Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5210 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי שאני מוריד את הגלגל, מפרק את הקליפרים ומחליף רפידות, בגלל שברפידות החדשות יש יותר "בשר" והבוכנה עדיין קצת בחוץ, אי אפשר להלביש את הקליפרים חזרה על הרוטור.

איך אני יכול לדחוף את הבוכנה פנימה כדי שאני אוכל להלביש את הקליפרים חזרה?

תודה

פורסם

ברקסים מחליפים במוסך, לא בבית. (גם אם אני יגיד לך את הפתרון, מי ערב לי שלא תפגע שם באיזה חלק או צינור ותקלקל את הבלמים שלך? אה?)

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
פורסם

ידידי, ברקסים אפשר להחליף גם בבית. בטח במחירים שרוצים במוסך.

זה עובד בג'יפ, אין סיבה שזה לא יעבוד פה.

פורסם
ידידי, ברקסים אפשר להחליף גם בבית..... בטח במחירים שרוצים במוסך.

זה עובד בג'יפ, אין סיבה שזה לא יעבוד פה...

אפשר בהחלט להחליף ברקסים גם בבית רק בתנאי שהרכב גם ישאר בבית.

לפי השאלה שלך לגבי בוכנת הקליפר ניתן להבין שאינך מכונאי רכב לכן אסור לך לטפל לבד בבלמים,

מה גם שהמחירים במוסך בטוח יותר זולים מערך החיים שלך/שלנו הקוראים בפורום.

כבר לא:sad: HONDA SILVERWING INTERSTATE 82

HARLEY DAVIDSON 1000 1982 :-)

פורסם
אפשר בהחלט להחליף ברקסים גם בבית רק בתנאי שהרכב גם ישאר בבית.......

לפי השאלה שלך לגבי בוכנת הקליפר ניתן להבין שאינך מכונאי רכב לכן אסור לך לטפל לבד בבלמים,

מה גם שהמחירים במוסך בטוח יותר זולים מערך החיים שלך/שלנו הקוראים בפורום.

יותר מכך, אני לא יודע אם יש איסור כזה בחוק, אבל אם אין אז צריך שיהיה.

אדם שאינו מוסמך כמכונאי רכב, יש לאסור עליו על פי חוק לבצע תיקונים במערכות קרדינאליות הנוגעות לבטיחות הרכב (לדוגמא: היגוי ובלמים).

Toyota Hilux Adventure 2019

Toyota Corolla GLI 2006

פורסם

לכל הדמגוגים למיניהם, אז אם כבר אתם רוצים להיות כל כך צודקים, לפי החוק גם אסור לך למלא מים ברדיאטור.

בהגיון שלכם גם כדי להחליף פיוז צריך להיות חשמלאי רכב כדי שאני בטעות לא אחליף פיוז של 10A בפיוז של 20A וישרוף את הרכב.

פורסם

קודם קל, זה באמת אסור על פי החוק, וטון התגובה שלך לא במקום.

קיים כלי יעודי להחזרת בוכנת קליפר למצב התחלתי, ראה תמונה.

attachment.php?attachmentid=277456&stc=1&d=1330979427

attachment.php?attachmentid=277457&stc=1&d=1330979441

בהעדר הכלי משתמשים במברג או "פלייר משאבות".

attachment.php?attachmentid=277458&stc=1&d=1330979441

קח בחשבון, שכשמחזירים את הבוכנה, מפלס נוזל הבלמים בכוסית יעלה, והנוזל עלול להשפך החוצא, עם כל המשתמע מכך. אם המפלס גבוה, כדאי לשאוב את העודף.

ואני חוזר - עם כל האהדה שלנו לעבודה עצמית, טיפול בבלמים צריך להשאיר לבעלי מקצוע.

1.jpg

2.jpg

3.JPG

פורסם

קודם כל אני מתנצל אם טון התגובה שלי נשמע לא במקום, פשוט מצחיק אותי שבפורום שחצי מהאנשים נוסעים בו עם פילטרים פתוחים, צמיגים רחבים, רכבים מוגדשים, APR, REVO, ערכות בלימה משופרות וכו' נותנים לי הרצאה על החוק.....

