Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5234 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז לאחרונה רכשתי סיאט איביזה TSI 1.2 2011 ואני מתקרב בצעדי ענק ל15000 ק"מ

אמרו לי כמה אנשים שאם אני אעשה את הטיפולים בצ'מפיון אני צריך להיות מוכן לשלם משכנתה בכל ביקור.

האם ישנו מקום אחר מורשה שאליו אני אוכל להביא את הרכב ושלא יאכלו אותי חי במחיר? אני גר באזור המרכז. (ראשון לציון)

תודה מראש לכל עזרה ו\או עצה!8)

Think. Feel. Drive.

פורסם

אם אתה רוצה לשמור על האחריות, אתה חייב לטפל במורשה ובכולם המחירים פחות או יותר זהים.

אצלי בפאביה TSI טיפול 15K עלה 560 ש"ח, מכיוון שזה אותו רכב פחות או יותר צפה לאותו סדר גודל של מחיר.

(OO=[iIIIII][iIIIII]=OO)

פורסם

במוסכים מורשים המחירים הם פחות או יותר זהים.

אתה מוזמן להתקשר ולקבל הצעת מחיר בטלפון לעלות הטיפול - טיפול ראשון יעלה לך כמה מאות שקלים - לא יודע להגיד לך בדיוק כמה. בד"כ זה בסה"כ זה החלפה של שמן + פילטר שמן.

דווקא יש בראשון מוסך VW שהוא סביר - קלדס.

לדעתי הוא עדיף על האחרים באיזור, למרות שיש לי בטן מלאה גם עליו.

ד"א, הסיבה היחידה שבגינה ביטלתי את ההזמנה ל-VW שעשיתי והלכתי לקנות במקום זה רכב אחר זה שפשוט נמאס לי טוטאלית מרשת המוסכים שלהם. ממש מיאוס שיצא מכל החורים.

פורסם

אין לך ברירה.

האם חשבת שיצרני הרכב כאלה נדיבים שמעניקים 3 שנות אחריות?

תשובה: הם לא!

אז מדוע נותנים 3 שנים? כי הם רוצים להכריח אותך לטפל אצלם לפחות 3 שנים ולפשוט את עורך..

הבעיה היא שאם חלילה תהיה תקלה בגיר DSG או במנוע TSI שהם מוצרים חדשים יחסית,

במקרה של תקלה תצטרך להכין סכום גדול מאוד לתיקון כי לא תהיה לך אחריות.

לכן במקרה שלך אין ברירה לך למורשה ותעבור קודם בבית כנסת ותתפלל על החשבון בנק:-)

בהצלחה!

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם

אוקיי אז כנראה שאני הולך לקלדס, עוד כמה אנשים אמרו ששם זה הכי פחות נורא מבחינת השירות וכו'.. תודה רבה על כל העזרה אנשי פורום טובים!

happy motoring!

Think. Feel. Drive.

פורסם

אני שילמתי 350 ש"ח לטיפול ראשון על איביזה 2011 1.6

תנסה להתמקח בהגעה תגיד שבסוכנות X הציעו לך בסכום כזה וכזה.

JVC KW-AVX836

Hertz HSK-165XL @ Celestra FA475x

DC Audio Level 5 m2 12 inch @ DC Audio 3.5K

פורסם
אין לך ברירה.

אז מדוע נותנים 3 שנים? כי הם רוצים להכריח אותך לטפל אצלם לפחות 3 שנים ולפשוט את עורך..

בהצלחה!

מה זה נבואות הזעם האלה? כולה טיפול ראשון. שמן ופילטר. יעלה 500 שקל. ביג דיל...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אין לך ברירה.

בהצלחה!

זה פשוט לא נכון.

לפני מספר שנים יצא חוק, שאוסר ליבואן להסיר אחריות, גם אם הטיפולים השותפים לא בוצעו אצלו.

בשביל לשמור על האחריות מספיק שתעשה טיפולים בכל מוסך כללי מורשה משרד התחבורה. הטיפול חייב להתבצע לפי מפרט היצרן ובשימוש בחלפים מקוריים או תואמים. וכמובן תיעוד מלא, כולל רישום קילומטרז'.

