Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5253 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוף אני קורא את הפוסט הזה ולא יודע אם לצחוק או לבכות מתגובות של אנשים כאן, אבל תנו לי לשתף מאספקט אישי שלי:

בעלים של WRX PRODRIVE 2003 למעלהמ 4 שנים.

הרכב גמע 107,000 ק"מ, טופל ע"פ הוראות היצרן.

מקורי סטנדרטי ללא שום תוספות מאיצות בלאי.

בממוצע בנסיעה רגוע 1:9.5 |(נמדד ע"י אינספור תדלוקים - תדלוק מלא, איפוס, נסיעה של 300 ק"מ ותדלוק בשנית מלא).

בנסיעת "התגרזנות" הרכב אכן עושה 1:5 - 1:6, אך מדובר על נסיעה שהדוושה מודבקת לרצפה בהילוכים הנמוכים בעיקר.

הבק-אקס אכן רגיש ליציאה חזקה מהמקום.

הבלמים אכן לא "נושכים" כמצופה מרכב ספורט חזק.

המתלים עושים את עבודתם כהלכה ומי שלא יודע לחלץ מהם את המיטב, אז שיחליף אותם באלפים ועדיים לא ידע לחלץ מהם את המיטב.

טיפולים - אם לא מטפלים במורשים ניתן לתחזק בעלויות לא גבוהות במיוחד.

הכי חשוב להקפיד על שמן סינטטי מלא 5W-60, 5W-50 ולשמור על הטורבו בתחילת וסיום נסיעה.

הקלאץ' אצלי מקורי דרך אגב! הכל תלוי אם יודעים לנהוג ואיך מתנהגים איתו.

שיהיה לך בהצלחה

פורסם

ניתן למצוא איביזות CUPRA\FR שנים 05-06 באיזור ה-50,000 שקלים ואף פחות אחרי משא ומתן.

אני חושב שרכב כזה יכול להתאים לך פיקס.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

היי,

אני עברתי מראלי דור ראשון ללאון 4 משופרת (בעיקר בהתנהגות) . הסיבה שבחרתי רכב זה הייתה הרחבת המשפחה

ורצון לרכב מהנה , אשר יכול לשמש גם כרכב משפחתי במקרה הצורך . התלבטתי בין הלאון , אימפרזה ואלפא 156 . אלפא

לא מצאתי (חפשתי ידנית V6) ואימפרזה , בנוסף לעלויות אחזקה יקרות יותר , מושכת יותר תשומת לב ושוטרים .

לי לא הייתה העדפה ללאון 4 על לאון 2 , לא מדובר על 4*4 קרבי כמו באמפרזה אלא כזה היותר מכוון לבטיחות .

בנוסף , מערכת האלדקס גורמת להפרש של כ 150 ק"ג , כך שהרכב מרגיש פחות זריז (היתרון הוא פחות תת היגוי במגבלות)

בהיבט שיפורים עתידיים קשה יותר לשפר את הלאון 4 בהיבט הבולמים-קפיצים ובמיוחד בהיבטי הצנרת (צריך לבצע בנייה )

לעומת הלאון 2 . הסיבה שקניתי בסוף לאון 4 הייתה מציאת אקזמפלר שמור ומשופר ברמה גבוהה (אגב ,במחיר גבוהה בהרבה

מהמחירון). יש לציין שהמעבר מראלי ללאון 4 אינו קל אומנם כמעט כל סיבוב אני עובר כעת במהירות גבוהה יותר , אך ההנעה

בסיבובים קטנים וחדים פחותה.

האם אני ממליץ על הלאון 4 ? כן אם אתה מחפש להתברגן ולרכוש רכב מהנה שיוכל לשמש גם כרכב משפחתי . כיוון שלהבנתי זה

לא מצבך , הייתי ממליץ על סופר מיני חמימה. לדעתי האיביזה תתן חבילה מתאימה יותר לנהג צעיר ללא משפחה ,

אשר בשיפור מתלים לא יקר (לא חייבים להרחיק לכת כמו במקרה המתואר בפורום) וציפ תהיה מהנה כחבילה כוללת.

מיכאל

פורסם
רובי הפיאט שלך מדהימה!

אם אני קונה פיאט זו השאיפה מבחינת רמה.

2 דברים מונעים ממני - 1) המנוע 5V כלומר אם ה 4 צילינדר יחסית קשה , אז על ה 5 צריך להשתעבד לאינטרנט, וכמובן כמו שציינת 2) המחיר.

