Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5218 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

וויכוח שהיה לי היום עם חבר בשאלה האם מותר להעסיק את המסתננים שקיבלו מעמד של פליט.

אני זוכר שהיה משפט למישהו שהעסיק פליט מאריתראה והשופט זיכה אותו.

החבר טוען שהפליטים מקבלים קיצבה חודשית ואסור להעסיק אותם.

אני יודע שעל האישור שלהם רשום "תעודה זו אינה מהווה אישור עבודה"

אני גם לא מדבר על עובדים זרים שברור שאסור להעסיק.

אבל איך המדינה מצפה שהם יחיו בארץ הזו ללא עבודה?

פורסם

הם לא צריכים לחיות פה, כל המטרה זה לגרום להם להבין שאין להם פה עבודה ואין להם מה לחפש פה ובתקווה שהם יפסיקו לבוא לפה.

סוג של לייבש את מי שפה כדי שיבינו שאין להם פה מקום

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
הם לא צריכים לחיות פה, כל המטרה זה לגרום להם להבין שאין להם פה עבודה ואין להם מה לחפש פה ובתקווה שהם יפסיקו לבוא לפה.

בגדול אתה צודק וצריך למנוע מהם להיכנס.

אבל מה קורה עם כל האלפים שכבר ניכנסו וקיבלו מעמד של פליט התחתנו בארץ וילדו פה ילדים.

האם לדעתך יצליחו לגרש אותם באיזה אמתלה?.

האם אירגוני זכויות האדם יתנו לזה לקרות?.

פורסם
האם אירגוני זכויות האדם יתנו לזה לקרות?.

ממתי אנו צריכים להקשיב להם? אני מכיר את ארגוני "זכויות" האדם ואת "פועלם" למען הפיכת מדינת ישראל היהודית למדינת כל אזרחיה בדרכים עקלקלות, נסתרות וחוקיות תוך כדי הסתרה של פרטים חשובים. יצא לי כבר להתווכח עם כמה פעילים שלהם ולחשוף את שקריהם בדרכים כאלו ואחרות. כל פעם שהם זועקים זעקות גמל ניחרות אני יודע שעשינו משהו טוב.

זכויות האדם מגיעות קודם לאזרחים שחיים תחת האיום הזה של המסתננים. כשתושבים בערים שבהן אחוז ה"פליטים" הגבוה מפחדים לצאת בערב והתשקורת בכוונה מסתירה את מה שהולך שם מבחינת הסכנה לתושבים, ההטרדות המיניות, ניסיונות האונס והאלימות שה"פליטים" הללו מפעילים נגדם אז ואללה, לא אכפת לי בכלל מזכויות האדם שלהם אלא רק שיחזרו לארצם, בין אם הם רוצים בכך ובין אם לא.

ד"א, האלפים הללו שקיבלו מעמד של פליט? המעמד הזה הוא זמני בלבד. ברגע שהמצב בארצם נרגע ישראל רשאית להחזיר אותם בחזרה. אפילו האו"ם התחיל להחזיר את הסודנים בחזרה לארצם.

פורסם

להעיף אותם קיבינימאט.

איזה כייף לי :)

פורסם

אזו שאלה מקצועית. פותח השירשור לא שאל מה דעתך על העסקת פליט. השאלה אם מותר להעסיקם והאם הם נחשבים לתושבים לפי הגדרת רשויות המס.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

לפי מיטב ידיעתי מותר להעסיק אותם.

אם זה קריטי אני יכול לבדוק עם חבר ממנהלת ההגירה .

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

אסור אבל עדיין לא אוכפים את הנושא.

מצד אחד יש החלטה של בית משפט שבה המדינה הסכימה לא לאכוף את החוק עד להסדרת תנאים מסויימים אבל אותך כמעסיק זה לא פוטר.

אם אתה מעסיק אותם אז מעבר לסיכון יש לך הוצאות נוספות כמו ביטוח בריאות. תבדוק אם לא יותר כדאי לקחת עובד ישראלי (אם תמצא).

ולכל אלה שקוראים להעיף אותם לקיבינימאט, תיזכרו 70 שנה אחורה. אז אלה היו הסבים והסבתות שלכם. מסכים שלא צריך לתת לכל אחד מעמד של פליט ושצריך לדאוג להם למקלט במדינות אחרות אבל בטח לא להעיף אוטומטית. חלק לא מבוטל מהאטנשים האלא לא ישאר בחיים אם יוחזר לארצו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

ולכל אלה שקוראים להעיף אותם לקיבינימאט, תיזכרו 70 שנה אחורה. אז אלה היו הסבים והסבתות שלכם. מסכים שלא צריך לתת לכל אחד מעמד של פליט ושצריך לדאוג להם למקלט במדינות אחרות אבל בטח לא להעיף אוטומטית. חלק לא מבוטל מהאטנשים האלא לא ישאר בחיים אם יוחזר לארצו.

