Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5228 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

קנית דימקס 4X4 2007 הדגם הישן, גיר אוטומת.

רציתי לדעת איך מתפעילים את מערכת ה 4X4, ומה אומר כל כפתור, יש 3 כפתורים.

ומה יש לדעת לגבי תחזוקה כללית למערכת הזו? מחליפים משהו מיוחד בטיפולים, שונה מה טנדר 2X4?

ויש ליד הגיר האוטומתי יש כפתור עם 2 לחצנים, אחד PWR ואחד 3RD , מה אומר כל כפתו ומה עושה? ולמה אם אני לוחץ על 3RD אז לא משתנה כלום בנסיעה?

תודה רבה.

!!!DODGE RAM 3500 HD 6.7 CUMMINS TDI 2013

פורסם

יש לך שלושה מצבים :

2X4 - המצב הרגיל הנעה קדמית בלבד לנסיעה מנהלתית ולשינוע בכביש רגיל.

4X4 HIGH- נסיעה עם הנעה כפולה כשהיא מתבצעת במהירות יחסית גבוהה ובשטח כדוגמת כורכר ושטוח המאפשר נסיעה רצופה.

4X4 LOW- מצב נסיעה איטי שבו הרכב מביא את מירב המומנט והכוח בסל"ד אפסי כדי לעבור מכשולים גדולים הדורשים מעבר איטי ומוקפד, לצורך העניין מעבר במצב הזה יתבצע עם לחיצה מועטת מאוד על המצערת.

יש לציין את העובדה כי מעבר בין המצבים יתבצע בצורה הבאה, עצירה מלאה ומשיכת בלם היד, העברת בורר ההילוכים למצב N ניוטרל, העברה למצב נסיעה חדש וביצוע הנסיעה בתוואי הרצוי.

POWER- כפתור משיכת הילוכים, גורם למחשב המנוע לעבוד בסיבובי מנוע גבוהים יותר על מנת לזרז את הרכב, נשאר בהילוך לסל"ד גבוה יותר.

3RD- כפתור OD למעשה, מגביל את הרכב להילוך שלישי כדי לבלום את המנוע בירידות.

שבוע טוב!

התענוג שמוביל אותך

פורסם

אם אני זוכר נכון מעבר בין 4X4 היי ל 4X2 והפוך יכול להתבצע גם בנסיעה איטית, תברר בפורמי שטח, או אצל היבואן.

והכי טוב תחפש באיביי ספר נהג או ספר מכונאי ותזמין לך.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
יש לך שלושה מצבים :

4X4 HIGH- נסיעה עם הנעה כפולה כשהיא מתבצעת במהירות יחסית גבוהה ובשטח כדוגמת כורכר ושטוח המאפשר נסיעה רצופה.

4X4 LOW- מצב נסיעה איטי שבו הרכב מביא את מירב המומנט והכוח בסל"ד אפסי כדי לעבור מכשולים גדולים הדורשים מעבר איטי ומוקפד, לצורך העניין מעבר במצב הזה יתבצע עם לחיצה מועטת מאוד על המצערת.

יש לציין את העובדה כי מעבר בין המצבים יתבצע בצורה הבאה, עצירה מלאה ומשיכת בלם היד, העברת בורר ההילוכים למצב N ניוטרל, העברה למצב נסיעה חדש וביצוע הנסיעה בתוואי הרצוי.

POWER- כפתור משיכת הילוכים, גורם למחשב המנוע לעבוד בסיבובי מנוע גבוהים יותר על מנת לזרז את הרכב, נשאר בהילוך לסל"ד גבוה יותר.

3RD- כפתור OD למעשה, מגביל את הרכב להילוך שלישי כדי לבלום את המנוע בירידות.

שבוע טוב!

לגבי 3RD אתה בטוח? משום מה אני זוכר שלחיצה עליו בזמן עמידה גרמה לתחילת תנועה מהילוך שלישי.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

המעבר מ 4X2H ל-4X4H ולהיפך יכול להתבצע תוך כדי נסיעה עד 100 קמ"ש.

מעבר ל- 4X4L חייב להתבצע בעצירה מוחלטת.

הכפתור 3RD מאפשר לרכב להתחיל נסיעה מהילוך שלישי, והוא מאוד שימושי למי שיש לו רגל כבדה בכביש רטוב.

יום טוב

ירון

פורסם

כפתור 3RD הוא כפתור שלג וקרח. להתחלת נסיעה בהילוך שלישי על מנת למנוע סחרור גלגלים.

לירז.

פורסם

ליד פתחי המיזוג בקונסולה המרכזית .

2wd

4wd

4low

There's no bike too sacred, too slow, too heavy, too ugly, too small or too big that can't be turned into something amazing

פורסם

הנעה אחורית בלבד.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

אוקי חברים הבנתי,

ולגבי הנורית הקטנה בין הכפתור 2H לבין כפתור 4H יש נורית קטנה וכתוב עליה NEUTRAL, אז מה זה אומר? מה תפקידה ואיך מפעילים אותה?

ואם אני גורר עגלה יש איזה כפתור מהם שיכול לעזור במשהו? צריך ללחוץ על משהו?

והאם ככה הדימקס האוטומתי מרגיש כבד קצת על הכביש? והיה לי ידני הוא היה יותר זריז לפעמים. יתכן?

ולמה אם אני לוחץ חזק אז הוא עושה קיק דאון חזק אבל הוא נוסע הרבה זמן בטורים גבוהה ולוקח לו הרבה זמן לעלות הילוך ומרגיש ממש כבד כבד בטורים גבוה, ככה זה תקין או צריך לבדוק משהו?

תודה רבה לכם.

פורסם

איפה מצאתה 2008 ידני?

אולי אתה קניתה מהחברה, אבל אני כבר 3 חודשים מחפש ברצף יום יום ולא מצאתי אילו 2207 ידני, הכל אוטומת.

אני הלכתי רק על 4X4 מנוע 3.0.

איזה מנוע יש לך? 2.5? כי 2.5 יש מלא ידני.

ובקשר לנסיעה במצב 4L , חייב לעצור ולהרים בלם יד ? או אפםשר לעצור עם לחיצה על הברקסים ולהעביר ל N ואז ללחוץ על 4L ?

מה הכי נכון ומה הכי בריא?

• תוכן חדש...