Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5209 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, לפני כחודש רכשתי רכב סיטרואן חדש מסוג c3 picasso גיר אלקטרוני עם מערכת stop & start שאמורה להפסיק את המשך הזרמת הסולר למנוע כדי לחסוך בצריכת דלק, בדומה לפעולה של רכב היברידי, יש רכבים אחרים שבהם המערכת נקראת micro hybrid

המערכת יש לה הרבה תנאים כדי שתפעל. לדוגמא אם מורידים חגורה, האוטו מפסיק את פעולת המנגנון ונדלק שוב וכנ"ל עם המזגן.

כעבור 36 שעות מאז שקיבלתי את האוטו המערכת הפסיקה לעבוד.

לאחר כמה ימים פניתי עם הבעיה למוסך רשמי של סיטרואן בראש העין ואמרו לי שהם לא מבינים בזה כי זאת מערכת חדשה, ולגשת למוסך המרכזי בבני ברק.

לפני יומיים (עבר כחודש מאז קיבלתי את הרכב) ניגשתי למוסך המרכזי ונאמר לי שזאת מערכת שנורא קשה לדעת מדוע היא לא פועלת וצריך לבדוק הרבה פקטורים כדי לזהות את הבעיה ואפילו היה רכב לפני כמה ימים שהתייאשו ואמרו לו שלא מצליחים להפעיל

בסופו של דבר לא עלו על הבעיה הספציפית ואמרו לי שאיפסו את מחשב הרכב וכעבור 4 שעות המערכת כנראה תתחיל לפעול שוב.

כעבור 12 שעות המערכת חזרה לעבוד בדיוק ל-36 שעות ועכשיו אותו מקרה כמו קודם.

נורת האקו מהבהבת בעצירת הרכב, אך הוא לא מתכבה.

למישהו נוסף זה קרה או אולי אתם יודעים על איזו סיבה פשוטה מתחת לאף מדוע זה קורה?

תודה.

פורסם

רמת השירות במוסכים מדהימה בכל פעם מחדש. עצוב.

עם זאת במקרה שלך הייתי בולע את הגלולה וחוזר למוסך בעוד כמה חודשים כדי שהרכב שלך לא יהפוך לשפן נסיונות עם שלל קומבינות ואילתורים ישראליים. תן למוסך לצבור נסיון ואז תיגש.

סיבה פשוטה מתחת לאף יכולה להיות קודנית שמשגעת את המחשב\ים, במיוחד ברכבים עם מערכת stop start.

לחילופין אולי אתה עושה משהו שלא כשורה, למשל ממשיך לדרוך על הקלאצ' בעת עמידה ברמזור או לא מכניס לניוטרל או כל דבר אחר שמונע עבודה תקינה של המערכת. אני בטוח שבספר הרכב באנגלית (ואתה יכול לבדוק גם את המתורגם, אבל נסיון העבר מראה שספרי רכב בעברית לא תמיד חופפים בתרגום) רשום כל מה שצריך לעשות על מנת שמערכת ה stop start תעבוד כמו שצריך.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לפחות אצל פיאט ואלפא רומיאו, כאשר המזגן פועל בעוצמה מלאה או מפשיר האדים האחורי מופעל, המערכת מנוטרלת. כמו"כ היא גם אינה פעילה בזמן שהילוך אחורי משולב.

האם בדקת בספר הרכב?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
שלום, לפני כחודש רכשתי רכב סיטרואן חדש מסוג c3 picasso גיר אלקטרוני עם מערכת stop & start שאמורה להפסיק את המשך הזרמת הסולר למנוע כדי לחסוך בצריכת דלק, בדומה לפעולה של רכב היברידי, יש רכבים אחרים שבהם המערכת נקראת micro hybrid

המערכת יש לה הרבה תנאים כדי שתפעל. לדוגמא אם מורידים חגורה, האוטו מפסיק את פעולת המנגנון ונדלק שוב וכנ"ל עם המזגן.

כעבור 36 שעות מאז שקיבלתי את האוטו המערכת הפסיקה לעבוד.

לאחר כמה ימים פניתי עם הבעיה למוסך רשמי של סיטרואן בראש העין ואמרו לי שהם לא מבינים בזה כי זאת מערכת חדשה, ולגשת למוסך המרכזי בבני ברק.

