Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

והדלק עוד פעם עולה ,נמאס!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5192 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אורן, נפלת מהירח?

בישראל יש 20% אבטלה? קריסה כלכלית? פשיטת רגל? אתה בוכה על עוד 10 אג' לליטר בנזין בזמן שהעולם צועד אל עבר משבר כלכלי יותר גרוע מהשפל הגדול ב-29. אם זה המחיר שצריך לשלם כדי לשמור על יציבות כלכלית אני מוכן לשלם גם 10 שקל לליטר בנזין.

לא יודע איפה אתה חי. העולם לא עובר משבר ופשיטת רגל. יש בעיות באירופה, וגם זה בכמה מדינות. האיחוד דינו להתפרק נקבע כבר לפני כמה שנים. על להקריב את יוון בשביל לסגור את הבור מדברים לא מאתמול.. ארהב דווקא מראה סימני צמיחה והתאוששות. להגיד שהמצב טוב? הוא לא.. אבל זאת כבר שיחה אחרת על המערכת המוניטרית הנהוגה בעולם. ולעניינו, אין קשר בין אבטלה ביוון, אבטלה ופשיטת רגל למחיר שאני צריך לשלם על הדלק, בטח ובטח לא מדובר בעוד 10 אג' ואם אתה חושב שזה העניין אתה אחד מהשניים - טיפש או עיוור. ביבי עובד בדיוק עליך. שב בבית ותמשיך לכתוב בפורומים.

המחיר אמור להיות נמוך כיום ביחס למחיר הנפט ברנט ביותר משקל וחצי, אז אם כל מה שאתה רואה זה 10 אג, סחטיין על ביבי.

בין המחיר הזה ליציבות כלכלית אין שום קשר. זה שהממשלה בוחרת בדרך הקלה תמיד ועל הדרך לגזור קופונים במקום באמת לעבוד זאת בדיוק הבעיה שלנו. כן כן, ש-ל-נ-ו. אז בזמן שאתה תשב בבית ותמשיך לומר נו שויין, רק עוד 10 אג, ובלי לשים לב הרף כבר יעבור את ה10 שח, אני מקווה שהרוב יפעל בדיוק ההיפך ממך.

אתה מוזמן גם לקרוא את הדוח של בנק ישראל על הנזקים של הממשלה הנוכחית. מקווה שיום אחד תתעורר.

אברה קדברה

• תגובות 198
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מייל נחמד שקיבלתי.

טיפים למילוי נכון של דלק.

אני לא יודע מה אתם משלמים על דלק ....

אבל כאן בקליפורניה אנחנו משלמים עד 4.10 $ ל 4.52 $ לגלון.

קו העבודה שלי הוא בדלקים מזה כ-31 שנים,

הנה מספר טריקים כדי לקבל יותר שווה ערך לכספך לכל ליטר:

כאן בקינדר מורגן בתי הזיקוק שאני עובד בסן חוזה, קליפורניה.

אנו מספקים כ- 4 מיליון גלונים ב- 24 שעות צינור ..

יום אחד מספקים סולר למחרת דלק סילוני, דלק רגיל וסופר.

יש לנו 34 מיכלי אחסון עם קיבולת כוללת של 16,800,000 ליטר.

יש לקנות או למלא דלק במכונית או משאית אך ורק בשעות הבוקר המוקדמות כאשר טמפרטורת הקרקע עדיין קרה, בכל תחנות הדלק יש מיכלי אחסון הקבורים מתחת לאדמה. ככל שקר יותר בשטח הדלק צפוף יותר, ודלק כידוע מתרחב בחם,

אם קונים אחר הצהריים או בערב .... הליטר אינו מדויק.

בעסקי נפט, המשקל הסגולי וטמפרטורת הבנזין, של סולר ,דלק סילוני, אתנול ומוצרי נפט אחרים משחקים תפקיד חשוב.

עלייה של מעלה אחת בטמפרטורה הוא עניין גדול עבור העסק הזה.

לתחנות הדלק אין וסת השוואת טמפרטורה במשאבות.

כאשר אתה ממלא אין לסחוט את הדק ידית המילוי למצב האחרון אם תסתכל תראה כי להדק שלושה שלבים: נמוך, אמצעי וגבוה.

צריך לתדלק במצב שאיבה נמוך, ובכך לצמצם את האדים שנוצרים תוך כדי שאיבה.

בכל צינורות המשאבה יש החזר אדים.

בקצב השאיבה מהיר, חלק מהנוזל הופך במיכל לאדים.

אדים אלו נשאבים חזרה מעלה אל מיכל האחסון התת קרקעי שבתחנה וכך אתה מקבל פחות דלק עבור הכסף שלך.

אחת העצות החשובות ביותר היא למלא את מיכל הדלק שלך, כאשר הוא חצי מלא.

הסיבה לכך היא שככל שיש לך יותר דלק במיכל פחות אוויר ממלא את החלל הריק של המיכל.

דלק מתאדה מהר יותר ממה שאתה יכול לדמיין.

במיכלי אחסון דלק יש גג צף פנימי.

גג זה מווסת ומשווה טמפרטורות בין האדים שנוצרים והאוויר החיצון, ומצמצם התאיידות.

דבר שאינו קיים בתחנות דלק.

במקום שבו אני עובד, בכל משאית שאנחנו מעמיסים יש ווסת טמפרטורה כך שכל ליטר הוא למעשה מדויק.

תזכורת נוספת, אם יש בתחנה מיכלית שפורקת דלקים למיכלי האחסון אל תמלא דלק.

קרוב לוודאי שהדלק יוצר מערבולות, ואתה עלול לתדלק חלק מהלכלוך שעלה מקרקעית המיכל.

כדי להשפיע, אנחנו צריכים להגיע למיליוני צרכנים.

וזה פשוט.

אני שולח מכתב זה לכ-30 אנשים.

אם כל אחד מהם ישלח לפחות ל- 10 או יותר (30X 10 = 300) ... וכך הלאה נעביר את המסר ונעלה את המודעות.

אברה קדברה

פורסם

אתה טועה ומטעה. מיליוני צעירים באירופה מפגינים כי הם מובטלים ולא רואים עתיד. באירופה מבצעים קיצוצים אדירים ברווחה. העולם נמצא במשבר כלכלי עמוק. המשבר אינו מורגש בארץ ורק בגלל זה אתה מרשה לעצמך לדבר.

בוא נקרא את הדו"ח יחד:

"רמת החיים של מעמד הביניים עלתה"

נגיד בנק ישראל התייחס בדבריו ליוקר המחייה ואמר: "בשנים האחרונות יש מגמה לא כל כך חזקה, אבל שי ירידה בשיעורי העוני. זה נובע בעיקר מהאבטלה הנמוכה. מי שרוצה לעבוד יכול לצאת ולמצוא עבודה. גם רמת החיים של מעמד הביניים עלתה בשנים האחרונות".

פישר הביע התנגדות להיענות ללחץ הציבורי לבצע התאמות בשיעורי המס, כפי שבוצע בחודש שעבר במחירי הדלק, ואמר: "אנו כל הזמן מנסים לעשות התאמות קטנות כדי לא להפריע לגוף הזה ולקבוצה הזו. מעלים כאן, מורידים שם, וזה מוביל למשחקים עם התקציב. עדיף שנעמוד במסים שקבענו".

