Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5218 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכלה: טויטה קורולה 2000 שנוטה בזמן האחרון לבקר יותר מידי במוסך.

הבעיה: בשבועיים האחרונים בזמן שאני נוסע בכבישים מהירים, אני שומע מן תיקתוק מכיוון המנוע. (כאילו יש שם משהו שמידי פעם דופק בגלל הרוח).

הערב, אחרי נסיעה של שעה, יצאתי מהאוטו (כשהפנסים דלקו) וראיתי מכיוון הפנסים עשן.

פתחתי את מכסה המנוע ושמעתי מן תסססס חשוד מכיוון הראדיטור וריח לא משהו (אם כי, אני בד"כ לא נוהג להסניף את המנוע, אז אני לא מכיר את הריח הרגיל שלו..)

סקירה עם העיניים גילתה בריצפה (בשני קצוות האוטו) מים (או נוזל אחר כלשהו). היו גם סימנים של הנוזל הנ"ל על המיכל של עודפי המים.

גורמים מקלים: אתמול היו מים במיכל עודפי המים. כמו כן, מד החום לא עלה מעל החצי.

השאלה: האם מדובר בהתחממות וודאית? האם צריך גרר? אולי העשן שראיתי זה רק אדים? (קר עכשיו בחוץ).

מה דעתכם?

תודה.

פורסם

אם יש מים במיכל עיבוי והחום מנוע לא עלה, ייתכן שיש נזילת שמן כלשהי שנוזל על אחד מהברזלים שם וזה הרעש שאתה שומע "תסס" ואז השמן נשרף, וזה ההסבר לריח. בדוק תעניין

Hyundai I20 Inspire 2010

פורסם

תודה, האמת שאתמול בדקתי והיה שמן.

אם עדיין יש שמן במיכל, אפשר ליסוע עם האוטו למוסך?

פורסם

שלום רב !

שלמה ארצי בשירו הידוע שר, .. אתמול היה טוב , היום לא כל כך...

מה זה משנה מה היה אתמול מפלס מי הקירור במיכל העבוי, ומה היה מפלס שמן המנוע, אתמול, מה שחשוב מה מפלס מי הקירור ברדיאטור היום ומפלס שמן המנוע עכשו, במנוע קר?!

חור קטן ברדיאטור או בצנרת המים או המתכת במערכת הקירור, יכול ועוד איך, לגרום לעשן, ולדפיקות של מים הפוגעים באגזוז או במקום אחר, סימני המים על מיכל העבוי ובאזור הרדיאטור, מעידים כמעט בוודאות כל נוזל קירור ירוק ומסריח שפורץ בלחץ מהרדיאטור הצמחורר או מצנרת מים במערכת הקירור.

עד שלא תבדוק ותברר האם אכן חסר כמות מי קירור רבה ברדיאטור ובמיכל העבוי, לא מומלץ שתסע עם הרכב.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

מכון רדיאטורים שמכבד עצמו מחזיק במכשיר מאוד פשוט, מתחבר כמו פקק במקום הפקק של הרדיאטור והוא נותן לחץ כמו פומפה.

ואז במידה ויש נזילות אתה תראה שמתחיל לצאת ממקום כלשהו, צינור או רדיאטור עצמו.

שיהיה לך בהצלחה!

מניסיון שלי, ברגע שנוזל תבדוק, תמשוך את זה, אתה תגמור בנזק של מנוע.

זה יגיע לך בזמן שהכי לא תצפה, תהיה רחוק מהבית, לילה, ובלי אור, זה יכה בך

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם

עדכון:

החדשות הטובות: שמן יש.

החדשות הרעות: מים (במיכל העיבוי לפחות) - אין. יבש כמו הנגב, אין טיפת מים.

את הרדיאטור אני עדיין מפחד לפתוח, למרות שעברו כבר שעתיים מאז שהגעתי הביתה.

אני מניח שמחר אני זוכה בחוויה המפוקפקת של גרר שמוביל את הרכב למוסך?

פורסם

כל עוד יש מים והמוסך לא עשרות ק"מ ממך אין בעיה שתסע אליו, רק שים לב תמיד למחוג.

עדיף לשלם כמה מאות על כל הסיפור מאשר לגמור את זה בכמה אלפים

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם
עדכון:

החדשות הטובות: שמן יש.

