Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5208 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תקיעת נתיב שמאלי זאת העברה היחידה שמרגיזה אותי, זאת האמת..

אני אפילו לא טורח לעשות אורות גבוהים, ישר עוקף מימין וזהו, חבל שזה המצב.

אחרי שאני עוקף יחסית מהר מימין, אני רואה איך ישר חוזרים לימני.

אנשים פשוט שוקיסטים, היו מקרים שאנשים אשכרה ירדו לשוליים השמאליים והפעילו איתות מצוקה כדי לתת לי לעבור כשהימני פנוי!

אבל שום דבר לא יעזור לשנות את הגישה הזו, יש יותר מידי אנשים שחושבים ש-120 קמ"ש בשמאלי זה מספיק ותוקעים

את כל התנועה, אחרי זה בוכים למה יש עומסים ופקקים.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
נהג לא אמור להאט כדי לאפשר לרכב אחר להשתלב. נהג שעובר נתיב צריך לוודא שהנתיב אליו הוא עובר פנוי ואם הוא עושה זאת, ויש מקום לעבור, הנהג מאחור גם לא יספיק לעשות את הפעולה שאתה מתאר. מצד שני, נהג אחר לא צריך בכוח תוך סיכון חיי אדם להאיץ ולמנוע ממישהו להשתלב, אבל בגדול, מי שרוצה להשתלב עליו החובה לבדוק לאן הוא משתלב והאם זה אפשרי ולתכנן זאת כמה שניתן מראש. מי שההשתלבות שלו כרוכה בהאטה של נהג אחר - הוא בהחלט לא בסדר.

אתה טועה. אם נהג א' מאותת כדי לעבור לנתיב בו נוסע נהג ב', על נהג ב' לאפשר לו להשלים את מעבר הנתיב, גם אם זה כרוך בהאטה. כמובן שעל נהג א' המשתלב לעשות זאת בזהירות וברגע הכי מתאים ומוקדם, אבל זה לא תמיד מתאפשר, במיוחד כשהכבישים עמוסים.

60. (א) האות להנעת רכב העומד מצד ימין של הכביש, וכן האות לשם פניה או סטיה שמאלה יינתן

(1) במחוון כיוון - על ידי הארת אור מהבהב מצדו השמאלי של הרכב;

(2) ביד - בהוצאת הזרוע השמאלית עד למרפק מחוץ לרכב בקו אפקי.

(ב) האות להנעת רכב למעט אופניים, העומד מצד שמאל של הכביש, וכן האות לשם פניה או סטיה ימינה יינתן

(1) במחוון כיוון - על ידי הארת אור מהבהב מצידו הימני של הרכב;

(2) ביד - בהנעת כף היד השמאלית והזרוע במעגל מחוץ לרכב בכיוון מהלך השעון;

(3) באופניים - בהרמת הזרוע הימנית בקו אופקי ובניצב לכיוון הנסיעה של האופניים.

61. נתן נוהג רכב הנע בכביש אות כאמור בתקנה 60, חייב כל נוהג רכב הבא בעקבותיו להאיט ולנהוג בזהירות ולעצור אם יש צורך בכך, כדי לאפשר לנוהג הרכב שלפניו לפנות, לסטות, להאיט או להיעצר - ללא הפרעה.

ואם כבר מדברים על גישת ה-"זאת בעיה שלו, שיסתדר", חשוב להזכיר שעל נהג רכב שנעקף חלה החובה להסיט את רכבו ימינה, ואיסור להגביר את מהירותו עד סיום העקיפה.

זה שאנשים לא חושבים מספיק כדי לעשות את ה"מחוות" האלו לנהגים אחרים זה דבר אחד, אבל דווקא הרבה אלמנטים מתרבות הנהיגה המיוחלת כן מעוגנים בחוקים שלנו, פשוט אנשים בכלל לא מודעים להם.

פורסם
נהג טוב בהחלט יאפשר לרכב אחר להשתלב ולעבור נתיב כי הוא מבין שלפעמים הוא גם צריך להשתלב וזה לא תמיד קל בתנועה עמוסה. וזה בסדר קצת להאט כדי למישהו יוכל להשתלב. כך למשל אוטובוס עם 50 נוסעים שעוצר בתחנה בנתיב הימני ועוד 200 מטר הוא צריך לפנות שמאלה. אוטובוס רכב שמאיץ לאט ובמצב שאתה מתאר הוא פשוט ימשיך לנסוע ישר ולא יגיע ליעד. בגלל גישה כמו שלך במקום נהיגה תרבותית כביש הפך למקום של מאבקי כוח וברבריות כי יש כאלה נהגים שמבינים שאם הם לא יחתכו רכב אחר ולא יכנסו בכוח הם לא יגיעו ליעד ולכן יש ברבריות כזאת.