הנגיד הסביר: "צריך להמשיך לממן את הממשלה. בישראל לא משלמים על דלק יותר מאשר ברוב מדינות העולם. מדאיג אותי שמתייחסים למספר אקראי כמו 8 שקלים כאיזה מספר קסם שאסור לעבור אותו".

על איזה נזקים של הממשלה אתה מדבר?

לדעתי מדובר בממשלה הכי מוצלחת, אחראית ויציבה שהייתה בישראל בשנים האחרונות, אבל ישראלים הם כמו ילדים קטנים יצווחו ביבי שטייניץ ביבי כי הם לא רואים מילימטר קדימה ולא מסוגלים להבין את התמונה הגדולה.

פורסם

איך אתה אוהב לאכול לוקשים הא? ראית מיליוני צעירים מפגינים בגרמניה? בלונדון? בבלגיה? בהולנד? בדנמרק? מה שרואים מפה כנראה שלא רואים משם הא.. המצב לא טוב, אבל להשוות למשבר של 29..... לא יודע על סמך מה אתה מדבר.

אתה יודע מה ההבדל בין ישראל לבין שאר העולם מבחינת המחיר על הדלק?

אחוז ההוצאה מתוך סך ההכנסה הפנויה. זה שהמחיר לא רחוק זה נכון, הבעיה שיש אנשים בישראל שמבחינתם לשלם על דלק מהווה שליש מהמשכורת. לעומת שאר המדינות, בישראל אין אלטרנטיבה לרכב פרטי כי אין בארץ תחבורה ציבורית.

איזה נוח לצטט רק את מה שמתאים לך הא?

"רק העשירים נהנו ממדיניות המסים

לכל אורך הדו"ח נמתחת ביקורת קשה על התכנית להפחתת מס ההכנסה ומס החברות. "נטל המס ירד אל מתחת לממוצע במדינות אלה (מדינות ה-OECD, א.ל)...משמעות הדבר היא כי ההתמודדות עם הנטל העודף של הוצאות הביטחון ותשלומי הריבית בישראל הוטלה במלואה על צד ההוצאות בתקציב".

התוצאה, נטען בדו"ח, היא שבשנים האחרונות מדינת ישראל אינה יכולה לספק לאזרחים את השירותים המקובלים במדינות המפותחות. העוני מתרחב מפני שהקצבאות נמוכות וההשקעה בתשתיות ובחינוך יורדת.

בסופו של התהליך, קובעים כלכלני בנק ישראל, התבלבלו היוצרות ובמקום שקיצוצים בתקציב ישמשו לצמצום הגירעון על מנת שמצבה הכלכלי של המדינה יתייצב והיא תוכל לחזור ולספק שירותים לאזרח, שימשו הקיצוצים על מנת לעודד עוד ועוד הפחתות במסים על השכר וההכנסות, מהלך שרק השכבות החזקות נהנות ממנו אם הוא לא משמש להגדלת התקציב."

אז תמשיך לשלם 8, ובקרוב גם 10 שח על הדלק בתמורה ללא כלום.

אברה קדברה

פורסם

המדינות שמחזיקות את גוש האירו נמצאות במשבר מאוד קשה. בלונדון היו הפגנות סטודנטים סוערות בגלל החלטה לעלות משמעותית את שכר הלימוד. ברוב המדינות בגוש מקבלים קיצוצים בהבנה. בקיצור תקרא חדשות מחו"ל.

אני ציטטתי את החלק המשמעותי בדו"ח. המצב אף פעם לא יהיה מושלם, אבל אם מסתכלים על התמונה הגדולה המצב בישראל טוב ומדובר בממשלה הכי אחראית ויציבה שהייתה כאן בשנים האחרונות.

יש תחבורה ציבורית בארץ. ברכבת משתמשים בממוצע 130,000 בני אדם ביום. היא לא יעילה ברמה של יפן, אבל היא קיימת ויכולה לשמש אלטרנטיבה לחלק ניכר מאזרחי המדינה. מדינה משקיעה מיליארדים בפיתוח תשתית ורכישת רכבות חדשות. אוטובוסים נוסעים, מוניות שירות ועוד. מי שמוציא שליש מהמשכורת על דלק במקום לצאת מהבית חצי שעה יותר מוקדם מוזמן להמשיך לסבול.

אם דלק יגיע ל-10 שקלים אני אתחיל לנסוע ברכבת. אני לא אבכה בפורום.

פורסם
המדינות שמחזיקות את גוש האירו נמצאות במשבר מאוד קשה. בלונדון היו הפגנות סטודנטים סוערות בגלל החלטה לעלות משמעותית את שכר הלימוד. ברוב המדינות בגוש מקבלים קיצוצים בהבנה. בקיצור תקרא חדשות מחו"ל.

אני ציטטתי את החלק המשמעותי בדו"ח. המצב אף פעם לא יהיה מושלם, אבל אם מסתכלים על התמונה הגדולה המצב בישראל טוב ומדובר בממשלה הכי אחראית ויציבה שהייתה כאן בשנים האחרונות.

יש תחבורה ציבורית בארץ. ברכבת משתמשים בממוצע 130,000 בני אדם ביום. היא לא יעילה ברמה של יפן, אבל היא קיימת ויכולה לשמש אלטרנטיבה לחלק ניכר מאזרחי המדינה. מדינה משקיעה מיליארדים בפיתוח תשתית ורכישת רכבות חדשות. אוטובוסים נוסעים, מוניות שירות ועוד. מי שמוציא שליש מהמשכורת על דלק במקום לצאת מהבית חצי שעה יותר מוקדם מוזמן להמשיך לסבול.

אם דלק יגיע ל-10 שקלים אני אתחיל לנסוע ברכבת. אני לא אבכה בפורום.

ירידה בהשקעה בחינוך ובתשתיות זה לא משמעותי. הגדלת שכבת העוני לא משמעותי.

מקווה בשבילך רק שלא תתפוצץ לך האוטופיה היפה שציירת לעצמך.. מי שנהנה לאכול לוקשים, שיהיה לו בתאבון.

ושוב פעם. משבר גוש האירו לא רלוונטי למחיר הדלק בארץ, ועם המשבר עדיין, ההוצאה פר קפיטה מתוך ההכנסה הפנויה גבוהה משמעותית בישראל. מציע לך לקרוא קצת עיתוני כלכלה.

שיהיה לך בהצלחה. אני בקיץ הקרוב כנראה אהיה בכיכר עם עוד 400 אלף.

אברה קדברה

פורסם

בחורף אין יוקר מחייה? אין טייקונים? אין ביבי? דלק זול? אני יודע בחורף אין הופעות חינם והורים לא צריכים לחפש אטרקציות עם הילדים. עלק צדק חברתי.

פורסם

אתה עוד פעם נתפס לטפל. זה ויכוח עקר. אתה לא תשכנע אותי ואני כנראה לא אותך. אתה תמשיך לשלם את כל העליות של הדלק ותשכנע את עצמך שזה בסדר ולגטימי אני אשווה לשער הדולר ולמדד הברנט ולהיסטוריה ואהיה בטוח שזה לא. בטח לא כשההשקעה יורדת (ואם לא שמת לב זה מה שכתוב בדוח). מאחל לך בהצלחה.