לפני יומיים (עבר כחודש מאז קיבלתי את הרכב) ניגשתי למוסך המרכזי ונאמר לי שזאת מערכת שנורא קשה לדעת מדוע היא לא פועלת וצריך לבדוק הרבה פקטורים כדי לזהות את הבעיה ואפילו היה רכב לפני כמה ימים שהתייאשו ואמרו לו שלא מצליחים להפעיל

בסופו של דבר לא עלו על הבעיה הספציפית ואמרו לי שאיפסו את מחשב הרכב וכעבור 4 שעות המערכת כנראה תתחיל לפעול שוב.

כעבור 12 שעות המערכת חזרה לעבוד בדיוק ל-36 שעות ועכשיו אותו מקרה כמו קודם.

נורת האקו מהבהבת בעצירת הרכב, אך הוא לא מתכבה.

למישהו נוסף זה קרה או אולי אתם יודעים על איזו סיבה פשוטה מתחת לאף מדוע זה קורה?

תודה.

ההתנהלות שאתה מתאר נשמעת לי מאוד לא אופיינית למוסך המרכזי, במיוחד שנהלי היצרן מחייבים פניה מסודרת למרכז התמיכה העולמי עם בעיות שלא נמצא להן פתרון בטווח של 45 דקות מתחילת האבחון.

בקש לשוחח עם מנהל השירות של המוסך ובמידת הצורך פנה לדרג שמעליו.

בדוק בספר הרכב שאין משהו שאתה מפספס בהתנהלות היום-יומית עם הרכב, שכן תקלה במערכת צריכה להופיע תמיד/או לסרוגין ולא בהכרח 36 שעות לאחר איפוס המחשב או 36 שעות מהרגע שקיבלת את הרכב. ליתר בטחון אולי כדאי שיבדקו את המצבר של הרכב בעומס.

יש לבדוק בצורה יסודית שאין שום התקנה לא מאושרת ע"י היבואן, בין אם מדובר בקודן או מערכת מולטימדיה.

אין תקלה שלא נפתרת, למוסך המרכזי יש הכי הרבה כניסות והם מיומנים מאוד באיתור של תקלות. כמו כן, לכל מוסך רשת יש את האפשרות לפנות לתמיכה העולמית של היצרן ולקבל ממנו תשובות - רוב המוסכים הקטנים לא רוצים להתעסק בזה כי התשלום שהיצרן נותן עבור האיבחון הוא מזערי ולמוסך אין רווח מהאוטו כלל (לכן הם בד"כ זורקים את המכוניות האלו למוסך המרכזי).

טיפ נוסף: אל תעמוד להם על הראש עם סטופר. אם אין לך אפשרות להיפרד מהרכב ליותר מיום אז תיגש למנהל השירות של המוסך ותתאם רכב חלופי עד שיפתרו את התקלה (אם בכלל יש כזו) ברכב. יש תקלות שמצריכות איבחון ו/או בדיקות ונסיעות מבחן שאורכות יותר מיום עבודה אחד - ולא בכל רכב תקלה אחת זהה לתקלה אחרת ברכב אחר.

אני חוזר על עצתי שנית: קרא היטב את ספר הרכב לפני שאתה קובע בעיה\תקלה ברכב.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בספרי רכב שסופקו לא מופיע כלל איזכור על סטופ אנד סטרט

וזה גיר אלקטרוני כך שאין קלאץ׳

ובעייתי רכב חלופי כי זה מונית

פורסם

אני הייתי מתחיל לשים לב מה מופעל ברכב כאשר זה קורה.

המערכת הזאת מאוד רגישה למתחים.

אם המצבר חלש לדוגמה, המערכת לא תכבה את הרכב.

אם המזגן עובד על עוצמה מירבית, המערכת לא תכבה את הרכב.

אם המפשיר אדים האחורי עובד, המערכת לא תכבה את הרכב.

אם ליחידה של המצבר אין נתון לגבי מצב המצבר (וברכב שלך ישנו מצבר מיוחד עם תקן אחר משאר הרכבים) הוא לא יכבה את הרכב.

אם ישנה מנורת הזרקה דולקת, המערכת לא תכבה את הרכב.

ישם עוד מספר מצבים שהרכב לא יכבה.

לכן, אתה שם לב, שישנם הרבה מצבים שהינם מצבים תקינים ובחלקם מצבי תקלה.

תבדוק מה דולק ברכב, ואיזה דברים מיוחדים שאתה שם לב אליהם.

אם תיתן לנו את האופציות אולי נוכל לעזור לך.

בכל מקרה, האוטו שלך באחריות, וכל דבר ניתן לפתור אבל לפעמים צריך סבלנות.

• תוכן חדש...