Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5232 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שאתם מפנים אותי לשרשורי עבר בנושא, כבר עברתי על כולם ועדיין לא קיבלתי תושבה לשאלה שלי.

אני יודע שיש נוזל קירור יעודי למיצובישי אך לאחר בירור מול מוסך מיצובישי הבנתי שהם לא משתמשים בו (כנראה בגלל שהוא יקר).

לאחר טיפול גדול שעשיתי במוסך מיצובישי לפני כחצי שנה, שמתי לב באיזה נוזל הם משתמשים במוסך, אני מצרף תמונה של מיכל כזה. נוזל זה עולה 20 ש"ח בחנות עבור 5 ליטר, אני מאמין שהוא לא איכותי במיוחד.

ברכב שברשותי צריך להחליף נוזל קירור (עפ"י ספר רכב) כל 60K או ארבע שנים. בכל אופן, הרכב משנת 2004 עם 103K ואני כמעט בטוח שהנוזל קירור לא הוחלף מעולם. פתחתי את פקק הרדיאטור ונוזל נראה צלול כאילו שמו אותו אתמול.

התייעצתי עם מכונאי שעובד במוסך מיצובישי, והוא המליץ לא להחליף נוזל קירור אלה רק להוסיף במידת הצורך.

הייתי רוצה לקבל חוות דעת מבעלי ניסיון בנושא, האם בכל זאת כדאי לי להחליף? ואם כן, אז איזה נוזל תחליפי לקנות מאלו שכן זמינים בארץ ונחשבים לאיכותיים, אחד שמכיל אטיל-גליקול במינון הרצוי וכד', בערך טווח מחיר וכמה ליטרים צריך ע"מ למלא את כל מערכת הקירור.

Picture-003-307.jpg

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אחרי שהתעייפנו משרשור שמן המנוע מתחיל שרשור נוזל קרור:-) סתם...אתה פדאנט כמוני.

הנוזל בתמונה הוא סתם קשקוש. הנוזל קרור ה"אמיתי" למיצו שלנו נקרא MITSUBISHI DIA QUEEN SUPER LONG LIFE COOLANT...תגגל אותו.

אל תקבל את התחליף העלוב שהציעו לך.

אני בטיפול 60K מחרתיים, כל הנוזלים והפילטרים יהיו מקוריים או OEM.

The US manufactured products are 100% USA made

(מתוך האתר של אמריקן איגל)

פורסם

בספר רכב אכן כתוב נוזל קירור מקורי מק"ט MZ381032

אבל כאשר שאלתי במוסך מיצובישי, אמרו לי שאין ברשותם את הנוזל הזה.

האם בכל זאת אפשר להשיג אותו בארץ, מה המחיר?

אני בטיפול 60K מחרתיים, כל הנוזלים והפילטרים יהיו מקוריים או OEM.

אתה קונה את הנוזל קירור בנפרד, איפה?

פורסם

הדעה שלי אומרת שנוזל קירור -> מקורי בלבד. יש בעסק הזה שנקרא "מערכת הקירור" יותר מדי פרמטרים שלא ידועים לנו ואני רוצה להאמין שהיצרן יודע מה הוא עושה בהתאמת נוזל הקירור למערכת.

מצד שני, אחוז הרכבים הישנים והמתיישנים שנוסעים עם נוזל קירור מקורי הוא אפסי והסטטיסטיקה מוכיחה שרוב הרכבים שורדים.

מצד שלישי כמעט כל הרכבים עוברים בחייהם התחממות \ החלפת רדיאטור ואין לדעת מה היה המצב אם באמת הרכב היה מטופל ונשמר לפי הספר.

מאחר ואני לא מאמין לגחמות היבואנים והתכנים שהם משתילים בספרי הרכב המתורגמים, קרא מה המלצת היצרן בספר הרכב באנגלית והמלצותיו לנוזל קירור. במידה וההמלצה היא על נוזל קירור מקורי בלבד אז לא הייתי שוקל בכלל לשים נוזל אחר והייתי מתאמץ ומחפש נוזל מקורי (ובכלל זה נשמע לי מוזר מאוד שבמוסך מורשה יבואן אין נוזל מקורי, דיברת עם המחסנאי?).