אברה קדברה

פורסם

אחת מהאופציות להורדת המחיר היא להעלות את המע"מ ב1%. שטייניץ הנעל מתנגד, כמובן. אני מניח, שהוא חושב שעליה במע"מ תפגע בכולם (גם אלו שלא נוהגים), אלא שהוא שוכח שכשהדלק עולה, ה-כ-ל עולה. כי אף אחד לא יספוג עליה של דלק אם הוא יכול לגלגל אותה על הצרכן.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

לדעתי מדובר בממשלה הכי מוצלחת, אחראית ויציבה שהייתה בישראל בשנים האחרונות

אני לא הייתי אומר מוצלחת, אבל יציבה? באופן הזוי למדיי, כן. ואני גם אפרש מעט:

בעשור האחרון, זכור לי שהיו בחירות אחת לשנתיים-שלוש. כל פעם הממשלה הופלה, עלתה חדשה לשילטון, והופלה גם היא.

הפעם האחרונה הייתה בבחירות האחרונות (כאילו, דהה). והממשלה מחזיקה קדנצייה מלאה לפי מה שנראה. למה זה כך?

התיאורייה שלי: פאקינג ייאוש מוחלט של האזרח מהרחוב.

למי שזוכר, לא נבחר אדון זיבי נתמיאו להיות ראש הממשלה שלנו. נבחרה גברת זיבי ליבני.

אז מדוע ליבני לא ראש הממשלה שלנו? לא יודע. לא הצלחתי להבין מה קרה שם.

אבל זה השלב שבו כולם התייאשו ואף אחד לא מגיב בהתאם.

"הלכנו, בחרנו, ניצחנו! - ואז דחפו לנו איזה ביבי בת*ת. מי בכלל הצביע לו?!", היא התחושה.

ואז, כשהעם שותק, כל העומועים שם למעלה עושים מה שבא להם. הרי יכלו להפיל את הממשלה הזו 50 פעם בשנים הללו, רק שלאף אחד כבר לא היה איכפת... אותו ה"אין מה לעשות" המוכר השתלט על הארץ. כל הפעילים נדומו.

עוד חלק מהתיאורייה, זה אדון זיבי בעצמו. הוא יעשה הכל כדי לשמור על השקט, בשעה שלוש הוא מתכופף קדימה עם פה פעור לכיוון החילונים, בשעה ארבע הוא מתכופף עם פה פעור לכיוון החרדים, פאקינג לולב. הוא מנסה למצו- סליחה- לרצות, את כולם. רק שישאר בכיסא.

אחראית? יחסית לזוועה, כן. ישראל צלחה את המשבר בצורה טובה מאד. אבל על חשבון מי?...:shock::roll:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
נו, עוד גאון של אמא.

אל תכניס לפי מילים שלא אמרתי. לא דיברתי בשום מקום על הגירה.

כל מה שקליפת מוח הוכיח עד כה זה שהוא נכשל כלכלית בארה"ב וגם בארץ הוא לא עושה חייל.

כל שאתה הוכחת זה שיש לך כשל בהבנת הנקרא.

איזה בנאדם נרשם לדף מחאת דלק רק כדי לשכנע אנשים לא למחות ? בעגה האינטרנטית - בהנחה שהוא לא עובד משרד האוצר -

מדובר בטרול. טרול משעמם למדי (ארה"ב ארה"ב ארה"ב)

אני רק שואל את עצמי, מתי אנשים יגידו : עד כאן ! ב 9 שקלים לליטר ב 10 ? ניחושים יתקבלו בברכה.

וככה סתם על הדרך, רק לאחרונה החלפתי רכב שהיה בבעלותי כ 17 שנים, אז אל תספרו לי מעשיות על פיאסטה חבוטה 96.

אני בהחלט לא מאלה שמחפשים סמלי סטטוס. ומר קליפת מוח, אל תבחן את הפטריוטיות שלי. אני - שלא כמוך - מעולם לא היגרתי מהארץ.

נשאלת השאלה, למה למען השם אתם מסכימים לכך שגונבים מכם כסף בשלל תירוצים, כסף שעבדתם קשה עבורו.

מים, חשמל, ארנונה, לחם, אורז, דלק, ארנונה, רישוי ועוד ועוד ?

אתה מנסה למתוח את רמת הנימוסין והדרך ארץ שלי כמה שאפשר אהה? בוא ונתחיל בדבר האחרון. אתה מתגאה בכך שמעולם לא היגרת לארץ אחרת אהה? נו ואני כן. אבל בוא ונעשה חושבים לרגע. מי המדינה הזו צריכה יותר? אנשים כמוך שמתגאים שמעולם לא היגרו לארץ אחרת ורק מתבכיינים ובוכים ובשיא העיוורון שלהם חושבים שרק חרא וקקה כאן והכל בזבל? ומה שהכי גרוע מתסיסים ומעודדים ומייחלים לכאוס או אנשים כמוני שהיו בחוץ, חיו תקופה לא קצרה וראו גם את הצד השני של המטבע והבינו שלא כל הנוצץ הוא זהב. זו הסיבה שאני מתעקש על מסע ההסברה הזה. אני הייתי פעם טיפש וכסיל כמותך. אני גם קיבלתי הלם בזמנו כאשר בשנת 2000 גאלון בנזין בארה"ב עלה פחות מדולר. אבל אני ראיתי גם את הצד השני והבנתי שזה לא ממש מציאה איך שרוב האנשים חושבים ומן הסתם מספר על זה אבל מה לעשות שיש חוצפנים כמותך שמעיזים לקבוע שהיו לי חיים כושלים שם וגם פה. אני יכול להמחיש עד כמה החיים ממש לא קלים שם, עובדה שאנשים נזרקים מהבית שלהם ועוברים לגור ברחובות או במקלטים כאלה ואחרים.

הנה דוגמא קטנה לכסיל כמותך שאוהב רק להתבכיין. קח כל משפחה בישראל שהם הבעלים של בית מסויים בטאבו. במילים אחרות, משפחת פלוני אלמוני בעלת דירת 4 חדרים במדינת ישראל. נגיד שהאבא קיבל התקף לב ואינו מסוגל לעבוד.

דבר ראשון ביטוח לאומי ישלם לו עבור כל התקופה שהוא חולה או מוגדר חולה. אבל עזוב את זה לרגע. נגיד שהם נכנסו לחובות כבדים מסיבה כזו או אחרת. נגיד שאין באפשרותם לשלם את המיסים קרי, ארונונה. מה יקרה בישראל? ישלחו להם הוצאה לפועל אולי ויעקלו להם את הטלויזיה וכל מה שאפשר לעקל. אבל מה? לא יעזור לאף אחד וגם לא בית דין עליון, לא יכולים לעקל להם את הדירה ולזרוק אותם מהבית בגלל שהם לא יכולים לשלם ארונונה. כל עוד הבית שלהם בטאבו, משולם במלואו ואין משכנתא אף אחד לא יכול להעיף אותם מהבית.

מה קורא באמריקה שלך יקירי? אין הדבר כך. העירייה רשאית ואף עושה זאת מעקלת לאנשים את הבתים בכדי לשלם את מיסי הארנונה. אנשים מאבדים את הבתים שלהם וגרים ברחוב. כל זאת בגלל מקרה פעוט שהאבא קיבל התקף לב ואין מי שישלם לו על חודשי העבודה האבודים והעיריה לא מוותרת במיסים.

