Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5208 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה לא תמיד אפשרי, במיוחד בתנועה עמוסה כאשר אין מרווחים מספקים בין הרכבים. כדי שזה לא יהיה תלוי מנהגים אחרים צריך להיות או לבד על הכביש או כאשר מישהו שומר מרחק גדול מאוד בנתיב השני.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הישראלים פשוט ככה צריך רק שהמשטרה באמת תעשה משהו. לא כמו סתם "לחפש" על מה לתת דוח, כמו ברוב המקרים שלנו עם המשטרה.

פורסם
עזוב אותך, הוא צריך לזוז בלי לעכב אותי, אני לא מתכוון לבלום ולהאיץ שוב, אתה יודע כמה CO2 ה-GTI פולטת? חבל על האוזון!

כמו שאני בחיים לא הגעתי למצב שעיכבתי מישהו בשמאלי ככה "ההוא" גם צריך לנהוג, זו תרבות נהיגה.

+1

ואם יצא המקרה (בטעות!) ואני על השמאלי, ואני מבחין במישהו מתקדם במהירות מאחורי, אני מעיף את עצמי לימני ומאפשר לו לעקוף בבטחה.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
לשאלתי ענית לבד כי מי שהתפרץ נתפס כאשם, אלא אם כן הפגיעה מאחור, שבמקרה כזה סביר שהוא כבר עבר נתיב וזה שהיה מאחוריו או שלא שמר מרחק או שהיה ממש לא עירני. אבל לא לכאן כיוונתי - לאופי הפגיעה. התכוונתי במצב שברור שנהג התפרץ לנתיב - לא יואשם זה שלא הספיק למנוע את התאונה אלא זה שגרם לה בכך שנכנס לנתיב לא פנוי ואמר לעצמו "יהיה בסדר".

ובפעם המיליון... הכל נכון, הכל 100%, אבל כשאני עובר נתיב, אני דואג לעבור כשאפשר ולא נדחף ולא מסתמך על חסדיהם ועירנותם של נהגים אחרים.

מה אתה עודה אם אי אפשר לעבור ? וכשאתה מאותת הרכבים בנתיב השמאלי נצמדים אחד לשני ואתה כבר 100 מטר לפני הפנייה שמאלה, ואף אחד לא מאפשר לך לעבור נתיב ... מה אתה עושה?

פורסם
זה לא תמיד אפשרי, במיוחד בתנועה עמוסה כאשר אין מרווחים מספקים בין הרכבים. כדי שזה לא יהיה תלוי מנהגים אחרים צריך להיות או לבד על הכביש או כאשר מישהו שומר מרחק גדול מאוד בנתיב השני.

בדרך כלל יש מספיק הזדמנויות, וכשיש עומסי תנועה וממילא התנועה לא זזה אז אפשר להידחף בהדרגה וזה גם לא מי יודע מה מסוכן. בעומס תנועה גם אין חובה לשמור על הימין.

פורסם
מה אתה עודה אם אי אפשר לעבור ? וכשאתה מאותת הרכבים בנתיב השמאלי נצמדים אחד לשני ואתה כבר 100 מטר לפני הפנייה שמאלה, ואף אחד לא מאפשר לך לעבור נתיב ... מה אתה עושה?

א. משתדל שלא להגיע למצב הזה ע"י תכנון מראש.

ב. חושב במקום ועושה שיקולים.

מה שבטוח, אני לא "מתאבד" עליהם. אם ממש אין לי אפשרות להשתלב ובשביל לעשות את זה אני צריך לגרום לכמעט תאונה, אז ממשיך ישר - אין מה לעשות, אבל שוב, צריך לתכנן את המעבר הזה מראש והאמן לי שאני לא זוכר מתי זה קרה לי מצב כזה. אני דואג לעבור לנתיב שאני צריך במרחק גדול הרבה יותר מ-100 מטר משם וגם אם לא - לרוב יש אפשרויות לעבור על בטוח.

פורסם
+1

ואם יצא המקרה (בטעות!) ואני על השמאלי, ואני מבחין במישהו מתקדם במהירות מאחורי, אני מעיף את עצמי לימני ומאפשר לו לעקוף בבטחה.

ובדיוק בזמן הזה יש מימינך רכב בשטח המת שלך ונהיה תוהו ובוהו. זה למה גם מעבר נתיב הדרגתי הוא כה חשוב ולמה לחצנים בצד שמאל ומטאטאים מייצרים מצבים מאוד מסוכנים.

פורסם

קישקוש. זה לא שאני עובר "ברגע האחרון". אני מספיק מודע למתרחש סביבי בזמן נהיגה, כדי לראות את זה שמגיע במראה האחורית, לעבור נתיב בבטחה, ולאפשר לו לעקוף.

א-ב של נהיגה זה לראות מה הולך מסביב. חבל שיש סתומים שלא מיישמים את זה, ואז נתקעים בשמאלי תו"כ בהיה באינסוף

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
אבל שוב, צריך לתכנן את המעבר הזה מראש והאמן לי שאני לא זוכר מתי זה קרה לי מצב כזה. אני דואג לעבור לנתיב שאני צריך במרחק גדול הרבה יותר מ-100 מטר משם וגם אם לא - לרוב יש אפשרויות לעבור על בטוח.

זה גם לא הכי חכם. עקרונית, מעבר נתיב שמאלה צריך להתבצע מאוחר ככל הניתן והחזרה ימינה - מוקדם ככל הניתן (לפי עקרון שמירת הימין). זה לא אומר שצריך להשתלב "ברגע האחרון" לפני מחלף או לפני נתיב חסום\מאחורי רכב אטי - אבל הרעיון הוא לנצל את מלוא שטח הכביש האפשרי כדי לבצע מעבר נתיב הדרגתי ו"ארוך" ככל הניתן. ככה ההשתלבות הופכת לפשוטה בהרבה.

