Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5235 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אני כבר נעזרתי בפורום זה בעבר בקשר לקניית הפונטו שברשותי ולמען האמת אני כבר התחלתי להתייעץ כאן בקשר להחלפת הפונטו אבל לא הייתי כ"כ סגור על עצמי שאני רוצה להחליף עכשיו אני בטוח רוצה להחליף גם בגלל שאני לא רוצה לחכות שיצנח המחיר שלה לגמרי.

ולכן אני רוצה להתייעץ איתכם שוב ברשותכם.

אני מעונין להחליף את הפונטו גרנדה 2008 בעקרון הרכב טוב מאוד לצרכי ואני מרוצה מאוד היא מאוד חסכונית בדלק.

מה שמפריע לי זה הגיר שבהתחלה לא כ"כ הפריע לי אבל עכשיו אני לא כ"כ מרוצה מהחלפת ההילוכים בגיר הרובוטי.

שאלתי היא איזה רכב אתם מציעים לי לקנות שהוא הכי מתקרב לחסכון בדלק לפיאט גרנדה עם תיבת הילוכים גיר אוטומטי מלא ולא

רובוטי.

עד כמה שאני יודע הפונטו גרנדה החדשות באות כולן עם גיר רובוטי, למרות שנהגתי על מודל 2010 והחלפת ההילוכים לא

מעצבנת כמו אצלי ב-2008.

האם יש טעם לעשות נסיעת מבחן על במודל 2012 ולבדוק אולי שיפרו קצת את הענין הזה של החלפת ההילוכים או שלא נראה

לכם שיהיה שינוי כ"כ גדול? פשוט שזה הדבר היחיד שמפריע לי ברכב הזה.

אני חשבתי בכיוון של סיאט איביזה או אופל קורסה.

לפי אתר מחירון יד2 המחירון של הפונטו 2008 שלי הוא לאחר שקלול 50,000 ש"ח אינני יודע אם זה מחיר נכון, מה דעתכם?

לדעתי אם אני עושה טרייד אין אני יכול לקבל מחיר דומה לזה לפונטו אני אומר זאת על סמך אנשים אחרים שפנו לטרייד אין

והציעו להם מחיר מחירון אז כנראה שיציעו לי מחיר דומה לא?

התקציב שלי הוא לכל היותר להוסיף 40,000 במידה והפונטו באמת שווה 50,000 ש"ח.

מה דעתכם איזה רכב יכול להתאים לי להחליף את הפיאט?

תודה רבה לכם!!

פורסם

לא ציינת את הנתונים של הרכב שלך בכדי שניתן יהיה להעריך כמה הוא שווה.

בנוסף לא ציינת מה צריכת הדלק שאתה מגיע אליה בכדי שיוכלו לעזור לך למצוא רכב שמגיע לצריכה דומה.

אני מעריך שיהיה קשה מאוד לקבל מחירון או משהו שקרוב אליו בשוק הפרטי, בטרייד אין רק בפיאט תקבל מחיר טוב ואני בטוח שבשאר דיי יוציאו לך את החשק להחליף את האוטו. מצד שני הבנתי שהמחירים שהם דורשים אחרי הטרייד אין קצת הזויים אבל זה ברור משום שמשהו צריך לכסות את עלות המבצע.

אם יש אפשרות לגיר ידני אז יש אפשרויות עדיפות שגם ישיגו צריכת דלק לא רעה.

בשיקול הכלכלי לדעתי אם סבלת עד היום את הגיר והרכב מראה אמינות טובה אז שווה להישאר איתו, היצע רכבי המיני והסופר מיני הידניות החדשים לא מיטיב עם רכבים כמו שלך ובכלל עם רכבים משומשים בסכומים האלה ולכן יהיה קשה לקבל מחיר הגון.

אם תשמור על הרכב היטב והנתונים ההתחלתיים שלו טובים, בעוד כמה שנים כשהשוק כולו יתייצב לאחר ירידות המחירים בשוק הסופר מיני ושוק המיני שהוא דיי חדש בישראל יתייצב הרכב שלך יהיה אטרקטיבי מספיק כדי להימכר במחיר טוב כמשומש ובנוסף ניצלת את השנים היפות שלו בו לא אמורות להיות תקלות גדולות במנוע/גיר.

בהצלחה.

פורסם

לטובתך כדאי לך להתחיל ממחירון לוי יצחק.

ראשית הוא הרבה יותר גבוה (ועוד יותר עם משקללים את כל הנתונים).

שנית זהו המחירון שלפיו תקני רכב בטרייד אין למשל ולפיו יקנו אותו ממך כך שלפחות בנוגע לגרנדה טרייד אין במחיר במחיר מחירון זה די משתלם.

שלישית, בשוק של היום בכלל ועם מצב השוק של הגרנדה בפרט, גם כך ישחקו לך את מחיר הקנייה הסופי אז כדאי שלפחות תתחילי מגבוה. אומנם יהיה לך קשה מאוד למכור במחיר קרוב למחירון לוי יצחק (זה גם הרבה תלוי בנתונים של הרכב ובמצבו), אבל תתפלאי גרנדה נמכרים לבסוף ולא פחות ממחירון יד 2 לדוגמא, לפחות משני גרנדה שאני מכיר את תהליך המכירה שלהם.

אז בהצלחה.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

• תוכן חדש...