Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5231 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

השבוע ביקרתי באוטוסנטר במטרה לקבל הצעת מחיר לפיאט גרנדה פונטו, שנת 2010 ידנית.

מחירון הרכב הוא 62K ולאחר הפחתה של השכרה המחיר עומד על - 50K ש"ח וזהו המחיר הסופי המבוקש.

יש לציין שהרכב נראה טוב, עבר 60K ק"מ והיה במשך שנתיים בהשכרה.

האם שווה לשלם כל כך הרבה כסף על רכב שהמחירון שלו צונח מהר מאוד כך שבעוד שנתיים שלוש כשארצה למכור את הרכב מחירו יהיה בסביבות ה - 20K (השערה שלי...).

ניסיתי ללחוץ את המוכר להוריד עוד כמה אלפים אך הוא התעקש שזה מחיר אחרון ואינו יכול לעשות שום הנחה, כשבעצם מדובר פה על קניית רכב במיר מחירון לאחר הורדת אחוזי ההשכרה לכן אני מרגיש לא ממש שלם בביצוע העסקה.

את הרכב עדיין לא לקחתי לבדיקה, אני אקח אותו בשבוע הבא במידה ואחליט שזה הרכב, על איזה דברים יש לשים דגש בנוגע לרכב הזה?

פורסם

פתרון - קנה גרנדה פונטו 2007/8 אשר נמכרות בכ-30 אלף שקלים

מחפש פיאט פנדה 4X4 דור ראשון (שנות השמונים)

כל היודע דבר או אף חצי דבר על אחת, אנא צור קשר בה"פ, תודה!

פורסם

רוב המחירים של פיאט גרנדה(במצב סביר ואחרי ליסינג) עולות סביבות ה-40 אלף לשנת 08.

ירידת ערך של 5 אלף שקל בשנה זה לא נורא בכלל, וזה דווקא שמירת ערך די טובה.

מה שכן, מעיון מהיר ביד 2, אתה יכול להשיג ב-50 אלף, גרנדה פונטו 2010 פרטיות, ככה שאין טעם להסתכל על אחת יוצאת השכרה במחיר הזה.

פורסם

ירידה לשנתון נמוך יותר לא רלוונטית, מינימום שנת 2009.

השאלה מה עדיף: באותו מחיר (50K) לקנות פיאט גרנדה מבן אדם פרטי יד ראשונה שאין לי היסטוריה של הרכב או מאוטו סנטר שבו אני מקבל היסטוריית טיפולים, אחריות לשנה וחצי ("על 10 מכלולים") וכדומה.

אשמח לעזרתכם כי אני מתכוון לבצע את ברכישה בקרוב מאוד.

פורסם

יש פה בכלל שאלה?

איזה היסטורית טיפולים אתה צריך? הרכב שנת 2010, הטיפולים אצל פיאט הם כול שנתיים או 30 אלף קילומטר, ככה שכניראה שהוא לא עבר עדיין שום טיפול או טיפול אחד במקסימום. תעשה בדיקה, תיראה שאין ממצאים חריגים, ובמקרה הכי גרוע יש לך עדיין עוד שנה אחריות על הרכב.

בכול מקרה, עדיף רכב שעבר אצל בעלים אחד מאשר 1000 נהגים שונים במהלך ההשכרה, וכמו שאמרתי לרכב ממילא יש אחריות לעוד שנה, ככה שהאחריות לשנה וחצי של אוטוסנטר לא ממש רלוונטית.

שלא נדבר על זה שרכב פרטי "נחטף" לעומת רכב של השכרה בנתונים ותיקים יותר.

פורסם

אתה מקבל רכב שנת 2010, נותנים לך גם 20% הפחתה של השכרה.

אם זה היה רכב של 3 שנות השכרה, היית מקבל 27% הנחה, והוא היה זול למדי, אבל היו לו כבר 90 אלף ק"מ על השעון, לא 60 אלף.

לגבי ערכו של הרכב - חבר רכש עכשיו פונטו 2007 השכרה לשעבר, במחיר של 31K, כאשר המחירון הוא 33K. אז אני מניח שאם תמכור רכב שמור ומטופל, אתה יכול לצפות למחיר כזה בערך. זה 17K ירידת ערך במשך 3 שנים, לא משהו מטורף במיוחד.