עדיין רוב האנישים מטפלים בתקופת האחריות במוסכי היבואן, כי ההפרש הכספי במאת לא גדול.

אבל זה ממש לא חובה.

היבואן רשאי להסיר אחריות, רק אם הוא יכול להוכיח, שהתקלה נגרמה עקב טיפול/חוסר טיפול/חלק לא מתאים, שבוצע/הורכב במוסך מורשה כללי.

פורסם

שלום רוני ובוקי.

דיברתי על הטיפולים לאורך שלוש השנים ולאו דוקא על הטיפול הראשון.

(על זה שמגיע טיפול ובמסגרתו מחליפים גם רפידות לברקסים ומצתים שם אתה משלם יפה)

דבר שני -במקרה ותהיה לך תקלה במנוע הTSI ואתה טיפלת במוסך שאינו מורשה יבואן אלא מורשה משרד התחבורה,

יגיד מוסך היבואן- השמן ששמת אינו עומד בתקן ,הטיפול לא בוצע על ידינו ,והנזק לא באחריותנו.

יש לי דוגמא מחבר בעבודה ודוקא עם הונדה.

אחרי 3 שנים וקצת(שנגמרה האחריות) הלך לחבר הגיר בהונדה סיוויק-דגם 2005 הדגם הקודם(50K ק"מ).

חברי טיפל רק במוסך מורשה והמוסך טען שזה לא פגם ביצור-למרות מכתבים להונדה ושיחות רבות איתם,

שילם החבר את עלות הגיר ללא העבודה.

במקרה ולא היה מטפל לא בהונדה -היתה לו בעיה ואפילו את מחיר העבודה היה צריך לשלם.

(סכ"ה שילם כ7000 ש"ח)

המקרה היה ב2009 האם החוק שונה מאז?

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם

לגבי המקרה השני - אתה צודק, ככל הנראה לא תיהיה אחריות של "רצון טוב", כלומר השתתפות היבואן בתיקונים לאחר סיום האחריות במקרה והרכב טופל "בחוץ".

אין כאן שום חוק. היבואן לא חייב לך כלום אחרי שנגמרה האחריות, גם אם טיפלת אצלו וגם אם לא.

לגבי מקרים בתקופת האחריות - היבואן צריך להוכיח, שהשמן לא מתאים, והנזק נגרם עקב כך.

כל עוד לא הוכיח - הוא לא יכול לא לכבד אחריות.

"טיפול לא בוצע על ידינו" - סיבה לא מספקת להסרת אחריות.

פורסם

קראתי פעם איפשהו שאם לא מטפלים במוסך מורשה אז צריך להגיע אחרי הטיפול למורשה כדי שיתחבר למחשב.

חוץ מזה מוסך מוטור אפ בפתח תקווה שהוא מורשה נותן 50 אחוז הנחה על טיפול קטן ראשון.

פורסם
לגבי המקרה השני - אתה צודק, ככל הנראה לא תיהיה אחריות של "רצון טוב", כלומר השתתפות היבואן בתיקונים לאחר סיום האחריות במקרה והרכב טופל "בחוץ".

אין כאן שום חוק. היבואן לא חייב לך כלום אחרי שנגמרה האחריות, גם אם טיפלת אצלו וגם אם לא.

לגבי מקרים בתקופת האחריות - היבואן צריך להוכיח, שהשמן לא מתאים, והנזק נגרם עקב כך.

כל עוד לא הוכיח - הוא לא יכול לא לכבד אחריות.

"טיפול לא בוצע על ידינו" - סיבה לא מספקת להסרת אחריות.

במקרה יש איתי מישהו במילואים שיש לו קשר למוסך וסוכנות של צמפיון, הוא הסביר לי בצורה מאוד יפה איזה אחריות תקבל במקרה שלא תטפל במוסך מורשה במהלך האחריות.

יוציאו לך את המיץ ויחפשו כל תירוץ אפשרי כדאי להתחמק ממתן אחריות, למשל לא מצויין סוג השמן בחשבונית של הטיפול גם אם הוא בצמיגות הנכונה.

• תוכן חדש...