אם אני יכול לאפשר לרכב להשתלב - אני תמיד עושה את זה. אם יש שני נתיבים ועוד נתיב השתלבות, כאשר אני רואה רכב בנתיב השתלבות אני עובר כאשר זה אפשרי לשמאלי כדי שהוא יוכל להשתלב לתנועה בבטחה.

זה גם בסדר אם אתה רואה רכב יוצא רוורס מחנייה לאפשר לו לצאת, אתה לא חייב להדחף. זה גם בסדר אם אתה רואה שבנתיב הימני יש הפרעה לתנועה לאפשר לרכבים לעבור לנתיב שלך כדי שהם יוכלו לנסוע.

יש מצבים שאי אפשר לעבור נתיב מבלי שנהג בנתיב השני יתן לך. אני רואה סיטואציות שרכב בנתיב ימני למשל מאותת והוא יכול לאותת עד מחר ונהגים אדישים נוסעים ולא מאפשרים לו.

אל תרד לפניות אישיות כי זה לא יפה ולא מכובד. הכביש הפך למקום עם מאבקי כוח בין היתר משום שאנשים לא מתכננים את הנהיגה מראש. כן, זה לא יפה למנוע השתלבות, זה מסוכן, ברברי ולדעתי גם צריך לעלות בעונש רציני ומצד שני... כשאני רוצה להשתלב או לפנות לאנשהו אני מביט מספיק זמן במראה לפני כן בלי להאט, בלי לאותת, בלי להראות כוונה, עד שיש פרצה עם רווח מספיק טוב שאינו מסכן ואינו מפתיע, ואז אני מאותת ועושה מעבר נתיב הדרגתי - גם לא סיכנתי אף אחד, לא התפתעתי ולא האטתי אף אף אחד וגם לא איפשרתי לנהג ההוא לנקוט בישראליות מצויה.

אני תמיד מאפשר לרכב להשתלב כשיש לי אפשרות.

אני שואל אותך שאלה - רכב נכנס לנתיב של רכב אחר ומציב בפניו עובדה שהוא נכנס וההוא לא מספיק להבחין בו ונגרמת תאונה - מי אשם ?

פורסם
אני לא זוכר שכתוב שנהג לא אמור להאט כדי לאפשר לרכב אחר להשתלב, אני לא יודע מאיפה הבאת את הדברים האלה. אבל ככה בהחלט מתנהגים נהגים רבים. הם לא יתנו לאף אחד לאותת שמאלה ולהכנס לפניהם, ומי שלא כוחני ופשוט מתחיל לפנות שמאלה, יכול להשאר בנתיב הימני קילומטרים ולפספס את הפניה שלו וגם את הבאות.

לפני שבוע ראיתי כמעט תאונה כשהנהגת לפני אותתה כמה מאות מטרים לפני הצומת ואף אחד לא איפשר לה להשתלב, היא פשוט התייאשה והתחילה לפנות והנהג התורן שניסה להדחק ולא לאפשר לה לפנות ראה שזו אין לה כבר מה להפסיד ואם הוא ממשיך להתעקש הוא יצטרך פחחות לדלת שלו, אז הוא ויתר, לא לפני שציפצף ואחר כך עצר במקביל וקילל וקילל וירק ועיכב את כל התנועה מאחוריו ויצר פקק קטן.

וכל זה בשביל מה ?

נבדיל אדיבות, תרבות ואיך שדברים אמורים להיות מחוקים וסדר. לא אמרתי שלא צריך לתת להשתלב וגם אמרתי שמניעת השתלבות של רכב אחר היא מעשה אסור ומעשה מסוכן. מה שאמרתי גם והדגשתי שכשאני עובר נתיב ורוצה להשתלב זו אחריות שלי לבדוק שאני לא מפריע, לא מסכן, ולתכנן זאת מראש. להידחף מרחק קצר מרכב, לגרום לו להאט וכמעט לגרום לתאונה אם הוא טיפה לא עירני באמירה פנימית של "יהיה בסדר" נראה לך תקין לדעתך ? ואם אותו נהג ממש עירני ומאט והנהג לפניו לא ? יקבל מאחורה ? צריך להשתלב כשזה אפשרי להשתלב ולתכנן את הדרך מראש. זו גם דרך יעילה להתמודד עם נהגים שבחיים לא יתנו לך להשתלב ויש כאלה.