סתם לדוגמא - מאזדה 3, מלכת הכביש - שנת 2009 מחירה 73K, ושנת 2006 הוא 55K. זו ירידת ערך רשמית של 18K.

אז אני חושב שהחשש שלך מירידת ערך הוא קצת מוגזם.

פורסם
אתה מקבל רכב שנת 2010, נותנים לך גם 20% הפחתה של השכרה.

אם זה היה רכב של 3 שנות השכרה, היית מקבל 27% הנחה, והוא היה זול למדי, אבל היו לו כבר 90 אלף ק"מ על השעון, לא 60 אלף.

לגבי ערכו של הרכב - חבר רכש עכשיו פונטו 2007 השכרה לשעבר, במחיר של 31K, כאשר המחירון הוא 33K. אז אני מניח שאם תמכור רכב שמור ומטופל, אתה יכול לצפות למחיר כזה בערך. זה 17K ירידת ערך במשך 3 שנים, לא משהו מטורף במיוחד.

סתם לדוגמא - מאזדה 3, מלכת הכביש - שנת 2009 מחירה 73K, ושנת 2006 הוא 55K. זו ירידת ערך רשמית של 18K.

אז אני חושב שהחשש שלך מירידת ערך הוא קצת מוגזם.

הוכחת כרגע שלפונטו יש ירידת ערך הרבה יותר גדולה.

18K מתוך 73K במזדה מהווים ירידה של 24.6 בשלוש שנים.

לעומת זאת בפונטו המחירון המקורי 60K בשלוש שנים יש ירידה של 30K שזאת ירידה של 50%!!!

גם אם פותח השרשור היה קונה מליסינג עדיין ירידה של 18K מ50 זאת ירידה גדולה יותר משל המאזדה.

לפותח השרשור הייתי ממליץ לקנות פונטו 2007 שמורה.

ההבדל הוא לא שמיים וארץ בין 2010-2007 , וככה פחות תספוג את ירידת הערך..כי גם ככה האוטו לא יהיה שווה הרבה....

PUNTO 16V

206 XS

פורסם

תגיד, גבר, כשאתה הולך למכולת, אתה משלם באחוזים או בשקלים?

אותי מעניינים השקלים, לא האחוזים.

הוא רצה לדעת כמה הוא מאבד מערכה של גרנדה פונטו כי הוא רוצה לדעת כמה כסף הוא מפסיד, לא כמה אחוזים מערכה יירדו.

בפועל הוכחתי לך שגם אם תקנה את מלכת שמירת הערך, מאזדה 3, שכולם מהללים אותה, תאבד 18K, ואם תקנה גרנדה, תאבד 17K. אז הרווחת אלף ש"ח...

ומה זה "מחירון מקורי"? הוא קונה רכב מהשכרה ומוכר אותו כרכב מהשכרה. הוא לא קנה אותה ב-60K, אלא ב-50K, ולכן גם המכירה בהתאם. אם היה קונה רכב פרטי, היה משלם 60K ומוכר ב-43K.

מקווה שהבנת שהחיים זה לא אחוזים אלא כסף - וזה עוד לפני שאני נכנס לחיסכון המאסיבי בביטוח ודלק של הפונטו (גם הרובוטית 1.4) אל מול כל רכב משפחתי 1600 שיש היום בשוק בישראל.

פורסם
תגיד, גבר, כשאתה הולך למכולת, אתה משלם באחוזים או בשקלים?

בפועל הוכחתי לך שגם אם תקנה את מלכת שמירת הערך, מאזדה 3, שכולם מהללים אותה, תאבד 18K, ואם תקנה גרנדה, תאבד 17K. אז הרווחת אלף ש"ח...

.

כן אבל אתה קצת מרמה במשפט הזה...

כי לקחת בפועל מזדה משנתון יותר גבוה ופונטו בשנתון יותר נמוך וככה גרמת לזה להיראות כאילו הירידת ערך היא בעצם זהה למרות שבפועל היא לא זהה בכלל.

בפועל אם היית קונה גרנדה פונטו מאותו שנתון היית מאבד בפונטו 30K והיית מפסיד 13K לעומת המאזדה.

וגם לא הייתי נסחף לומר חיסכון מאסיבי לעומת כל משפחתית 1600...

נכון מאזדה זוללת המון דלק , אבל יש עוד הרבה אופציות מעבר לפיאט ומאזדה.

