Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5196 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בטיפול האחרון התבשרתי שצריך להחליף את המצתים ב- B4 (שנת 2006), כמובן כמו כל מוסך מורשה, עלות המצתים אסטרונומית. חשבתי לרכוש מצתים בחו"ל, חיפשתי ב- eBay אבל יש הרבה דגמים ונפח המנוע של הרכב שם מתחיל ב- 2.5, כלומר לא אותו מנוע כמו שנמכר בארץ. הבנתי ש- NGK לא מומלץ עבור ה- B4 וכדאי ללכת על דנסו, אבל יש לא מעט דגמים של מצתים, האם מישהו יודע את הדגם למצתים עבור הדגם שנמכר בארץ ?

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

מצתים מתאימים לרכב בד"כ עפ"י קוד מנוע ונפח.

אם אין לך ספר רכב שבו מצוין הדגם המדויק, אני מאמין שלא צריכה להיות בעיה למצוא מצתים כאלה בחו"ל.

אתה יודע מה קוד המנוע אצלך ברכב?

מה המיוחד במצתים האלה שהם עולים כ"כ הרבה?

למה אתה מחפש דווקא ב ebay? הם בד"כ לא האופציה הזולה והבטוחה ביותר.

פורסם

זוהי הצעת מחיר של מוסך מורשה ואני מניח שבגלל זה זה "עולה כ"כ הרבה".

כבר קניתי מספר חלפים ב ebay והמחיר והאיכות טובים (חלפים מארה"ב), מצאתי מצת אירידיום ב 32 ש"ח ליחידה, יקר ??

(כמה שאני זוכר המנוע הוא EJ20)

פורסם
שלום,

בטיפול האחרון התבשרתי שצריך להחליף את המצתים ב- B4 (שנת 2006), כמובן כמו כל מוסך מורשה, עלות המצתים אסטרונומית. חשבתי לרכוש מצתים בחו"ל, חיפשתי ב- eBay אבל יש הרבה דגמים ונפח המנוע של הרכב שם מתחיל ב- 2.5, כלומר לא אותו מנוע כמו שנמכר בארץ. הבנתי ש- NGK לא מומלץ עבור ה- B4 וכדאי ללכת על דנסו, אבל יש לא מעט דגמים של מצתים, האם מישהו יודע את הדגם למצתים עבור הדגם שנמכר בארץ ?

NGK זה הפלאגים המקוריים של סוברו B4. לפי היבואן של דנסו הפלאגים שלהם לא מתאימים ב-100 אחוז ל-B4 לכן עדיף NGK חוץ מזה שהם יותר זולים.

כמו כן העבודה מאוד יקרה כדי להחליף את הפלאגים בין 200 ל300 ש"ח כולל מע"מ.

כמו דגם הפלאג ב-NGK הוא ILFR6B מחיר רביעיית פלאגים כזו כולל מע"מ היא 450.

אל תיקח סיכון בלהזמין פלאגים מחו"ל. אם הפלאג מזוייף יש סיכוי שתגרום נזק למנוע.

פורסם

יש מלא סוגים של IRIDIUM, אתה חייב לדעת במדיוק את דגם המנוע שלך כדי לבחור.

גם אצלי בבימר יש IRIDIUM ואני גם מתכוון לרנות דרך EBAY.

ד.א אצלי מחליפים כל 100K, כמה זה אצלך?

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם
NGK זה הפלאגים המקוריים של סוברו B4. לפי היבואן של דנסו הפלאגים שלהם לא מתאימים ב-100 אחוז ל-B4 לכן עדיף NGK חוץ מזה שהם יותר זולים.

כמו כן העבודה מאוד יקרה כדי להחליף את הפלאגים בין 200 ל300 ש"ח כולל מע"מ.

כמו דגם הפלאג ב-NGK הוא ILFR6B מחיר רביעיית פלאגים כזו כולל מע"מ היא 450.

אל תיקח סיכון בלהזמין פלאגים מחו"ל. אם הפלאג מזוייף יש סיכוי שתגרום נזק למנוע.

חיפשתי את הדגם שאמרת ב- ebay, המחיר לסט של ארבע פלאגים נע בממוצע של- 45$ לפלאגים מקוריים (בערך 170 ש"ח).

פורסם
מחליפים ב 105 אלף.

הבנתי שבחלק ממנועי b4 הגישה מאוד בעייתית לפלאג וזה סיפור לא קטן להחליף.

צודק, אמורים להחלף ב- 105, אבל המוסך מורשה בדק ונתן לי להמשיך עם המצתים הקיימים עד לטיפול הבא כדי "להקל" על ההוצאה הכבדה של הטיימינג, אז גם נאמר לי שהעלות למצתים היא בסביבות 800+- ש"ח מה שמסתדר עם מה שנאמר פה לגבי עלת המצתים והעבודה. המטרה שלי היא להקל על ההוצאה הבאה במוסך ולכן חיפשתי את ה"ישועה" בחו"ל

פורסם

סיפור דומה שקרה לי עם הלנסר של אבא שלי, במוס דרשו 180 ש"ח למצת (אירידיום) התערבתי עם המנהל שאם אני מביא 4 בפחות מ140 ש"ח הוא מרכיב לי בחינם , באמת עלה לי 26$ מאיביי וההרכבה חינם כמובן.

ממליץ ל לחפש את סוג המצת באינטרנט באתר של NGK אולי אפילו תחפש דגמים אחרים של סובארו כי יתכן שמורכבים שם אותם המצתים, בכל מקרה אתה גם יכול לשאול את המוכר באיביי אם הוא מכיר מה אתה צריך בדרך כלל יש להם ספרים עם כל הסוגים לכל המכוניות(כמובן שאל תסתמך רק על זה)

בהצלחה

פורסם

אני יכול להגיד לך לגבי BMW שיש לא מעט דגמים של ירדיום שמותקנים שם, אתה חייב להוציא את הקוד מנוע שלך.

הקוד מנוע רשום ברישיון רכב תעלה אותו לפה וננסה לעזור לך.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

• תוכן חדש...