Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5195 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ואת השאלה שבכותרת צריך להקריא עם דגש על המילה אני כי אני תמיד כל כך מחושב, חבריי אומרים שאפילו מחושב מידי.

הסיפור שהיה כך היה: כבר כמה חודשים טובים אני מחפש מיניוואן. לאחר התלבטויות ששיתפתי לגביהן בפורום, החלטתי לקנות לאשתי גרנדיס (ואני צריך לקבל בשבוע הבא פוקוס סטיישן בליסינג).

בניגוד לחיפושי רכב בעבר, שבהם היה לי שפע זמן ולכן התאפשר לי לחפש ולמצוא רכבים נדירים יחסית (כמו סובארו טנדר פתוח, מיאטה דור ראשון ופוקוס דור ראשון ידנית).

מה שקרה הפעם זה חוסר כרוני בזמן (כתוצאה מעבודה חדשה ולידת תאומות), יחד עם איזשהו חוסר מזל: גרנדיס שמצאתי במגרש ליסינג התגלתה כבעלת פגיעה בשלדה (הבדיקה הייתה במכון של חברת הליסינג ועל חשבונה, כך שהיה הפסד זמן אבל לא כסף), גרנדיס אחרת מאותה חברה נחטפה כשהייתי בדרך למגרש, הונדה FRV של חברה של אשתי שהובטחה לנו תתפנה רק עוד תקופה ארוכה וגרנדיס אחרת מועמדת למכירה ע"י סוחר (שמתחזה ביד2 לפרטי, ראו תמונה) שמנסה להטעות לגבי מחירה במחירון, כאילו בגלל שהאוטו בבעלות כלמוביל אז המחירון שלו הוא כמו של פרטי. כשהוכחתי אותו על "טעותו" הוא גירש אותי מהמגרש.

את כל ההקדמה הארוכה הזו אני נותן כדי לנסות להסביר מה קרה לי שלשום. אשתי נוסעת כרגע באוטו של העבודה שלי ואני רוכב כרגע על קטנוע. עשיתי את זה שנים, אבל פתאום שאני אבא ל-3 זה נהיה מפחיד ונעשיתי לחוץ לקנות אוטו.

נודע לי שלחברת הליסינג שבה מצאתי את הגרנדיס עם הפגיעה בשלדה הגיעה גרנדיס 2010 עם 56 אלף ק"מ. אשתי הייתה בבי"ח עם התאומות (הן עדיין בפגייה, יוצאות בשבוע הבא) והבן שלי היה חולה, אז נשארתי איתו בבית. מכיוון שחששתי ששוב תיחטף לי גרנדיס מתחת ליד, נסעתי עם הבן שלי למגרש, אבל האוטו לא היה שם.

המנהל הראה לי את טופס הבדיקה שבו היה כתוב: נזילת שמן, פגיעות פח, פנס שבור, צמיגים שחוקים וכו'.

מכיוון שסמכתי עליו מפעם קודמת, שבה בבדיקה במכון מטעמו התגלתה פגיעת שלדה, הסכמתי לסגור (עם התחייבות שלו לתיקון הליקויים) עסקה בלי לראות את האוטו.

בדקתי ביחד איתו שבמחירון האוטו שווה עם תוספת עלייה לכביש 116500 ש"ח. הוא רצה 107, אני הצעתי 100 והוא הסכים לרדת רק עד 105. מכיוון שמיהרתי לקחת את הבן שלי לרופא, נתתי את פרטי כרטיס האשראי שלי (אם כי לא חתמתי) ונסעתי למוסך שבו האוטו היה בטיפול, כדי לראות אותו.

לא אגיד שחשכו עיניי, כי האוטו גם כך שחור :-) , אבל הוא התגלה כמלא שריטות. בנוסף, נסעתי אחרי הנהג של חברת הליסינג והאוטו התגלה כמעשן כבד.

יותר מאוחר הגעתי ליד מחשב וגיליתי שבחישוב המחיר שכחתי להכניס את השקלול של הקילומטרז' וכן שההפחתה בשל ליסינג היא גדולה ממה שחשבתי והמחירון המשוקלל הוא לא יותר מ 99400 (ואני כאמור הסכמתי על 105 אלף).

הרמתי טלפון לבעל המגרש, הוא אמר שמכות הפח יתוקנו ושזו החלטה שלי אם לעשות צבע כללי או לא, אבל זה לא כדאי לי כי זה יוריד ערך. לגבי המחיר הוא טוען (ואין לי דרך לגלות אם זה נכון או לא) שגרנדיסים מליסינג נמכרים קרוב מאוד למחירון מלא ושקיבלתי מחיר מצויין והוא מעביר לי אותו טסט ונותן לי חיישני רוורס.

את האוטו אני צריך לקבל שבוע הבא, לאחר התיקונים.

מוסר השכל? זה אלמנטרי - לא לקנות אוטו (או לבצע כל החלטה חשובה בחיים) כשאתה בלחץ.

מה אני הולך לעשות? כניראה שכלום, אלא אם כן יש לכם רעיון.