החדשות הרעות: מים (במיכל העיבוי לפחות) - אין. יבש כמו הנגב, אין טיפת מים.

את הרדיאטור אני עדיין מפחד לפתוח, למרות שעברו כבר שעתיים מאז שהגעתי הביתה.

אני מניח שמחר אני זוכה בחוויה המפוקפקת של גרר שמוביל את הרכב למוסך?

אם אין מים במיכל העבוי, סביר להניח ובסבירות גבוהה, שהרדיאטור ריק לחלוטין, או יש מחסור רציני במי קירור ברדיאטור כפי שחשדתי בתחילה.

אין שום בעייה ומניע לבדוק מפלס מי קירור לאחר שעתים, מי הקירור קרים לחלוטין, אם כי אין סיבה שתעשה זאת עכשו, דחה את זה לבוקר ולאור יום.

אני מניח שהשערתי היתה קרובה מאד למציאות וקיימת נזילה רצינית ברדיאטור, כנראה בגלל תאונה עצמית, שהתרחשה לאחרונה ברכבך, או מסיבות אחרות:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=419115

בברכה

צביקה

פורסם
כל עוד יש מים והמוסך לא עשרות ק"מ ממך אין בעיה שתסע אליו, רק שים לב תמיד למחוג.

עדיף לשלם כמה מאות על כל הסיפור מאשר לגמור את זה בכמה אלפים

יש לי גרר בביטוח, אני פשוט לא רוצה להכניס את הרכב סתם למוסך.

העובדה שאין מים במיכל העיבוי מצביעה על בעיה בטוחה?

פורסם

לא היא מצביעה על חתול שהיה צמא ,ולכן הוא לגם לך, מי קירור ממיכל העבוי, חתולי בית, מכורים לנוזל קירור ירוק !

פורסם
אם אין מים במיכל העבוי, סביר להניח ובסבירות גבוהה, שהרדיאטור ריק לחלוטין, או יש מחסור רציני במי קירור ברדיאטור כפי שחשדתי בתחילה.

אין שום בעייה ומניע לבדוק מפלס מי קירור לאחר שעתים, מי הקירור קרים לחלוטין, אם כי אין סיבה שתעשה זאת עכשו, דחה את זה לבוקר ולאור יום.

אני מניח שהשערתי היתה קרובה מאד למציאות וקיימת נזילה רצינית ברדיאטור, כנראה בגלל תאונה עצמית, שהתרחשה לאחרונה ברכבך, או מסיבות אחרות:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=419115

בברכה

צביקה

אני מקווה שזה לא נובע מאותה תאונה.. (היא היתה בכנף, רחוק מהרדיאטור)

תיקנתי אותה בלי להפעיל את הביטוח ואם זה עוד נגרם ממנה - אני אתבאס מזה שלא הפעלתי אותו.. אני מעדיף לשלם בלי להתבאס.. (:

פורסם
לא היא מצביעה על חתול שהיה צמא ,ולכן הוא לגם לך, מי קירור ממיכל העבוי, חתולי בית, מכורים לנוזל קירור ירוק !

:D

לי אין חתול. מעניין אם זה החתול של השכנים. ראיתי אותו אתמול הולך ועושה גרפסים ירוקים.

ידעתי שזה חשוד....

טוב נו, רציתי לעצום עיניים בתקווה שהמים יחזרו פנימה. כנראה שזה לא יקרה..

אם כי, אולי עד הבוקר... (;

פורסם

עדכון בוקר:

מלאתי מים ברדיאטור והפעלתי את האוטו.

מהר מאוד גיליתי קרע גדול על הרדיאטור בין הפקק שלו לבין המקום בו יוצא הצינור למנוע. ראיתי שם בועות והמקום רטוב.

אפשר לראות את הקרע בברור בתמונה.

כמה הנזק להערכתם? קשור בהכרח לתאונה שהיתה לי עם הכנף?

1332227552238.jpg

פורסם

זה פשוט מאוד

אם הקרע ברדיאטור עצמו זה באזור 1000 שח

אם זה צינור עשרות עד מאה ש"ח

לא רואים בכלל בתמונה את הקרע....

• תוכן חדש...