Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5236 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

מקווה שתעזרו לי.. מתלבט בין כמה רכבים.

התקציב הוא עד 55K. מה דעתכם על:

מאזדה 3 קומפורט 5 דל'

פורד פוקוס trend xא 5 דל'

טויוטה runX

סובארו B3 rxi 1500

בתקציב הנ"ל כולם סביב 2008. הטויוטה 2006.

אם תוכלו לעזור לי מניסיון בנוגע לצריכת הדלק, תקלות נפוצות וכו.

מודה לכם.

פורסם

מאזדה האצ'בק 3 ופוקוס טרנד-X שתמצא בשוק הפרטי בלבד ולא בחברות הליסינג נמכרות באיזור ה-75 אלף שקלים לרכב במצב טוב משנתון 2008 כך שהמחיר שציינת הוא נמוך בהרבה ממחיר השוק שלהן. השנתון הרלוונטי לתקציב שלך הוא 2006, בדיוק כמו בטויוטה.

הסובארו נחותה מהן בתא הנוסעים, בביצועים וגם בצריכת הדלק, לדעתי אתה יכול להוריד אותה מהרשימה.

במקומה אפשר לשקול את הפולקסוואגן גולף שמציעה תא נוסעים איכותי ונעים וצריכת דלק של 12 ק"מ לליטר, הצרה היא הביצועים הלא מבריקים של דגם ה-1.6 שגם רועש מעט תחת עומס.

בהצלחה.

פורסם

הכוונה שלי היתה לקנות מליסינג ולא מפרטי.

ואכן הגולף יכולה להיות גם אופציה..

ובכל זאת, אם ראיתי את כל הנ"ל באותם מחירים בערך (ליסינג), מה תהיה התמורה הטובה ביותר לכסף לדעתך?

פורסם

מכוניות ספורות כאלה נמכרו לחברות הליסינג.

לדעתי המאזדה עדיפה על הפורד בתחום הביצועים והמראה בפנים ובחוץ אבל הפורד נוחה יותר ותא הנוסעים שלה שקט ונעים יותר בנסיעה מהירה.

הראן-X מרגישה מעט מיושנת עם תא נוסעים משעמם ועיצוב חיצוני פושר למדי, גם היא נוחה יותר מהמאזדה אבל מבחינת התנהגות כביש היא נופלת ממנה וגם מהפוקוס, הביצועים טובים מעט משל המאזדה.

הגולף מציעה את תא הנוסעים הכי טוב אבל כמו שכבר ציינתי ביצועים פושרים ומנוע רועש ב-1.6.

הבחירה האישית שלי היא רכב שלא נכנס לתקציב, אני קניתי I30. אולי תצליח למצוא אחת מ-2008 יוצאת ליסינג עם קילומראז' מעט גבוהה.

מבין השאר הייתי מתלבט בין המאזדה לגולף, אבל זאת דעתי האישית בלבד וכדאי שתנסה להשיג לעצמך נסיעות מבחן אפילו סמליות על כל אחת מהמועמדות כדי לדעת מה מתאים לך.

פורסם

סתם לידע כללי - איזה גיר מותקן בגולף הנ"ל?

DSG או אוטומטי סטנדרטי כלשהו?

וצריך לקחת בחשבון שהפולקסווגן יקרה להחריד בתחזוקה שלה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

תודה על העזרה עד כה

קבעתי לעשות נסיעות מבחן כבר על כולם.

לגבי צריכת הדלק ויוקר התחזוקה שלהן יש לך מושג?

פורסם
סתם לידע כללי - איזה גיר מותקן בגולף הנ"ל?

DSG או אוטומטי סטנדרטי כלשהו?

וצריך לקחת בחשבון שהפולקסווגן יקרה להחריד בתחזוקה שלה.

בגולף 1.6 מותקן גיר טיפטרוניק 6 הילוכים רגיל לחלוטין. לדעתי עם הגיר הידני הרכב הזה עדיף בהרבה אבל הוא ביקש אוטומטי.

פורסם
בגולף 1.6 מותקן גיר טיפטרוניק 6 הילוכים רגיל לחלוטין. לדעתי עם הגיר הידני הרכב הזה עדיף בהרבה אבל הוא ביקש אוטומטי.

ואיך הוא מבחינת האמינות שלו?

בעייתי כמו הDSG או האוטומטים הישנים?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

הסובארו היא הנוחה והשקטה מכולן, אך סובלת מתא מטען קטן מאוד בגרסת ה5 דלתות, היא האיטית מכולן, סובלת מצריכת דלק מעט גבוהה מהאחרות ואין לה את היתרון היחסי שבגללו צריך לבחור בה. לטעמי היא בתחתית סדר העדיפויות.

המאזדה היא המכונית ה"ננהגת" מכולן. יש לה הגה נהדר. היא מעצבנת אותי אישית בגלל נפיצותה. בגרסה הלא מאובזרת היא באמת לא מאובזרת, רועשת וקופצנית. אני לא הייתי בוחר בה.

ללא ספק הטויוטה היא האיכותית ביותר מבחינת תא נוסעים והסחירות העתידית שלה היא הטובה ביותר מבין כולן, אבל לבחור בה זה להתפשר על שנתון נמוך ומחיר גבוה.

לטעמי הפוקוס היא הבחירה הנכונה. מכונית שמשלבת אמינות, בטיחות, שימושיות וגם חן.

לגבי הגולף: לדעתי היא יקרה משמעותית ברכישה, בעלת סחירות עתידית נמוכה יותר ומחירי טיפולים גבוהים יותר. את כל זה אני אומר מתוך דעה, ואם היא באה בחשבון כדאי לך לבדוק את כל הפרמטרים האלה.

• תוכן חדש...