נו ילד טוב של אמא, אז החיים שם עדיין דבש? כל אחד יכול לחטוף התקף לב, כל אחד יכול לפתע לשבור רגל ולא לעבוד כמה חודשים טובים, תאונות אישיות קורות לכל אחד. שם אין ביטוח לאומי, אין כלום. אתה ברשות עצמך. נפלת? תסתדר לבד.

אז מה אתה אומר ילד של אמא? למה לך לבכות ולהתבכיין? למה לך להתפאר שמעולם לא היגרת? למה לא פשוט לקום, להיפרד לשלום מכולם וללכת ולנסות את מזלך במדינה אחרת? למה לבכות ולהתבכיין עד כמה שחרא כאן וטוב שמה ובכול זאת להישאר פה? אף אחד לא יכעס אם תלך ותנסה את מזלך ותחזור בטענה שזה לא מה שחשבת. סנדי בר ואקי אבני שהיו סופרסטרים כאן הלכו וראו שזה לא מה שהם חשבו. אולי גם להם תקרא לוזרים? בינתיים אתה הלוזר היחידי כאן. מתבכיין ובוכה כל הזמן כמה קקה וכמה רע כאן.

בתור מישהוא שסירב לרילוקשיין פעמייים ממקום העבודה אני יכול להגיד לך שסיבת הסירוב שלי לא קשורה למדינה .

לגביי הודו אתה רומז שאנחנו צריכים לחיות כמוהם ? באמת ? ואני יכול להגיד לך שאנשים בהודו הרבה יותר מאושרים מאנשים בארץ

למרות שהם "טמאים" .

לגביי המיסים -

אני משלם המון מיסים , למעשה על כל שקל שאני מכניס אני משקלם 90 אחוז אגורות מיסים , למה ?

איך אפשר להתקיים בארץ ככה וכן אני חיי בארץ לא רוצה להתקיים כאילו אני חיי בהודו .

אתה רוצה להשוות את מחיר הדירות בהודו לארץ ? , לגביי לחיות בכבוד רוצה לדעת מה זה ?

אח שלי לא עבוד בהייטק המשכורת שלו ברוטו באיזה ה 7 אחריי מיסוי זה קצת פחות מ 6 בסוף החודש נשאר לו 1200 שקל אחריי הוצאות על דלק (לצערו אין לו ברירה לאור מערכת התחבורה הציבורית הזוועה בארץ) אוכל והכל . אבל בוא נהייה נדיבים .

נגיד הוא חוסך 2000 זה 24 אלף שקל בשנה ז"א כדיי להגיד לדירה שעולה נגיד 1.2 מיליון הוא צריך לעבוד 50 שנה ?

זה נראה לך הגיוני , לחיות בכבוד זה גם אומר לדעת שכשאתה תזדקן לא תהיי תלוי בחסדיי ילדיך והממשלה לחיות . שזה אומר לחסוך לזיקנה .

ולהגיד לך את האמת את הבעיות האלו אין לך לא בהודו לא בארה"ב ולא באף מדינה באירופה , כל אחת מסיבותיה .

לחיות בכבוד זה גם אומר שאתה לא חיי את כל החיים שלך בדאגות איך אתה גומר את החודש.

תגיד לי, ליקוי בהבנת הנקרא זה משהו מדבק או שאתה פשוט לא מנסה לקרוא את ההודעות הקודמות כאן? אני אמרתי שאנחו צריכים לחיות כמו בהודו? אני אמרתי שלישראל יש מה ללמוד מהודו? לא, לא ולא. מה שאמרתי הוא שישנם אנשים שלא מסוגלים להאריך שיש להם תיקרה מעל הראש ו 4 קירות סביבם, לא מסוגלים להעריך שיש להם מים נקיים שזורמים מהברז, לא מסוגלים להעריך שהם פותחים את הברז ויוצאים מים ולא צריכים ללכת קילומטרים בכדי לשאוב מים ולסחוב אותם בדליים, לא מעריכים שוב דבר שאנחנו כאן לוקחים כמובן מאליו, במיוחד מר בכייני שרק בוכה וממרמר על גורלו המר. שמעת פעם על מחלת השחפת? בעולם המערבי היא נעלמה, בהודו היא חוזרת ובגדול. אתה מתלונן על אחייך ועל חייו הקשים? למה? ביוון יש להם חיים יותר טובים? בחזרה מהודו עצרתי בשדה התעופה בווינה,אוסטריה. אני אוהב לשוחח עם אנשים שאני פוגש בדרך בכדי ללמוד על אורח חייהם והתרבות שלהם. פגשתי אישה שעובדת בשדה התעופה בשערי העלייה למטוס. היא גרה בהונגרייה ועובדת באוסטרייה. היא נוסעת מעל שעה כל יום ברכבת לכל כיוון בשביל להרוויח 1000 יורו בחודש. היא מעדיפה לעשות זאת כי בהונגרייה היו משלמים לה פחות מחצי על אותה עבודה בדיוק. אז אתה בא ומרצה לי על החיים הקשים של אחייך? ישנם מקומות בעולם שידם של אנשים לא משגת טיפול רפואי ותרופות ואתם מתבכיינים? אז נכון, יש מדינות שחיים ברמת חיים יותר גבוהה אבל יודע מה? יש רק 16 מדינות בעולם שרמת החיים שלהם היא יותר גבוהה מישראל כל שאר המדינות חיים ברמת חיים נחותה מישראל. ישראל ממוקמת במקום ה 17 באינדקס רמת החיים של האום. איכות החיים של אזרח סעודי בערב הסעודית שמפוצצת בנפט נחותה מאיכות החיים של אזרח ישראלי. למה? כי בישראל האזרח הישראלי מקבל יותר שירותים תמורת המיסים שלו כאשר בערב הסעודית הכסף מהנפט הולך לחשבונו הפרטי של המלך במקום להטיב עם האזרח. עובדה שבימים האחרונים מלך סעודייה הצהיר שהוא יעשה רפורמות כלכליות כלומר יזרוק יותר כסף לאזרח שזה לא יתמרד נגד בית המלוכה.

2. אני מסכים איתך שבארץ להיות סטודנט זה דיי פשוט מבחינת שכ"ל כשמשווים את זה לארה"ב או לאנגליה (ולא בבריטניה, כי אזורים מסויימים בבריטניה מעניקים השכלה גבוהה חינם). אבל אתה מסתכל על אוניברסיטאות העילית. בוא נודה בעובדות, אף אוניברסיטה בארץ היא לא MIT, הרווארד, ייל, קיימברידג' או אוקספורד. והתעודה שאתה מקבל מאוניברסיטה בארץ לא מקבילה לתעודה שתקבל מכל אחת מהאוניברסיטאות האלה. (לשם השוואה תבדוק כמה מרוויח בוגר ממוצע של האוניברסיטאות האלה לעומת בוגר ממוצע מת"א למשל).

3. ממוצע הילודה לאישה בישראל הוא 2.67. לא זה מה שמכביד על המערכת הישראלית.

