Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5238 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני רוצה לקנות רכב משפחתי קטן והתקציב שלי הוא 50K (גג 55K).

בעיקרון אני מתלבט בין 3 דגמים(2008-2011 שנתון ). : מאזדה 2, יונדאי I20, פיאט גרנדה פונטו.

אני מחפש דגם 1.4! לא פחות!

והייתי רוצה לדעת את הדברים הבאים:

1) באיזה רכב הסלון הכי מרווח+ בגז' ( בעיקר במושבים הקידמיים)

2) איזה ממכוניות ניתן למצוא שנתון גבוהה יותר(לפי בדיקה שלי הפיאט אבל אולי אני טועה)

3) איזה רכב חסכני יותר בדלק?

4 ) הייתי רוצה לדעת לאיזה רכב יש פחות מחלות( תקלות שחוזרות על עצמם ומהם)

5) איזה רכב יהיה חסכוני יותר? ( הגיר לא משנה לי אפשר גם ידני גם אוטומט וגם רובוטי, העיקר המנוע שיהיה 1.4)

בעיקרון אני חושב שאני דיי נעול על הגרנדה אלה אם כן אני אקבל פה איזה דעה גורפת לכיוון אחד הדגמים האחרים,

ולכן אם תצליחו להתמקד בתשובות שלכם לתשובות שלי בדגם של הפונטו אני אשמח!

תודה רבה מראש!

פורסם

ל I20 יש תא מטען הכי גדול אם כי לא בהפרשים גדולים.

פיאט תוכל לרכוש אכן הכי חדישה וכיוון שיש לה גיר רובוטי היא תהיה החסכונית יותר.

הפיאט אמנם גם פחות חזקה מהם,סלון של המזדה לא איכותי כמו של ה I20 לדעתי, שגם מגיעה די מאובזרת.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אתה מודע לזה שבתקציב שלך ה-i20 והמאזדה 2 זה רק יוצאות השכרה או אחרי תאונה רצינית (וגם אז זה בתקציב ה"גג") ?

פורסם
אתה מודע לזה שבתקציב שלך ה-i20 והמאזדה 2 זה רק יוצאות השכרה או אחרי תאונה רצינית (וגם אז זה בתקציב ה"גג") ?

אוקיי אז בעצם אין התלבטות בכלל :)

בכל מקרה הייתי רוצה לשמוע קצת חוות דעת על הגרנדה שנת 2008-2009 מנוע 1.4(!) ולא ה 1.25 וגיר כמו שאמרתי לא כזה משנה.

תודה.

פורסם
אוקיי אז בעצם אין התלבטות בכלל :)

בכל מקרה הייתי רוצה לשמוע קצת חוות דעת על הגרנדה שנת 2008-2009 מנוע 1.4(!) ולא ה 1.25 וגיר כמו שאמרתי לא כזה משנה.

תודה.

ראיתי היום פיאט בראבו ב62 k שווה את מתיחת התקציב בגדול! !!!

פורסם

רכב בטיחותי,די מרווח,בגלל שיש לו גיר רובוטי הוא מאוד חסכוני,מנגד פעולת הגיר לא ממש חלקה כמו גיר אוטומטי לכן צריך לבצע נסיעת מבחן ולבדוק אם זה מתאים.

לרכב יש 77 כ"ס זה לא הופך את הרכב לזריז מאוד אך בהחלט מספק.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

המאזדה תהיה הזריזה ביותר מבין השלוש, אבל איכות החומרים בה היא מתחת לכל ביקורת. פשוט לא נעים לשהות בתא הנוסעים שלה, שמרגיש מיושן, זול ולא עדכני. זאת גם בנוסף לאבזור הדל מאוד שהיא מגיעה איתו.

על היונדאי נהגתי זמן מועט ולכן אינני זוכר איך היא מבחינת צריכת דלק, אבל קח בחשבון שהמאזדה גם לא חסכונית במיוחד.

שלוש המכוניות נחשבות לאמינות למדי, אם כי מכלול הרובוט של הפיאט עלול להיות נקודת תורפה ביחס לשתיים האחרות, שמצויידות בתיבה אוטומטית סטנדרטית. יחד עם זאת, חשוב לציין שקונצרן פיאט משתמש בתיבות הללו (בעדכונים שונים) כבר יותר מעשור, וכיום הן נחשבות לאמינות ומוצלחות למדי וגם העברת ההילוכים עפ"י רוב כמעט ואינה מורגשת כבעבר.

הגרנדה פונטו נהנית ממרווח פנימי נאה, תכנון ארגונומי מוצלח ביחס לסטנדרט האיטלקי (בדגם הזה הם הצליחו להתגבר על תנוחת הקוף הנוהג), אם כי איכות החומרים שלה היא סבירה בלבד.

