Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5217 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

 

אני קצת שיגעתי אתכם בימים האחרונים לגבי רכב אבל נראה לי שהגעתי עם שתי מועמדות לקו הסיום ( בתקווה).

 

הנתונים היבשים:

 

פיאט פונטו גרנדה 2007, גיר רובוטי, יד 1 פרטי , 61500 ק"מ. שטופלה במוסך המרכזי של פיאט (אמורה לפי הלו"ז לעבור טיפול 120000 בדצמבר) + טסט לשנה. הרכב הוא מטרייד אין כך שהם נותנים אחריות ל3 חודשים או 10000 ק"מ.

 

רנו מגאן 2 2008,אוטומטי, יד ראשונה ליסינג, 105000 ק"מ , טופלה במוסכים של רנו ( אחרי טיפול טיימינג).

הקנייה היא מקרסו טרייד אין והם נותנים 3 שנות אחריות או 45000 ק"מ (במקרה הנ"ל) על כל הרכב לא כולל בלאי תאונות ופלסטיקה פנימית.

 

לשני הרכבים יש התחייבות שאין פגיעות בעלות משמעות גבוהה ומחיר שני הרכבים הוא 45000 ש"ח.

 

הרכב מיועד לאימי כך שחשוב שיהיה אמין ,זול להחזקה ,נוח והשאיפה שהוא ישאר אתה עד 120 ,( אין שאיפה למכור אותו ב5 שנים הקרובות במצב נורמלי). כמו כן הרכב אמור לנסוע כ10000-15000 ק,מ בשנה - הרוב המוחלט עירוני - כך שהפרש עלות הדלק לא כל כך משמעותי.

 

הנטייה שלי (וסביר להניח של הרבה אנשים ) זה לא ללכת על הרכב הפרטי השמור - הפיאט, בעיקר שלכאורה הפיאט מאוד שמורה , העניין הוא שתכל,ס באותו סכום כסף ניתן לקבל מגאן - רכב גדול ומרווח יותר, בטיחותי יותר ולא פחות אמין וזול להחזקה מהפיאט ( תקנו אותי אם אני טועה), מה גם שהאחריות מאוד קורצת ולרכב בן 4 נראה לי אפילו שהאחריות יכולה להיות רלוונטית.

 

עם מי אתם ממליצים להתקדם וללכת לבדיקה?

 

תודה לעונים

פורסם

זה בהחלט מפתה ללכת על הרכב הגדול יותר.

 

האחריות גם היא שווה כסף, ואם חיסכון בדלק זה לא פונקציה אני חושב שהייתי הולך על המגאן.

 

קח בחשבון שלא מדובר ברכב שהוא פסגת האמינות וששירות קרסו הוא מתחת לכל ביקורת מבחינת תמחור עבודה וחלקי חילוף - ככה שבעוד 3 שנים צפוי לך כאב ראש. מצד שני, יש פה 3 שנות אחריות מפגוש לפגוש - תמיד שמורה לך האופציה למכור בעוד 3 שנים.

פורסם

האמת שאם זה מבחינת הטיפול אז דווקא מהבחינה הזו כבאר שבעי יש לי היכרות חיובית מאוד עם מוסך עמיגל (רנו ניסן המרכזי).

 

אין ספק שהרכב הוא לא פסגת האמינות, העניין הוא שבהשוואה לפיאט ולאור העובדה שבמחיר הנ"ל שזה בערך התקציב אין ממש אופציות יותר טובות של יפניות (מצאתי טיוטה יאיריס עם תאונה וסוזוקי איגינס שלא היית מי יודע מה) .

 

מה גם שהטיפולי כל 30000 שזה גם קורץ

פורסם

אני הייתי הולך על הגנדה,קודם כול ק"מ הרבה יותר נמוך,דבר שני הגיר AL4 נחשב ללא מוצלח,האחריות נשמרת אם אתה מטפל במוסכים מורשים ואז זה יצא ממש לא זול,תבדוק כמה עולה טיימינג במוסך מורשה למגאן,אולי תחשוב שנית.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני שמעתי על המגאן שהיא נוטה לעשות בעיות מפתיעות, לשכנים שלי האוטו (2 רכבים, בשניהם אותו דבר) האוטו פשוט הפסיק לסוע באמצע הדרך. לא נוריות, לא צלילים מהמנוע. פשוט הרכב החליט שבא לו לעצור ומכאן זה היה רק לגרור למוסך. יש לקחת בחשבון את בעיות האמינות. בפיאט לפחות הבנתי (רק על סמך קריאה בפורומים) שהיה ולא מזניחים ומבצעים טיפולים בזמן ובחומרים איכותיים דווקא האמינות לא רעה בכלל

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

תביא בחשבון מספר דברים.

