Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכונאות רכב איפה? ואיך?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5151 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מקווה שפתחתי את השרשור במקום הנכון.

שלום לכולם

המצב הוא כזה , סיימתי לימודי הנדסאי תעו"נ , עבדתי בתחום ושוב כמו בעבר הגעתי למסקנה שדווקא רכב זה מה שהכי מעניין אותי.

נו אז מה עושים עכשיו?

קודם כל המטרה:

לימודים בתחום הרכב , והתקדמות בידע ובדרגות הלימוד עד הגעה למצב שבו אני פותח מוסך עצמאי, שלי.

אינני מחפש את הדרך הקלה להשגת המטרה אלא את הדרך הנכונה והמקצועית ביותר להגעה אל היעד.

יש לציין שיש לי ניסיון קל במכונאות רכב, עבדתי כשנתיים בסדנא מאוד מוכרת במרכז הארץ , יצא לי להחליף קלאצ,גיר, לפרק מנוע סופה לגורמים, מכיר את שמות החלקים המכאניים ברכב , יודע לבצע עבודות קלות ברכב, החלפת בולמים +בלמים, טיפולים, יצא לי לעשות אוברול לאופנוע xr 600 ועוד ועוד.

לשאלות:

מה עדיף להתחיל ללמוד?

מכונאות סוג 1?

אוטוטרוניקה? הבנתי שבסוף הקורס אתה מקבל מכונאות סוג 1 +חשמלאי סוג 1?

יש לציין שאני בן 29 , וגר באזור אצבע הגליל, מישהו יודע איפה יש לימודי רכב באזור?

בקיצור כל מידע יעזור ועדיף מאנשים מנוסים בתחום הרכב או לימודי הרכב.

תודה רבה.

פורסם

אני נמצא במהלך מסלול של הנדסאי מכונות רכב במכללת רופין,מדובר על שנתיים לימודים שבסופם אתה מקבל תעודת מכונאי 2,משם הדלתות נפתחות מעט בקלות ומאפשרות להמשיך וללמוד - שמאות,קצין רכב,ניהול מוסך וכו'.. כאשר אתה נהנה מפטורים רבים וקיצור תהליכים.

פורסם

אמנם קצת רחוק ואולי לא בדיוק מה שאתה מחפש,

אבל אני לומד הנדסת מכונות באפקה, ואחד ממסלולי ההתמחות של התואר הוא הנדסת רכב.

כך שבסופו של יום אתה למעשה מהנדס רכב ואני חושב שזה יפתח לך הרבה דלתות בתחום הרכב.

אלא אם מה שאתה מחפש זה יותר בכיוון של "עבודה שחורה", ממש לעבוד על הרכב עצמו וכו'.

בכל מקרה בהצלחה במה שתחליט.

פורסם

תודה על התגובות .

את מסלול הנדסאי אני מכיר ויש לי איתו כמה בעיות:

1)באיזור שלי אין לימודי ערב שאפשר לשלב איתם עבודה וכרגע אחרי שסיימתי כבר הנדסאי תעשייה וניהול , אין לי כסף רק ללמוד בלי לעבוד.

2)כביכול כשאתה מסיים הנדסאי רכב אתה יכול להמשיך ישר לניהול מוסך אך יש בעיה משמעותית עם זה והבעיה היא שהידע המעשי שלך שואף לאפס ואתה לא באמת יכול לנהל מוסך.

3) יש לי חברים שלומדים הנדסאי רכב ולפי הידע המעשי שלהם בסיום הלימודים אני מבין שכדי להיות באמת תותח בתחום צריך להתחיל מלמטה, "כמו פעם" ודרך הידיים.

אשמח לתגובות נוספות, תובנות נוספות.

שבוע טוב;-)

פורסם

אולי לא הכי רלוונטי, אבל תראה אם באונ' בן גוריון יש תארים שקשורים במכונאות רכב. למה בן גוריון? כי היא עד כמה שאני יודע היחידה שמשתתפת בפורמולה SAE. זה יתן לך נסיון לא מבוטל, לדעתי, גם אם לא הכי פרקטי בארץ.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

• תוכן חדש...