5. אתה טועה. עופרה שטראוס אולי יכולה לעזוב את הארץ, אבל היא לא תיקח את המכונות המבנים והעובדים שלה איתה. היא תשאיר אותם בארץ וסביר להניח שתמכור למישהו אחר את המפעלים בתור עסק חי. אל תפחיד אותנו עם "בריחת הטייקונים" כי בוא נודה בעובדות - מחוץ לישראל הם לא טייקונים ולא אנשי עסקים מצליחים במיוחד והשוק שם הרבה יותר קשה מבחינת הצרכנים והרגולציה. כנ"ל לגבי שרי אריסון או יצחק תשובה.

בישראל האבטלה האמיתית (לא זאת מנתוני הלמ"ס) בישראל היא קצת פחות מ-20%. הממשלה שלנו הדפיסה המון כסף, ואני מאמין שלא היית במשבר של שנות השלושים - אבל המצב אז היה רע יותר מהיום.

וגם האינפלציה האמיתית בישראל גבוהה בהרבה ממה שהממשלה מפרסמת.

אבל מחירי הדלק לא מטרידים אותי אני חייב לציין. מטריד אותי שאין תח"צ נורמלית במדינה שמתיימרת להיות מערבית. ואני מוכן להתפשר בנושא - בוא נתחיל מתח"צ סבירה בגוש דן

ידידי, אתה טועה ומטעה. הטכניון בחיפה בעל כבוד עולמי. עובדה, תספור כמה מקבלי פרס נובל הם בוגרי טכניון. אם תופיע באמריקה עם תואר מהנדס מאוניברסטת ביר זית בשטחים או אונברסיטת אלכסנדריה במצרים ברור שלא יתלהבו ממך אבל עם תואר מהנדס בטכניון תקבל כבוד באמריקה או בכל מקום אחר בעולם שמכבד את עצמו. לא זכור לי איזה אונברסיטה בדיוק בישראל אבל אחת מהן ממוקמת גבוה מאוד בטבלת המוסדות האקדמיים המכובדים בעולם. בכל מקרה הנקודה שלי היא, שבישראל עם יש לך 4 ילדים ואפילו 5 אם יש להם סבלנות וכוח לשבת על הטוסיט וללמוד אז יש לך סיכוי גדול מאוד שכולם יגמרו תארים להשכלה גבוהה. באמריקה עם שכ"ל לימוד של מינימום 15 אלף דולר לשנה בקולגים הפשוטים ועד 50 אלף דולר במוסדות היוקרתיים אתה יכול רק לחלום שהילד שלך יהיה בעל תואר אקדמאי. אז בבקשה. דיי להרצות לי על נושא שכר הלימוד ומוסדות ההשכלה הגבוהים. אחת הדרכים שאדם יכול לממן לעצמו לימודים יקרים היא או באמצעות מילגה או מילגת ספורט או פשוט להתגייס לצבא האמריקאי ולקבל לימודים חינם בתום השירות. אפרופו שירות, רעיון לא רע בכלל לממן רק לימודים לבוגרי צבא. בטוח שאמד טיבי יקבל חום וחררה מהסיפור.

2 ממוצע הילדים בישראל הוא 3 ילדים למשפחה וישראל היא "המובילה" בתחום מזה 20 שנים האחרונות. זאת על פי דוח של אירגון ה OECD. מיכוון שמצריים לא נכללת באירגון או ערב הסעודית, ישראל זכתה "בתואר" המפוקפק של להיות בעלת אחוז הילודה הגבוה ביותר. וזה גם לא משנה אם אתה צודק וזה 2.67. אפילו מקסיקו ששם יש אנשים אנלפבתים יודעים מה זה אמצעי מניעה ותיכנון המשפחה. זה עדיין לא משנה את העובדה שבישראל, אנשים מולידים יותר ילדים ממה שהמצב הכלכלי שלהם מאפשר. זה שיש אנשים שמאמינים שהאל התגלה לאדם וחווה וציווה עליהם לפרות ולרבות ולמלות את הארץ ולכן הם עושים ילדים ללא הבחנה זה משהו אחר. אז אם אלוהים מבקש מהם להוליד כל כך הרבה ילדים אז אולי שהוא ישלם להם קיצבאות ולא אנחנו?

5. לא יודע לאן 4 נעלם לך אבל לא נורא. נעבור ל 5.

לידעתך הרבה, שטראוס וחברת פפסי ארה"ב חתמו על שוטפות. על תסתכל על אריזות חטיפים של עלית (שבבעלות שטראוס) תראו מאחורה הודעה שהחטיף מיוצר בשיתוף עם חברת פאריטו לייס שזוהי חברת חטיפים גדולה בארה"ב שהיא בבעלות פפסי. היה בזמנו תכנונים לבנות מפעל של שטראוס באזור ווירגינ'יה בארה"ב לממכר סלטי שטראוס. אז אנא ממך, אל תזלזל באנשי תעשייה ישראלים ובטח שבטח לא בגברת שרי אריסון. זאת האחרונה החליטה להשתקם בישראל ולא רק ממניעים ציוניים. זה לא סוד שכאן יותר קל לה לשמור יותר כסף בכיס מאשר היא הייתה יכולה בארה"ב ולכן היא כאן בין הייתר. המדינה רק מרוויחה מכל הסיפור הזה כמה שקשה לך להאמין.

צודק, התחבורה הציבורית בארץ לא משהו, היא אפס לעומת התחבורה בלונדון או ניו יורק אבל המדינה רק בת 63. אל תשכח שגם רומא לא נבנתה ביום אחד. הודו המודרנית קיבלה עצמאות בשנת 1947, ישראל קיבלה עצמאות בשנת 1948. בישראל נכון להיום 7 וקצת מיליון איש בהודו יש 1.3 מילארד איש. איפה הודו במרחק שהיא התקדמה משנת 1947 ואיפה מדינת ישראל? שנות אור רחוקות אחת מהשנייה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
אתה מנסה למתוח את רמת הנימוסין והדרך ארץ שלי כמה שאפשר אהה? בוא ונתחיל בדבר האחרון. אתה מתגאה בכך שמעולם לא היגרת לארץ אחרת אהה? נו ואני כן. אבל בוא ונעשה חושבים לרגע. מי המדינה הזו צריכה יותר? אנשים כמוך שמתגאים שמעולם לא היגרו לארץ אחרת ורק מתבכיינים ובוכים ובשיא העיוורון שלהם חושבים שרק חרא וקקה כאן והכל בזבל? ומה שהכי גרוע מתסיסים ומעודדים ומייחלים לכאוס או אנשים כמוני שהיו בחוץ, חיו תקופה לא קצרה וראו גם את הצד השני של המטבע והבינו שלא כל הנוצץ הוא זהב. זו הסיבה שאני מתעקש על מסע ההסברה הזה. אני הייתי פעם טיפש וכסיל כמותך. אני גם קיבלתי הלם בזמנו כאשר בשנת 2000 גאלון בנזין בארה"ב עלה פחות מדולר. אבל אני ראיתי גם את הצד השני והבנתי שזה לא ממש מציאה איך שרוב האנשים חושבים ומן הסתם מספר על זה אבל מה לעשות שיש חוצפנים כמותך שמעיזים לקבוע שהיו לי חיים כושלים שם וגם פה. אני יכול להמחיש עד כמה החיים ממש לא קלים שם, עובדה שאנשים נזרקים מהבית שלהם ועוברים לגור ברחובות או במקלטים כאלה ואחרים.