Grandis.png

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קנה אותך בעזרת החיישני רוורס ב250 שקל אה?

HU: DEH-P690UB|Rear:JBL CS3196 (6X9)|SubWoofer:JBL GTO1204D|Mono:RockFord P3001|Front:Morel Hybrid Ovation 6

Front AMP:Rockford Punch 500a2|

פורסם

אני רק אדגיש שלא נפלתי קורבן לנוכל, רק שילמתי (אולי) מחיר גבוה בכ 5000-7000 ש"ח מהמחיר הראוי.

החיים לימדו אותי שאלה צרות קטנות יחסית לצרות אמיתיות.

פורסם

בדרך כלל בחברות ליסינג גדולות לא לוחצים עליך לסגור ממש את העסקה אלא לשריין את הרכב תמורת מקדמה (500-1000 ש"ח) עד שיגיע לסניף ותוכל להעביר אותו בדיקה. אני מאמין שלא חייבו אותך ב-100 אלף ש"ח בכרטיס אשראי אלא רק חייבו אותך על מקדמה.

אם היית מציין מאיזו חברה רכשת את הרכב היה קל יותר לנסות ולעזור לך אבל משום מה החלטת לשמור את זה בסוד.

בכל מקרה, גרנדיס אכן מבוקשת מאוד בשוק ונמכרת די קרוב למחיר המחירון גם ברכבים יוצאי ליסינג. חברות הליסינג בדרך כלל לא מתייחסות לשקלול הקילומטראז' של לוי יצחק, אז מהבחינה הזאת הנציג "צודק" מבחינתו. גם שקלול ההנחה הגסה שעשה לוי יצחק (12 אחוזים לליסינג תפעולי) לא תקפה על כל הרכבים. יש רכבים כמו המגאן שמקבלים 20 אחוזי הנחה, ויש רכבים כמו הגרנדיס שיכולים לקבל גם 5 אחוזים. מאיפה לוי יצחק הביא את המספר הקבוע הזה? שאלה טובה, תשאל אותו.

אל תתבאס, גם הגדולים ביותר נופלים. חכה שהרכב יגיע לסניף, קח אותו לבדיקה מטעמך ובמידה ויש ליקויים משמעותיים דרוש לבטל את העסקה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

Tzvika-Pick, קבל LIKE על העידוד.

אני אכן אעשה מה שאמרת - כשהרכב יהיה מוכן אקח אותו לבדיקה.

שכחתי לציין שסיכמתי על מקדמה של 5000 ש"ח, אז ברור שאם מדובר רק בבעייה של מחיר גבוה לא אבטל את העסקה.

בינתיים, לפחות לפי אתר האינטרנט של חברת האשראי, לא חייבו אותי בכלום.

מה שאתה אומר, גם מנהל מגרש מכירות הליסינג אמר לי: "אני יכול לתת לך סניונג רקסטון ב 70 אלף במקום 108 אלף, אבל גרנדיס זה משהו אחר".

יתכן מאוד שהוא צודק. במדינה מרובת ילדים כמו ישראל, זה המינוואן היפני 7 מקומות אמיתי (להבדיל ממזדה 5) היחיד שנמכר בשנים האחרונות - וגם אז ההיצע בעייתי - עד 2010 הוא היה יקר מידי ובמאי 2011 הפסיקו לייצר ולהביא אותו.

החברה היא ליס פור יו, אבל באמת אין לי טענות לחברה, רק לעצמי. אף אחד לא איים עלי באקדח לסגור עסקה.

אגב, הגרנדיס עם נתונים דומים, שהייתה עם פגיעת שלדה קלה (בשל תאונה קלה מאחור שבשלה בוצע ריתוך בקורות, הודגש בפניי במכון הבדיקה שלא מדובר בבעייה בטיחותית) הוצעה לי בזמנו ב 90 אלף, אבל העדפתי לא לקחת בשל הקשיים הצפויים במכירה אח"כ.

פורסם

אם הבעיה היא רק חשש ששילמת אי אלו אלפי שקלים מעבר למה שמר לוי יצחק כתב בתנ"ך שלו, שים את זה מאחריך ותהנה מהרכב. בטח ובטח אם אתה מתכנן להחזיק את הרכב לאורך תקופה ארוכה בה ממילא ימחקו עוד המון אלפים מהערך של הרכב.

תתחדש !

מזל טוב על לידת התאומות !!!:beerchug:

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם

ציפיתי לקבל כאן הטפות מוסר, אבל אני דווקא שואב עידוד מהתגובות, כניראה שלא יצאתי פרייאר ברמות גבוהות מאוד. תודה לכולם!

שכחתי אגב לציין שהאוטו באחריות יצרן לעוד שנה.

bar72 - בהפנייתך נכנסתי לאתר ויש להם שניים עם בסביבות 100 אלף ק"מ (שהחלטתי שאני בכל מקרה לא נוגע) ואחד עם קילומטרז' דומה לשלי (אם כי לפי המחירון מדובר אולי ברמת גימור גבוהה יותר) שהם רוצים עליו 121 אלף - אז אני מאמין שמחיר הסגירה לא יהיה נמוך ממה שאני סגרתי.