כמובן שאת החלפת נוזל הקירור יש לבצע בצורה יסודית ומומלץ לעשות שטיפה של המערכת לפני. אל תדאג אם ישארו במערכת קצת מי ברז, הם ידוללו עם נוזל הקירור החדש וזה עדיף על אי ביצוע שטיפה ונוזל קירור ישן שיתערבב עם נוזל קירור מסוג אחר.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

קרא מה המלצת היצרן בספר הרכב באנגלית והמלצותיו לנוזל קירור. במידה וההמלצה היא על נוזל קירור מקורי בלבד אז לא הייתי שוקל בכלל לשים נוזל אחר והייתי מתאמץ ומחפש נוזל מקורי

אפילו בספר רכב בעברית כתוב להשתמש בנוזל קירור מקורי בלבד של היצרן - מק"ט MZ381032

(ובכלל זה נשמע לי מוזר מאוד שבמוסך מורשה יבואן אין נוזל מקורי, דיברת עם המחסנאי?).

דיברתי כרגע עם המחסנאי, הוא אמר לי שהנוזל קיים רק במיכלים של 20 ליטר. הוא אמר לי שניתן למלא במיכל נפרד כמה שאני רוצה. ליטר יעלה לי בסביבות ה- 20 ש"ח (כנראה ללא מע"מ).

השאלה אם זה סביר לקנות ככה נוזל קירור, כשאני לא יודע מתי יוצר ומה בכלל ממלאים שם.

בכל זאת, אם אני מחליט לקנות ככה, כמה ליטרים אני צריך כדי לרוקן את כל מערכת הקירור ולמלא מחדש?

פורסם

תרים טלפון לפז שמנים 04-8352055 ותבקש פרטים, הם יענו לך ויציעו לך נוזל טוב ושיעשה את העבודה כמו שצריך.ואני מאמין להם ובטוח שהם יתנו עבורך את הטוב ביותר, מנסיון.

פורסם

אני נמצא בדרום (באר-שבע), יש לנו רק מוסך מיצובישי אחד בעיר.

לצערי אין לי אפשרות לנסוע לעיר אחרת לקנות את הנוזל קירור המקורי.

מה שיכולים להציע לי בפז זה נוזל חליפי, לא?

אולי עדיף לי פשוט לקנות נוזל קירור איכותי כמו פרסטון למשל, מאשר להתעסק עם כל הקומבינות האלה של המוסך המורשה?

לפחות אני אדע מה יש לי ביד.

פורסם

לאבא שלי יש לנסר 2006, ברשותו כבר כ-4 שנים, הוא משתמש בפריסטון הצהוב שעולה 45 שקל, הרכב עבר אצלו משהו כמו 40K ק״מ ואין שום בעיה איתו, אני אישית משתמש בו בכל הרכבים שהיו לי..אחלה של נוזל קירור

פורסם
הדעה שלי אומרת שנוזל קירור -> אחוז הרכבים הישנים והמתיישנים שנוסעים עם נוזל קירור מקורי הוא אפסי והסטטיסטיקה מוכיחה שרוב הרכבים שורדים.

מצד שלישי כמעט כל הרכבים עוברים בחייהם התחממות \ החלפת רדיאטור ואין לדעת מה היה המצב אם באמת הרכב היה מטופל ונשמר לפי הספר.

אני חושב שאתה טועה, רוב הרכבים לא שורדים, ראשי מנוע אכולים, רדיאטורים סתומים, קולרים נוזלים ברוב המקרים נגרמים עקב אי שימוש בנוזל קירור.

אני מחזיק רכב מסוג דייהטסו סיריון משנת 2003 טופל כל חיו בנוזל קירור תוצרת פז עבור טלקר יבואן הרכב, המעברי מים במנוע פשוט חדשים ללא סימן הכי קטן לקורוזיה, פנים הרדיאטור כמו חדש, משאבת מים לא הוחלפה מעולם כמו כל רכיב אחר במערכת הקירור.

מוסכים המשתמשים בכל מיני נוזלי סוג ז' כמו ההוא מלמעלה לא רק שמרוויחים על הנזול הזה במאות אחוזים אלא גם מרוויחים על תקלות עתידיות.

פורסם

אם בכל זאת אני לא מצליח להשיג את הנוזל קירור המקורי.

איזה נוזל טוב הייתם ממליצים לי לקנות?

יש בנוזל קירור צמיגויות כלשהם או רק שיהיה של חברה טובה?

• תוכן חדש...