ההשוואה שלך לשואה מגוחכת מיסודה ולדעתי עצם השימוש בשואה הוא מקומם בסיטואציה הזו, וזאת מכמה נימוקים:

1. לסבים ולסבתות שלנו לא היתה מדינה שיכולה להגן עליהם-אותם שלחו לתאי הגזים ולמשרפות וגזרו עליהם מיתות משונות. בניגוד לפליטים (המונח הטוב יותר לדעתי הוא "מסתננים"), שיש מדינות שמוכנות לקלוט אותם ואף המצב בדרום סודן כבר הוכרז כתקין ע"י האו"ם (שאף מתיר לשלוח לשם את הסודנים ומפעיל מדיניות שכזו בעצמו). ברגע שפליט (!!) בוחר לעבור את הגבול מרצונו ממדינה למדינה (ועוד משלם כסף לכך!) למרות שהאו"ם נתן לו אופציה להיות פליט במדינה הראשונה, אז הפליט מאבד אוטומטית את מעמדו כפליט. חוץ מזה, הסתכל באינטרנט וראה ראיונות שבהם המסתננים מצהירים שהם באו לחפש עבודה ואפילו מתחזים כפליטים. לזה קוראים הגירה בלתי חוקית.

2. אף מדינה לא הסכימה לקלוט את היהודים לאורך זמן באירופה מוכת הנאציזם (בניגוד לאו"ם שמשלם למצריים ולעוד מדינות ערב מאות מיליוני דולרים שיוצאים מתקציב הסוכנות הבינלאומית לפליטים UNRWA).

3. לישראל ניתנת הזכות להחליט לא להכניס פליטים ואפילו לפקח על הכמות שנכנסת אליה. היא רשאית גם לא להכניס בכלל מנימוקים בטחוניים. בנוסף, סודן היא מדינת אויב על פי החוק בישראל, ובפעם האחרונה שבדקתי ישראל רשאית לגרש אזרחים של מדינות אויב מתוקף זכותה לריבונות, שלא לדבר על סכנה שה"פליטים" הללו יכולים להוות מבחינה דמוגרפית ומבחינה בריאותית (ראה את העלייה בישראל במקרי השחפת ועוד מחלות שהעולם המערבי כבר מיגר במדינות המפותחות באותם מקומות בהם הפליטים/מסתננים מתרכזים).

4. הכלכלה הישראלית לא בנויה לקלוט כזו כמות של מסתננים. דוגמה טובה לכך היא בתי החולים באשקלון ובאשדוד- יולדות סודניות באות ללדת אך אין ברשותן כסף לשלם על האשפוז-ומי שמממן אותן זה אני ואתה דרך כספי המיסים שלנו-שיכולים להיות מופנים לאלף ואחד דברים אחרים (שמקומם בדיון אחר).

5. יש למעלה מ100 אלף מסתננים בישראל. כל אחד מהם מעוניין בחיים טובים ויולד ילד על מנת להפעיל לחץ על הממשלה דרך "ארגוני זכויות אדם" על מנת שלא יגרשו אותו. אפילו אם 50 אלף מהמסתננים הללו יולידו כאן ילדים, מבחינה דמוגרפית זו בעיה אמיתית. כבר עכשיו המסתננים דורשים (!!) בחוצפתם שהמדינה תממן להם מסגרות חינוכיות ואפילו תקים להם מסגד. ממתי למסתננים לא חוקיים מגיעות זכויות במדינה ריבונית?!

6. אחוז הפליטים שמגיעים למדינת ישראל הוא 2-3 אחוז, לכל היותר. באמת עשרות או מאות אנשים. מעמד הפליט ניתן להפקעה ברגע שהמצב בארץ המוצא חוזר לקדמותו. אין לי בעיה שיישארו כאן על פי ההגנה של החוק הישראלי ויעבדו באופן מסודר עם רישום פליט ואישורי עבודה תקינים. אך ברגע שאחד מהפליטים הללו בוחר לעבור על החוק ולעבוד בשחור או להשאר כאן למרות שתוקף תעודת הפליט שלו עבר או שיעבור בצורה אחת או אחרת על החוק כאן, אז צריך לשים סוף לחגיגה ולהטיס אותם משם. אחת ההוכחות הכי טובות ל"מסכנות" של הפליטים הללו היא שהציעו להם 10 אלף יורו וכרטיס טיסה בחזרה והם סירבו. תשובת אחד מהם-"טוב לי פה, ואינני רוצה לעזוב". למעשה, המסתננים הללו עוד נעזרים באינטרנט על מנת להדריך את קרובי המשפחה שלהם איך לעבור את הגבול ולהגיע לפה.

פורסם

א. הם לא פליטים, מלחמת האזרחים בסודן נגמרה והסטטוס שלהם שונה למהרי עבודה, מי שמשווה לשואה מדבר מבורות ואי ידיעת כל העובדות.

ב. זה לא חוקי להעסיק אותם אבל אף אחד לא יכנס לכלא אם יתפס עם סודני שמעביר לו דירה, תחום אפור כמו אופנועים שנוסעים בשוליים.