לארץ הגיעו כמה רובוטיות ברמת גימור גבוהה יחסית שכוללת פנסי ערפל, חישוקי סגסוגת מקוריים, מזגן עם בקרת אקלים אלקטרונית מפוצלת ועוד כמה שטויות. מספרן יחסית מועט, ואם תמצא אחת זאת עשויה להיות עיסקה מעניינת מאוד.

אם החלטת לרכוש את הגרנדה פונטו, אני ממליץ להתמקד בדגמים שהגיעו עם בקרת יציבות, מכיון שהמערכת כוללת בתוכה מודול HILL HOLD שיסייע לך לבצע זינוק בעליה בצורה קלה ובטוחה.

נקודה נוספת שהועלתה כאן ע"י אחד המגיבים, והיא נכונה מאוד: גם המאזדה וגם היונדאי נמצאות בהמוניהן בחברות ההשכרה והליסינג השונות, בעוד הפיאט (בגירסתה הרובוטית) נעדרת מהשוק הזה. לעובדה הזאת עשויות להיות השלכות עתידיות על רמת הסחירות שלהן ושמירת ערכן.

למיטב זכרוני, כל השלוש זכו בציון של חמישה כוכבים במבחן ריסוק.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
רכב בטיחותי,די מרווח,בגלל שיש לו גיר רובוטי הוא מאוד חסכוני,מנגד פעולת הגיר לא ממש חלקה כמו גיר אוטומטי לכן צריך לבצע נסיעת מבחן ולבדוק אם זה מתאים.

לרכב יש 77 כ"ס זה לא הופך את הרכב לזריז מאוד אך בהחלט מספק.

הגיר הרובוטי לא קיים בכל הדגמים. נכון? כי לפי יד 2 ראיתי שיש הרבה מכוניות שהן ידניות וכמוכן אוטומטיות.

פורסם
הגרנדה פונטו נהנית ממרווח פנימי נאה, תכנון ארגונומי מוצלח ביחס לסטנדרט האיטלקי (בדגם הזה הם הצליחו להתגבר על תנוחת הקוף הנוהג), אם כי איכות החומרים שלה היא סבירה בלבד.

.

אנא הרחב.

"איזה טעם זה?"

"פנקוטה"

"יאללה פנק אותה!"

פורסם
התיבה הרובוטית קיימת רק במנוע 1.4. התיבה הידנית קיימת גם ב-1.2 וגם ב-1.4.

הגיר הרובוטי זה הגיר המומלץ? מחינת צריכת דלק\נוחות\אמינות?

לא הידני?

פורסם
אנא הרחב.

בלא מעט דגמים של מכוניות איטלקיות, סידור ההגה והדוושות הוא כזה שכדי להגיע לאחיזת הגה נכונה, הנהג נאלץ לשבת עם ברכיים יחסית כפופות. אצל קופים, בניגוד לבני אדם, הידיים ארוכות מהרגליים ומכאן הדימוי.

בשתי האלפות שהיו לי (33 ו-146), ברכב שמופיע בסמלון מימין וגם בפיאט 500 זה ככה. בפונטו ובבראבו הם השכילו להתגבר על המנהג המגונה הזה.

הגיר הרובוטי זה הגיר המומלץ? מחינת צריכת דלק\נוחות\אמינות?

לא הידני?

חשוב להבין שתיבה רובוטית היא למעשה תיבה ידנית שנוסף לה רובוט שגם שולט על המצמד וגם שולט על העברת ההילוכים. מבחינת ביצועים וחסכון היא דומה עד כדי זהות מוחלטת לתיבה ידנית.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
הגיר הרובוטי לא קיים בכל הדגמים. נכון? כי לפי יד 2 ראיתי שיש הרבה מכוניות שהן ידניות וכמוכן אוטומטיות.

הבעיה שלא כול אנשים יודעים שהגיר האוטומטי בגרנדה הוא רובוטי ולכן רושמים במודעה אוטומט.

פורסם
הבעיה שלא כול אנשים יודעים שהגיר האוטומטי בגרנדה הוא רובוטי ולכן רושמים במודעה אוטומט.

את האמת אף פעם לא נהגתי בגיר רובוטי. ולכן אין לי ידע בנושא כלכך,

אז הבנתי שאין קלאץ, אבל את ההילוכים בכל מקרה אני אצתרך להעביר?

או איך זה עובד בדיוק? או שזה כמו באוטומט ששמים

על מצב DRIVE וזהו?

• תוכן חדש...