Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5231 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לגבי נוזל הקירור, אינני יודע אם לצבע של נוזל הקירור יש חשיבות כלשהיא מבחינה מכאנית.

מזל שאתה אומר שאתה לא יודע, כי יש לו חשיבות ועוד איך.

בפיאט יש נוזל קירור מיוחד ויקר יחסית בשם פראפלו, ואם שמו בפנים במקום הנוזל הזה, נוזל אחר, ייתכן ויש נזק מצטבר למערכת.

אין מצב שמוסך מורשה פיאט שם דבר כזה, במידה וזה אכן לא פראפלו.

פורסם

אני הבנתי מאין ספור המלצות פה בפורום שאין בעיה עם כל נוזל קירור, העיקר שלא יהיה מים, ושההמלצה היא פראפלו למרות שזה רק אופציונלי.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
אני הבנתי מאין ספור המלצות פה בפורום שאין בעיה עם כל נוזל קירור, העיקר שלא יהיה מים, ושההמלצה היא פראפלו למרות שזה רק אופציונלי.

לא. ההמלצה היא על כול נוזל קירור איכותי, ומכיוון שאין לך אפשרות לדעת(חוץ מבדיקה כימית) אם הנוזל הירוק הוא מים עם צבע או נוזל קירור איכותי, אז יש פה בעיה.

פורסם
לא. ההמלצה היא על כול נוזל קירור איכותי, ומכיוון שאין לך אפשרות לדעת(חוץ מבדיקה כימית) אם הנוזל הירוק הוא מים עם צבע או נוזל קירור איכותי, אז יש פה בעיה.

על אותו משקל אפשר שהנוזל יהיה בצבע של הפראפלו וזה בכלל מים עם צבע גם. בסופו של דבר, מה עושים?

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

באסה :)

לפי דעתי, הדרך הכי טובה זה לראות אם הרכב מטופל במוסך מורשה(שם שמים תמיד פראפלו), ושזה יהיה הקריטריון שלך לקניית הרכב. (חוסך ממך את הטריחה בלברר אם הנוזל הוא איכותי או לא)

פורסם

אכן. ספר טיפולים ממוסך מורשה הוא האינדיקטור היחיד.

בכל מקרה זה לא עניין של יהרג ובל יעבור, אבל רצוי לדעת למה ומדוע הוחלפו המים, שכן זה לא אירוע שכיח באוטו חדש.

פורסם

אם הרכב שמור,לא צריך להתרגש,סך הכול הנוזל יעלה 200 שקל וסגרת את הסיפור.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...