הנה דוגמא קטנה לכסיל כמותך שאוהב רק להתבכיין. קח כל משפחה בישראל שהם הבעלים של בית מסויים בטאבו. במילים אחרות, משפחת פלוני אלמוני בעלת דירת 4 חדרים במדינת ישראל. נגיד שהאבא קיבל התקף לב ואינו מסוגל לעבוד.

דבר ראשון ביטוח לאומי ישלם לו עבור כל התקופה שהוא חולה או מוגדר חולה. אבל עזוב את זה לרגע. נגיד שהם נכנסו לחובות כבדים מסיבה כזו או אחרת. נגיד שאין באפשרותם לשלם את המיסים קרי, ארונונה. מה יקרה בישראל? ישלחו להם הוצאה לפועל אולי ויעקלו להם את הטלויזיה וכל מה שאפשר לעקל. אבל מה? לא יעזור לאף אחד וגם לא בית דין עליון, לא יכולים לעקל להם את הדירה ולזרוק אותם מהבית בגלל שהם לא יכולים לשלם ארונונה. כל עוד הבית שלהם בטאבו, משולם במלואו ואין משכנתא אף אחד לא יכול להעיף אותם מהבית.

מה קורא באמריקה שלך יקירי? אין הדבר כך. העירייה רשאית ואף עושה זאת מעקלת לאנשים את הבתים בכדי לשלם את מיסי הארנונה. אנשים מאבדים את הבתים שלהם וגרים ברחוב. כל זאת בגלל מקרה פעוט שהאבא קיבל התקף לב ואין מי שישלם לו על חודשי העבודה האבודים והעיריה לא מוותרת במיסים.

נו ילד טוב של אמא, אז החיים שם עדיין דבש? כל אחד יכול לחטוף התקף לב, כל אחד יכול לפתע לשבור רגל ולא לעבוד כמה חודשים טובים, תאונות אישיות קורות לכל אחד. שם אין ביטוח לאומי, אין כלום. אתה ברשות עצמך. נפלת? תסתדר לבד.

אז מה אתה אומר ילד של אמא? למה לך לבכות ולהתבכיין? למה לך להתפאר שמעולם לא היגרת? למה לא פשוט לקום, להיפרד לשלום מכולם וללכת ולנסות את מזלך במדינה אחרת? למה לבכות ולהתבכיין עד כמה שחרא כאן וטוב שמה ובכול זאת להישאר פה? אף אחד לא יכעס אם תלך ותנסה את מזלך ותחזור בטענה שזה לא מה שחשבת. סנדי בר ואקי אבני שהיו סופרסטרים כאן הלכו וראו שזה לא מה שהם חשבו. אולי גם להם תקרא לוזרים? בינתיים אתה הלוזר היחידי כאן. מתבכיין ובוכה כל הזמן כמה קקה וכמה רע כאן.

תגיד לי, ליקוי בהבנת הנקרא זה משהו מדבק או שאתה פשוט לא מנסה לקרוא את ההודעות הקודמות כאן? אני אמרתי שאנחו צריכים לחיות כמו בהודו? אני אמרתי שלישראל יש מה ללמוד מהודו? לא, לא ולא. מה שאמרתי הוא שישנם אנשים שלא מסוגלים להאריך שיש להם תיקרה מעל הראש ו 4 קירות סביבם, לא מסוגלים להעריך שיש להם מים נקיים שזורמים מהברז, לא מסוגלים להעריך שהם פותחים את הברז ויוצאים מים ולא צריכים ללכת קילומטרים בכדי לשאוב מים ולסחוב אותם בדליים, לא מעריכים שוב דבר שאנחנו כאן לוקחים כמובן מאליו, במיוחד מר בכייני שרק בוכה וממרמר על גורלו המר. שמעת פעם על מחלת השחפת? בעולם המערבי היא נעלמה, בהודו היא חוזרת ובגדול. אתה מתלונן על אחייך ועל חייו הקשים? למה? ביוון יש להם חיים יותר טובים? בחזרה מהודו עצרתי בשדה התעופה בווינה,אוסטריה. אני אוהב לשוחח עם אנשים שאני פוגש בדרך בכדי ללמוד על אורח חייהם והתרבות שלהם. פגשתי אישה שעובדת בשדה התעופה בשערי העלייה למטוס. היא גרה בהונגרייה ועובדת באוסטרייה. היא נוסעת מעל שעה כל יום ברכבת לכל כיוון בשביל להרוויח 1000 יורו בחודש. היא מעדיפה לעשות זאת כי בהונגרייה היו משלמים לה פחות מחצי על אותה עבודה בדיוק. אז אתה בא ומרצה לי על החיים הקשים של אחייך? ישנם מקומות בעולם שידם של אנשים לא משגת טיפול רפואי ותרופות ואתם מתבכיינים? אז נכון, יש מדינות שחיים ברמת חיים יותר גבוהה אבל יודע מה? יש רק 16 מדינות בעולם שרמת החיים שלהם היא יותר גבוהה מישראל כל שאר המדינות חיים ברמת חיים נחותה מישראל. ישראל ממוקמת במקום ה 17 באינדקס רמת החיים של האום. איכות החיים של אזרח סעודי בערב הסעודית שמפוצצת בנפט נחותה מאיכות החיים של אזרח ישראלי. למה? כי בישראל האזרח הישראלי מקבל יותר שירותים תמורת המיסים שלו כאשר בערב הסעודית הכסף מהנפט הולך לחשבונו הפרטי של המלך במקום להטיב עם האזרח. עובדה שבימים האחרונים מלך סעודייה הצהיר שהוא יעשה רפורמות כלכליות כלומר יזרוק יותר כסף לאזרח שזה לא יתמרד נגד בית המלוכה.

ידידי, אתה טועה ומטעה. הטכניון בחיפה בעל כבוד עולמי. עובדה, תספור כמה מקבלי פרס נובל הם בוגרי טכניון. אם תופיע באמריקה עם תואר מהנדס מאוניברסטת ביר זית בשטחים או אונברסיטת אלכסנדריה במצרים ברור שלא יתלהבו ממך אבל עם תואר מהנדס בטכניון תקבל כבוד באמריקה או בכל מקום אחר בעולם שמכבד את עצמו. לא זכור לי איזה אונברסיטה בדיוק בישראל אבל אחת מהן ממוקמת גבוה מאוד בטבלת המוסדות האקדמיים המכובדים בעולם. בכל מקרה הנקודה שלי היא, שבישראל עם יש לך 4 ילדים ואפילו 5 אם יש להם סבלנות וכוח לשבת על הטוסיט וללמוד אז יש לך סיכוי גדול מאוד שכולם יגמרו תארים להשכלה גבוהה. באמריקה עם שכ"ל לימוד של מינימום 15 אלף דולר לשנה בקולגים הפשוטים ועד 50 אלף דולר במוסדות היוקרתיים אתה יכול רק לחלום שהילד שלך יהיה בעל תואר אקדמאי. אז בבקשה. דיי להרצות לי על נושא שכר הלימוד ומוסדות ההשכלה הגבוהים. אחת הדרכים שאדם יכול לממן לעצמו לימודים יקרים היא או באמצעות מילגה או מילגת ספורט או פשוט להתגייס לצבא האמריקאי ולקבל לימודים חינם בתום השירות. אפרופו שירות, רעיון לא רע בכלל לממן רק לימודים לבוגרי צבא. בטוח שאמד טיבי יקבל חום וחררה מהסיפור.