אגב סתם לרקורד - כמה אתה דורש עליו? וכמה אתה חושב שפיאט 4V סטנדרטית צריכה לעלות?

צר לי להיות זה שמנפץ קצת חלומות, האמנם פיאט קופה הינה מרגשת ונותנת אנינות טעם יחודי בצורה בלתי רגילה

ואם כבר בגרסת 4 צילינדר עסקינן, אני יכול לומר לך מהיכרות אישית של כלל בעלי הקופה בארץ - קשה למצוא שמורה במיוחד ובאם כבר מצאת אחת כזו - כמובן שהמחיר יעלה בהתאם שכן היא כמו יין המשתבח עם השנים

במידה ואתה באמת רציני בעניין חיפוש הקופה - אתה יכול לשלוח לי ה"פ ואשמח לסייע לך שכן ישנן כמה שאינן מפורסמות ביד 2 וכמובן שקניית רכב מפה לאוזן היא האפשרות הטובה ביותר

לכל היוועצות ושאלה - אתה יותר ממוזמן להיכנס למועדון פיאט

בברכה ארז - הנהלת מועדון פיאט:wink:

Mini Ferrari - Red Fiat Coupe 16VT :twisted:

פורסם

פגשתי בעל אימפרזה GT שטען שהרכב שלו שותה 1-8/9 ואם הוא לוחץ הוא יכול להגיע גם ל 1-5.

הוא אמר שהרכיבים עצמם לטיפול מעט יקרים אבל לא בהכרח יותר ממה שלרכב ספורט צריך לעלות.

הוא גם אמר שהאמינות של הסובארו יותר גבוהה מאמינות איביזה וכל השאר.

השתגעתי כבר - אחד סותר את השני, איך יכול להיות שחלק אומרים שאימפרזה שותה 1-6 בסטנדרט ואחרים נותנים צריכה של 1-9 +/-

שוב, עניין הדלק לא כלכך מציק לי, אני לא קונה רכב ספורט ומצפה לחסכוניות בדלק - אבל פשוט יש הבדל בין 1-5 ל 1-9.

בכל אופן גם לגבי אמינות הרכב - אם אפשר לקבל דוגמא לחלפים מסויימים שנדרשים החלפה, גם באיביזה וגם בסובארו עם השוואה של עלויות

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם

היי

אני ממליץ על סובארו WRX או GT.

הרכב צורך בממוצע 1-9 בכביש בין עירוני.

בהפעלה מסיבית של דוושת הגז, הרכב צורך 1-3.

תלוי כמה אתה "לוחץ" ...

אגב, ביחס למתחרות שציינת, החלקים של סובארו זולים יותר.

אייל מסובארו.

פורסם

רק לחדד כמו שכבר נכתב, יש הבדל של 150 ק"ג בין הליאון-4 לליאון-2, והבדל זה פוגם בהתנהגות, מניסיון.

מערכת ההאלדקס נועדה לשימושים בטיחותיים, והתעללות במערכת (קרי - יציאות חזקות מהמקום) תשבור אותה. עלות התיקון יקרה.

חפש בגוגל את "מבחן הספורטיביות המשומשות הגדול" שנעשה ע"י מגזין "הגה" בזמנו, און יעקבסון כתב אותו, יש שם לא מעט מהאופציות שהזכרת.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

בדקתי עכשיו את הנושא של ההשוואה.

הקליאו והמיאטה אני לא מתעסק משום שהן לא עונות לאופי שאני דורש - גודשת.

בעיקרון מה FR הבנתי מה שהבנתי מכל מי שהגיב - הרכב צריך לעבור שינויים בהרבה כסף בכדי להנות קצת וגם אז ההגה מעט מסרס.

מכל האופציות הבנתי שה WRX עם שיפור מתלים ואולי ברקסים תהיה המכוניות הכי מומלצת.

בנוסף דיברו על הדגם הקודם - ה GT טורבו ושיבחו אותו מאוד!

משמע האימפרזה מאוד מומלצת במידה ומדובר ב GT ואם מדובר על WRX אז "מחייב" שידרוג מתלים וצמיגים איכותיים בכדי לגרום לאוטו לפנות כמו שצריך.

בכל אופן גיבשתי מעט דעה - הכיוון הוא בערך היפנית - אלא אם אני אמצא פיאט קופה שמורה במחיר טוב, או פולקווסגן קוראדו שאכן נמצאת אי שם במחשבות!