פעם אחרונה שבדקתי כל השיפורים שיש כאן לחצי מהאנשים, איך לומר, לא הכי חוקיים..... שלא תבינו לא נכון, אני הכי בעד וחושב שכל הדברים האלו נפלאים ורק תורמים להתפתחות של קצת תרבות מוטורית ברפובליקת הבננות הזו, אבל חוקיים הם לא...

זו הסיבה שזה המקום האחרון שציפיתי פה להטפת מוסר שכזו....

ולסיום, לכל החברה מג'יפולוג שאני רואה שמסתובבים פה, תרשו לי לסיים בהערה קטנה... חסר לי פה מאוד בשרשור הזה כתב רכב מסויים.... :-o

פורסם

אני אנסה, למרות שכדי לעשות את זה כמו שצריך אני רוצה להזמין את הכלי שהציעו פה מאיביי, מה שבטח ייקח שבועיים שלושה בדואר ישראל...

פורסם
קודם כל אני מתנצל אם טון התגובה שלי נשמע לא במקום, פשוט מצחיק אותי שבפורום שחצי מהאנשים נוסעים בו עם פילטרים פתוחים, צמיגים רחבים, רכבים מוגדשים, APR, REVO, ערכות בלימה משופרות וכו' נותנים לי הרצאה על החוק.....

פעם אחרונה שבדקתי כל השיפורים שיש כאן לחצי מהאנשים, איך לומר, לא הכי חוקיים..... שלא תבינו לא נכון, אני הכי בעד וחושב שכל הדברים האלו נפלאים ורק תורמים להתפתחות של קצת תרבות מוטורית ברפובליקת הבננות הזו, אבל חוקיים הם לא...

זו הסיבה שזה המקום האחרון שציפיתי פה להטפת מוסר שכזו....

ולסיום, לכל החברה מג'יפולוג שאני רואה שמסתובבים פה, תרשו לי לסיים בהערה קטנה... חסר לי פה מאוד בשרשור הזה כתב רכב מסויים.... :-o

חצי מהאנשים פה עוסקים במקצוע, בעלי מספר תעודות בתחום ועוד מספר גדול יותר של שנות נסיון.......

פילטר פתוח מערכת שמע מיקצועית או לדים מסביב לרכב עוד לא הורגים אף אחד בלמים כן!!!

כבר לא:sad: HONDA SILVERWING INTERSTATE 82

HARLEY DAVIDSON 1000 1982 :-)

פורסם

קודם כל לא זילזלתי באף אחד חלילה, דבר שני שים לב שלא הזכרתי מערכת שמע, כי היא חוקית. הסיבה שהזכרתי פילטרים פתוחים היא כי גם הם לא חוקיים וקיבלתי הרצאה על חוקי מדינת ישראל...

ודרך אגב, פילטרים פתוחים לא הורגים, אבל שריפות כן, ולשים פיוז של 20A במקום 5A יכול לגרום לשריפה, ועוד לא ראיץי שרשור שאומר לא להחליף פיוזים לבד...

פורסם
קודם כל לא זילזלתי באף אחד חלילה, דבר שני שים לב שלא הזכרתי מערכת שמע, כי היא חוקית. הסיבה שהזכרתי פילטרים פתוחים היא כי גם הם לא חוקיים וקיבלתי הרצאה על חוקי מדינת ישראל...

ודרך אגב, פילטרים פתוחים לא הורגים, אבל שריפות כן, ולשים פיוז של 20A במקום 5A יכול לגרום לשריפה, ועוד לא ראיץי שרשור שאומר לא להחליף פיוזים לבד...

ואם זה חס וחלילה יקרה, זה אולי יהרוג אותך ואת יושבי הרכב שלך. טיפול לקוי ולא מקצועי בברקסים יהרוג הולך רגל תמים, ורק כי רצית לחסוך כמה שקלים.

ואם היית בעל ידע מקצועי מספק, לא היית מעלה את השאלה הזו לפורום.

וזאת כמובן, בלי אף שמץ של זלזול בך.

Toyota Hilux Adventure 2019

Toyota Corolla GLI 2006

פורסם

שים לב! יש קאליפרים עם בוכנות שחלק ממהלכן הוא סיבובי, כלומר במקביל לפתיחתן הן גם מסתובבות כמו בורג.

שימוש בכלי לא נכון יכול להרוס אותן!

ישנם מכשירים יעודיים לסוג כזה של בוכנות.

אם יש לך כזה בגטס? אין לי מושג

• תוכן חדש...