2 ממוצע הילדים בישראל הוא 3 ילדים למשפחה וישראל היא "המובילה" בתחום מזה 20 שנים האחרונות. זאת על פי דוח של אירגון ה OECD. מיכוון שמצריים לא נכללת באירגון או ערב הסעודית, ישראל זכתה "בתואר" המפוקפק של להיות בעלת אחוז הילודה הגבוה ביותר. וזה גם לא משנה אם אתה צודק וזה 2.67. אפילו מקסיקו ששם יש אנשים אנלפבתים יודעים מה זה אמצעי מניעה ותיכנון המשפחה. זה עדיין לא משנה את העובדה שבישראל, אנשים מולידים יותר ילדים ממה שהמצב הכלכלי שלהם מאפשר. זה שיש אנשים שמאמינים שהאל התגלה לאדם וחווה וציווה עליהם לפרות ולרבות ולמלות את הארץ ולכן הם עושים ילדים ללא הבחנה זה משהו אחר. אז אם אלוהים מבקש מהם להוליד כל כך הרבה ילדים אז אולי שהוא ישלם להם קיצבאות ולא אנחנו?

לידעתך הרבה, שטראוס וחברת פפסי ארה"ב חתמו על שוטפות. על תסתכל על אריזות חטיפים של עלית (שבבעלות שטראוס) תראו מאחורה הודעה שהחטיף מיוצר בשיתוף עם חברת פאריטו לייס שזוהי חברת חטיפים גדולה בארה"ב שהיא בבעלות פפסי. היה בזמנו תכנונים לבנות מפעל של שטראוס באזור ווירגינ'יה בארה"ב לממכר סלטי שטראוס. אז אנא ממך, אל תזלזל באנשי תעשייה ישראלים ובטח שבטח לא בגברת שרי אריסון. זאת האחרונה החליטה להשתקם בישראל ולא רק ממניעים ציוניים. זה לא סוד שכאן יותר קל לה לשמור יותר כסף בכיס מאשר היא הייתה יכולה בארה"ב ולכן היא כאן בין הייתר. המדינה רק מרוויחה מכל הסיפור הזה כמה שקשה לך להאמין.

צודק, התחבורה הציבורית בארץ לא משהו, היא אפס לעומת התחבורה בלונדון או ניו יורק אבל המדינה רק בת 63. אל תשכח שגם רומא לא נבנתה ביום אחד. הודו המודרנית קיבלה עצמאות בשנת 1947, ישראל קיבלה עצמאות בשנת 1948. בישראל נכון להיום 7 וקצת מיליון איש בהודו יש 1.3 מילארד איש. איפה הודו במרחק שהיא התקדמה משנת 1947 ואיפה מדינת ישראל? שנות אור רחוקות אחת מהשנייה.

תשמע אם 3 אנשים אומרים שאתה מריח כמו ברווז נראה כמו ברווז ומתבטא כמו ברווז כנראה שאתה ברווז .

כשאתה בא ומדבר על הודו ומדבר על רמת החיים שם ואחר כך אומר לי להודות על החיים שיש לי עכשיו ושיש לי אויר לנשימה , לא משנה איך אתה רוצה לסובב את זה אתה משווה

אז פעם הבאה שאתה מדבר על רמת הבנה של מישהו שאתה לא מכיר תקרא את מה שהוא רושם , זה מאוד נחמד שאתה מדבר עם אנשים מהונגריה ומכל מיני מקומות אבל גם אני מדבר עם אנשים מכל מיני מקומות כמו יפן ,ארה"ב סין , אוקראינה ,וכן אתה לא היחידי שנוסע ורואה מה הולך בעולם .

אני יכול להגיד לך שמכל המקומות שהזכרתי ראיתי אנשים שבאו לעבוד בארץ וכולם כולל 3 מיפן היו בשוק כשהם ראו את רמת המחירים בארץ .

ממזמן עברנו את ימי המעברות וכמו שהמיסוי ורמת החיים לא כמו אז כך גם המשכורות ומחירי המוצרים במשק .

אני לא מבין אתה באמת מתעקש להשוות אותנו למדינות עולם שלישי כמו הודו והונגריה - (היות והייתי בהונגריה לא ממזמן אני יכול להגיד לך שאנשים לא מרוויחים שם הרבה אבל הם גם יכולים להרשות לעצמם הרבה יותר מהרבה ישראלים שמרוויחים יותר מההונגרים) . אז תרד ממגדל השן שלך ותבין הממשלה הזאת הורסת את המדינה הזאת .

ובגלל שכנראה לך יש בעיות הבנה אני אחזור על המסר שלי עוד פעם .

לא רוצה שהמדינה תמסה 90 אחוז מהחיים שלי .

פורסם

1. לא טועה ולא מטעה.

בדרוג הכולל האוניברסיטה העברית מדורגת במקום 120, תל אביב 173, והטכניון במקום 220.

בדרוג של הנדסה בלבד, הטכניון ממוקם במקום 76, ככה שהמכון הטכנולוגי במאדראס הודו מדורג גבוה יותר. הודו.

http://www.topuniversities.com/university-rankings/world-university-rankings/2011

תואר מכל אחת מהאוניברסיטאות שהזכרתי קודם (MIT, הרווארד, קיימברידג', סטנפורד, דיוק, וכו') שווה הרבה יותר כסף מאשר כל תואר של אוניברסיטה ישראלית. אה, ואין קשר לפרסי נובל. מהטכניון יצאו רק שני זוכי פרס נובל, וממכון וייצמן אחד.

לשם השוואה מהרווארד יצאו 32 זוכי פרס נובל.

http://s.wsj.net/public/resources/documents/st_nobel-prizes_20091012.html

2. הילודה בארץ היא 2.67 כמו שאמרנו. 2.1 ילדים לאישה זה מה שנקרא קו ההחלפה. כאשר הפוריות יורדת אז האוכלוסיה מצטמצמת מצד אחד ומזדקנת מצד שני. זה רע כי זה אומר שהכלכלה תתכווץ והזקנים הופכים לנטל שאין מי שיישא בו. המצב העדיף מבחינה כלכלית הוא שיהיו יותר ילדים לאישה. אגב, עד אמצע שנות השמונים הממוצע ב-OECD היה מעל 2.1 ילדים לאישה, וזה המצב בארה"ב פחות או יותר. בשנות ה-70 מדינות ה-OECD נהנו גם מרמת חיים גבוהה וגם מילודה דומה לשלנו.

והנה אנקדוטה מההסטוריה של המדינה - "פרס הילודה". זוכר אותו?

http://www.oecd.org/dataoecd/7/33/35304751.pdf

ובכל זאת אז אף אחד לא העיז לחשוב על משכנתא לשלושים שנה. לא היה בה צורך.

5. במה הנוכחות של שרי אריסון תרמה כאן? בוא נמנה את עסקיה: בנק הפועלים, תעשיות מלח לישראל, שיכון ובינוי, miya. חוץ מאת האחרון, את כל השאר היא קנתה בכסף מלא. miya זה מיזם טיהור מים לא רווחי בעליל.