 

1. אחריות עולה כסף (והרבה-ומי שמשלם אותה זה הקונה),זאת אומרת אם יש לעשות תיקונים וטיפולים שלא במסגרת אחריות (ויש רבים כאלה-שים לב להסכם למה האחריות תופסת)אתה תשלם הרבה כסף על הטיפולים שבעצם התשלום על הטיפולים אתה "מממן" את האחריות,ממני הם דרשו על טיפול 30000 כולל בלמים יותר מ-7000 ש'ח-זה הזוי.

 

אני לא יודע באיזה איזור אתה גר, אני מאיזור צפון ועשיתי איתם עיסקת רכש, הרכב אמנם טוב, אבל אני הרגשתי שבסופו של דבר "רומיתי" על ידי נציגת המכירות (המנהלת עצמה),לכן, אם אתה הולך על מגאן, אל תהיה לחוץ כשאתה מגיע אליהם,ואל תקרין זאת עליהם-הם יקלטו אותך מהר מאוד.שים לב למילים הקטנות,ועוד יותר אל תוותר על בדיקה משל עצמך ושהם יכבדו כל רג'קט ול סמך רוח ההגינות והשקיפות שהם מציגים.

 

אל תהיה לחוץ אצלם, יש להם אין סוף רכבים למכירה, ורובם אותו מצב מבחינת הקילומטרים,ותמיד יגיע הרכב היותר טוב.

בהצלחה.

פורסם

תודה רבה על התגובות

 

 

אני לפחות לקחתי את המגאן כאופציה לאור היכרות מאוד חיובית במשפחה של אשתי עם המגאן הראשונה (בסביבות השנים2000-2002 ) הידנית וגם אוטומטית 2004 שעד היום מפתיעה את כולנו עם צריכת דלק של 1:14 ( בדיקה שנערכה לאחר כל תדלוק במשך חודשים).חשוב לציין שכל הרכבים הנ"ל הם רכבים שנוסעים 30000-40000 ק"מ בשנה וחלקם אפילו הגיעו ל250000 ק"מ ונוסעים יפה (הם מטופלים קבוע במוסך המרכזי של רנו ניסאן)

 

אני מודה שאת המגאן החדשה אני לא ממש מכיר ולא יצא לי ממש לעקוב אחריה אבל מה שכן שמעתי שבשנים האחרונות הוגבר השיתוף פעולה בין רנו וניסאן כך שבשנים האחרונות הוכנסו למגאן ולפלואנס מכלולים של ניסאן מה שאמור להגביר את אמינות הרכב. (תקנו אותי אם אני טועה).

 

אני יוצא מנקודת הנחה שרכב שמטפלים בו (חוץ מיפנים שגם אם לא הם מסתדרים) כראוי אמור להחזיק מעמד.

 

לשני הרכבים טיפולים כל 30000(או שנה וחצי) ונקודת ההנחה שלי שכשמגיע זמן טיפול צריך לטפל ברכב כמו שצריך.

 

אני לא מכיר את המוסך של פיאט או את החלפים של פיאט אבל לא שמעתי ולא ראיתי פה בפורום כאשר חיפשתי על הגרנדה שעלויות הטיפול זולות, למען האמת קראתי למשל שהפיאט מאוד רגישה לנוזל קירור לא מקורי (וגם יקר).

 

לכן בהנחה שמטפלים בשני הרכבים הללו כמו שצריך אני בכלל לא בטוח שעלות הטיפול של הפיאט יותר זולה יותר

 

ואם לחדד את השאלה זאת עיקר הדילמה שלי - עד כמה , אם בכלל, הגרנדה יותר אמינה וזולה מהמגאן שאני אעדיף רכב קטן על פני רכב שנותן יותר עבור הכסף (שלדעתי לגבי הנקודה הזו אין מחלוקת.

 

תודה לעונים

פורסם

האמת, אני נוטה לכיוון הגרנדה כי גם לי יש דרנדה רובוטית 07 ואני מאוד נהנה מימנה,

מבחינת מחיר טיפולים- החלפת שמן סינטטי מלא + פילטר שמן מקורי עולה כ250 שקל כולל מע"מ ועבודה במורשה.

 

האמינות טובה מאוד שמטפלים לפי הוראות יצרן.

