Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5232 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נדלקה לי נורית בדוק מנוע בלאנטיס 2004, נסעתי למוסך מורשה, הסיקו מסקנה שזה הממיר הקטלטי

העניין הוא שהממיר חדש ותחליפי והוחלף לפני 10 חודשים [והאוטו עבר 8 אלף קילומטר סך הכל מאז]

מה לדעתכם הבעייה האמיתית, מה יכול להרוס ממיר קטליטי כל כך מהר ?

פעם שעברה נטען שבגלל שאחד מתוך 2 כויילים היה שרוף, אז ב2 צילינדרים לא הייתה בעירה, ואדי הדלק נזרקו לממיר ושרפו אותו

פורסם

השאלה האם הכויילים הם אלה שדפקו את הממיר שוב פעם,

או שבגלל שהוא תחליפי, וזה ידוע שממירים תחליפיים מתפרקים מהר??

יש אפשרות לשפץ אותו,

ולמכור אותו ישן ? המתכות בפנים דיי יקרות אין מקומות שיתנו כסף עליו?

והאם כדאי לשים מקורי משופץ ? [אין מקורי חדש במוסך המורשה]

*אגב גם המוסך המורשה, מחיר הממיר ה"מקורי" היה נמוך מאוד, ולא היה לו מק"ט... ככה שהוא היה תחליפי גם

פורסם

ערב טוב,

ממיר קטליטי יכול לההרס ממספר סיבות נוספות:

תוספי דלק למיניהם יכולים לפגוע בתפקוד תקין של הממיר.

תדלוק ללא דימום המנוע יכול לגרום לזיופים והדלקות נורית תקלת מנוע.

שחיקת שסתומים / תיזמון לקוי יכול לגרום לפליטת גזים עשירים באדי דלק וחימום הממיר יתר על המידה עד כדי המסה.

בשורה התחתונה - ממיר תחליפי כמובן יהיה רגיש יותר לתופעות מסוג זה מאחר ואינך יודע מאין בא.

(אני מכיר באופן אישי מפעל אשר מייצר ממירים קטליטיים ללא תו תקן ישראלי - ומוכר אותם במחירים מוזלים)

אם אתה לא לקראת טסט והאוטו לא צורך דלק בצורה חריגה אין סיבה למהר ולהחליף כעת,

תחסוך כבר לממיר איכותי מחברה מוכרת , בנוסף ממליץ לגשת למוסך אמין לביצוע בדיקה למנוע ולאתר את מקור הבעיה.

אלי.

HU: Pioneer 880PRS Amp: Digital Designes C2b

Comp: Rainbow Vanadium Phase Plug Cross @ Focal Utopia Crossover

Mono: Zapco REF500.1 Sub: Digital Designes 510b

פורסם

*נמחק ציטוט מיותר

1) לגבי תצרוכת בדלק, מורגש שינוי [ובזללנית כמו לאנטיס, כל שינוי שמורגש, מורגש גם בכיס]

אני אל יודע אולי זה יורתר פסיכולוגי, אבל כשרק החלפנו בעליות האוטו סחב הרבה יותר טוב

לגבי טסט יש עוד זמן, השאלה אם עוד משהו נהרס על הדרך, הבנתי כשממיר נסתם לחלוטין [אני חושב ששלי דווקא נשרף כמו פעם שעברה] אז הגזים חוזרים לצילנדרים ככה נאמר לי, ומפעילים לחץ יתר על המנוע שגמם שוחק אותו, לא ככה ?

2) לגבי התקלה- בדקתי ישר במוסך מורשה של היבואן, יש לו הרבה לקוחות, פעם שעברה הם היחידים שאיתרו את התקלה במהירות, אך המחיר היה גבוה פי2 מבמוסך רגיל, והממיר עצמו היה ללא מק"ט וזול מדי [כנראה משופץ או חליפי]

3) לגבי סוג הממיר שכדאי לשים, האפשרויות שלי הן- ממיר חדש חליפי ב1300 ש"ח[שאני לא יודע מה התוקף שלו בכלל]

או ממיר משופץ מקורי ב2500 [אני לא מבין איך אפשר לשפץ ממיר ושיעבוד טוב בכלל?]

איזה מהממירים כדאי לשים ? מה עדיף [שני המחירים כוללים עבודה]

פורסם

נראה לי יקר.

ממיר ללא שם ומק"ט הרכבתי באחד הרכבים שהיו לי ב-800 שח.

לא מזמן מצאתי לאוונסיס של חבר ממיר תוצרת פולין שמגיע ביבוא מוסדר ובעל מק"ט והכל ב-1000 שח לפני עבודה.

תעשה סקר שוק במכוני אגזוזים רוב הסיכויים שתמצא משהו.

לגבי הנזק אתה כמובן צודק ושוב צריך לגשת למוסך כדי לאתר את מקור הבעיה אחרת תשרוף עוד ממיר.

לצורך העניין הממיר הזול שהרכבתי החזיק מעמד יופי מאחר והאוטו היה אחרי אוברול והמנוע היה תקין 100 אחוז,

פשוט הממיר הישן התפרק. אצלך כנראה קיימת איזו תקלה הגורמת לשריפת הממיר.

לגבי שיפוץ ממיר זה בהחלט אפשרי - מוציאים את כל החומר מבפנים ויוצקים מחדש.

מקווה שעזרתי קצת.

אלי.

HU: Pioneer 880PRS Amp: Digital Designes C2b

Comp: Rainbow Vanadium Phase Plug Cross @ Focal Utopia Crossover

Mono: Zapco REF500.1 Sub: Digital Designes 510b

פורסם

1) כמה עולה לשפץ ממיר ואיפה ניתן לעשות זאת בצפון ?

2) מה עדיף ?? ממיר משופץ [שהוצע לי במוסך של היבואן] או ממיר חלופי [שהחלפתי בעבר והתקלקל שוב] באותו מחיר, (עבודה + חלקים מסביב במורשה רוצים עוד אלף שקל)

או לשפץ את הממיר שלי ?

3) חוץ מזיהום איזה עוד נזק נעשה לרכב ? [יש בעייה קלה בסחיבה בעליות, צריכת דלק השתנתה בקצת, אולי זה פסיכולוגי]

4) חוץ מבעייה במערכת ההצתה, איזה עוד גורם יכול לגרום לממיר להתקלקל שוב פעם לאחר 9 אלף ק"מ ? האם יתכן שהממיר לא יושב טוב, ויש ברחית אויר, ולכן החיישן חמצן נותן נתונים שגויים ?

5) מה תוקף אחריות סטנדרטית לממיר [שעלה 1300 כולל עבודה] לא עברו 11 חודשים, והאוטו עבר רק 9 אלף ק"מ מאז שהחליפו את הממיר, האם המוסך חייב להוציא מכיסו ?

פורסם

שמן מנוע שנשרף בצילינדרים

נוזל קירור שנשרף בצילינדרים

דלק

כל הנל גורמים נזק לחיישני החמצן ולממיר הקטליטי כשהם באים במגע איתם

פורסם
החלפת רק כוייל אחד?

טעות היית צריך להחליף את שניהם:idea:

2 הכויילים הוחלפו למקוריים

איך אפשר לבדוק שיש שריפת מים ירוקים או שמן בצילנדר ? האם מדובר בכמות שמורגשת ? [האמת שכמות המים ירדה בזמן האחרון, אבל השמן נשאר באותה כמות, האם אני ירגיש שהשמן באמת נעלם ?]

• תוכן חדש...