פורסם
תקיעת נתיב שמאלי זאת העברה היחידה שמרגיזה אותי, זאת האמת..

אני אפילו לא טורח לעשות אורות גבוהים, ישר עוקף מימין וזהו, חבל שזה המצב.

אחרי שאני עוקף יחסית מהר מימין, אני רואה איך ישר חוזרים לימני.

אנשים פשוט שוקיסטים, היו מקרים שאנשים אשכרה ירדו לשוליים השמאליים והפעילו איתות מצוקה כדי לתת לי לעבור כשהימני פנוי!

אבל שום דבר לא יעזור לשנות את הגישה הזו, יש יותר מידי אנשים שחושבים ש-120 קמ"ש בשמאלי זה מספיק ותוקעים

את כל התנועה, אחרי זה בוכים למה יש עומסים ופקקים.

"ישר עוקף מימין" זו בעיה כי אם ההוא רצה לעבור ימינה הרגע מנעת זאת ממנו. קצת סבלנות.

פורסם
אתה טועה. אם נהג א' מאותת כדי לעבור לנתיב בו נוסע נהג ב', על נהג ב' לאפשר לו להשלים את מעבר הנתיב, גם אם זה כרוך בהאטה. כמובן שעל נהג א' המשתלב לעשות זאת בזהירות וברגע הכי מתאים ומוקדם, אבל זה לא תמיד מתאפשר, במיוחד כשהכבישים עמוסים.

60. (א) האות להנעת רכב העומד מצד ימין של הכביש, וכן האות לשם פניה או סטיה שמאלה יינתן

(1) במחוון כיוון - על ידי הארת אור מהבהב מצדו השמאלי של הרכב;

(2) ביד - בהוצאת הזרוע השמאלית עד למרפק מחוץ לרכב בקו אפקי.

(ב) האות להנעת רכב למעט אופניים, העומד מצד שמאל של הכביש, וכן האות לשם פניה או סטיה ימינה יינתן

(1) במחוון כיוון - על ידי הארת אור מהבהב מצידו הימני של הרכב;

(2) ביד - בהנעת כף היד השמאלית והזרוע במעגל מחוץ לרכב בכיוון מהלך השעון;

(3) באופניים - בהרמת הזרוע הימנית בקו אופקי ובניצב לכיוון הנסיעה של האופניים.

61. נתן נוהג רכב הנע בכביש אות כאמור בתקנה 60, חייב כל נוהג רכב הבא בעקבותיו להאיט ולנהוג בזהירות ולעצור אם יש צורך בכך, כדי לאפשר לנוהג הרכב שלפניו לפנות, לסטות, להאיט או להיעצר - ללא הפרעה.

ואם כבר מדברים על גישת ה-"זאת בעיה שלו, שיסתדר", חשוב להזכיר שעל נהג רכב שנעקף חלה החובה להסיט את רכבו ימינה, ואיסור להגביר את מהירותו עד סיום העקיפה.

זה שאנשים לא חושבים מספיק כדי לעשות את ה"מחוות" האלו לנהגים אחרים זה דבר אחד, אבל דווקא הרבה אלמנטים מתרבות הנהיגה המיוחלת כן מעוגנים בחוקים שלנו, פשוט אנשים בכלל לא מודעים להם.

זה נועד למנוע תאונה כי אם ישתלבו לנתיבך בעיתוי קצר ולא תאט עלולה להיגרם תאונה אבל לומר כוללנית שכך צריך לעשות מביא באמת למצב בלתי רצוי שאנשים לא מתכננים את הדרך, משתלבים כשבא להם ויהיה בסדר.

לגבי עקיפה, הכלל ידוע לי וחשוב ליישם אותו כי לטרפד עקיפה של נהג אחר (וזה נעשה ביומיום) - דבר מסוכן מאין כמוהו.

פורסם

כמובן שאותו חוק לא נועד לתת לגיטימציה למצבים של אותתי-אז-לפי-החוק-תן-לי-להכנס-לתחילת-התור. עם זאת, כן צריך לנהוג ככה בנהיגה מנהלתית.

פורסם
"ישר עוקף מימין" זו בעיה כי אם ההוא רצה לעבור ימינה הרגע מנעת זאת ממנו. קצת סבלנות.

עזוב אותך, הוא צריך לזוז בלי לעכב אותי, אני לא מתכוון לבלום ולהאיץ שוב, אתה יודע כמה CO2 ה-GTI פולטת? חבל על האוזון!

