Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5229 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כרגע יש לי 10 יחידות בגרות (כן, מה לעשות לא היה לי ראש לפני כמה שנים)

אני צריך להשלים מתמטיקה יחידה אחרונה ואז יהיה לי 11.

בשביל תעודת בגרות מלאה איזה מקצועות חובה ואיזה כדאי לי לעשות כדי להגיע ל21 (כמה שיותר קלים באופן יחסי כמובן)

פורסם

הייתי מציע לך לברר על מסלולי מכינות או אוניברסיטה פתוחה.

אני יודע שיש מספיק מקומות שיתנו לך להתקבל ללימודים על סמך הצלחה במכינה שלהם, ללא קשר לתעודת בגרות שלך

פורסם

מעבר למה שנאמר ע"י המגיב לפני. 5 יחידות בגאוגרפיה, במסגרת מכינה. חומר שהוא מעניין ולתקופה שעשיתי את הבגרות גם קל (לפני כ5 שנים), לפחות ככה היה לי. בלי לימוד לבחינה כמעט בכלל, אך הייתי נוכח ברוב השיעורים. קיבלתי 96 סופי וגם זה כי "נפלתי" בקטע האנסין.

פורסם

ממליץ כמו קודמי, מכינה ולא השלמת בגרויות.

אני כרגע עושה מכינה:-P.

הסמיילי הזה :cry: יותר מתאים לתאר את התקופה.

samg, אני גם למדתי גאוגרפיה 5 יחידות בתיכון לדעתי זה סיוט.

למכירה: AR.DRONE

גודש :roll:

פורסם

בינתיים יש לי זמן פנוי בעבודה (אני חייל עדיין), בערך 8 שעות עבודה שאני לא באמת עושה בהם משהו אמרתי ננצל את זה ללמוד.

לימודים עוד רחוקים יחסית :wink:

פורסם

יש לי אנגלית 4 יחידות ומתמטיקה צריך להשלים...

כדאי מ4 לעשות 5?

פשוט בבית ספר לא רצו לתת לי לעשות 5 כי אף אחד בכיתה לא היה 5.

פורסם

קודם כל תדאג להשלים את 9 יחידות החובה (ספרות, תנ"ך, היסטוריה, אזרחות וכו'). אחר כך תשלים לפי הכיוון שאתה בוחר ללימודי המשך. אין טעם לעשות 5 פיזיקה אם אתה הולך ללמוד היסטוריה למשל.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לגבי ה5 יחידות גאוגרפיה, לא יודע כמה זה סיוט בתיכון, כי עשיתי מכינה של חצי שנה, אולי אפילו פחות והשעורים היו מעניינים.

לפחות לי. לא מתחרט לרגע שלקחתי את ההגברה הזו ולא אחרת. זה גם הקפיץ את הממוצע יפה.

פורסם
קודם כל תדאג להשלים את 9 יחידות החובה (ספרות, תנ"ך, היסטוריה, אזרחות וכו'). אחר כך תשלים לפי הכיוון שאתה בוחר ללימודי המשך. אין טעם לעשות 5 פיזיקה אם אתה הולך ללמוד היסטוריה למשל.

אם ככה זה כבר אומר שאחרי המקצועות האלה אני יסיים ולא יצטרך להרחיב כלום לבגרות מלאה :-(

דווקא המקצועות הקשים האלה חובה

פורסם

ספרות והיסטוריה זה באמת מבאס ללמוד אבל השאר הרבה יותר קלים אחרי שקצת התבגרת ואתה יותר.חשוף לחדשות ולחיים האמיתיים.

הבגרות שלי חולקה באופן ברור ל 60 בכל המקצועות ההומאניים (ודי שמחתי כשראיתי את הציונים האלה כי זו היתה הפעם הראשונה שלי שהם היו מעל ל 55) ומעל ל 90 בריאליים. בגלל שלמדתי בתיכון ביולוגיה והייתי חייב גם פיזיקה לטכניון העדפתי ללכת למכינה של מתימטיקה, פיזיקה ואנגלית בטכניון ועל הדרך שיפרתי את יזיקה והאנגלית בעוד 10 נקודות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

ברשותכם אני אתעלק על השרשור,

בבן גוריון אמרו לי שכתנאי לקבלה למכינה אני חייב פסיכומטרי, אבל הידע שלי במתמטיקה מסתכם בשתי היחידות הראשונות וגם זה מלפני 6 שנים.

יש מכינה שאני יכול ללמוד בה ובן גוריון יתחשבו בזה?

פורסם

עד כמה שאני יודע הפסיכומטרי הוא תנאי נפרד מהבגרות. המכינה יכולה להכנס לסכם במקום רכיבי בגרות, לא במקום הפסיכומטרי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
ברשותכם אני אתעלק על השרשור,

בבן גוריון אמרו לי שכתנאי לקבלה למכינה אני חייב פסיכומטרי, אבל הידע שלי במתמטיקה מסתכם בשתי היחידות הראשונות וגם זה מלפני 6 שנים.

יש מכינה שאני יכול ללמוד בה ובן גוריון יתחשבו בזה?

רמת המתמטיקה בפסיכומטרי שקולה לרמה של כיתה ט'.

ללא חישובים מסובכים.

דוגמה לבחינה:

http://psycho.co.il/malo/psychometric_10_2011_hebrew.pdf

שאלה 6 בפרק הראשון בכמותי ממחישה את הרמה.

קח קורס באחד המכונים המובילים בנושא, תשקיע בלימודים תעבוד קשה ותוכל להוציא ציון שיכניס אותך למכינה.

מכינות תחליפיות לבן גוריון אלו המכינות של אונ' תל אביב והטכניון.- לפחות זה מה שקרה כשסגרו את המכינה בבן גוריון שנה שעברה.

• תוכן חדש...