Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5223 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איך אני בוחר את האדם שיבוא ויתקע לי צילינדר חדש בדלת, ויוכל תיאורטית להחזיק עותקים של המפתחות ליד הכתובת שלי?

מה זה החיים לעומת עקיפה טובה? :borg:

חרא של צלם

פורסם

יש לך 2 אופציות:

1. תעשה את זה לבד! אין הרבה דברים פשוטים כמו להחליף מנעול בדלת פלדה. זה נע בין בורג אחד ל5 ברגים בערך. הכי קל ופשוט.

תוציא קודם בבית בעצמך כדי לבדוק את סוג הלשונית (יש בערך 3 סוגים - לשונית , גלגל שיניים קטן או גדול) ותקנה חדש.

2. לבקש מנעול חדש שיפתח בפנייך בלבד. האריזות מגיעות אטומות ועם מפתחות ספורים - בדיוק למטרה הזו במנעולים נורמאלים.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

חפש מנעולנים בגוגל או את המותג הרצוי לך (הנפוץ ביותר הוא "רב בריח" אבל יש אחרים).

הקפד על פתיחת אריזת המנעול לעיניך. במנעולים המשוכללים יש בד"כ סט של 5 מפתחות, ודא כי אתה מקבל לידיך מפתחות במספר זהה למוצהר על האריזה.

עקרונית תוכל לרכוש את המנעול באופן עצמאי בכל חנות כלי עבודה, אבל מבחינת המנעולן זה כמו להביא שמן מנוע למוסך - הוא עלול לא לאהוב זאת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בזמנו , ביררתי מחירים:

צילינדר עולה בסביבות (משהו סביר כן?) בין 300-400 שקלים.. (יש מולטילוק ויש של YALE למשל).

כאן יש סרטון הסבר וזה מה שאתה צריך.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

אני רואה צילינדרים של YALE בהום סנטר באיזה 130 שקל.

זה אומר שהם ממש לא משהו?

ואיך אני יודע אם אני צריך 66 מ"מ או 71 או 76?

מה זה החיים לעומת עקיפה טובה? :borg:

חרא של צלם

פורסם

האמת שלזה אין לי תשובה...

תמיד חשבתי שיש משהו סטנדרטי וזהו.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

אם מדובר על צילינדר לדלת פלדלת אז בניגוד לכל הדעות כאן שזה ממש פשוט וקל ויופי טופי אז קבל הערת תיקון.

אם מדובר בצילינדר אשר מפעיל רק את הבריחים של המשקוף בצמוד לצילינדר אז אכן זה קל ואז לצילינדר יש רק לשונית אחת עליו.

אם מדובר בצילינדר אשר מפעיל בריחים נוספים כמו בתחתית הדלת ובחלקה העליון (צילינדר עם גלגל שיניים) אז ההחלפה היא לא הכי פשוטה ותצטרך עזרה בצורת זוג ידיים נוספות או ג'בקה שאתה סומך עליה כדי לתפוס את הבריח העליון במצב הפתוח כדי לתאם את מיקומי הברגים בין הבריח לצילינדר. אם פשוט תפרק את הצילינדר ותשלוף אותו החוצה במקרה כזה, אז הבריח העליון יפול לתוך הדלת וזה סיוט לנסות להוציא אותו כדי להבריג אותו חזרה למקומו בהתאמה לצילינדר, גם לתאם את התחתון זה לא הכי פשוט אבל הגרביטציה משחקת במקרה זה לטובתך.

לגבי המידה, אתה פשוט מודד את המרחק בין צד אחד לשני של הצילינדר, בדר"כ צילנדר סימטרי.

take it from someone who've been there... :-(

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

אם הדלת תקינה שום דבר לא ייפול.

המידות שהבאת זה אורך של הצילינדר.

מה ששונה בתוך הצילינדר כמו שציינו זה או לשונית או גלגל קטן או גדול.

מה שאתה צריך לבדוק בזמן שאתה מחליף (אם זה גלגל) שבזמן נעילה או פתיחה המפתח יוצא כי יש נקודה שהמנעול פתוח אבל המפתח לא יוצא, משיכה קטנה של הצילינדר סיבוב קטן של הגלגל להחזיר למקום ושוב לבדוק, אם תקין לחבר את הבורג המרכזי וזהו.

יכול להיות שהפירוק קצת מעצבן במיוחד אם יש מגן פנימי על הצילינדר.

יש ידיות שהבורג מתחבא מתחת לפחית בשביל לשחרר אותן.

אבל אחרי כמה דקות זה בחוץ וההרכבה כבר יותר פשוטה.

מנגנון טוב עולה בסביבות 150 ש"ח.

אם יש בעיה תעלה תמונה ויעזרו לך.

פורסם

כמו שראית בטח אצל רפי גינת לא משנה כ"כ.

ייל מומלצים עובדים מצויין לא חורקים ולא מתבלים.

גם לא שמעתי תלונות על מגנום שזולים יותר.

פורסם

כמו שנאמר - בדלת תקינה - שום דבר לא אמור לזוז ולפול - גם עם בריחים עליונים ותחתונים.

ההשקעה בצילינדר היא לא בשביל כמה הוא עמיד לכח (כמו שכלבוטק בדקו) ובזה תלויה בעיקר הדלת ולא הצילינדר , אלא בקידוח ושכפול מפתחות.

בשביל החלק האחרון (ביטחון בשכפול ומפתחות מאסטר) - אני מעדיף להשקיע סכום גבוהה ולישון קצת יותר בשקט (מכיר לא מקרה אחד ולא 2 של פריצה של צילינדרים ישנים).

אחד כזה חדש (נגיד MT5 של מולטילוק שנחשב הטופ שלהם) עולה כ450 ש"ח.

ההפרש שווה לי את השקט.

מה גם שצילינדר טוב זה משהו שעובר איתך דירה.

אם עכשיו אתה גר בשכירות - ואתה מחליף את הצילינדר בדירה (כמו כל אדם שפוי , לך תדע איפה מתגלגלים המפתחות בין הדיירים , בעלי דירה ומי יודע מי עוד) - ועוד שנה תעבור דירה שוב - פרק וקח איתך.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

היום הגנבים לא מסתובבים עם מקדחה וקודחים צילינדרים.

הם מסתובבים בקומות מחפשים דלתות פתוחות או בארונות חשמל דופקים בדלת וקדימה לעבודה.

כל דירה היא ברת פריצה וזה יקח 5-10 דק' להיכנס ולא תמיד מהדלת.

אז מה שצריך לעשות זה ביטוח תמיד ממולץ וגם לא יקר ולסמוך על המזל שידלגו עליך.

כי אם יש מידע פנימי על מישהו ייכנסו אליו בכל מקרה.

• תוכן חדש...