כמו שאני בחיים לא הגעתי למצב שעיכבתי מישהו בשמאלי ככה "ההוא" גם צריך לנהוג, זו תרבות נהיגה.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
האמת, מעולם לא ירדתי לסוף דעתם של הנהגים שכל כך מתעצבנים מהתופעה הזאת. אנשים ממש יוצאים משלוותם בגלל איזה נהג שנשאר בנתיב השמאלי. שלא תבינו אותי לא נכון: כולנו באותו צד (הצד הימני...). גם אני לא מת על ה"שמלאנים" הללו, וגם אם הם לאו דווקא יושבים בנתיב השמאלי הקיצון אלא גם בנתיב ה"אמצעי." אני אפילו נוהג לסמן להם קצר באורות (לא באופן אגרסיבי - רק הבהוב קצר או שניים) וגם מפגין זהירות רבה כשאני נאלץ לעקוף אותם מימין.

אבל לדעתי, כל הכעס על התופעה הזאת קצת מוגזם וגם לא מכוון למקום הנכון: מה אכפת לי שהנהג ממול "מעכב" אותי או "קובע" לי איפה לנסוע? אותי רק מעניין שאני אצטרך עכשיו להיכנס לו לתוך השטח המת מימין. כלומר, הבעיה הפרקטית או התרבותית שמעורבת כאן לא מעניינת אותי, אלא רק הבעיה הבטיחותית, וכך צריך להיות!

חן, אין כזה דבר שטח מת מימין, בשביל הנהג "השמאלני" כל הכביש מסביבו הוא "מת" ומה שרלוונטי מבחינתו זה רק מה שמופיע מול השמשה הקידמית.

אני חולק עליך במידה מה בהגדרת הבעיה, דעתי היא שכתוצאה מבעיה תרבותית נוצרה לנו בעיה בטיחותית - פתור את הבעיה התרבותית ופתרת את בעיית ה"שמאלנים" ביחד עם עוד אינספור בעיות נוספות שאנו נתקלים בהן בכביש.

אותם "שמאלנים" מכים חטא על פשע כאשר הם מאיצים כשהתייאשת ואתה מחליט לעקוף מימין, יורדים פתאום לימני ביותר ביציאה במחלף, מהבהבים לך כאשר עקפת אותם במרחק של עשרות מטרים מהם בזמן העקיפה וכאשר אתה כבר קילומטר קדימה ועוד...

ספציפית לגביי בעיה זו - mark my words, אם המשטרה תחליט סופסוף לפתור אותה ביום מן הימים, לדעתי זאת תהיה תחילתה של מהפכת תרבות נהיגה בארץ שבה נהגים יתחילו להתחשב בנהגים סביבם בכביש ולא יבצעו "נהיגה אגואיסטית", רמת הנהיגה תעלה, כמות התאונות תפחת וכו'...

פורסם
עזוב אותך, הוא צריך לזוז בלי לעכב אותי, אני לא מתכוון לבלום ולהאיץ שוב, אתה יודע כמה CO2 ה-GTI פולטת? חבל על האוזון!

כמו שאני בחיים לא הגעתי למצב שעיכבתי מישהו בשמאלי ככה "ההוא" גם צריך לנהוג, זו תרבות נהיגה.

+1, נהיגה ירוקה! ;)

פורסם
חן, אין כזה דבר שטח מת מימין, בשביל הנהג "השמאלני" כל הכביש מסביבו הוא "מת" ומה שרלוונטי מבחינתו זה רק מה שמופיע מול השמשה הקידמית.אני חולק עליך במידה מה בהגדרת הבעיה, דעתי היא שכתוצאה מבעיה תרבותית נוצרה לנו בעיה בטיחותית - פתור את הבעיה התרבותית ופתרת את בעיית ה"שמאלנים" ביחד עם עוד אינספור בעיות נוספות שאנו נתקלים בהן בכביש.

אותם "שמאלנים" מכים חטא על פשע כאשר הם מאיצים כשהתייאשת ואתה מחליט לעקוף מימין, יורדים פתאום לימני ביותר ביציאה במחלף, מהבהבים לך כאשר עקפת אותם במרחק של עשרות מטרים מהם בזמן העקיפה וכאשר אתה כבר קילומטר קדימה ועוד...