החשש היחידי שלי זה התיבה הרובוטית בטווח הארוך כי החלקים שלה מאוד מאוד יקרים! ובעוד 5 שנים בטוח יהיה עליך להשקיעה בשיפוץ או תיקון הגיר ומדובר על כמה אלפים טובים מאוד.

 

זו הסיבה שאני גם חושש מהפיאט שלי (למרות שהיא רק 43K-KM).

מצד שני ממש לא בטוח שהמגן גם לא תיצטרך את אותה ההשקעה בעוד 5 שנים מבחינת האמינות והגיר הבעייתי שלה גם ותקלות חשמל שונות ומשונת + עלות סך הטיפולים התקופתיים.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

וזאת בעצם עיקר הדילמה, האם באמת זו הנחה טובה להניח שאחרי הכל הגרנדה תהיה יותר זולה. אני למשל מזהה פוטנציאל שלילי במגאן כבלל כל החיישנים שהיא מצוידת בהם (שזה יתרון שהרכב חדש וחסרון שהרכב ישן בגלל תקלות).

 

השאלה אם אין כזה פוטנציאל גם בגרנדה ( כמו הגיר הרובוטי שהוזכר)

פורסם

אם הכלכלה היא אחד מהשיקולים שלך בהשוואה, אז תתרחק מרנו. הבעיה עם הרנו, זה שבממוצע יחסית לרכבים אחרים (תברר עם מוסכניקים), תמצא בה חלפים במחירים הזויים לחלוטין ושלא יבלבלו אותך עם טיפול זול כאן וטיפול שם. זו לא הבעיה.

ייקור התחזוקה, משפיע בכיוון של הדרת רוכשים מהמכונית ומכאן לצניחת מחירה בשוק היד השניה. זה לא משנה שכרגע יש לך אחריות, מתישהו הרכב ימכר ולא תהיה עליו אחריות. קרסו מסוגלים לתת אחריות (הם לא עושים זאת מאהבת ישראל) ואיך שהוא לשמור על מחיר, מוכר פרטי לא מסוגל לזה.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

אני הייתי הולך על הרנו ואני אגיד למה.



 

הפיאט תהיה זריזה יותר ומהנה יותר לנהיגה וגם חסכונית יותר בדלק.

 

אבל הרנו -

 

זה לא שאתה מקבל רק שלוש שנים אחריות.

 

הם עושים לך יישור קו מכאני מלא - הרנו שלי קיבלה ביחד עם זה כוון פרונט, צמיגים חדשים, רצועת טיימינג, בלמים, מצבר - הכל חדש דנדש.

 

ובנוסף לכך אני גם קיבלתי ביטוח חובה+מקיף מקרסו - חינם לשנה הראשונה!

 

כולל שלושה וואוצ'רים של 300 שקלים בהנחות לטיפולים וגם אם אתה עושה מילואים במקרה ויש לך "בהצדעה" אתה גם מקבל:

 

דאבל דין מולטימדיה + IGO8 + דיבורית BT מובנית בפנים.

מסכי ראש עם מסכי DVD לילדים.

חיישני רוורס+מצלמת רוורס

חישוקי סגסוגת (ג'אנט מגזניום במילים אחרות)

 

תודה צה"ל :-P

 

הרכב אמנם רגוע ואיטי משהו - אבל נוח מאוד, מרווח מאוד ובטיחותי מאוד.

 

אפרופו - אם מעניין אותך עוד מידע - אני עשיתי את הדיל הזה וכתבתי בלוג שלם - תחפש שרשיר שבכותרת שלו יש "מגאן זולה?" בחיפוש - אתה תמצא את זה בשניות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני הייתי הולך על הרנו ואני אגיד למה.



 

הפיאט תהיה זריזה יותר ומהנה יותר לנהיגה וגם חסכונית יותר בדלק.

 

אבל הרנו -

 

זה לא שאתה מקבל רק שלוש שנים אחריות.

 

הם עושים לך יישור קו מכאני מלא - הרנו שלי קיבלה ביחד עם זה כוון פרונט, צמיגים חדשים, רצועת טיימינג, בלמים, מצבר - הכל חדש דנדש.

 

ובנוסף לכך אני גם קיבלתי ביטוח חובה+מקיף מקרסו - חינם לשנה הראשונה!

 

כולל שלושה וואוצ'רים של 300 שקלים בהנחות לטיפולים וגם אם אתה עושה מילואים במקרה ויש לך "בהצדעה" אתה גם מקבל:

 

דאבל דין מולטימדיה + IGO8 + דיבורית BT מובנית בפנים.

