Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שטחים מתים ברכבים שונים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5206 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום כולם

אני נהג כבר כמעט שלוש שנים, ואני לא מכיר את השטחים המתים בכל רכב. בכל רכב שאני עולה עליו, אני מכוון את המראות בצורה שתאפשר לי גם לראות את צד הרכב, וגם את הנתיב לידי, אם אני יכול אז גם את השוליים של הנתיב. למרות זאת, יצא לי כמה פעמים שלא ראיתי רכב במראה, והוא פשוט עקף אותי בלי שראיתי.

כמובן שאני משתמש במראה הפנימית כדי למקסם את השטח שאני רואה. לציין, שאני נגד שימוש במראה פנורמית.

אולי על השטחים המתים שלי, אני יכול להתגבר. אבל מה אני עושה אם אני נמצא בתוך שטח מת של משאית/אוטובוס/כל רכב אחר?

איפה מוגדר שטח מת של אחד מהרכבים האלה ביחס אלי? האם ליד הדלת של הקבינה, או אולי צמוד לזנב של הרכב?

אשמח אם מישהו יאיר את עיני.

אלרואי.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

כנאמר בלינק המצורף מעליי, אין שטח מת אם מכוונים מראות נכון (וזו גם הסיבה שהמראה הפנורמית מיותרת ומסוכנת).

לגבי שטח מת של רכבים אחרים (אוטובוסים, משאיות וסתם נהגים אחרים שלא יודעים לכוון/להשתמש במראות) צריך פשוט לא להיכנס אליו.

זה קשור גם למיקום שלך בנתיב הנסיעה. השתדל שלא לנהוג במרכז הנתיב, אלא דווקא צמוד לשוליים (בנתיב הימני צמוד לימין. בנתיב שמאלי צמוד לשמאל). שמירה על מיקום בנתיב תבטיח לך שמירת מרחק נוספת מהרכב הנוסע לצדך, ותפתח לך שדה ראיה עמוק לתוך השול ע"מ שתוכל לשנות מיקום במידה ויש רכב תקוע על השול.

פורסם
שלום כולם

אני נהג כבר כמעט שלוש שנים, ואני לא מכיר את השטחים המתים בכל רכב. בכל רכב שאני עולה עליו, אני מכוון את המראות בצורה שתאפשר לי גם לראות את צד הרכב, וגם את הנתיב לידי, אם אני יכול אז גם את השוליים של הנתיב. למרות זאת, יצא לי כמה פעמים שלא ראיתי רכב במראה, והוא פשוט עקף אותי בלי שראיתי. כמובן שאני משתמש במראה הפנימית כדי למקסם את השטח שאני רואה. לציין, שאני נגד שימוש במראה פנורמית.

קודם בוא נטפל בשטחים המתים שלך. הפתרונות הם:

1. כיוון נכון של המראות: שבו בראי השמאלי אינך רואה את דופן הרכב כלל, ובראי הימני - אם הוא קטן יותר - אינך רואה את דופן הרכב אלא אם אתה מביא את הראש לאמצע תא הנוסעים. כך אין שטח מת בכמעט אף רכב פרטי במרחק נתיב לכל צד.

2. בדיקת מראות תדירה: גם אם קיים שטח מת, בדיקת מראות תדירה תגרום לכך שתמיד תדע היכן נמצאות המכוניות\אופנועים סביבך, גם אם הם כרגע בשטח המת. בדיקת מראות (פנימית וצדדית) כ-8-10 פעמים בדקה היא סבירה בתנועה. חצי מכך שהתנועה דלילה או כשהכביש ריק, וקצת יותר כשהוא עמוס.

3. מעבר נתיב מדורג: תעבור נתיב בהדרגה תוך כדי ניצול של כל שטח הכביש. ככה את יכול להספיק לגנוב עוד מבט או שניים (לפחות) במראת הצד כשאתה כבר 'חצי דרך' בנתיב השני ולכן רואה יותר לעומקו. זה גם נותן לך ולנהגים האחרים להגיב למצב שבו בכל זאת פספסת משהו. הדבר נכון גם בהשתלבויות בעיר.