יש לי חולשה לרכבים נדירים וישנים XD

כמובן אשמח לשמוע עוד תגובות לגבי כל אחד מהרכבים - אני בשבועיים הקרובים הולך לעשות סבב רכבים ולסנן תוצאות וכמובן לראות כמה

פורסם

אם זו ההתלבטות הסופית, אני הייתי מחפש GT שמורה (שמראש אני בטוח שיהיה קשה מאוד למצוא), ולא WRX.

ה- WRX מצריכה הרבה יותר השקעה, והתמורה בסוף עדיין לא "זה" לדעתי. שלא תבין לא נכון, גם ל- GT יש מגרעות, אפילו אחרי שיפורי התנהגות.

אני לא כ"כ מבין את ההיצמדות למכוניות גודשות דווקא, אבל זה כבר השיקול שלך, כל אוטו יכול לגדוש ד"א, קח בחשבון,

וייתכן שגדישת רכב מתנהג תהיה זולה יותר מאשר הפיכת רכב גודש למתנהג.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

כדאי לקחת בחשבון כי GT שמורה קשה מאוד למצוא . אם כבר מצאת , לרוב היא תעלה הרבה מעל המחירון . צריך גם לזכור

שמדובר ברכב ישן . הכי חדש שניתן למצוא הינו מודל 2000 (אם זכרוני אינו מטעה אותי).

וגם אז מדובר ברכב שכנראה עבר הרבה ידיים.

האיביזה שנבחנה בהשוואה הינה FR . הקופרה טובה יותר בהיבט ההתנהגות (והכוח) ולרוב לא תמכר מעל המחירון .

לכן , במידה ואתה לא מחפש Hard-core הייתי הולך עליה . עם שיפור בולמים קפיצים תתקבל חבילה טובה מאוד .

כמובן שה GT יותר מתנהגת ומהנה , גם מה WRX . אבל מה לעשות מדובר ברכב מיושן . לכן לדעתי , אם כבר אמפרזה

אז WRX.

אגב , אם הייתי במצבך הייתי הולך על הקליאו.

מיכאל

פורסם

בתור אחד שנוסע מגיל 17 על רכבים שאיכשהו תמיד היה משהו לא מקורי מהיצרן - אני רוצה קצת שקט.

הייתי רואה שוטרים הייתי עושה סיבובים, בלאגן, ומה לא כדי לא להגיע אליהם בטעות.

לכן רכישה של אטמוספרית וגדישה לא בא בחשבון - אחרת כבר הייתי חושב על איזה בימר סדרה 3 קופה גיר רגיל וגודש אותה.

אגב השנתון לא כלכך מציק לי, כמו שאני חושב למשל על איביזה 01 או אימפרזה 99-01 אני באותה הנשימה גם חושב על פיאט קופה 96 או על קוראדו 90-91.

אגב אם לא היה איכפת לי מנושא הגודל, הייתי אפילו גודש את הראלי שלי אני בטוח שעם השקעה של נניח 15-20 אלף אני יעשה חיים קשים להרבה מאוד גודשות - התנהגות ומשקל זה מאפיין, אם היה עוד כוח - חלום.

הבעיה שאני בחור גדול, 1.87 גובה ו 4 מטר רוחב ככה שהראלי כבר לא פונקציה בשבילי.

אגב לצורך העניין האם יהיה הבדל בין איביזה 20VT לבין A3 ישנה יחסית נניח 98 גם 20VT?

פורסם

אכן, אבל בידוד חומרים אני לוקח מראש שאני עושה איטומים בדלתות - גם בשביל הבידוד וגם בשביל המערכת שאני ארכיב ברכב.

בכל אופן הבנתי שמבחינת אמינות אימפרזה לא רעה בכלל! אפילו יותר אמינה מ VAG זה לאחר הרבה מאוד ייעוצים.

הבנתי שסה"כ אם אני יודע איך לנסוע מבחינת הילוך ראשון בלי זריקות קלאץ' על פוול סל"ד ומטפל בשמנים איכותיים וטיפולי ק"מ ייעודיים - הרכב מאוד מאוד אמין ויתן לי את התמונה הכי טובה.

בעיקרון הפזילה היא לאימפרזה GT ולא WRX.

ומקבוצת VAG אני חושב שאני מעמיד לעצמי את הקוראדו.

אגב ירדתי כרגע מעניין הפיאט קופה - אין מקום שלא גלשתי ברשת ופשוט כל דבר שאתה רוצה אתה תלוי במוסך 1-2 וישחטו אותי. חלפים לרוב צריך להזמין ולחכות להגעה - איביי יהפוך לדף הבית שלי בקיצור כרגע זה מוקפא.

• תוכן חדש...