הבעיה קיימת אבל השאלה היא איך מסתכלים עליה: נהיגה שמאלנית היא לא תרבותית ולא בטוחה. אבל השאלה היא מהו סדר העדיפויות שלנו? אם מה שמפריע לנו זה שהנהג השני "מחנך אותנו" או "תוקע אותנו" - אז יש לנו בעיה. ההתמקדות שלנו צריכה להיות בסכנה שכרוכה במצב ולא בזוטות.

ואגב, אם כבר תרבות, לא 'מכים' חטא על פשע אלא 'מוסיפים.' מכים - על חטא.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אני שואל אותך שאלה - רכב נכנס לנתיב של רכב אחר ומציב בפניו עובדה שהוא נכנס וההוא לא מספיק להבחין בו ונגרמת תאונה - מי אשם ?

יש דיון על מקרה דומה בשרשור הבא:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=423460

מי אשם? תלוי באיזה חלק נכנס הרכב שמאחורי זה שהשתלב. אם בפינה של הרכב או דלת אז אשם זה שהשתלב. אם מאחור באמצע אז זה שהיה מאחור. אלא אם כן אחד הצדדים יצליח להוכיח שהתאונה היא בגלל הנהג השני.

אני תמיד שומר מרחק ואם רואה שמישהו רוצה להכנס לנתיב אני מאפשר לו, גם אם זה אומר טיפה להאיט. אני מאוד משתדל להמנע מסיטואציה כמו שאתה מתאר. מעבר לכך יש רכבים שלא צופרים להם ולא חותכים אותם.

אני מאמין שאסור להשאר אדישים על הכביש. צריך לעזור להשלים מהלכים לאלו שמתקשים ולקוות שאחרים יעשו אותו דבר בשבילכם.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
יש דיון על מקרה דומה בשרשור הבא:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=423460

מי אשם? תלוי באיזה חלק נכנס הרכב שמאחורי זה שהשתלב. אם בפינה של הרכב או דלת אז אשם זה שהשתלב. אם מאחור באמצע אז זה שהיה מאחור. אלא אם כן אחד הצדדים יצליח להוכיח שהתאונה היא בגלל הנהג השני.

אני תמיד שומר מרחק ואם רואה שמישהו רוצה להכנס לנתיב אני מאפשר לו, גם אם זה אומר טיפה להאיט. אני מאוד משתדל להמנע מסיטואציה כמו שאתה מתאר. מעבר לכך יש רכבים שלא צופרים להם ולא חותכים אותם.

אני מאמין שאסור להשאר אדישים על הכביש. צריך לעזור להשלים מהלכים לאלו שמתקשים ולקוות שאחרים יעשו אותו דבר בשבילכם.

לשאלתי ענית לבד כי מי שהתפרץ נתפס כאשם, אלא אם כן הפגיעה מאחור, שבמקרה כזה סביר שהוא כבר עבר נתיב וזה שהיה מאחוריו או שלא שמר מרחק או שהיה ממש לא עירני. אבל לא לכאן כיוונתי - לאופי הפגיעה. התכוונתי במצב שברור שנהג התפרץ לנתיב - לא יואשם זה שלא הספיק למנוע את התאונה אלא זה שגרם לה בכך שנכנס לנתיב לא פנוי ואמר לעצמו "יהיה בסדר".

ובפעם המיליון... הכל נכון, הכל 100%, אבל כשאני עובר נתיב, אני דואג לעבור כשאפשר ולא נדחף ולא מסתמך על חסדיהם ועירנותם של נהגים אחרים.

פורסם

nahum123, אתה צודק ל100%. מצדך כאשר אתה עובר נתיב אתה פועל נכון. ככה כל נהג צריך לעשות.

מעבר נתיב זה פעולה הדדית של שני נהגים, זה שעובר נתיב (ואחריות על הבטיחות של המהלך בידיו) וזה שמאפשר להשתלב לנתיב שלו (כלומר להתחשב בזה שמבקש לעבור נתיב).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
nahum123, אתה צודק ל100%. מצדך כאשר אתה עובר נתיב אתה פועל נכון. ככה כל נהג צריך לעשות.

מעבר נתיב זה פעולה הדדית של שני נהגים, זה שעובר נתיב (ואחריות על הבטיחות של המהלך בידיו) וזה שמאפשר להשתלב לנתיב שלו (כלומר להתחשב בזה שמבקש לעבור נתיב).

אני משתדל שפעולה כזו מצדי לא תהיה תלויה בנהג אחר. אם יש מכוניות שנוסעות בצד אני משתדל לתת להן לעבור עד שיווצר מרחק בטוח ואשתמש בו.

• תוכן חדש...