין אותה אצלי) להתקין לא הותקנה ולכן המנוע מתנהג בצורה לא נכונה בכל הנוגע לעניין הטורבו ולכן צריכת הדלק הבעייתית.

שאלת מיליון הדולר מבחינתי כרגע היא איך אני יודע אם היו צריכים או לא היו צריכים להוסיף את הדיסקית הזו אצלי ברכב?

פורסם

למה שלא תפנה למוסך מורשה שיבדקו אם יש בעיה?!

חוץ מזה שבהודעה הראשונה שלך כתבת שהנהיגה שלך סבירה ובאחרונה שהיא מנהלתית. יש הבדל אבל עדין לא אמור לגרום לכזאת צריכה. הבעיה היא כנראה בנסיעות הקצרות מאוד שהן מרבית הנסיעות שלך כמו שאתה מדווח. כאמור, אני חושב שהכי טוב יהיה אם תכניס את הרכב למוסך ותבקש שיבדקו את הבעיה.

• תוכן חדש...