לפותח השרשור , בכל מקרה לא הייתי ממליץ על פיאט מהשכרה. גם ככה מדובר באוטו מאוד עדין, וכל אקזמפלר מהשכרה זה אוטו שקרעו לו את הצורה. לא הייתי מתקרב לזה גם אם היית מקבל הנחה משמעותית.

PUNTO 16V

206 XS

פורסם
כן אבל אתה קצת מרמה במשפט הזה...

כי לקחת בפועל מזדה משנתון יותר גבוה ופונטו בשנתון יותר נמוך וככה גרמת לזה להיראות כאילו הירידת ערך היא בעצם זהה למרות שבפועל היא לא זהה בכלל.

בפועל אם היית קונה גרנדה פונטו מאותו שנתון היית מאבד בפונטו 30K והיית מפסיד 13K לעומת המאזדה.

וגם לא הייתי נסחף לומר חיסכון מאסיבי לעומת כל משפחתית 1600...

נכון מאזדה זוללת המון דלק , אבל יש עוד הרבה אופציות מעבר לפיאט ומאזדה.

לפותח השרשור , בכל מקרה לא הייתי ממליץ על פיאט מהשכרה. גם ככה מדובר באוטו מאוד עדין, וכל אקזמפלר מהשכרה זה אוטו שקרעו לו את הצורה. לא הייתי מתקרב לזה גם אם היית מקבל הנחה משמעותית.

מה לעשות, שאין מאזדה 3 משנתון 2010 (זה כבר דגם חדש) ואין גרנדה פונטו משנתון 2006.

אבל בשבילך, אעשה חישוב זריז על ירידת ערך של שנתיים:

מאזדה 2009 - 73K.

מאזדה 2007 - 58.5K.

גרנדה פונטו 2009 רובוטי 1400 - 55K.

גרנדה פונטו 2007 רובוטי 1400 - 41K.

סה"כ הפרש מאזדה - 14.5K

סה"כ הפרש פיאט - 14K.

שוב - הפיאט מנצחת ב-500 ש"ח.

עכשיו תוסיף לזה עלויות ביטוח גבוהות יותר, חלפים מקוריים יקרים יותר, צריכת דלק גבוהה יותר...אתה נשמע לי כמו צרכן נבון.

לגבי ההערה שלך על הרגישות והשכרה וכו' וכו' - בולשיט בפיתה. הרכב רגיש לטיפולים בחלפים לא מקוריים ולהזנחה.

במקרה של הפיאט שלפנינו, היא בסה"כ בת שנתיים. אם תתחשב בזה שהיא דורשת טיפול פעם בשנה או כל 30 אלף ק"מ, והיא עשתה 60 אלף ק"מ...אז היא עברה טיפול פעמיים.

מתי בדיוק הספיקו להזניח אותה?

אם הרכב עובר בדיקה בצורה תקינה, אין שום מניעה לקנות אותו. אחלה מחיר לאחלה רכב.

פורסם

חרבה הוויכוח מיותר - רכב זה לא שקעה אלא הוצאה וברור שמפסידים כסף בכל קניית רכב.

2 שאלות מקתועיות נוספות:

1. כל הזמן אני קורא שבפיאט נוזל הקירור צריך להיות כתום אך כשפתחתי את מכסה המנוע בגרנדה ראיתי נוזל ירוק. הייתכן?

או שמא גם נוזל קירור ירוק מספיק בגרנדה.

2. שאלה נוספת היא לגבי רצועת התזמון - מישהו יודע מתי אמורים להחליף אותה (ק"מ / תקופה) ומה עלות הטיפול?

פורסם

שלום רולנדו,

קודם כל, אני שמח לקרוא שהיית אצלנו באחד הסניפים ומקווה שקיבלת שירות טוב ואדיב. אשמח אם תעדכן אותי בכל שאלה או בקשה שיש לך בנוגע לרכישה.

טיימינג בפיאט גרנדה-פונטו עושים בכל 120 אלף קילומטרים, כך שיש לך לא מעט זמן עד שתצטרך להחליף את הרצועה ואין טעם לדאוג לזה כרגע. לגבי נוזל הקירור, אינני יודע אם לצבע של נוזל הקירור יש חשיבות כלשהיא מבחינה מכאנית.

פורסם

השאלה אם זה נוזל איכותי או לא,מוזר יותר שאם הרכב טופל במורשה פיאט אין מצב שהם היו שמים נוזל אחר.

יש היסטורית טיפולים?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...