הרבה אנשים משתלבים מוקדם (כביכול כדי לקפוץ על ההזדמנות) במקום לשמור את התנועה רק מצדם השמאלי. ועוד נקודה: אם המראות מכוונות נכון, בעית השטח המת - גם מימין - נעלמת.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
זה גם לא הכי חכם. עקרונית, מעבר נתיב שמאלה צריך להתבצע מאוחר ככל הניתן והחזרה ימינה - מוקדם ככל הניתן (לפי עקרון שמירת הימין). זה לא אומר שצריך להשתלב "ברגע האחרון" לפני מחלף או לפני נתיב חסום\מאחורי רכב אטי - אבל הרעיון הוא לנצל את מלוא שטח הכביש האפשרי כדי לבצע מעבר נתיב הדרגתי ו"ארוך" ככל הניתן. ככה ההשתלבות הופכת לפשוטה בהרבה.

הרבה אנשים משתלבים מוקדם (כביכול כדי לקפוץ על ההזדמנות) במקום לשמור את התנועה רק מצדם השמאלי. ועוד נקודה: אם המראות מכוונות נכון, בעית השטח המת - גם מימין - נעלמת.

נוצר סוג של רושם כאילו למישהו יש רצון לנהל דיון ארוך ואינסופי בפורום.

הכוונה הייתה לא להתחיל את הכביש מצד שמאל ולנסוע בשמאל כל הזמן כי בסוף הכביש אני צריך לפנות שמאלה, אלא לעבור שמאלה לא שניה לפני הפניה אלא מספיק זמן לפני וגם לא לנסוע בשמאל פרק זמן ארוך מדי אבל טוב, כל דבר לא ברור וכל דבר צריך לדקדק ולפרט ולפרק כדי שיובנו כוונותיי. אולי אני לא ברור וכדאי שאבדוק את עצמי ??! באמת.

אי אפשר לשלול קיומו של שטח מת לעולם. שמעתי מי שאמר "אין דבר כזה שטח מת". אם לא היה דבר כזה, אז לא היו מדברים על זה ולא היה קיים מושג כזה. שטח מת קיים תמיד. השאלה האם אתה מודע לו, איך מצמצמים אותו ואיך מתמודדים איתו:

א. מראות מכוונות היטב.

ב. שימוש נכון במראות וסיבוב הראש, במידת הצורך.

ג. מעבר נתיבים הדרגתי כך שהשטח המת, אם קיים, ייחשף בשלב כלשהו, והפחתת גורם ההפתעה (מדוע רוב הנהגים שאני מכיר כשהם עוברים נתיב עושים זאת במכה ? טאק, הטיה של ההגה, טראח ואני בנתיב השני ??!@ למה?)

ד. איתות בכל מקרה ובכל מצב של מעבר נתיב - אם הכל לא עזר (ואם הגענו לפה זה כבר לא טוב), לפחות הנהג בשטח המת יכול היה לקלוט את האיתות והוא דרוך לפעול ולמנוע פגיעה.

פורסם

נעים מאוד, אני זה הייתי אני (בין היתר).

כיוון מראות נכון, כמו שכתבת, לא מצמצם את השטח המת אלא מבטל אותו לגמרי.

(כמובן שמדובר בגבולות גזרה של נתיב אחד ימינה ונתיב אחד שמאלה)

השטח המת היחיד הוא מה שקורה מתחת לשמשה האחורית של הרכב...

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
נעים מאוד, אני זה הייתי אני (בין היתר).

כיוון מראות נכון, כמו שכתבת, לא מצמצם את השטח המת אלא מבטל אותו לגמרי.

(כמובן שמדובר בגבולות גזרה של נתיב אחד ימינה ונתיב אחד שמאלה)

השטח המת היחיד הוא מה שקורה מתחת לשמשה האחורית של הרכב...

זה תלוי ברכב. יש רכבים שמראות נפתחות עד גבול מסוים. יש רכבים עם מראות גדולות יותר וקטנות יותר.

לומר שאפשר לבטל לגמריי את השטחים המתים זו נאיביות מבחינתי.

אני בן אדם שמייחס חשיבות לכל הדברים האלה ולכן דאגתי בהזדמנויות כאלה ואחרות לנסוע עם רכבים שונים למקום דומה לכביש ראשי ואדם נוסף ולכוון את המראות עפ"י הנחיות ובאמצעות האדם הנוסף באופן שלא ייעלם לי מהמראה. יש רכב אחד שבו זה היה מאוד קל ויש רכב אחר שבלי מראה נוספת יש מקומות ומקרים שנעלמים. בגלל זה אמרתי שכיוון מראות יעיל יחד עם איתות, מעבר נתיב הדרגתי וסיבוב הראש במקרה הצורך זה השילוב שיכול לצמצם את מקסימום האפשרויות להיתקלות.

פורסם

מטרתי אינה לפצוח בויכוח אלא להבהיר את הדברים לקורא המזדמן (מה לעשות, זה טיבו של האינטרנט).

לגבי שטחים מתים אפקטיביים - ברוב הרכבים הפרטיים - כיוון מראות יעיל יעלים אותם (בטווח הנתיב לכל צד). כמובן שיש מקום לצעדי זהירות נוספים כמו שמירת הימין, מיעוט מעברי נתיב, מעבר נתיב הדרגתי, בדיקת מראות תדירה ועוד - אבל לא כתחליף לכיוון מראות נכון ולא כפשרה ביחס למבטך לפנים (כמו בשיטה שבו מסיטים את הראש הצדה ולעתים גם אחורה).

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...