מסכי ראש עם מסכי DVD לילדים.

חיישני רוורס+מצלמת רוורס

חישוקי סגסוגת (ג'אנט מגזניום במילים אחרות)

 

תודה צה"ל :-P

 

הרכב אמנם רגוע ואיטי משהו - אבל נוח מאוד, מרווח מאוד ובטיחותי מאוד.

 

אפרופו - אם מעניין אותך עוד מידע - אני עשיתי את הדיל הזה וכתבתי בלוג שלם - תחפש שרשיר שבכותרת שלו יש "מגאן זולה?" בחיפוש - אתה תמצא את זה בשניות.

 

הכל נכון, רק כמה יעלה הטיפול 30000 הבא?,ואז תבין שכל מה שקיבלת תחזיר בריבית דריבית.

אגב, אני שמח שיצאתה מרוצה מהשרות (אני לא ציני), אבל אם יש דעות חלוקות כנראה שיש בכל זאת בעיה, כנראה שגם חשוב באיזה סניף עשית את העסקה.

פורסם

פחות ממה שאתה חושב כנראה.



 

אם תקרא את הבלוג שלי אתה תראה ש:

 

רצועת טיימינג + טיפול 30K + בלמים + מצבר - עלה שם 3500 שקלים כולל עבודה. ורוב הסכום זה בעצם על רצועת טיימינג שעושים ברנו אחת ל90KKM או 4 שנים.

 

וגם אם אתה באמת עושה את הטיפול כל 30 - איך בדיוק אתה מצפה שזה יגמר ב400 עד 600 שקלים?!? קצת פרופורציות -> אתה מתייחס למילה טיפול ושוכח שזה קילומטרז' מאוד גבוה לטיפול - זה צפוי מאוד שהטיפול יהיה קצת יותר יקר לעומת טיפול 15K שלא לדבר על טיפול 10K.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

פחות ממה שאתה חושב כנראה.



 

אם תקרא את הבלוג שלי אתה תראה ש:

 

רצועת טיימינג + טיפול 30K + בלמים + מצבר - עלה שם 3500 שקלים כולל עבודה. ורוב הסכום זה בעצם על רצועת טיימינג שעושים ברנו אחת ל90KKM או 4 שנים.

 

וגם אם אתה באמת עושה את הטיפול כל 30 - איך בדיוק אתה מצפה שזה יגמר ב400 עד 600 שקלים?!? קצת פרופורציות -> אתה מתייחס למילה טיפול ושוכח שזה קילומטרז' מאוד גבוה לטיפול - זה צפוי מאוד שהטיפול יהיה קצת יותר יקר לעומת טיפול 15K שלא לדבר על טיפול 10K.

 

לא קראתי את הבלוג,אבל אם תעלעל בשרשורים קודמים בנושא אז תבין שזה לא סתם דיבורים, זאת ההצעה שקבלתי ממוסך קרסו ושבגינו החלטתי לוותר על אחריות יבואן (הנושא עבר ממני לבדיקה במשרד התחבורה לצורך הבנתו לעומק-למה מוסך מורשה משרד התחבורה לא יכול לתת שרות במסגרת אחריות).

 

מדובר בטיפול 30000 ראשון.

 

טיפול 30000 1452 ש'ח

רצועות טיימינג 2839 ש'ח.

משאבת מים 890 ש'ח.

דיסק בלם קדמי 1200 ש'ח.

בלמים אחוריים 1500 ש'ח.

 

במוסך "לא מורשה יבואן" שרוב המכונאים שלו לא פחות טובים שילמתי כ-3500 ש'ח.

 

אגב, אם היתי זוכה לאותה רמת הגינות שאתה זכית (ואני מודה שאני אשם בדרך הרכישה "הלחוצה" שלי), אולי גם אני היתי יוצא מרוצה.

פורסם

1+, לצערי קבלתי מחירים דומים, לא רק זאת, זה לפני עבודה ולפני "מפה ומשם", אז אתם מבינים למה מחיר הרכב בריצפה. לדעתי כדי להגיע לנקודת איזון, במחירי תחזוקה כאלה, עדיין המחיר בשוק הרכב המשומש יקר מידי.

יש כאלה שאי אפשר לקנות אותם במיכל דלק, ביטוח חובה, עיץ ריח וכיוצ"ב...

נהג מנוסה
:roll:
×
×
  • תוכן חדש...