אבל! יש חריגים עם אישור עבודה חתום על ידי מנהלת ההגירה, בקש ממהגר העבודה להציג אותו.

ג. הם לא מקבלים שום קצבה חודשית מהמדינה (פעם קיבלו, נגמר), אבל הם עולים לנו כמויות כסף מפחידות, אתם אפילו לא מתארים כמה.

ד. בכל יום עדיין מגיעים כ250 סודנים, אריתראים ומערב אפריקאים, כולם באים לעבוד\ לגור עם קרוב משפחה שכבר פה.

מתוך ה250 שמגעים 50 לפחות אינם כשירים בכלל לעבודה (נכים, ילדים, זקנים, חולים), בקיצור החבר'ה באים לפה כדי לשדרג סביבת מגורים.

מי שחושב אחרת מוזמן לשאול סודני למה הוא פה, הם כבר מזמן הפסיקו לשקר.

אני חושב שכל אחד מאיתנו היה פועל כמוהם במקומם, אבל אני גם חושב שתפקידנו לעצור את האבסורד הזה.

אגב, המספר האמיתי של מהגרי העבודה קרוב ל200 אלף ולא הבולשיט שמספרים לכם בתקשורת.

כמו שכבר כתבתי בעבר, בנושא זה אני מדבר עובדות ולא שמועות, תשתדלו לא להתווכח איתי.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

אם אתם מדברים על עובדות אז דייקו עד הסוף.

אחוז לא מבוטל מהאנשים האלה הם בכלל מאריתריאה ולא מסודאן.

אין בעייה אם מחליטים לא לקלוט אחרי בדיקה אבל לקלוט ולא לאפשר להתקיים (לא קצבה ולא אפשרות לעבוד) זה טימטום.

כבר אמרתי שצריך לבדוק ומי שבאמת זכאי למעמד של פליט צריך לאפשר לו לחיות כמו בן אדם.

אני לא יודע עם איזה פליטים דיברתם אבל אני נתקלתי בלא מעט שהגיעו מצולקים קשות אחרי שאיבדו את יקיריהם שנטבחו בסיטונאות. אם יש ספק אז צריך לאפשר לאנשים האלה לשהות כאן.

נכון שדרום סודאן היא מדינה עצמאית היום אבל חלק לא קטן מהפליטים מגיעים מאיזורים שנמצאים בצפון סודאן. להם אין לאן לחזור.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

צודק, יש המון אריתראים, אבל גם שם כבר אין מלחמת אזרחים ומנהל ההגירה לא מגדיר אותם כפליטים.

אם נקלוט וניתן קצבה או אפשרות לעבוד יגיעו 2500 ביום ולא 250.

נכון להיום אין פליטים מאפריקה בישראל.

המצולקים והמוכים עברו את זה במצרים על ידי המצריים שאנסו להם את האישה והבדואים שמחזיקים אותם בתנאים של כלבי רחוב עד שהמשפחה שלהם תשלם להם שוחד כדי לשחרר אותם להמשך דרכם לישראל.

למה אין להם לאן לחזור? לא זכור לי שצפון סודן הושמדה, למען האמת זאת מדינה בהקמה.

שיחזרו ויעזרו להקים.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

למי שמכיר את התחנה המרכזית בלוד,כל בוקר בכיכר ליד המסגד יושבים מאות סודנים,ארתראים או מה שהם לא יהיו ומחכים שיבואו לקחת אותם לעבודה.בסביבות 9 כבר אין שם אף אחד כמעט.

פעם זה היה ערבים שישבו שם וחיכו שיעסיקו אותם,היום החברה אלה מחליפים אותם.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

פתחתי את השרשור לא כי אני רוצה להעסיק עובד לעבודה קבועה.

אני מצאתי עובדת נקיון לבית מאריתראה או משהו בסיגנון.

ראיתי שהרבה מהם עובדים גם במקומות ציבוריים אבל חבר ששמע על המנקה טען שאני יכול לקבל קנס של 18000 ש"ח.

פורסם
פתחתי את השרשור לא כי אני רוצה להעסיק עובד לעבודה קבועה.

אני מצאתי עובדת נקיון לבית מאריתראה או משהו בסיגנון.

ראיתי שהרבה מהם עובדים גם במקומות ציבוריים אבל חבר ששמע על המנקה טען שאני יכול לקבל קנס של 18000 ש"ח.

אצלי בשכונה יש מנקה רחובות כנראה סודני/אריתראי . אותו עובד הוא מטעם עירייית ת"א דרך חברת כח אדם...מכך אני מסיק שניתן להעסיק עובדים כאלה (ואם יתברר לי שהוא ישראלי אורגינל, יעני אתיופי, אז אני מתנצל מראש).

אני מכיר עובד סודני שעבד כשלושה חודשים בתור מנקה בחברת כ"א בנתב"ג...

אלקמינו,

אני עובר דרכך כל בוקר ובכל יום וכמות הסודנים שעומדים ליד המפלצת שלך גדלה מיום ליום. אתה לא יכול לבחור אחד מהם?

• תוכן חדש...