כניראה שבאמת מדובר ברכב מבוקש. בשביל משפחה כמו שלנו עם "רק" שלושה ילדים זה אולי פינוק, אבל יש כאלה שחייבים. עוד 10-20 שנה השיכונים בבני ברק יוצפו בגרנדיסים, כמו שהיום יש שם מלא ספארי ופריוויה בני 20.

השירוקו, הייתה שווה במחירון יד2 146 אלף ש"ח ובמחירון לוי יצחק 130 אלף (לאחר שקלול זה שהיה לה רק 8000 ק"מ, המחירון הבסיסי היה 126 אלף). אף אחד אפילו לא בא לראות כשביקשתי מחירון יד2, בסוף מכרתי ב 131, שזה 1000 ש"ח יותר ממחירון לוי יצחק משוקלל. אני חושב שמחיר הוגן בהתחשב זה שהיו עוד כמה שירוקו עם קילומטרז' נמוך למכירה באותו זמן.

פורסם

עזוב מחירונים. הזמן שלך גם שווה כסף וכך גם הנוחיות של המשפחה.

אם הרכב מתאים לך ועונה לדרישותיך (רכב כזה שהיית משלם עליו מחירון) אז כמה אחוזים זה שטויות. כמה ימי עבודה ובדיקות כבר היו עולים לך את ההפרש וסת היית סובל בלי רכב.

נסה להוריד את מחיר הצביעה ותהנה מהאוטו.

מזל טוב לתוספת ושישתחררו במהרה. אני לא יודע באיזו רמה הפגות שלהם אבל אם תרצה אני יכול לקשר אותך לעמותה לפגים (יש הרבה דברים שאתה בטח לא יודע. שווה להסתכל לפחות באתר שלהם).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הדבר המדאיג האמיתי הוא שהאוטו מעשן כבד (לדבריך נסעת אחריו והרכב עישן בכבדות)

אין שום סיבה שרכב מהשנתון והקילומטרז שלו יעשן כלל

עישון כזה מעיד על בעיה אמיתית ורצוי לבדוק את הענין במוסך בילתי תלוי שמכיר את הדגם

לא סתם אמרו חכמינו החילזון מהשפן :-) (חיפזון מהשטן) הרי בסכום שאתה חושב "שנדפקת" יכולת לשכור רכב לכמה חודשים ולחפש מציאה אמיתת בשוק של קונים בלבד

פורסם

כניראה שבאמת מדובר ברכב מבוקש. בשביל משפחה כמו שלנו עם "רק" שלושה ילדים זה אולי פינוק, אבל יש כאלה שחייבים. עוד 10-20 שנה השיכונים בבני ברק יוצפו בגרנדיסים, כמו שהיום יש שם מלא ספארי ופריוויה בני 20..

הלהיט הנוכחי שם היום הוא לא פחות מסאנגיונג רודיוס. מכוער טילים אבל ענק מבפנים ודוקא לא רכב גרוע.

תתחדש על הרכב, אם הוא תקין ושמור, עוד כמה אלפים בקניה זה ממש קשקוש.

שים את זה מאחוריך ותתחיל לצבור כמה שיותר שעות שינה עד שהתאומות יצאו מהפגיה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אם התמונה בסמלון שלך משקפת את זה שאתה רץ מרתון הרי מה זה בשבילך עוד כמה אלפים המתחלקים על תקופה ארוכה.

כמובן טוב היה אם הם לא היו אבל לא מדובר בקטסטרופה.

איוחולי לשתי התאומות הקטנטנות אלה הקטנות גדולות יהיו.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

התופעה מוכרת, רובנו אלופים בלייעץ לאחרים, לרוב כשזה נוגע לעצמנו "מתבלבלים/מתרגשים". קח את זה בחיוך.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

הכי קל, תעשה את מה שאני עושה כשאני רוצה "להוזיל" מוצר, אני מחשב את עלותו על פני כל התקופה.

גם אם שילמת 5000 שקלים יותר, את הרכב אתה תחזיק לפחות שנתיים-3 שנים?

3 שנים זה 1095 ימים, 5000 שקלים חלקי מספר הימים יתן שהרכב עלה לך 4.5 שקלים יותר ליום.

כנראה שלא תפשוט מזה רגל, אה ?...

:wink:

קח את זה בקלות ידידי, כסף בה ותמיד הולך, תתחדש ותהנה ויותר חשוב מהכל, מזל טוב על התאומות!

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

מחירון יד2 באמת לא קשור לכלום.

אני זוכר שגיסי חיפש מיני-ואן, ואת הטובים לא ניתן היה להשיג במחיר סביר, משום שבאמת הם היו נחטפים ממגרשי הליסינג.

טוב, עוד ילד אחד ואתה יכול לעבור להתנחלות ;-)

מזל טוב ואני מקווה שצברת שעות שינה :-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תוכן חדש...