עכשיו נניח ומחר היא תעזוב את ישראל, האם היא תיקח איתה את שיכון ובינוי? את בנק הפועלים? את תעשיות מלח לישראל? ברור שלא. במקרה הגרוע היא תסגור אותם, דבר שיביא לה הפסדים עצומים, ובמקרה הרע היא תמכור אותם ובמקרה הסביר הם ימשיכו לפעול.

יש לא מעט גופים מחו"ל שמשקיעים בישראל בלי לגור בה. הם עושים את זה כי הם מצפים לתשואה טובה על הכסף שלהם ולא מציונות.

ועם זאת, מבחינתי שרי אריסון ודומיה מוזמנים להישאר בארץ. רק שלא יערבבו בכסף שלהם פוליטיקאים ואישי ציבור.

אני לא מזלזל באנשי תעשיה ישראלים, אבל הם לא מצליחים להמריא בחו"ל, למרות שיתופי פעולה כאלה ואחרים.

אז לא, לא צריך לתת להם הקלות אישיות. לא צריך לתת להם הלוואות שאני מסבסד אותן, ולא צריך לתת להם מענקים ופטורים ממס הכנסה. לא זכור לי שיו"ר אינטל גר בארץ, גם לא המנכ"ל של HP או IBM, ואפילו לא זה של קוקה-קולה. ובכל זאת כל אלה משקיעים בישראל סכומים הרבה יותר גדולים מגברת אריסון, שטראוס או מר תשובה.

ולגבי ההשוואה הפופוליסטית בין ישראל להודו, ישראל והודו עמדו ועומדות באתגרים שונים לחלוטין. לנהל מדינה עצומה בת מליארד אנשים שונה לחלוטין מלנהל מדינונת קטנה בת 7 מליון אנשים. לנהל מדינה דתית ובורה שונה מלנהל מדינה בה 50% מהאנשים הגיעו מאירופה עם תארים והשכלה. ועם כל זאת, בקצב הנוכחי אני מוכן להבטיח לך שרמת החיים בהודו תעבור את ישראל להודי הממוצע. כבר היום מתכנת הודי מרוויח בערך חצי עד שני שליש ממתכנת ישראלי. בעבר זה היה עשירית.

ואגב, הרכבת התחתית בלונדון נפתחה בשנת 1863. כבר אז הם ידעו לאן לכוון ;)

זה מזכיר לי שביקרתי שנה שעברה במוזיאון התחבורה הציבורית בלונדון, ומסתבר שתמיד הייתה שם תחבורה ציבורית. גם כשהיה מדובר בכרכרות וסוסים.

זה מזכיר לי עוד משהו, בביקור הראשון שלי בשנזן (בסין) היה כיתוב על כך שעומדים להקים רכבת תחתית בעיר (יש בעיר הזאת בערך 7 מליון תושבים). שנה וחצי אחר כך, בביקורי השני שם כבר היו קווים פעילים. זה הכל עניין של סדר עדיפויות, והפוליטיקאים שלנו לא רואים וחושבים קדימה, אלא רק איך לשרוד בינתיים עד מערכת הבחירות הבאה. הגיע הזמן שבמשרדים מקצועיים נטו (תחבורה למשל, חינוך, רפואה) יהיו אנשי מקצוע ולא שרים שיוכלו לעשות תוכניות לטווח הרחוק.

ועוד משהו מסין הרחוקה, בערך 90% מבוגרי בתי הספר בשנזן ממשיכים לאוניברסיטה.

בקיצור, אני לא אומר שהכל פה חרא, אבל להגיד שטוב פה - זה עצימת עיניים. יש לנו הרבה עבודה לעשות.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

אתה טועה ומטעה. מיליוני צעירים באירופה מפגינים כי הם מובטלים ולא רואים עתיד. באירופה מבצעים קיצוצים אדירים ברווחה. העולם נמצא במשבר כלכלי עמוק. המשבר אינו מורגש בארץ ורק בגלל זה אתה מרשה לעצמך לדבר.

בוא נקרא את הדו"ח יחד:

"רמת החיים של מעמד הביניים עלתה"

נגיד בנק ישראל התייחס בדבריו ליוקר המחייה ואמר: "בשנים האחרונות יש מגמה לא כל כך חזקה, אבל שי ירידה בשיעורי העוני. זה נובע בעיקר מהאבטלה הנמוכה. מי שרוצה לעבוד יכול לצאת ולמצוא עבודה. גם רמת החיים של מעמד הביניים עלתה בשנים האחרונות".

פישר הביע התנגדות להיענות ללחץ הציבורי לבצע התאמות בשיעורי המס, כפי שבוצע בחודש שעבר במחירי הדלק, ואמר: "אנו כל הזמן מנסים לעשות התאמות קטנות כדי לא להפריע לגוף הזה ולקבוצה הזו. מעלים כאן, מורידים שם, וזה מוביל למשחקים עם התקציב. עדיף שנעמוד במסים שקבענו".

הנגיד הסביר: "צריך להמשיך לממן את הממשלה. בישראל לא משלמים על דלק יותר מאשר ברוב מדינות העולם. מדאיג אותי שמתייחסים למספר אקראי כמו 8 שקלים כאיזה מספר קסם שאסור לעבור אותו".

על איזה נזקים של הממשלה אתה מדבר?

לדעתי מדובר בממשלה הכי מוצלחת, אחראית ויציבה שהייתה בישראל בשנים האחרונות, אבל ישראלים הם כמו ילדים קטנים יצווחו ביבי שטייניץ ביבי כי הם לא רואים מילימטר קדימה ולא מסוגלים להבין את התמונה הגדולה.

הכל טוב גם יפה ועדיין פערי השכר בחברה הישראלית הם מהגבוהים במערב. ופערים כאלו אינם צומחים מעצמם או מפערי הכשרונות או הכישורים של המשתכרים, הם תוצר של מדיניות ממשלתית חסרת אחריות. וכשמישהו מרוויח יותר מדי, עומדים מנגד כאלו שמרוויחים פחות מדי, נורא פשוט. ובהתחשב ביוקר המחיה כאן בארץ והיחס בין סל מוצרים סטנדרטי לבין יכולת השכר הממוצע במשק לרכוש אותו ושיעור ההכנסה הפנויה הנותרת בידי המשתכר הממוצע, המצב כאן הוא רע, מתסכל ואין פלא שצמחה כאן מחאה חברתית כמעט חסרת השוואה בהיקפה. העובדה שהיא כשלה אינה נוגעת להצדקתה אלא לאופן ניהולה, אבל זה כבר בשוליים. והנגיד הזה שאתה כה מחשיב דואג יותר מכל ליציבות הבנקים, גם אם משמעה של אותה יציבות הוא העדר מוחלט של תחרות ביניהם ופערי ריבית ועמלות בלתי נסבלות, העיקר שירוויחו מספיק ושחלילה לא נראה אותם מתחבטים בסוג כזה של צניחת רווח כמו שקרה בסלולר.

פורסם

הפערים צמחו בעיקר מפערי כישורים וכשרונות. מי שמרוויח מעט מידי מוזמן לחפש דרך להרוויח יותר כסף כמו שאני עושה במקום לפתוח עיניים על אנשים שהגיעו לתפקיד בכיר אחרי שנים של עבודה קשה. מעניין אם בחו"ל דוחפים את אף לכיס של בכירים.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5192 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...