4. שמירת הימין: שמירה על הימין תגרום לכך שהתנועה תהיה רק מצדך השמאלי. מהיותך ישוב בצד שמאל של הרכב (צד הנהג) אתה מודע יותר למה שקורה בו, ולרוב גם הראי השמאלי גדול יותר וכמעט אין בעית שטח מת משמאל. כמה שפחות מעברי נתיבים - יקטינו את הסיכון עוד יותר.

5. אם צריך וכשצריך, ניתן להגדיל את שדה הראיה באופן "מלאכותי" על ידי הישענות קלה קדימה בזמן הסתכלות במראה, הטיית הראש הצדה לראי, מבט חטוף הצדה וכשצריך אפילו לחלון הצד האחורי. גם מראת עזר קטנה בצד (לא פנורמית פנימית) יכולה לעזור, אם צריך.

6. איתות מקדים (לפחות שלוש שניות מראש) יאפשר לנהגים אחרים לדעת שאתה עומד לעבור נתיב, ולהימנע מפגיעה בך גם אם תפספס. גם חלון נהג פתוח בחלקו העליון (בכל תנאי מזג האוויר) הוא רעיון טוב הן לרענון תא הנוסעים והן כדי לשמוע את מה שקורה בכביש.

אולי על השטחים המתים שלי, אני יכול להתגבר. אבל מה אני עושה אם אני נמצא בתוך שטח מת של משאית/אוטובוס/כל רכב אחראיפה מוגדר שטח מת של אחד מהרכבים האלה ביחס אלי? האם ליד הדלת של הקבינה, או אולי צמוד לזנב של הרכב?

לגבי השטחים המתים של הנהגים האחרים: ברכב פרטי, השטח המת לרוב יהיה כאשר חרטום הרכב שלך מקביל בערך לדלת האחורית של הרכב השני, ממרחק מטר וחצי או שניים, ובעיקר מצד ימין. ברכב גדול יותר כמו מסחרית או משאית השטח הוא דומה, רק גדול יותר - קצת מאחורי קו הדלתות הקדמיות, בעיקר מימין ובמשאיות - גם מאחורה ממרחק של 10-20 מטרים. אם אינך יכול לראות את הנהג בראי שלו - סביר שהוא לא יכול לראות אותך. איך להתמודד עם זה?

1. הימנע מלנסוע בתוך השטח המת של הרכב השני.

2. שמירת הימין: שמירה על הימין תאפשר לך לשמור לצדך את שול הדרך, כך שתוכל להשתמש בו כנתיב מילוט מיידי אם נהג משמאל סוטה מבלי לראותך. במידה ואתה לא בנתיב הימני או שאין שול (או שהשול חסום), שמור את המהירות כך שישאר שטח ריק בנתיב לידך. במידת האפשר, סע בצד ימין של הנתיב הימני או בצד שמאל של הנתיב השמאלי כדי לפתוח מרווח צד מרכבים החולפים לצדך. השתדל לא לחלוף על מכונית אחרת מימין. כאשר מדובר במשאית - הימנע מכך באופן גורף!

3. הדלקת אורות ביום ובכל עונות השנה תקל על נהגים לראותך ובמצבים מסוכנים - הבהוב קצר באור הגבוה או צפירה עדינה, תיידע את הנהג השני על קיומך.

4. זיהוי כוונת הנהג השני לעבור נתיב, על ידי איתות אבל גם במצב שבו אתה רואה רכב מהיר מתקרב לרכב אטי יותר - סביר שהוא יעקוף אותו (שוב, בעיקר אם מדובר ברכב יחסית כבד). גם מבט לתוך ודרך הרכב יכול לגלות כוונה של נהג אחר לעבור נתיב. מבט לעבר הגלגלים הקדמיים מאפשר זמן תגובה קצר יותר לתחילת מעבר הנתיב.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...